Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ אוויר בצמיגים בגשם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לדעת האם יש צורך להוריד או להעלות לחץ אוויר בצמיגים בימים גשומים.לפי עניות דעתי, צריך להוריד את הלחץ ע"מ להעלות את רמת אחיזת הרכב על הכביש הרטוב, אך אינני בטוח אם אני מבין את זה נכון.אשמח לקבל הסבר בנושא.

תודה מראש ושבת שלום

פורסם

תוספת לחץ אוויר משפרת את האחיזה. שחרור לחץ אוויר גורם לצמיגים להימרח על הכביש ולאבד אחיזה.

בגשם אתה לא צריך לשנות דבר משגרת ניפוח האוויר המומלצת על ידי היצרן. שמור על לחץ אוויר תקני וזהו.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

להבנתי הלחץ המומלץ ע"י היצרן כולל בדיקות שנעשו בתנאי גשם, והוא הטוב ביותר לאחיזה בכל התנאים בנסיעה רגילה (לא "ספורטיבית"). מלא לפי ההמלצה וסע לשלום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הפחתת לחץ האויר גורעת מניקוז המים שבין הצמיג לכביש, ולכן עלולה לפגום באחיזה. אילו היה צורך לשנות את לחץ האויר בצמיגים לפי מזג האורי היצרנים היו מציינים זאת, אבל בלמעלה מ-30 שנות קריאת ספרי הוראות לתפעול רכב מעולם לא נתקלתי בהנחיה כזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תוספת לחץ אוויר משפרת את האחיזה. שחרור לחץ אוויר גורם לצמיגים להימרח על הכביש ולאבד אחיזה.

א) הפוך, גוטה, הפוך

ב) לחץ אוויר נמוך מדי אומנם משפר אחיזה, אבל גורם לעלייה בצריכת דלק ובלאי מוגבר לצמיגים.

ג) לחץ גבוה מדי מצד שני אומנם יכול לגרום להפחתה בצריכת דלק, אבל גם גורם לאיבוד אחיזה והגדלת סיכוי לפנצ'ר.

ד) גם לחץ גבוהה מדי, וגם נמוך מדי, גורמים לשחיקת צמיגים לא אחידה:

tire-concerns-rear-tires-wear-in-the-middle-21320272.jpg

ה) הרוב המכריע של רכבים הקיימים בישראל מיוצרים ומשווקים במדינות שבהן גשם זה לא משהו יוצא מן הכלל. לכן הם נבדקים גם בתנאי הגשם.

המסקנה הנובעת מכך - שמרו על לחץ אוויר תקין לפי הוראות היצרן. את המדבקה עם הוראות היצרן אפשר למצוא בד"כ על מדבקה באיזור הדלת של הנהג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...