Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני ממשיך "למקצע" את הציוד שלי ככל שעובר הזמן, היום החלטתי שהגיע הזמן לקנות פלאש חיצוני.

אז קניתי.

כאמור המצלמה היא D5000 של ניקון, הפלאש שנרכש הוא SB800.

אשמח לקבל טיפים לשימוש נכון בפלאש, על מנת למנוע מצבים שהתמונה יוצאת חשוכה מדי או לבנה מדי.

כמו כן אשמח אם מישהו יסביר בשפה פשוטה מה זה המצבים של REAR FLASH וכן SLOW FLASH שיש במצלמה ומתי טוב להשתמש בהם.

רוב תודות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מדריך טוב קיבלת.

ה-SB800 עובד מצויין ב-TTL, היא מדידה אוטומטית של האור הנכנס לעדשה. במרבית המקרים אין ממש מה להתעסק איתו. שווה להתנסות בהקפצות, כמתואר בלינק של אייל.

Slow - בד"כ המצלמה באופן אוטומטי תכוון למהירות של 1/60 ומעלה בשימוש עם פלאש. זה מאפשר חשיפה טובה של הנושא, ממזער סיכוי טשטוש מרעידה אך בהרבה מקרים מחשיך את הרקע לחלוטין. מצב Slow מאפשר למצלמה לרדת למהירויות נמוכות יותר, בהן לאור הסביבתי תהיה השפעה ביחד עם חשיפת הפלאש. זהירות - במצב זה יש להחזיק המצלמה יציב ע"מ למנוע טשטוש.

Rear - הפלאש יירה בסיום החשיפה - לקראת סגירת התריס. במצב הסטנדרטי זה יקרה בתחילת החשיפה. בחשיפות מהירות אין לזה השפעה קריטית - אך בחשיפה איטית יש חשיבות גבוהה. תחשוב על צילום רכב נוסע בלילה. האורות שלו נמרחים. אם הפלאש יגיע בתחילת החשיפה תהיה דמות ברורה של רכב, ואורות ממשיכים להימרח עליו ולפניו. אם הפלאש מגיע בסוף - תהיה מריחה של האורות מאחורי הרכב, והרכב יהיה חשוף טוב.

הנה דוגמא:

curtainsync.jpg

חפש Rear sync או Rear curtain sync

החוברת של הפלאש (לפחות זו שאני זוכר, היה לי כזה פעם) מאוד אינפורמטיבית ויש בה המון טיפים. אולי עוד יש לי אותה, אחפש בהזדמנות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

טיפ שלי לשימוש בפלאש. להשתמש במהירות צמצם מעל 120 עד 200 ובתוכנית עדיפות לצמצם.

להקפיץ כאשר תקרה בגובה לא יותר מ4 מטר. לא לפחד לדפוק פרונטלי, כאשר אין ברירה, אבל עם דיפיוזר כדי למנוע פרצופים מבריקים.

ואחרון וחביב. צילום עם פלאש בתור FILL-IN עדין בצילומי חוץ בצהרי היום הוא בגדר חובה. הוא נותן את ההבדל בין צל עמוק על חצי פרצוף לבין פורטרט מואר יפה.

פורסם

אני לא סובל פלאש.

הדיגיטליות החדשות יכולות לצלם ב ISO גבוה מאד ללא רעשים נראים לעין (כמובן אם אתה לא מציצן פיקסלים ממוצע)

נסה ותהנה.:wink:

פורסם

תודה רבה על כל התגובות,עזרתם מאוד עם הטיפים.

אנלוגי,

יש לי את החוברת (יותר נכון חוברות) של הפלאש, באמת חוברות מצויינות, אחת מסבירה על הפונקציות והתפעול של הפלאש, החוברת השניה נותנת דוגמאות לתמונות- איך נראו ללא פלאש\עם פלאש פרונטלי מובנה ואיך הן נראות עם ה-SB800 בשימוש נכון.

אייל (W)- אחלה לינק, תודה רבה !

אייל ©- גם אני לא סבלתי את הפלאש המובנה, ביותר מדי מצבים הוא פשוט מוציא את התמונה בהירה מדי ולא אהבתי להשתמש בו (הייתי מרים קצת ISO ואת הרמת חשיפה), זה בדיוק מה שפותר הפלאש החיצוני (עבורי לפחות), מאפשר לצלם עם פלאש בבאלנס הנכון.

פורסם

יתרונו במוחץ של פלאש חיצוני היא ביכולת "להקפיץ" את האור מהסביבה, במקום פלאש ישיר.

לגבי ISO גבוה, אם לוקחים את האפשרות לעבד RAW, בכלל היכולת לשלוט ברעש הדיגיטאלי גדלה (עושים את ניקוי הרעשים במחשב, ולא משאירים זאת למצלמה). בייחוד אם מתחשבים בכך שרעש הופך להיות פחות משמעותי, ככל שהתמונה קטנה בגודל.

בנוסף, אני יכול להמליץ על Neat Image, למי שאין לו רצון להתעסק עם RAW.

פלאש, מעבר לאמצעי להבהרת תמונה כהה מדי, הוא גם עוד אמצעי שעומד לרשות הצלם, על מנת לתת פרשנות משלו לתמונה (מצורפת דוגמא)

19-04-2008 00-05-40_0073.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בהמשך לדברי עופר ובהתייחס לתמונת הדוגמא שלו - הרי לך המחשה מה מאפשר מצב Slow עליו שאלת בהודעה הראשונה. שים לב למהירות האיטית שגרמה לאורות הרקע להימרח, במקרה הזה זה מאוד מתאים ויצר תמונה מקסימה.

ר. פרסקי

פורסם

עופר ואנלוגי- תודה רבה על העזרה!

אני לאט לאט לומד יותר לעומק את כל הפונקציות, על הדרך אני לאט לאט מגדיל את אמצעי הצילום (עכשיו קניתי פלאש, לפני חודש וקצת עדשת ניקון 50 מ"מ AF-S F1.4) כך שאני לומד תוך כדי שאני נהנה מהתחביב.

בינתיים הילד מרוויח מכך:

77125_455982914961_678659961_5712192_3137471_n.jpg

39581_455982954961_678659961_5712195_8051627_n.jpg

74023_455983889961_678659961_5712216_5099748_n.jpg

:-P

פורסם

קח עוד טיפ קטן.

כשאתה מצלם פרוטריט - לא עם עדשה 50 מ"מ ולא עם צמצם נמוך מ 4-5.6

ה 50 מ"מ טובה רק לצילום פרוטריט של חצי גוף .

פחות מזה אתה מקבל עיוות.

פורסם

הילד מתוק!

תיזהר עם הפלאש כשאתה מצלם אותו, לא מומלץ לירות לו פלאש ישיר לעיניים. אם אתה משתמש - כוון לתקרה או לקיר מצידך/מאחוריך.

ר. פרסקי

פורסם

ואם אפשר עוד הערה קטנה (השתיים הקודמות מאוד במקום), ה-WB בתמונות זקוק לשיפור.

אישית, כשתאורה צהובה אני רוצה את התמונה צהובה, אבל פורטריט לשם תיעוד/יופי, יותר מתאים לו גוון עור טבעי.

פורסם
הילד מתוק!

תיזהר עם הפלאש כשאתה מצלם אותו, לא מומלץ לירות לו פלאש ישיר לעיניים. אם אתה משתמש - כוון לתקרה או לקיר מצידך/מאחוריך.

התמונות צולמו ללא פלאש בדיוק מהסיבה שציינת, זו גם הסיבה המרכזית שקניתי את החיצוני, כדי שאוכל לכוון אותו להחזרה מהתיקרה או הקיר.

מקבל את ההערות האחרות,

אני לרוב מצלם עם הצמצם על 2.2\2.5 או 5 שהם המומלצים יותר מבחינת חדות בעדשה הספציפית, אלא אם כן מאוד חשוב לי שיהיה עומק שדה יותר משמעותי (גם אם על חשבון זה שיהיו עיוותים מינוריים בתמונה, בכל זאת, אני לא עושה תמונות סטודיו, סה"כ צילום חובבני).

לגבי לא לצלם פורטרטים עם העדשה הזאת,אולי אני מפספס משהו אבל עד כמה שידוע לי היעוד של העדשה הזאת זה צילומי פורטרט.

אשמח לפירוט יותר לעומק.

המון תודה על הטיפים והביקורות,תמיד טוב ללמוד עוד.

פורסם

אורך המוקד האידיאלי לצילום פורטרט, מבחינת עיוותים, הוא 85 עד 105 (לפי 35 מ"מ), אם כי יש כל מיני הרחבות לכאן או לכאן. אישית אי לא מבין בזה, כי אני לא מצלם פורטרטים.

צריך לזכור דבר חשוב בעדשות: יותר זום לא אומר יותר "קרוב". כל הפרספקטיבה משתנה (לומר, אם תתקרב פיסית, במקום להשתמש בזום, לא תקבל אותה תמונה כמו "לקרב" בעזרת הזום).

• תוכן חדש...