Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שהפורום הזה מייצג מיקרוקוסמוס של ישראל, רציתי לראות מה אתם חושבים.

הסיפור בקצרה הוא כזה.

אני גר בבית קרקע עם יכולת להכנס לחניה. זהו איזור ישן ולכן איזורי הכניסה לחניה לא מסומנים, בנוסף רוב הדיירים ברחוב לא משתמשים בחניות שלהם, אלא שידרגו אותן לגינות(אך עדין נשארו כמה חניות פעילות).

זו לא תל אביב ותמיד יש חניה ברחוב.

עד שאני אצליח להשיג את העיריה ולברר מה צריך בשביל לסמן את איזור הכניסה והאם זה בכלל שווה, כתבתי בגדול על השער

"אין חניה מול השער", כמו שכתוב על כמה חניות אחרות באיזור.

מבחינת הנהג הישראלי הממוצע אין שום התייחסות לכיתוב או לעובדה שהם חונים מול שער על עליה וממשיכים להתעלם ממנה.

מכונית - שתיים ביום יכולים פשוט לחנות מול השער אף שיש חניה בדיוק מאחוריהם וניתן לראות שעומד אוטו בחניה.

האם אתם גם הייתם חונים מול שער של מישהו, אם האיזור לא מסומן כאסור לחניה?

או לחליפין, האם גם אתם לא מסתכלים ימינה - שמאלה כשאתם חונים, כדי לראות בצמוד למה החניה?!

פורסם

לא הייתי חוסם מישהו זר, אם זאת הכוונה שלך. כן יצא לי לחסום שערי כניסה שאני יודע שאינם בשימוש (נניח כניסה לבית של חבר שנמצא בחו"ל או כניסה למוסך סגור).

ואם כבר העלאת את הנושא, אז לדעתי צריכים לבטל את החניות האלו בערים צפופות (כמו ת"א או גבעתיים). זה ממש לא הוגן שכניסה לחניון של מכונית בודדת תופסת מקום חניה ציבורי שמתאים בגודלו למכונית אחרת. זה כאילו לוקחים מקום חניה ציבורי מהרחוב ונותנים אותו במתנה לבעל הבית הפרטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לא הייתי חוסם מישהו זר, אם זאת הכוונה שלך. כן יצא לי לחסום שערי כניסה שאני יודע שאינם בשימוש (נניח כניסה לבית של חבר שנמצא בחו"ל או כניסה למוסך סגור).

ואם כבר העלאת את הנושא, אז לדעתי צריכים לבטל את החניות האלו בערים צפופות (כמו ת"א או גבעתיים). זה ממש לא הוגן שכניסה לחניון של מכונית בודדת תופסת מקום חניה ציבורי שמתאים בגודלו למכונית אחרת. זה כאילו לוקחים מקום חניה ציבורי מהרחוב ונותנים אותו במתנה לבעל הבית הפרטי.

האבסורד הוא שיצירת חניה שכזו בעצם משריינת שני מקומות חניה לאותו דייר - גם בתוך החצר, וגם הוא יכול לחסום לעצמו את הכניסה. מאוד פופולרי בכל מיני רחובות בר"ג, במרבית המקרים באופן פירטי לגמרי.

בזמני גרתי בר"ג בבית עם חצר, יכולתי בקלות לנכס לעצמי כזו חניה. ויתרתי על התענוג בשם ההגינות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

מי שמכיר, יש את החנות של האופניים בהצטלבות של ראול ולנברג-פנחס רוזן-שיטרית בת"א.

ליד החנות יש חניה גדולה שמיועדת ללקוחות, ומה שמצחיק זה שכשנגמרת החניה שם, אנשים באים וחוסמים את הכניסה לחנות עם הרכבים (יש שם מקום לאיזה 6 רכבים ומסומן אדום לבן)

עד היום לא ראיתי אחד שקיבל דוח על זה.

פורסם

א. בכוונה ציינתי שזאת לא תל אביב ושדווקא במקרה של היום הייתה חניה בדיוק מאחורי אותו אדם שחנה. בכללי זהו לא אזור הומה ולכן תמיד יש מקום חניה במרחק הליכה של מקסימום דקה(בלחץ) ממקום החניה שלי.

ב. אם אני אחנה מחוץ לאותו השער, אנשים ירגישו יותר נח? הסיבה היא שאני מעדיף לחנות בחצר היא משום שיש גגון שמגן מפני פגעי הטבע וכן מפני נהגים אחרים שעוברים בכביש הצר(אין אפשרות לשתי מכוניות לעבור בבת אחת).

אם להסתכל על זה אחרת, זאת בכלל תרומה לנהגים, משום שנהג אחד יכול להכנס לאותו המפרץ בשביל לתת למכונית אחרת לעבור:roll:

בנוגע לעיריה, ניסיתי ליצור איתם קשר היום, לא היה מענה. שלחתי מייל ואני אנסה גם מחר.

בינתיים, עניין אותי מה הרוב היו עושים, כדי לדעת אם רק אני נאיבי שאני חושב שאם זהו שער, אנשים יחשבו ולא יחסמו אותו.

פורסם

לא הייתי חוסם כניסה לחניה בין אם יש רכב בחניה ובין אם היא פנויה כרגע.

1. מבחינת החוק, אם אין מעטפה (איקס) על הכביש או אין סימון אדום לבן, אזי אין מניעה שיחנו במקום.

2. מי שהמעטפה נועדה עבור כניסה לחניה שלו, וחושב שבזכות זה הוא יכול להחנות שתי מכוניות, אחת בחצר ואחת על המעטפה - טועה בגדול. הרכב שיחנה על המעטפה אמור לקבל דו"ח. באופן עקרוני, גם לא אמורים לבטל דו"ח כזה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בנוסף לעובדה שאצלי בישוב לא חוסמים חניות של אחרים, יש גם בין הרבה בתים הסכם (לא חתום ולא בעל פה) לא לחנות מול הכניסה לבית, כלומר לכל בית יש מקום ל3-4 מכוניות(מי שלא סגר חניה, 2 בחניה אחד מול הדלת ואחד חוסם חניה..)

במקרים האלו כן לפעמים חונים מול הבית(לא חוסמים) כשיש ארועים משפחתיים וכאלו.

אבל לחסום חניה זה דבר שמעולם לא יצא לי להתקל בו בישוב..ואצלנו על אף שער לא רשום שהחניה מול השער אסורה או כל דבר דומה..

פורסם

ואיך בדיוק יעבוד הקוספנט הזה?

איך עכשיו בן אדם ייכנס או ייצא מהחנייה כשיש חוק שמתיר לרכב אחר לחנות לו מול השער ולחסום אותו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

זה פשוט מאוד, הוא יפסיק להשתמש בחניה "הפרטית" שלו לצורך חניה, ויתחיל להשתמש בה לצרכים אחרים (גידול מריחואנה רפואית, למשל).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן, אתה צודק, בהחלט צריך לבטל את החניות הפרטיות, וגם את החניונים של הבניינים,

אפילו לסמן בהן כחול לבן ולקחת כסף במיוחד בערים תל אביב וגבעתיים.

אתה רציני?

לבטל לאנשים את החניה הפרטית?

קצת אגואיסטי לחשוב כך לא?.

זה שאין חניה בעיר תל אביב זו בעיה של העירייה בכללותה ותפקידה הוא למצוא פיתרון,

ובלבד שלא יהיה קשור לאנשים בעלי חניה פרטית בגינה שלהם, או בבניין שלהם.

אני אמנם לא גר בתל אביב, ואינני חש את זה על בשרי (רק מדי פעם), אבל אין סיבה

לפגוע באנשים שגרים בערים הצפופות ובעלי החניה הפרטית שלהם, ולגרום להם לאבד את מקום החניה היחידי שגם ככה יש להם.

רותם.

פורסם

זה לא בעיה של עירייה (היא לוקחת כסף מתי שיכולה), אלא של תושבי תל אביב. ואגואיסטי זה להעדיף "המסכנים" עם חניה פרטית על 99 אחוז של תל אביבים שצריכים להסתדר בעצמם.

פורסם

אז מה אתה מציע, שלבעלי בתים פרטיים לא תהיה חניה?

עכשיו תחשוב על זה כך:

יש לך בית קומות, קיבלת חניה יחד עם הבית כמו כל תושב בישראל (להוציא את אלו שגרים בבתים ישנים במיוחד שבהם אין חניות), למה שאני (לדוגמא. אך לצערי אין לי בית פרטי ): ) לא אקבל גם חניה כבעל בית פרטי? מה, אני צריך לקנות דירה כדי שתהיה לי חניה?

ואז מה, אם אין לי חניה והרחוב צפוף אני אלך לשים את האוטו בקיבינימאט ואלך חזרה הביתה ברגל מי יודע איזה מרחק?

אני גם חושב שהעסק טיפה לא פייר, אבל עד שלא תהיה הצעה אחרת, חכמה שתיצור שיוויון בין כולם, אין מה לדבר על ביטול החניות האלו או על חניה על הכניסה אליהן.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...