Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס C240 - מה כדאי לבדוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5746 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממשיכה בהתייעצות שלי לגבי רכישת רכב (תודה על כל העצות בשירשורים הקודמים):

יש לנו אפשרות לרכוש מרצדס C240 שנת 2001. מדובר ברכב של אדם מבוגר שנפטר. הרכב עם קילונמטרז' נמוך מאוד, טופל במוסך מורשה בלבד. לא ראינו אותו עדיין (הוא נמצא רחוק ממקום המגורים שלנו), והמוכר של הרכב (הבן של האדם שנפטר) אומר שמצבו בסדר גמור, אבל כמובן שיש פה ושם שריטות קטנות. לטענתו, הרכב לא עבר אף תאונה רצינית בעבר.

הרכב נמכר במכירת העזבון של האדם שנפטר, ואת התשלום יהיה צריך להעביר לעו"ד שמטפל בעזבון. בגלל סוג המכירה, המחיר חייב להיות מחירון. "לא פחות ולא יותר" נאמר לנו.

אז, כמה שאלות:

קודם כל, הרכב נמצא במרכז הארץ. נשמח מאוד להמלצות על מכון בדיקה טוב ומהימן, שיכול לבצע בדיקה טובה למרצדס.

בנוסף, האם יש בדיקות נוספות, מעבר למכון, שכדאי לנו לעשות?

ואחרונה, איזה דברים נוספים כדאי לבדוק לדעתכם?

פורסם
הרכב נמכר במכירת העזבון של האדם שנפטר, ואת התשלום יהיה צריך להעביר לעו"ד שמטפל בעזבון. בגלל סוג המכירה, המחיר חייב להיות מחירון. "לא פחות ולא יותר" נאמר לנו.
חדש לי. כמה זמן הוא מנסה למכור את הרכב?

בדיקות (לפני שיוצאים מהבית)

1. ניירות.

-רשיון נהיגה+ביטוח חובה+ביטוח מקיף+תיעוד הטיפולים מהמוסך המורשה.

-בדקי את היד ברשיון נהיגה.

-בדקי כי הביטוח הוא לכל נהג כך שתוכלי לנסוע על הרכב ולבדוק אותו.

-בדקי עם הביטוח האם הייתה תביעה כל שהיא בעבר (תאונות)

-נוסף: בדקי מה עלות הביטוחים.

-בדקי מה המשמעות של "מוסך מורשה". מורשה מה? מרצדס או משרד התחבורה?

-בדקי כי הטיפולים בוצעו לפי ספר הרכב לדוגמה: טיפול קטן כל 10K/שנה המוקדם מבניהם, באיזה שמן מנוע השתמשו, האם הוחלף נוזל קירור כל 3 שנים ולאיזה וכו' (אם לא תמצאי את ספר הרכב ברשת, אוכל להסתכל בשלי)

-בדקי כי המוכר מחזיק בשני המפתחות של הרכב.

בדיקות (לפני שמגיעים למכון/מוסך)

*ישנו דביק בנוגע לבדיקה ראשונית עצמאית בהתחלת הפורום

-רצוי לבצע את הבדיקה בצהריים (שישי - שבת) כאשר הרכב חנה לאורך מספר שעות

1. סקירה כללית.

-סקירה כללית של הרכב, פנים וחוץ.

-סקירה כללית של הרכב מבחוץ ממרחק של כ 15 מטר. נסי לראות הבדלי גוונים בצבע, האם הרכב אינו נוטה לאחד מהצדדים.

-פתחי את תא המטען האחורי וראי כי קיימים כלי העבודה של מרצדס (מתחת לרצפת תא המטען מצד שמאל של הגלגל הרזרבי)

-הוציאי החוצה את הגלגל הרזרבי ובדקי את מצב החישוק. בדקי את החלק התחתון של תא המטען (מתחת הגלגל הרזרבי) לסימני חלודה/צבע חדש/תיקונים.

-בדקי את המצבר (מתחת לרצפת תא המטען מצד ימין של הגלגל הרזרבי) הוא אמור להיות גדול פיזית ובקיבולת של כ 90 אמפר/שעה (בחלק מהרכבים שבדקתי הוא הוחלף במצבר קטן:x) ובידקי את היצרן ותאריך היצור שלו (מחיר מצבר הוא כ 950 ש"ח)

-בדקי את הצמיגים. גיל, מצב כללי, עומק חריצים ושסימני השחיקה זהים. בדקי כי הצמיגים תואמים לרישיון.

-פתחי את תא המנוע ובדקי את כמות השמן עם ה"סטיק".

2. הפעלה.

-לפני ההתנעה, בדקי כי כאשר המפתח מוצב במצב 1 כל הנוריות אזהרה פעילות.

-בדיקת התנעה, התנעה חלקה ובמיידי.

-לאחר ההתנעה, בדקי כי כל הנוריות אזהרה כבויות.

-השאירי את הרכב עובד כ 15 דקות עם מזגן עובד בזמן שתבצעי את שאר הבדיקות. לאחר כ 5 דקות חום המנוע אמור להגיע ל 80-85, אם לא, צייני כי הטרמוסטט תקול/לא נכון. לאחר כ 15 דקות עם מנוע פועל החום לא אמור לעבור את ב 90-85, יותר מזה, ראדיטור תקול/תחליפי, נוזל קירור ישן/לא מתאים או בעייה אחרת.

-בדקי את כל המערכות החשמליות ברכב לפחות פעמיים. כל הכפתורים, פנסים, מראות, דלתות, חלונות, גג שמש, מושב נהג, משענות אחוריות וכו' (תקלה כאן תעלה הרבה כסף).

-בדקי את שני המפתחות (התנעה+סגירה/פתיחה רגילה+סגירה/פתיחה מלאה של החלונות)

-בדקי כי המזגן עובד היטב ובורר המהיריות תקין.

-בדקי כי סיבוב ההגה במקום אינו מלווה בחריקה/מאמץ.

3. מנוע.

-כבי מנוע ובדקי את תא המנוע.

-בדקי כי מכל נוזל בלמים, מכל נוזל קירור מלאים.

-הרימי את כיסוי הפלסטיק מעל המנוע, בדקי כי אין סימני נזילות/שמן שרוף בשני הראשים.

-פתחי את מכסה מילוי השמן (זהירות, חם!) ובדקי כי הצד הפנימי של מכסה מילוי השמן נקי מ"טחינה" (שכבה אפורה שמנונית שניראת כמו טחינה:-D)

-פתחי את מכסה מילוי השמן ההידראולי (ליד מכסה מילוי השמן) ובידקי כי רמת השמן היא בתוך התחום.

4. נסיעה.

-מקמי את כל ה"מישפוחה" ברכב, בידקו כי אתם מתאקלמים. בידקו חגורות בטיחות, משענות אחוריות, נוחות כללית וכו'.

-קחי נסיעה של חצי שעה לפחות במסלול עירוני/בין עירוני.

-במהירות של 100 קמ"ש הסל"ד אמור להיות כ 2200

-בדקי את בקרת השיוט.

-מצאי כביש ריק ובדקי פעולת ABS

-בדקי פעולת "קיק דאון":

1. בדקי זינוק מהמקום, הרכב אמור להאיץ מהר (עם סל"ד כמעט בתחום האדום)

1. בדקי האצה בזמן נסיעה, הרכב אמור להאיץ ע"י הורדת כ 2 הילוכים (שוב, עם סל"ד כמעט בתחום האדום)

-בדקי פעולת ESP:

1. בזינוק בו צד ימין של הרכב נמצא על החצץ בשולים (לא בעייה למצוא כבישים כאלה:-(), הרכב אמור להאיץ לאט ללא סטייה הצידה.

2. בזינוק בו הרכב נמצא על שביל, הרכב אמור להאיץ לאט ללא איבוד אחיזה.

אני בזמנו הלכתי למכון בדיקה "סנטר טסט" בתל גיבורים לפי המלצה של קרוב משפחה (נהג מונית במקצועו) כי הוא טוב ומהימן. התרשמתי מאיכות הבדיקה (ביצעתי את הבדיקה המקיפה בעלות של כ 1500 ש"ח שכללה גם הרצה של הרכב על הדיינו) אולם עם הרכב השני שרכשנו לאישתי וותרתי עלייה ועברתי ישר לבדיקה ראשונית במוסך כדי לחסוך לעצמי את תעריף הבדיקה במכון לפני שאני בטוח כי הרכב תקין.

לאחר שתעבירי את הרכב את הבדיקות שציינתי, וברגע שתחליטי כי הרכב מתאים לכם, מומלץ דווקא ללכת לבדיקה ראשונית במוסך מרצדס ורק לאחריה ללכת למכון בדיקה. במוסכי מרצדס ישנה האפשרות להתחבר למחשב הרכב ולנטר את כל הנתונים הקריטים, תקלות הרשומות בזיכרון המחשב (אשר מכון בדיקה לא יכול לקרוא) ובנוסף מכונאי מומחה עובר על הרכב ויכול לאתר סימני בעיות (בדיקת מצב מצתים, בדיקות לחץ וכו')

אם תרצי, אעביר בפרטי את שם המוסך.

פורסם

נמחק ציטוט מיותר.

בהחלט רוצה את שם המוסך שאתה ממליץ עליו.

יש משהו שאני לא מצליחה להבין: האם הבדיקה במכון לא מכסה את רוב הפרטים (מלבד התקלות שאני מבינה שרק במוסך מרצדס יאתרו). אני מתכוונת לבעיות חשמל, או גודל המצבר, או האם הרכב עבר צביעה, וכמובן, תאונות.

פורסם

אופס, שכחתי:cry:

1. בידקי מצב דיפונים פנימים ואת ריפוד הגג. ריפוד הגג מתחיל לנשור בדגמים אלה (ובעצם בכל גרמניה משנתונים אלה) לאחר כ 10 שנים מיכוון שהספוג מתייבש ומתפורר (שלי נשר לפני כחודשיים וזה היה דיי סיוט ועלה יותר מאלפייה)

-לחצי על ריפוד הגג עם אצבע וודאי שלאחר הסרת האצבע השקע נעלם כמעט מייד.

-בדקי את המקומות בהם מתחבר הבד המצפה את ריפוד הגג לרכב ובדקי כי אינו רופף ו/או משוחרר בנקודת החיבור (בזהירות! משיכה קלה עלולה לפרק אותו)

2. בידקי את קצות הדלתות/מכסה מנוע/מכסה תא מטען/מסגרת גג-שמש לקילופי צבע ונקודות חלודה.

בהחלט רוצה את שם המוסך שאתה ממליץ עליו.

אשלח בפרטי

יש משהו שאני לא מצליחה להבין: האם הבדיקה במכון לא מכסה את רוב הפרטים (מלבד התקלות שאני מבינה שרק במוסך מרצדס יאתרו) רוב הפרטים יאתרו רק במוסך מרצדס:lol:. אני מתכוונת לבעיות חשמל, או גודל המצבר, או האם הרכב עבר צביעה, וכמובן, תאונות.

היו על זה כבר מספר וויכוחים בפורום. לדעתי, מכוני הבדיקה אינם יכולים לבדוק היטב רכבים מהעשר שנים האחרונות ולדעתי אלה הסיבות:

-איכות מיקצועית והיכרות עם הדגם: חלק ממכוני הבדיקה לוקים בידע הטכני הנדרש. סתם מקרה, בזמנו שחיפשתי את ה C240 ניתקלתי בטופס בדיקה שבוצע לרכב כזה בו נרשם "לבדוק החלפת רצועת תיזמון":roll: רצועת תיזמון? במנוע M112 יש שרשרת תיזמון (אשר מוחלפת כל איזה 400K+ ק"מ:?)

-כסת"ח וסיוגים. למניעת בעייות ותביעות בעתיד מכוני הבדיקה נוהגים לרשום הערות כסת"ח (רעש מהמנוע, שמן שרוף וכו') אשר מבלבלים את הרוכש. כאשר בדו"ח נכתב "רעש מהמנוע" לא ניתן לדעת אם זה רצועת אביזרים חורקת, גל זיזים דופק כתוצאה מחוסר שמן או שום כלום. בנוסף, תמיד ישנם סייגים בבדיקה כגון "אין אחריות על בדיקת תיב"ה אוטומטית", "אין אחריות על מכלולים חשמליים" (שהם החלק היקר ברכב!) וכו'

-חוסר יכולת להתחבר למחשב הרכב ולנטר את כל הנתונים הקריטים. מיכוון שעלות סקנר מקצועי (המתאים למספר מצומצם של יצרנים) היא יותר מ 10K$ וישנו צורך במספר סקנרים (וכוח אדם איכותי) כדי לתמוך בכל הרכבים, מכוני הבדיקה לא מבצעים בדיקות עם סקנר מקצועי ולכן תוצאות הבדיקה הן חלקיות. סתם לדוגמה: ישנם טיפוסים שונים אשר קונים בזול רכבים עם תקלות רציניות (מישהו אמר סוחרים?) ו"מחליקים" את התקלות. למשל, אם כריות האוויר תקולות הם מנתקים את חיבור נורת כריות האוויר ומחברים אותו במקביל לנורת השמן. אם תבדקי רכב "משופצר" כזה במכון, סביר להניח כי הם לא יעלו על ה"קומבינה" (בודק נכנס, מסתכל על הנורות במצב 1, מתניע, נורת השמן ונורת כריות האוויר נכבות כמצופה, בודק עושה V בטופס) אולם במוסך הרכב תאותר תקלה כזו מייד בזמן החיבור למחשב.

פורסם

שוב תודה על העצות המועילות.

התייעצנו לגבי הרכב, ושמענו כמה פעמים תגובות שליליות לגבי הרכישה, אבל דווקא מהיבט אחר: אנשים מאוד חוששים שמדובר בסוחר, ולא אדם פרטי, ואולי אפילו מדובר ברמאות. התייחסו בעיקר לאמירה של המוכר שהעו"ד דורש מחיר מחירון, שהכסף יועבר לעו"ד ואין מה לדאוג כי אין יד נוספת, ולק"מ הנמוך מאוד.

באופן טבעי, אנחנו חוששים. אנחנו לא מבינים גדולים ברכב, וסוחרים קטנים עוד יותר.

פורסם

חברים, נו טוף...

ברצינות. "התייחסו בעיקר לאמירה של המוכר שהעו"ד דורש מחיר מחירון, שהכסף יועבר לעו"ד ואין מה לדאוג כי אין יד נוספת, ולק"מ הנמוך מאוד."

-העו"ד יכול לדרוש מחיר מחירון כמה שהוא רוצה, לי זה נשמע כמו ניסיון טיפשי להעלות את המחיר למחיר מחירון. לדעתי, העו"ד+הבן ישמחו לבצע את המכירה עתה ולא להשאר תקועים עם רכב בסטטוס לא ברור (הבן יכול לנסוע עליו? מי ישלם ועל שם מי יהיו הביטוחים?) הציעי את המחיר הנראה לך ותראי את התגובה.

-בדרך כלל אדם מבוגר=ק"מ הנמוך מאוד. אדם מבוגר אינו נוסע יום יום לעבודה וילדיו עזבו את הבית ואינם חוגגים על הרכב של ההורים. מניסיוני, הרכב שרכשתי היה עם 125K נסועה ב 10 שנים (היד הראשונה היה אדם מבוגר שעשה 117K נסועה ב 9 שנים)

-קנייה כפי שתארת (תשלום לעו"ד) אינה שונה מקניית רכב משומש שנרכש בליסינג מימוני/הלוואה בנקאית.

לפני שאת מתחילה לדאוג מכל הדברים הגדולים, רצוי שראשית תבדקי את הניירות: רשיון נהיגה+ביטוח חובה+ביטוח מקיף+תיעוד הטיפולים מהמוסך המורשה.

-אם תאריך הוצאת רשיון נהיגה הוא לפני זמן קצר מאוד אפשר לחשוד כי הוא סוחר.

-אם מופיע הכיתוב "חזקת סוחר" ברשיון נהיגה אז אין ספק.

ד"א, מהי רמת הגימור, איזה יד ומה הנסועה של הרכב?

פורסם

במה הכוונה "רישיון הנהיגה"? האם אתם מתכוון לרישיון הנהיגה של הבן (וזה אומר שאני ממש לא מבינה:cry:)? או אולי התכוונת לרישיון רכב?

הק"מ הוא 73000. נמוך מאוד-מאוד, ומשום שאני לא מחשיבה את עצמי כבן אדם ממוזל באופן מיוחד, אז אני דואגת... דיברנו עם מישהו במוסך (שאבא שלי מכיר) והוא אישר שהרכב מטופל שם, שאכן מדובר באדם מבוגר מאוד, ושהוא טופל "פיקס". כמובן שאנחנו צריכים לבדוק עוד את הפרטים.

הדגם הוא ELEGANCE, ויש בו גם סאן רוף. זאת הכוונה ברמת גימור?

פורסם

כמה דברים :

א. אני עצמי עו"ד במקצועי. למיטב ידיעתי, אין שום מניעה למנהל עיזבון למכור רכב מתחת למחיר המחירון כל עוד זה באישור בית המשפט. אני מקווה, שזה לא תירוץ בניסיון "לעשות קופה".

ב. ממליץ לך על מכון הבדיקה מ.מ.מ. ברח' הירקון בבני ברק, יש לי ניסיון איתם והם אמינים ויסודיים (אם כי גם הם לא יתנו לך חוות דעת על המערכות החשמליות).

ג. לא לשכוח - לבדוק כמה יעלה ביטוח מקיף ! במרצדס זו עשויה להיות הפתעה לא נעימה :wink:

בכל מקרה - בהצלחה, על פניו זו נראית הצעה מעניינת.

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם
במה הכוונה "רישיון הנהיגה"? האם אתם מתכוון לרישיון הנהיגה של הבן (וזה אומר שאני ממש לא מבינה:cry:)? או אולי התכוונת לרישיון רכב? כן, לרישיון רכב. בקשי צילום/פקס (לוודא את היד ואת הרכב)

הק"מ הוא 73000. נמוך מאוד-מאוד, ומשום שאני לא מחשיבה את עצמי כבן אדם ממוזל באופן מיוחד, אז אני דואגת... דיברנו עם מישהו במוסך (שאבא שלי מכיר) והוא אישר שהרכב מטופל שם, שאכן מדובר באדם מבוגר מאוד, ושהוא טופל "פיקס". כמובן שאנחנו צריכים לבדוק עוד את הפרטים. אכן נשמע ממש מצויין. גם נסועה נמוכה, גם אדם מבוגר וגם מטופל היטב. בגלל הנסועה הנמוכה כדאי שתוודאי בתיעוד הטיפולים כי טיפולי 10K בוצעו לפי זמן (פעם בשנה) וצייני בזמן הבדיקה במוסך את הנסועה הנמוכה ובקשי שיבדקו את מה שצריך. לפעמים, רכבים עם נסועה נמוכה לא מספיקים להגיע לטמפרטורת המנוע הרצויה בנסיעות בית-מכולת ושמן המנוע אינו עובד היטב.

הדגם הוא ELEGANCE, ויש בו גם סאן רוף. זאת הכוונה ברמת גימור? כן, האם הרכב כולל ריפודי עור?

ג. לא לשכוח - לבדוק כמה יעלה ביטוח מקיף ! במרצדס זו עשויה להיות הפתעה לא נעימה :wink:

לי זה עולה 2800 ש"ח (שני נהגים מעל 40 ללא עבר ביטוחי ודרישה לעלוקה) וזה מרגיז אותי כי בשנה שעברה דרשו ממני 2200 ש"ח. בכל מקרה, זה עדיין זול יותר מיפנומאטית חדשה.

פורסם

מועדים לשמחה, חיים. העלו לך את פרמיית הביטוח ב- 25% ? נשמע מוזר וגם יקר. אני על הרכב שלי משלם למקיף 3200 ש"ח ללא דרישות מיגון מיוחדות.

פורסם

תודה.

זה סתם מעצבן. בשנה שעברה שילמנו 2200 ש"ח (בעצם 1900 ש"ח מיכוון שקיבלנו החזר של כ 350 ש"ח לאחר התקנת עלוקה) ונאמר לי שקיבלנו מחיר זה מיכוון שאנו מבטחים שני רכבים בו זמנית(?). אבל להשוואה, מחיר הביטוח של הלאנטיס 2001 של אישתי היה 2200 ש"ח לפני 3 שנים (אחרי המון וויכוחים עם החברה).

השנה, קיבלתי טלפון מהסוכן בו נאמר לי כי אני עדיין יכול לקבל את הפוליסה הישנה ב2200 ש"ח אלא שדרישות המיגון השתדרגו מעט ויש צורך להתקין מערכת איתורן:roll:.

האם מרצדס גניבה יותר מוולבו? כאן בארץ הם רכבים נדירים למדיי וקשה לי להאמין שהן כאלה נדרשות.

פורסם

2200 ש"ח + איתוראן לשנה (51 ש"ח לחודש כפול 12 ) = 2812 ש"ח, שזה אותו הדבר. ונראה לי מעט הזוי לדרוש התקנת איתוראן ברכב ששוויו, אני מעריך, 40,000 ש"ח. אגב, ההתקנה לבדה עולה 4000 ש"ח, עד כמה שידוע לי.

פורסם

ב. ממליץ לך על מכון הבדיקה מ.מ.מ. ברח' הירקון בבני ברק, יש לי ניסיון איתם והם אמינים ויסודיים (אם כי גם הם לא יתנו לך חוות דעת על המערכות החשמליות).

אצלי הם פספסו תאונת שלדה רצינית ביותר עם ריתוכים ושאר ירקות. הגנו להסדר מחוץ לבית משפט אבל עדיין מאוד לא נעים.

• תוכן חדש...