Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בבדיקה לרכב שערכתי היום התברר שמצבו המכני של הרכב טוב מאוד יחסית לשנתון.

בסעיף של משמעות גבוהה הופיעה פגיעה/תיקון בגג כול חיזוקים ומשקופים.

הבוחן הראה לי שעובי הצבע בערך פי עשר ממה שאמור להיות על פני שטח גדול בגג.

לדברי הבוחן הרכב לא התהפך כי אין נזק לעמודים או לקורות וגם השלדה בתחתית הרכב נקיה.

מה יכולה להיות המשמעות של נזק מסוג זה לבטיחות או לירידת ערך?

פורסם

הבעיה שלי היא שהמוכר כביכול לא זוכר שהיה משהו בעל משמעות עם הגג - המוכר יד ראשונה והרכב מודל 2005..

פורסם

נשמע הזוי למדי שהמוכר לא זוכר משהו בעל משמעות גבוהה בגג בטווח של חמש שנים אחורה. או שיש לו בעיית זיכרון קשה או שהוא מסתיר משהו. מה גם שהוא יד ראשונה, הוא אמור לדעת ולהכיר כל דבר שקרה לרכב, בטח שמדובר במשהו כזה.

Toyota Hilux Adventure 2019

Toyota Corolla GLI 2006

פורסם

בכל מקרה, לידיעתך - בעלי רכבים אשר נפגעו מברד קבלו ירידת ערך של 9-15%.

תבקש ממנו היסטורית תביעות ביטוח.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אני הייתי מוותר על הרכב כיוון שבעל הרכב נשמע לא אמין בעליל.

הוא יד ראשונה של רכב משנת 2005.

ב5 שנים שהרכב היה אצלו אין לו מושג מה קרה לו? נשמע לי קצת הזוי.

אם הוא מסתיר משהו, הוא שקרן. אם הוא באמת לא זוכר, הוא טיפש.

ובשני המקרים לא הייתי מציע להתעסק עם אדם כזה.

שבת שלום

רותם.

פורסם

ישנה אפשרות נוספת שבעל הרכב קיבל אותו כך מהיבואן (כבר היו מקרים מעולם).

אמנם החוק מחייב את היבואן לדווח על כל נזק מעל ל- 3 או 5 אחוז (אינני זוכר במדויק), אבל לא אתפלא אם היבואן "שכח" לדווח ללקוח על האירוע.

ניזקי ברד אפשר לתקן ללא כל סימן באוטופיקס, כך שאינני מאמין שזה המקרה, מה עוד שהברד האחרון שזכור לי (היטב) היה ב- 29.10.2004, שאז אני נפגעתי ממנו.

ואכן כן, ירידת הערך שאושרה לשכנים היא בטווח שקומפי רשם.

פורסם

תודה,

מה שמעניין הוא שבעל הרכב דיווח לי על נזקים אחרים שהיו לרכב כמו החלפת כנף.

לרכב היסטוריית טיפולים מושלמת במוסכי היבואן והקבלות של חמש וחצי שנים מסודרות אחת אחרי השניה בקלסר.

הבן אדם הוא דמות בעלת תפקיד בכיר .

וכמו שאמרתי כל שאר ממצאי הבדיקה מצויינים.

רכבים מדגם זה נחטפים במהירות כך שהתיסכול גדול..

פורסם

אני הייתי מעמיק בברור על הרכב , בתאום עם בעל הרכב ( להסביר את החשש מפני קנית הרכב )

ליצור קשר עם שרות הלקוחות של היבואן , לבקש פגישה במוסך מורשה ראשי עם נציג של היבואן .

בדיקת ההיסטוריה של הרכב כאשר היה אצל היבואן .

ובכל מצב , זה לא מצב סביר , ומחיר השוק של רכב כזה צריך להיות פשרה ממחיר המחירון , להסביר למוכר , ולמצוא מחיר מתאים לרכב .

( גם אם בוצע תיקון אצל היצרן במפעל, עדיין ישאלו אותך שאלות כאשר אתה תרצה למכור , ואתה גם כנראה תתפשר במחיר )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

על פי כל האמור בהודעה הראשונה בשרשור, כפי הנראה מדובר על מוכר אשר מכרו לו רכב לאחר שתוקן אצל היבואן והיבואן לא טרח או לא אמור היה על פי דין לדווח על הפגיעה.

עקרונית, פגיעה בקליפת גג כפי שמתואר, ללא פגיעה בעמודים, אינה משפיעה על בטיחות הרכב ואין לה משמעות פונקציונאלית כלשהי.

בשוק המקומי, משמעות אותה הפגיעה הנה ירידת ערך בשיעור של כ- 10% (אין באמור להוות חוות דעת לגבי הרכב הספציפי).

עצתי לשואל, אם המדובר ברכב אטרקטיבי ובמצב יוצא דופן כפי שתואר למעט הפגם הנ"ל, יש לשקול רכישה.

כמובן שיש לנסות להתמקח על ירידת הערך.

דני

פורסם

תראה, יש גם הגיון לרכוש רכב כזה אחרי קיזוז מתאים במחיר, בכפוף לכך שאתה רוכש אותו לתקופה ארוכה.

הדבר יוצר לך מעיין ביטוח מפני אסונות כאלה בעתיד, שכן אין משמעות לכך אם הגג נצבע מחדש פעם או פעמיים, יתרה מזו - סכום הרכישה שלך קטן יותר והבעיה תלך ותצטמצם ככול שהזמן יחלוף.

זו שאלה של מחיר בלבד.

פורסם

חברים יקרים

תודה רבה על העצות.

חשוב היה לי לדעת שאין משמעות פונקציונאלית לפגיעה מסוג זה.

שנה טובה לכולם.

• תוכן חדש...