Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קורס נהיגה מבצעית הוא קורס שמבצעים בבאלי"ש (נוסעים לבאר שבע, עוקפים אותה,

ממשיכים לסוף העולם, פונים שמאלה - נוסעים 300 ק"מ - הגעת :p ) עם האמרים ושמטרתו

להכשיר אותך לנהיגה מבצעית - הובלת שיירה מבצעית, סיור, נהיגה טכנית בשטח וכדומה.

קורס כיפי למדי, אני ניצלתי את מרביתו כדי לפתח טכניקות לעבור סיבובים בהחלקה עם האמר.

:loco:

"שמשן הגיבר" מתי בדיוק עשית את הקורס עם ההחלקות????

בתור מדריך בקורסים האלה בסדיר/מילואים לא זכור לי הקטע של ההחלקות.

או שאולי זה היה בזמן שישנת? :lol::lol:

היי נתי

אני זוכר אותך מהקורס...

בתור אחד שעשה את הקורס משהו כמו שנתיים אחרי "שמשון הגיבור"... גם לנו יצא לבצע כמה "החלקות יזומות" בקורס הנ"ל... שלא לדבר על דברים אחרים שניסינו (מה אפשר לצפות מאיתנו, צעירים, נועזים, רכב שטח שכזה, מרחבי שטח שכאלה (רק חולות וחולות קילומטרים לכל כיוון)...)...

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם עד עכשיו לא הבנת, אני הייתי נהג בצבא - אבל בניגוד אליך (אם אני מבין נכון) אני

התחלתי כלוחם ונשלחתי לקורס נהיגה כהשלמה ולא כייעוד ראשוני - כך שתמיד נשארתי לוחם

ולא נחשבתי נהג מקצועי. מה שבעיקרון מונע ממני (טפו טפו, חמסה חמסה) להיטחן במילואים.

התחלתי וגם סיימתי בתותחנים, MLRS.

אז מי כמוך יודע מה זה להיות אושקושיסט , למשל....

מקור הידע - אח שלי היה מאלה שיושבים במוגף המצחיק הזה (שכחתי איך קוראים למקצוע) ואח"כ סמב"צ בגדוד, אבל הוא צעיר, רק השתחרר לפני שנה.

אני בדעה שלא מומלץ להתגייס לצה"ל עם שום רשיון נהיגה מכל סוג שהוא, זה מתכון בטוח למילואים מענגים כנהג סופה ממוגנת תחת מטר בקת"בים בעזה ובשטחים עם פנצ'רים בגלגלים יום יום :)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
אם עד עכשיו לא הבנת, אני הייתי נהג בצבא - אבל בניגוד אליך (אם אני מבין נכון) אני

התחלתי כלוחם ונשלחתי לקורס נהיגה כהשלמה ולא כייעוד ראשוני - כך שתמיד נשארתי לוחם

ולא נחשבתי נהג מקצועי. מה שבעיקרון מונע ממני (טפו טפו, חמסה חמסה) להיטחן במילואים.

דווקא לא... אושקוש דורש רשיון למעל 15 טון (אם אני לא טועה) ומגיעים אליו נהגים מקצועיים, לא "לוחמים".

פורסם

מקור הידע - אח שלי היה מאלה שיושבים במוגף המצחיק הזה (שכחתי איך קוראים למקצוע) ואח"כ סמב"צ בגדוד, אבל הוא צעיר, רק השתחרר לפני שנה.

אני בדעה שלא מומלץ להתגייס לצה"ל עם שום רשיון נהיגה מכל סוג שהוא, זה מתכון בטוח למילואים מענגים כנהג סופה ממוגנת תחת מטר בקת"בים בעזה ובשטחים עם פנצ'רים בגלגלים יום יום :)

מה שם אחיך?

פורסם

גם בקרבי אתה יכול להתקע בתור נהג תורן על אביר כונננות או נ.נ + ירידות לשטח ועשיית כלום. בהנחה שהמקצוע שלך הוא נהג ומעל 72.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ממתי מתקשרים "להתפשר" איתך על שיבוץ?!

בכל מקרה אם אתה תהיה "נהג מבצעי" זה אומר שתהיה נהג של גדוד,מה שאומר או עזה או איו"ש או גבול הצפון,ובטוח בסיס סגור לא בטוח מרוחק ,וכלי הרכב שעליהם תנהג האמר אביר נ"נ וכל מיני רכבים "מבצעיים",אבל אם תהיה נהג רכב "לבן" מה שאומר רנו קנגו רנו מגאן B-4 ג'יפ איסוזו וכו' רכבים אזרחיים ,תהיה נהג של איזה קצין או נהג בסיסית ותוכל ליפול בכל מיני בסיסים פתוחים במרכז הארץ, וכל היום או תרדוף אחרי הקצין שלך ממקום למקום או תהיה במשרד מג'עג'ע,דרך אגב הנחמה שלך זה שברוב היחידות נהגים לא שומרים.

זה הכל ובהצלחה.

פורסם

ואללה, איזה עולם קטן...

כמה אנשים בפורום הזה היו דחפ"זים בגדוד קטיושות? :wink:

ומה, ממלאים בטן עם אושקוש, לא עם אלפא? חשבתי שאושקושים יש רק לכחולים, והירוקים מסתפקים בזחלים או בריאו (בזמני עוד היו לנו זחל"מים, שזה בכלל ענתיקות ממלחמת העולם).

פורסם
ואללה, איזה עולם קטן...

ומה, ממלאים בטן עם אושקוש, לא עם אלפא? חשבתי שאושקושים יש רק לכחולים, והירוקים מסתפקים בזחלים או בריאו (בזמני עוד היו לנו זחל"מים, שזה בכלל ענתיקות ממלחמת העולם).

אני מבקש, לא להכליל :lol:

אצלנו היה גדוד של כוסיות. האושקוש פורק את הרקטות באמצעות מנוף הידראולי, המשגר באמצעות מנוף חשמלי מרים את הרקטות וטוען את עצמו.

ואז כמה שטויות עם מחשבים ומטרה 20 ק"מ משם מושמדת.

מספיק זמן בשביל להתעדכן ב"לגעת בעושר" (או אושר, מה שזה לא יהיה) בטלויזיה הניידת שהבאת מהבית או לפתור תשבץ :p

ותחשוב על זה ככה - אתה באמת מדמיין אותי (או את מרבית חברי הפורום ;-)) מרימים פגזים במשקל עשרות ק"ג? :shock:

פורסם
ותחשוב על זה ככה - אתה באמת מדמיין אותי (או את מרבית חברי הפורום ;-)) מרימים פגזים במשקל עשרות ק"ג? :shock:

בטח לא אני :)

טוב, גם בגלל שהייתי ממ"צניק ולא משגרואיד... (מיועד לרועי :))

פורסם
ואללה, איזה עולם קטן...

רק ה-MLRS משתמשים באושקושים במקום אלפות (גדוד אמריקאי קוראים לכם או שטות אחרת, נכון?). שאר התותחנים עדיין משתמשים באלפות, אבל אושקושים מביאים את הפגזים מהמחסנים, לשטח (ריאו למחסנים - הידד! [רובם בכל אופן. השאר מוגדרים כחרום]).

בקשר לנ"נ - יחידות מבצעיות לא משתמשות בכלי הזה יותר. לגבי ג'ובניקים..לפי כמות הפורד F-350 שאני רואה בכבישים לדעתי גם הם כבר לא משתמשים בו (חונה בימ"חים ליד הריאו - הידד!!).

פורסם

וואלה, ממ"צניק זה המקצוע - קפלן זה השם משפחה.

פורסם

נצל"ש(אני מסתגל לשפה הצבאית)

קצין בחיל החימוש.

אם אפשר קצת מידע , ואני רק שומע שחיל החימוש זה חרא השאלה לגבי קצין בחיל.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

לדעתי האישית והפרטית - שומר נפשו ירחק מתפקיד קצין חימוש.

במיוחד קח"ש, כמו חבר יקר שלי שכל שירותו נאלץ להסביר לרס"רים בסגנון הרס"ר של מ"ק 22, שלא, לא כל אחד עם משקפיים הוא שמאלני אוכל בת**ת 8)

תפקיד לא קל בכלל, בגלל האנשים (הנגדים בעיקר) אבל כמובן תלוי איפה נפלת.

למה לא תהיה שליש :wink: ?

פורסם

וואלה, ממ"צניק זה המקצוע - קפלן זה השם משפחה.

הכרתי אותו...

הצעיר הזה..

פורסם

לנהג יש חיים די יפים: דבר ראשון אין תורניות!!!

אתה רק נוהג כל היום עם רכבים שברובם יש מזגן!

ובתכלס עושה חיים...

אצלנו (מל''י 500 לשעבר: בלי''ש, מל''י 750) נהג כוננות למשל עושה שבוע שבוע

יש פול מפעילות האמר (רובן מכוערות ונראות כמו האמר השאר מזדיינות חופשי)

ותלוי בתכלס איפה ועל איזה תפקיד (בתור נהג) נפלת...

תכלס שווה! בגלל התורניות

תבקש ליפול במל''י 500 ואתה יוצא כל חג הביתה כי אתה לא תשמור.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...