Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי פורד פיאסטה 98 - 1300 סמ"ק. הרכב אצלי כבר שנתיים. שמתי לב שהרכב צורך טיפה שמן לאחרונה, לא משהו רציני יחסית - מילאתי בבוקר כחצי ליטר לאחר 10,000 ק"מ (מאז הטיפול האחרון). שמתי לב כי גם קצת מיים נעלמו, בסביבות החצי ליטר גם כן מאז הטיפול אחרון (השלמתי אתמול גם מים ונסעתי לאחר מילוי המים והכל היה בסדר). אין סימנים של טחינה בשמן ולא במים ואוטו לא התחמם.

הנעתי היום בבוקר פעם ראשונה לאחר מילוי השמן, והאוטו ממש התחיל לקרטע בעמידה - ישנן נפילות טורים תכופות ברמה של כל -3 שניות. בנוסף יש רעש מאיזור מנוע צעדים/ראש המנוע של שריקה כזו - מעין בריחה/כניסה של אויר ממקום שלא אטום מספיק. אני מניח שיש קשר לקרטועים ...

1) האם יש קשר בין מילוי השמן בבוקר לבין בריחת האויר והקרטועים? הרעש לא הופיע לפני כן.

2) למיטב הבנתי פירוק מנוע הצעדים נעשה הברגתי 2 ברגים משושים - אם אני צריך לפרק אותו, איזה חלק בדיוק צריך לנקות שם? את החיבור בינו לבין ראש המנוע (איפה שאטם נמצא?) האם יש משמעות לניקוי חיצוני של מנוע הצעדים?

3) על הדרך ברצוני לנקות כבר את המצערת. אני יודע שעליי לפרק את צינור האוויר שמתחבר (בורג פיליפס) אבל משם אני לא בטו מה צריך לנקות- האם רק את החלק פנימי של הצינור בראש המנוע?

אשמח גם להמלצה למוסך אמין באיזור חיפה שניתן לפנות אליו להמשך טיפול.

תודה

פורסם

טוב, אז לאחר מחקר קצר ובדיקה ויזואלית גיליתי שיצאתי אדיוט - ישנו צינור ואקום שמחובר לפתח מילוי השמן והוא פשוט התנתק. חיברתי אותו בחזרה והרכב נוסע בסדר שוב. על הדרך גם פירקתי את המנוע צעדים וניקיתי אותו ואת המצערת.

ובסוגיה נוספת (חבל לפתוח שרשור חדש):

היום הלכתי למוסך כדי לבדוק רעש מוזר שאני שומע כבר חודש חודשיים (הלך והתגבר).כאשר אני מאיץ לאט, בעיקר בהילוכים הנמוכים בעיקר (בהילוך הראשון שומעים את זה הכי טוב), אני שומע מעין נקישות מאוד מהירות, משהו שגורם לאוטו להישמע כמו טרקטור, ניתן לזהות שזה לא מגיע מהמנוע, פשוט כי הצליל טיפה שונה ממנוע שמזייף (קשה לי לתאר את הצליל) וגם כי בנתינת גז בניטרל לא נשמע שום רעש. בנוסף כאשר אני באמצע ההאצה מחליף לניוטרל הרעשים נעלמים. הקישור עם ההילוכים גרם לי לחשוב שמדובר בגיר. המוסכניק (הומלץ על ידי רפי מהפורום) בדק, היה סך הכל יסודי ואפילו נסע איתי לוודא שאנחנו מדברים על אותו הרעש. לאחר כמה דקות קבע: הבעיה היא בגיר (שחיקה/חופש). הוא לא המליץ לי לעשות שום דבר, מכיוון שהגיא לטענתו עוד לא גמור, וחוץ מהחלפת גיר קומפלט הוא לא אמר שניתן לעשות משהו.הוא בדק ליתר ביטחון שמן גיר ואמר שגם זה בסדר.

** שאלתי אותו האם יכול להיות שזה מהקלאץ (שנמצא בסוף ימיו - ממש גבוה), והוא טען שלא. לאחר שיצאתי מהמוסך (על הדרך "התחדשתי" בזוג משולשים וגומיות חדשות- עוד 1000 ש"ח (-: ), שמתי לב שכאשר האוטו בניוטרל, ואני לוחץ על הקלאץ אז הרכב נהיה יותר שקט - יש מעין רעש נקישות עמום אך מהיר שהיה קשה כנראה להבחין בו ללא תשומת לב.

שאלתי היא:

האם יכול להיות שהרעשים הם ממקור אחר?

האם יש סיכוי שהרעשים מקורם בקלאץ ושהחלפתו (ההכרחית בקרוב בכל מקרה) תעלים אותו?

תודה

פורסם

גיא

זה בכל האצה, או רק בטורים נמוכים?

נגיד העלת הילוך והרכב בטורים נמוכים, ואז בלחיצה על הגז שומעים את הרעש?

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

בעיקר בטורים נמוכים, אך לעיתים שומעים את זה גם בלי ללחוץ על הגז כלל - את האמת שאני עובד עצות, הרעשים רק הולכים ומתחזקים, ואני חייב למצוא מוסך שיכול לעזור לי.

פורסם

טוב חברים, למרות שזה נהיה יותר בלוג מאשר שירשור, יש לי עדכון אז אני רוצה לרשום, למקרה שמישהו יתקל במקרה כזה.

השבוע המצב הלך והידרדר, והאוטו החל לייצר רעשים נוספים: האידיקטור המשמעותי היה ויברציות חזקות בעת נסיעה, שלא היו שם קודם - ממש הרגשתי רטט בגב. בנוסף הרעשים מהגיר התגברו לצורה בלתי נסבלת, והחל רעש גם מהציריות.

הלכתי למוסך שבו החלפתי משולשים וגומיות לפני שבוע (מוסך רון בחיפה - הומלץ בפורום) ואמרתי להם על כל הבעיות הללו, תוך התמקדות ברעשים בציריה, מכיוון שהנחתי שזה נגרם בעקבות החלפת המשולשים והגומיות. צביקה בעל הבית עשה איתי סיבוב ולא שמע משהו חריג מהציריות, אך הוא העלה את האוטו על ליפט כדי לבדוק. הם עברו על כל ברגי המשולשים והציריות ובדקו שהכל מחוזק, שהבולמים בסדר , וצביקה אמר לי שהכל נראה תקין. לאחר מכן יצאתי עם עוד עובד שלו לעוד סיבוב (כל הכבוד על הסבלנות שלהם), והרגשנו את הרטט הזה בנסיעה, וגם את הרעשים מהציריה. הם העלו את האוטו על ליפט שוב, ואחרי כמה מבטים נוספים התגלה הגורם המשותף לכל הבעיות הללו. הגיר ישב על חתיכת מתכת קטנה במקום להיות "באוויר" - התושבת שלו הייתה קרועה לגמרי! נוצר מצב שבו הגיר גם קיבל זווית (מה שגרם לרעשים הפנימיים בתוכו) בגלל השכיבה, גם נשען על חלק מתכת (מה שגרם בזמן הנסיעה לויברציות באוטו) וגם כנראה המשקל שלו לחץ איךשהו על איזור הציריות ולכן נשמע משם רעש.

בשורה התחתונה: 460 ש"ח על החלפת תושבת, והאוטו שקט כמו חדש -כל הכבוד על הדיאגנוסטיקה.

• תוכן חדש...