Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, מדובר בסיטרואן שנת 92 מנוע 1900 הזרקה ידני.

לאחרונה החלה תופעה של צילצולים, הצלצולים מופיעים בחצי מהלך של דוושת הדלק, אם אני לוחץ עד הסוף הצילצולים מפסיקים.

הצלצולים מתחזקים במיוחד כשהרכב נמצא בעומס כמו בעלייה וההילוך קצת גבוה ממה שצריך להיות, זאת אומרת שהטורים קצת נמוכים, אם אני יוריד הילוך ויעלה סל"ד הצילצול יפסיק.

היום ביצעתי במוסך אינפוזיה שכללה, התחברות לצינור יניקה למנוע, הכנסת חומר למיכל הדלק והוספת תוסף לשמן המנוע.

נכון לעכשיו אין שינוי והצלצולים ממשיכים, המנוע לא מתחמם, אני ממלא אוקטן 95 מאותה תחנה שהאופנוע שלי והרכב של אבי מתודלקים שם, לפי דעתי תצרוכת הדלק קצת גבוה (1/11 מחוץ לעיר עם מזגן ב 100 קמ"ש).

אינני יודע מה מצב הפלאגים ופילטר האוויר (שמן איכותי הוחלף לא מזמן).

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני מניח שהרבה יגידו לך על מצב זה שמדובר על כיוון הצתה אבל גם אצלי קורה מה שאתה מתאר, יש לי יונדאיי אטוס וההצתה שלי מכוונת על המילימטר אז זה בטוח לא זהואני נוסע ככה כבר המון המון זמן. למען האמת אני חושד יותר במייסבים בגיר אבל חכה לתגובות מהמומחים.

:)
פורסם

שמן מנוע שחודר לתא השריפה, סופח אליו פיח, היוצר נקודות להט על הבוכנות, המתלקחות, ויוצרות דטונצייה והתלקחות הדלק לפני זמנו, ועקב כך לצלצולים, אך השמן לא יכול להוריד אוקטן, כי השמן לא נמהל בדלק, כך שקביעתך, לצערי לא נכונה כלל.

בנוסף לכך, מיכאל כתב בפרוש שבוצע אינפוזייה, שמטרטה להוריד פיח מאזור הבוכנות ותא השריפ0ה במנוע ומהשסתוצים, כך שהסיבה היא לא פיח.

האפשריות הבאות בחשבון, הם דלק מהול, תערובת דלק ענייה, הצתה לא מכוונת, והתחממות יתר, מצתים לא מתאימים,נא למחוק את המיותר, מהאפשרויות שציינתי. בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חזרתי עכשיו עם הרכב ושמתי לב שבערב כמות הצילצולים פוחתת עך עדיין קיימת

הדלק לא מהול תידלקתי בעוד תחנות והבעיה קיימת, מדובר ברכב עם הזרקה וקויל אני מניח שכיוון הצתה מצריך כניסה למכון הזרקות.

הרכב לא שורף שמן באופן חריג כלל ובכל טיפול לא נדרשת הוספה גדולה של שמן

כמו שאמרתי לא החלפתי פלאגים כבר הרבה זמן למרות שהרכב לא עושה יותר מ 7000 ק"מ בשנה.

vogivog האם מיסבים בגיר נשמעים כמו צלצולים?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

סע על אוקטן 98 מיכל אחד ותראה שהצלצולים יעלמו לגמרי.

לא נראה לי שזה שווה לך את ההשקעה לנסוע באופן קבוע על 98 אבל תעשה נסיון ותראה שאני צודק.

באמצע שנות ה90 הייתה לי BX16TRS מודל 88 וזה היה בדיוק ההבדל בין 96 ל98.

ככה המנועים האלה בנויים ואין הרבה מה לעשות כנראה.

פורסם

הבעיה ברכבים ההם ידועה והיא תוצאה מאיכות דלק שלא התאימה לרכב, ברוב המכוניות חיררו את ואקום המפלג והבעיה נפתרה/ השנים עברו ואיכות הדלק השתפרה, הרכב הזה הוא הזרקה ואמור לעשות תיקונים אלו לבד.

בכל זאת אני מקבל את דעתך בנושא ואני אעבור ל98 לניסיון.

פורסם
הבעיה ברכבים ההם ידועה והיא תוצאה מאיכות דלק שלא התאימה לרכב, ברוב המכוניות חיררו את ואקום המפלג והבעיה נפתרה/ השנים עברו ואיכות הדלק השתפרה, הרכב הזה הוא הזרקה ואמור לעשות תיקונים אלו לבד.

בכל זאת אני מקבל את דעתך בנושא ואני אעבור ל98 לניסיון.

באיזה עיר אתה גר? יש תחנה שמוכרת 98 במחיר של 95

פורסם

ירושלים עיר הקודש

פורסם
ירושלים עיר הקודש

אההה התחנה בכניסה לחולון

מאחל לך בהצלחה במציאת תחנה שמוכרת 98 במחיר הגיוני

פורסם
סע על אוקטן 98 מיכל אחד ותראה שהצלצולים יעלמו לגמרי.

לא נראה לי שזה שווה לך את ההשקעה לנסוע באופן קבוע על 98 אבל תעשה נסיון ותראה שאני צודק.

באמצע שנות ה90 הייתה לי BX16TRS מודל 88 וזה היה בדיוק ההבדל בין 96 ל98 מדובר בסיטרואן מוזרקת, אוקטן 95 הוא אוקטן מתאים, הרכב עבר אינפוזייה, ואוקטן 98 לא יפתור את הבעייה, ובדאי לא לטווח הארוך אלא רק לטווח הקצר. הרכב נוסע לרוב נסיעות קצרות ועירוניות, וצובר עקב כך פיח, מזג האוויר השרבי לאחרונה, והעובדה שמזובר בירושלים, עיר הקודש, המשופעת בעליות, רק מוסיף לצלצולים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם אתה גר בירושלים.למה שלא תיסע קצת מעבר לפסגת זאב ממש חצי דקה .יש שם חיזמא.(אל תדאג רק יהודים מטפלים שם).אני מכיר שם מכונאי שפיץ עולם הוא יטפל לך ברכב בצורה הכי זולה שיש .אם אתה בוחר ללכת על זה דבר איתי אני יתן לך את הפלאפון שלו

פורסם

בשנת 1992 כשהרכב הזה היה חדש לא היה בכלל אוקטן 95 בישראל.

היה 91 או 96 ויותר מאוחר בשנות ה90 נכנס גם 98 עם עופרת שיותר מאוחר הפך לנטול עופרת.

מדובר פה במערכת הזרקה מאוד מאוד פרימיטיבית כמו שהייתה גם ב205 GTI.

לדעתי ה98 יפתור את כל הבעיה אבל הוא יקר.

הייתה לי ZX 1600 עם אותו מנוע כמו בBX אבל עם מערכת הזרקה רב נקודתית הרבה יותר מתקדמת מבGTI ששם אין אפילו מנוע צעדים.

בZX עם אוקטן 95 לא הייתה את הבעיה הזאת.

בכל אופן אין טעם להתחיל להחליף מערכת הזרקה ליותר מתקדמת.

פורסם

אם אתה לא זוכר מתי החלפת פלאגים אז קודם כל תחליף פלאגים.

בחלק מהדגמים קיימת אפשרות לכוון CO ע"י ראוסטט שדורש כיוון בזמן שהרכב מחובר למכשיר 4 גזים. לא בטוח שאצלך זה קיים אבל שווה לבדוק אם קיים כזה דבר (צמוד למחשב הזרקה על גבי הבית-בולם השמאלי של הרכב).

במידה ואין אפשרות כיוון כדאי שתשקול בצורה חיובית ניקוי מזרקים ובד' לחץ דלק וספיקה לפני שאתה ממשיך לאילתורים אחרים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...