Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקראת רמזור ירוק - להאט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

אני נהג חדש (לפני חצי שנה הוצאתי רישיון) בן 18. עכשיו, לפני רמזור ירוק, אני לא בטוח כ"כ מה לעשות. מצד אחד, אמא שלי אומרת לי לפני רמזור ירוק להאט קצת, למקרה שהרמזור יתחלף, ואז אני לא אצטרך לבלום חזק מדי ולהפתיע את הרכבים מאחורי. מצד שני, אבא שלי אומר לי שאין צורך להאט לפני רמזור ירוק, ושאני סתם מעכב את התנועה ועלול דווקא בגלל זה לפספס את הרמזור.

אז רציתי לשמוע את דעתכם כאן. מה אתם אומרים?

תודה.

פורסם

אמך צודקת. לפני צומת מומלץ תמיד להאט, לא בהגזמה כמובן, גם אם יש אור ירוק ברמזור. זו הדרך הבטוחה והחכמה לנהוג.

הכי גרוע שיכול לקרות הוא שתפספס את הרמזור. בשיטה של אביך, הכי גרוע שיכול לקרות זה תאונה, ולפני זה - דו"ח (אם הרמזור

אכן יתחלף ולא תספיק לבלום).

פורסם

תשמע בזמן שאתה רואה רמזור ירוק פשוט תמשיך לנסוע. ליתר ביטחון תוריד את הרגל מהדוושה , אתה כבר תתקדם מהר מהתנופה שצברת מן הסתם. במקרה שהרמזור מתחיל להבהב , פה אתה צריך לקבל החלטה מהירה. או להמשיך לנסוע או לבלום ולעצור.אין זמן להתרברב.

הכל תלוי כמובן במיקומך בכביש ( קרוב / רחוק מהרמזור ) אם אתה רואה שאתה לא תספיק לעבור, אז תבלום. אם אתה רואה שאתה קרוב מספיק, כי רוב הרמזורים מחוץ לעיר מהבהבים 3 פעמים( להבדיל מרמזורים בעיר שאוטומטית עוברים כתום בלי הבהוב) , עוברים לכתום, ואז לאדום, אז תמשיך. כמובן שעדיף כבר להמשיך בנסיעה , כי אתה גם מסכן את מי שמאחוריך בהפתעת בלימה.

ניב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אם יש ירוק, ואתה די "מכיר את הרמזור" תשאר במהירות שאתה נמצא בה, אל תאיץ, ואל תאט.

אם אתה לא מכיר כל כך את הרמזור גם תשאר באותה מהירות אבל תהיה יותר ערני מאשר במצב רגיל~

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

פורסם

עירנות, מבט לרחוק ותכנון מראש הן התשובות.

שים לב האם הרמזור הוא ירוק "כהה" (ירוק עוד שאתה רחוק מהצומת) או ירוק "בהיר" (רק התחלף לירוק).

בכל מקרה, כשאתה מתקרב לצומת הגבר את העירנות ותהיה מוכן לבלום אם צריך.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

אם אתה נוסע במהירות מעל חוקית, תרד בצומת לחוקית מינוס. אין דבר כזה, לעבור צומת ב120, אלא אם אתה מחפש צרות. אישית אני גם שם רגל מעל הברקס כשאני מתקרב לצומת (בלי ללחוץ, רק כהכנה) עד שאני עובר את הצומת. ראיתי מספיק מקרים של ליצנים שעוברים באדום מלא. קשה להתחמק מזה, אבל אפשר לצמצם את הנזקים.

דרך אגב, כי אתה נהג חדש אני אזרוק לך עוד משהו בחינם - כשאתה ברמזור אדום והוא מתחלף לירוק, אף פעם (!) אל תסע לפני שהירוק נמצא לשניה לפחות, ורצוי מאוד גם עם מבט לצדדים לראות אם מישהו מגיע. הדבר נכון שבעתיים (!!!) בצמתים שחוצות כבישים מהירים. רק לפני כמה חודשים אני מיישם את הכלל הזה באחת הצמתים שליד הכפר הירוק, מעל כביש 5, כש206CC עוברת באדום מלא באיזה 120 את הצומת. אני לא יכול להדגיש כמה הכלל הזה חשוב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בהנחה שאתה נוסע במהירות החוקית ובהתאם לתנאי הדרך:

בד"כ באור ירוק ממשיכים לנסוע כרגיל. החלפת האור לוקחת בחשבון נהג במהירות חוקית ומותירה לו זמן נכון לעצירה בטוחה או מעבר בטוח.

אם אתה במרחק 5 מטר מקו הצומת והרמזור התחלף כשאתה על 50 בעיר, עקרונית אתה אמור להספיק לעבור.

כשאתה מתקרב לצומת ירוק, אתה אמור לחדד חושיך ולהיות עירני ומוכן לכך שהאור יכול להתחלף ולשקול בכל שבריר שניה של התקדמות מה אתה עושה אם מתחלף הרמזור, האם בולם במתינות, בולם בפראות, ממשיך כרגיל, או מאיץ קימעה על מנת לפנות הצומת בהקדם. כשאתה מגיע לצומת כזאת עם חושים מחודדים ומחשבה שקולה על האפשרויות, אתה גם מגיב טוב יותר, כי אתה לא מופתע, אתה מוכן.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מותר לצאת מהצומת כשהאור צהוב, אך אסור להיכנס אליו (צומת זה זכר, אם תהיתם לעצמכם)

לפותח השרשור- עצה שנתן לי המורה לנהיגה לפני 12 שנה ולי היא עוזרת מאוד

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כשאתה ברמזור אדום והוא מתחלף לירוק, אף פעם (!) אל תסע לפני שהירוק נמצא לשניה לפחות, ורצוי מאוד גם עם מבט לצדדים לראות אם מישהו מגיע. הדבר נכון שבעתיים (!!!) בצמתים שחוצות כבישים מהירים. רק לפני כמה חודשים אני מיישם את הכלל הזה באחת הצמתים שליד הכפר הירוק, מעל כביש 5, כש206CC עוברת באדום מלא באיזה 120 את הצומת. אני לא יכול להדגיש כמה הכלל הזה חשוב.

צודק ב-100%, חובה ליישם את זה!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

להאט, להאט להאט. זה המפתח.

הכוונה היא לא בהכרח ללחוץ על הברקס ולהגיע למהירות אפסית.

תוריד את הרגל מהגז, אל תסתכן בשום דבר, וכשאני אומר להסתכן זה באנשים שעוברים באדום במעבר

חצייה עוד לפני שיש להם ירוק, ואני מדבר ללא ספק על תאונות צהוב- כשמן כן הם. שני רכבים נכנסים

לצומת באור צהוב, על התפר, אחד קצת לפני, אחד קצת אחרי, והופ. ראיתי הרבה כאלה.

ברגע שאתה מוריד את הרגל מהגז 200-300 מטר מהרמזור אתה תגיע במהירות סבירה על מנת להכנס לצומת בבטחה.

מקסימום תפספס רמזור, לא קרה כלום.

יום טוב

רותם.

פורסם
שני רכבים נכנסים לצומת באור צהוב, על התפר

אם יש צומת שבה לשני צדדים יש בו זמנית (אפילו לעשירית שניה), אור אדום-צהוב לאחד בעוד שלשני יש אור צהוב, מדובר בתקלה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

דרך מחשב לא ניתן ללמוד נהיגה,

האור הירוק ברמזור הוא המסוכן ביותר!!!

בעיקרון יש כלל מחייב - לפני הכניסה לצומת (מקום שבו לרב יש רמזור) ישנה חובת האטה.

אף אחד כאן דרך מסך המחשב ,לא יכול להגיד לך מהי המהירות שאתה יכול להגיע לכיוון הצומת,

כי לא ידוע איזה סוג צומת מדובר.

ישנם מספר כללים מנחים,

1 היתקרבות לצומת ע"י האטה (בשלב ראשון מספיק אפילו רק לעזוב את דוושת הדלק),

2 בחינת הצומת ע"י מבטים מרובים לכל הכיוונים לחפש אם יש תמרורים (ולא לשכוח גם להביט על הרמזור),

דגש נוסף הוא במבט לנתיב שנמצא אחרי הצומת (הנתיב אליו יש להיכנס אם הוא פנוי וכו").

3 הפעלת שיקול הדעת לגבי היתקרבות רכבים אחרים מכיוונים שונים, התיחסות להולכי הרגל המתקרבים לשפת המדרכה או חוצים בכביש.

4 מבט במראות לאחור לבדוק את מצב התנועה מאחור על מנת לוודא שבמידה ונצטרך לעצור ,שלא "יכנסו" ברכבך.

5 המשך הפעלת שיקול הדעת באם האור הירוק עדיין דולק והצומת פנוי יש לעבור את הצומת בזהירות,הכניסה לצומת תעשה במהירות נמוכה יותר מהמהירות שאתה יוצא ממנו(מהצומת).

אני יכול למלא כאן את הדף בהמון הסברים אבל כמו שמשפט הפתיחה כבר נרשם, לא ניתן ללמוד נהיגה דרך המחשב.

ירון מאיר

• תוכן חדש...