Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ומצטער על הכותרת, אני די נסער :evil:

אז לפני שעה עשיתי תאונה עם הפג'ו הקשישה שלי. נסעתי על כביש ראשי ליד הבית שלי, וכנראה הייתה שרשרת של בלימות פתאומיות מלפני שגרמה לי בסופו של דבר להדבק לתחת של אוטו אחר.

אני חייב לציין ששמרתי מרחק סביר, אבל עדיין נתקעתי ברכב.

לרכב מולי היה וו גריגה וכתוצאה מכך נשבר לו הרדיאטור שלי ועוד כמה חלקים בחזיקת הרכב.

החלפנו פרטים, אבל מה אני עושה מכאן?

לי יש ביטוח צד ג', והרכב שמלפני הוא רכב חברה אז אני מניח שיש לו ביטוח מקיף.

מכיוון שהרכב שלי לא שווה יותר מדי, אני מניח שזה טוטאלוס בשבילי, ולרכב שמלפני לא קרה יותר מידי נזק חוץ מאולי עיקום הפגוש.

מה הם חובותי וזכויותיי במקרה הזה? האם אני צריך לשלם השתתפות כלשהיא בגין הנזק שלו? האם אני זכאי לקבל סכום מסויים מהביטוח עבור טוטאלוס?

תודה.

פורסם

מבחינת הנזק שלך אין לך מה לעשות.. לא תקבל כסף מאף אחד כי אתה אשם בתאונה.

מבחינת הנזק שגרמת לרכב שהיה לפנייך אתה צריך לשלם לו את הנזק או לשלם השתתפות עצמית לביטוח צד ג' שלך.

פורסם

ברגע שלך יש ביטוח צד ג',הוא מכסה את הנזק שגרמת לרכב שפגעת בו,כשיהיה עליך לשלם השתתפות עצמית.ייתכן וסכום הנזק קטן,כך שלא יהיה שווה להפעיל את הביטוח.

בקשר לרכב שלך,אינך זכאי לפיצוי.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

באיזה מקרה כן הייתי זכאי לפיצוי?

ולפי מה קובעים מי פה אשם בעצם?

אני חושב שהנזק שלו ממש מזערי אבל לא ממש דיברנו על זה בזמן החלפת הפרטים, האם כדאי לי לדבר עם הבחור לפני שאני מתקשר לביטוח שלי ואולי לשלם לו סכום מסויים במקום ההשתתפות העצמית?

פורסם

תמתין שהבחור יצור איתך קשר ורק לאחר מכן תראה על איזה סכומים הוא מדבר אם זה פחות מההשתתפות עצמית שלך או שווה ערך שווה לך להסתדר איתו.

אל תודיע כרגע שום דבר לביטוח עד שהבחור לא יצור איתך קשר..

פורסם

גם אם מיידעים את החברה שלך, זה לא אמור לפגוע בך.

פוגע בך, רק כשחברת הביטוח שלך צריכה להוציא אגורה מכיסה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אם היה לך ביטח מקיף, אז היית מקבל פיצוי או עלות תיקוני מכוניתך.

ביטוח צד ג' מכסה רק את הנזק שגרמת לרכב אחר.

בברכה - רפי לין

ואיפה נכנס כאן הצד ג' של הרכב השני?

פורסם

אם הרכב השני אשם בזה שנכנסת בו, אתה צריך לתבוע אותו/את הביטוח שלו.

גם אם הוא אשם, הוא לא בהכרח אשם ב-100 אחוז. נניח שתלכו למשפט ובסופו של דבר שופט יחליט שיש לו אשם תורם בשיעור 20 אחוז. משמע אם הנזק שלך 10,000 שקל, הוא אמור לתת לך רק 2,000.

ולמה ישר קפצתי לענין המשפט? - כי במקרה הזה, סביר להניח שחברת הביטוח שלו לא תתן לך אגורה שחוקה בלי מהלך משפטי שיקבע זאת.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בוא נניח שאני לא רוצה לקפוץ למשפט. אני מעוניין להוציא כמה שפחות כסף על כל הנושא הזה.

גילוי נאות - ממילא התכוונתי להשבית את הרכב בעוד חודש ימים. אם יש לי סיכוי לקבל משהו על הרכב, מה טוב.

אם אין סיכוי לקבל עליו משהו סביר, אני מעוניין לצאת מהעניין עם כמה שפחות נזק כספי, או השתתפות עצמית לצורך העניין.

אז כדי למנוע בינתיים את תשלום ההשתתפות העצמית שלי, פשוט לא לדבר עם חברת הביטוח שלי?

פורסם

מה שקובע זה לא אם דיברת עם חברת הביטוח שלך, אלא אם הם יצטרכו לשלם.

כשיתבעו אותם, הם כמובן יפנו אליך ולא מן הנמנע שהשאלה הראשונה תהיה למה לא דיווחת.

אם יש לך סוכן, תתייעץ איתו - הוא עבר בחייו לא מעט מקרים דומים לשלך.

.

פורסם

חבר'ה מה קרה שכחתם את החוקים ? תמיד אבל תמיד וזה עוד לימדו אותנו בשיעורי נהיגה לפני כמה שנים טובות שתאונה של

חזית- אחור זה תמיד בעקבות אי שמירת מרחק הפוגע מאחור תמיד יצא אשם , אין לך טעם ללכת אפילו לבית משפט השופט עוד יתן לך לא רק קנס כספי נוסף אלה גם שלילה על עבירה תעבורתית , מה שיש לך לעשות זה לנסות לשלם לבחור עם זכרון דברים שרשמתם שם שהוא קיבל ממך כסף והחתימה שלו פלוס תעודת הזהות שלו ואתה תאשר את זה בכך שתסתכל על התעודה עצמה ותראה שזה אכן אותו מספר וכתובת ותנסה להוציא את כל העסק שיסגר בינכם אם הנזק הוא פחות מההשתתפות עצמית שאתה תצטרך לשלם במקרה של עירוב הביטוח.

להכניס ביטוח לעסק זה אף פעם לא יוצא טוב לטובת האשם , כי בפעם הבאה שאתה תרצה לבטח את הרכב שלך יהיה לך בהיסטוריה שלך מבחינת ביטוחים שעשיתה תאונה וזה ייקר לך את הפוליסה.

לסיכום הדברים : צור קשר עם הבחור שאל אותו מה מידת הנזק וכמה הוא רוצה ההשתתפות עצמית שלך בצד ג אם אני לא טועה בוא ניצא מנקודת הנחה שזה 1200 שקל משהו כזה, אם קרה והנזק הוא יותר גבוה בהרבה מ1200 תערב ביטוח אם הנזק הוא נמוך מ1200 סגור איתו במזומן וזיכרון דברים על מנת שלא ייקרו לך את הפוליסה בעתיד

מקווה שעזרתי

פעם הבאה יותר לשים לב וכמו שאני תמיד אומר , הכל זה מלמעלה והכל לטובה , הרכב הבא יהיה יותר טוב :wink:

(פיאט פונטו שרק עשתה לי את המוות הלכה טוטאל לוסט ועכשיו יש לי את הבננה הצהובה)

פורסם
תמיד אבל תמיד וזה עוד לימדו אותנו בשיעורי נהיגה לפני כמה שנים טובות שתאונה של

חזית- אחור זה תמיד בעקבות אי שמירת מרחק הפוגע מאחור תמיד יצא אשם

לא תמיד אם כי בהכללה ניתן לומר שכך הדבר. יחד עם זאת, פעמים רבות קבעו בתי-משפט אשם תורם לנהג שריכבו נפגע, כך בעצם הקטינו את נזקיו של הפוגע.

.

• תוכן חדש...