Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחר קריאה מרובה בארכיון הפורום הטכני, אשמח להתייעץ עמכם בנוגע לתקלה ברכב זה.

דייהטסו שרייד 1997 גיר רגיל -

כשמניעים את הרכב בבוקר, הכל תקין - הטורים גבוהים. לאחר מספר דקות נסיעה, כשהטורים אמורים לרדת לסרק, לעיתים הם נשארים גבוהים, ולעיתים יורדים למצב תקין, ולעיתים עולים ויורדים לסירוגין (במרווחים של כ-2 שניות) בין סרק לכ-2500 סל"ד.

התופעה השלישית היא הנפוצה ביותר, ומתרחשת רוב הזמן (כמובן שרק בניוטרל). בזמן נסיעה הכל תקין, ועושה רושם שתריכת הדלק תקינה גם היא.

בחיפושי אחר התקלה, בדקתי צינוריות מנותקות ולא מצאתי כאלה. יש סיכוי שאני טועה, אך אינני יודע היכן לחפש, יתכן וסכימה של המנוע תעזור לי. אציין כי הצינורות במנוע זה רובן יבשות, ויתכן וסדק באחת מהן גורמת לתקלה, אך אינני יודע היכן לחפש.

קיבלתי ייעוץ להחליף בית מצערת, ואף מצאתי בית מצערת משומשת בעלות לא גבוהה במיוחד, אך החלטתי לפרק את בית המצערת ע"מ לוודא שזהו אכן מקור הבעיה.

עושה רושם שבמהלך השנים, נעשה שימיוש במי ברז במערכת הקירור וישנם סימנים של קורוזיה מסביב לחלקים מסויימים (בית טרמוסטט, צינורות קירור וכו')

בתוך בית המצערת קיים תרמוסטט שמקבל כניסת מים (צינור עליון בבית מצערת) ומוציא מים בחזרה למערכת הקירור (צינור תחתון). צינורות אלה תקינים ולא סתומים (בדיקה באמצעות לחץ אויר גבוה).

לאחר פירוק הטרמוסטט, זה נמצא תקין (בדיקה באמצעות מקערה עם מים רותחים).

טרמוסטט זה סוגר מעבר אויר שמוריד את הטורים, ולאחר הרכבה ללא קופסת האויר, סתימה ידנית של פתח האויר מורידה את הטורים כאשר התופעה השלישית מתרחשת.

מעבר לזה המצערת עצמה נוקתה (באמצעות ספריי קרבורטור ומברשת פלדה עדינה) והאטמים נראים תקינים (ותוגברו במעט סיליקון עקב השנים...:|)

לאחר ההרכבה התופעה עדיין ממשיכה.

ישנו רכיב אלקטרוני (TPS) - חיישן מצב מצערת, שהוחלף באחר (כנסיון של מכונאי כושל בפתירת התקלה), שאחראי על הפעולה הזו (תמונה מצורפת). ממה שנאמר לי, רכיב זה דורש כוון באמצעות מחשב. אגב, ברשותי ה TPS הישן, והחלפה ביניהם לא פותרת את התקלה.

יתכן שהרכבה לקויה של חיישן מצב המצערת גורמת לתופעה?

מכיוון שהתופעה מתרחשת לרוב, אך עדיין, לסירוגין וללא כל חוקיות (פעם כן פעם לא), הגיוני להניח שמדובר בתקלה חשמלית כלשהי. יכול להיות שהמחבר של ה-TPS תקול? האם יש משהו שאוכל לבדוק ללא מחשב?

במהלך חיפושי מצאתי בפורום זה תקלות דומות, אך לא זהות, ללא פתרון, כך שאודה על עזרתכם!

אגב, צרכני חשמל כלשהם (מזגן, אורות וכו') אינם משפיעים על התקלה, ותקינים לחלוטין.

נ.ב

במהלך חיפושי נתקלתי בהודעה זו אשר מתארת את תהליך הניקוי והאטימה שביצעתי אתמול -

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=189412

עושה רושם שזו לא הבעיה שלי מכיוון שהמצב השלישי אינו מופיע, הטורים יורדים לסרק כראוי, והחיישן הטרמי פועל כהלכה.

ddddd.jpg

פורסם

לאחר כל הנסיונות היפים המועלים פה זה הזמן לגשת לחיישן מנוע צעדים, לראות את מצבו ובתור התחלה לנקות אותו הייטב להחזירו ולראות אם הבעייה ניפתרת.

:)
פורסם

האם תוכל להנחות אותי היכן נמצא חיישן זה, וכיצד אני מזהה אותו?

למיטב הבנתי מהקריאה בארכיון, לא קיים מנוע צעדים בשרייד, אך יתכן מאד שאני טועה.

ושוב - לדעתי הבעיה איננה שם, מכיוון שגם אם קיים מנוע צעדים, אין בעיה בסל"ד סרק בהפעלת צרכני חשמל כבדים (מאורר, מזגן, אורות, מפשיר אדים אחורי, וכו')

פורסם

עקרונית עוד לא יצא לי להיתקל ברכב מוזרק שלא קיים בו מנוע צעדים. בדוק זאת הייטב.

בכל מיקרה זה ניראה כך:

http://image.made-in-china.com/2f0j00leTacPbBJhkf/Low-Speed-Step-Motor.jpg

יש מצב שהחיישן נימצא במוך מעטפת אלומיניום ורק חלק ממנו ניראה לעיין.

בדוק את מיקומו באיזור המיצערת.

כמו כן מיתחבר אליו קונקטור חשמלי.

:)
  • תוכן חדש...