Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחירה של האלט החדשה הידנית לא גבוהה, וחסכונית ביותר.

אך נפתח המנוע נמוך,

האם זה מומלץ כזה רכב? אני לא רוצה לשלול נסיעות לאילת ולחצות את הארץ בימים שצריך..

תודה רבה :)

פורסם

נסיעות לאילת גם חיפושית יכולה לעשות בלי בעיה, השאלה היא מה יהיה מצב הנהג והנוסעים אחרי נסיעה כזו.. לכן כדאי לעשות נסיעת מבחן. ביצועים זה לא הכל בחיים; יש גם נוחות, רמת רעש בנסיעה, בטיחות וכו'.

אני אישית גם אמור לעשות נסיעת מבחן על האלטו מתישהו בימים הקרובים.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
אתה מוזמן לעיין בהודעה שבה העתקתי נתונים מקארפוליו. האלטו לא נופלת ממאזדה ושות' בביצועים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=301219

זה לא נכון. האפס למאה הוא לא הכל בחיים, אתה יודע. האלטו הידנית אמנם זריזה יותר משנפח המנוע מלמד (בזכות הגיר הידני), אבל היא עדיין מכונית איטית במהירויות בינעירוניות - תאוצות הביניים איטיות ודורשות סל"ד גבוה ומרעיש, והאוטו לא מרגיש בנוח במצב כזה.

מחירה של האלט החדשה הידנית לא גבוהה, וחסכונית ביותר.

אך נפתח המנוע נמוך,

האם זה מומלץ כזה רכב? אני לא רוצה לשלול נסיעות לאילת ולחצות את הארץ בימים שצריך..

תודה רבה :)

כמו שנאמר לך - האלטו יכולה לנסוע לאילת בקלות. רק דע שזה ידרוש ממך הרבה סבלנות. ויותר מעניין הביצועים יש את נוחות הנסיעה והישיבה, רמת הרעש, הרעידות - כל אלו לא מרשימים, בלשון המעטה, באלטו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני יודע ש0-100 לא הכל בחיים, ולכן ציינתי גם כ"ס לטון וקג"מ לטון שמצביעים על כך שהרכב יסחוב בצורה תקינה גם לאחר ה100 בנוסף לזמינות הכוח שלא אמורה להיות נחותה ממשפחתית. אמנם מבחינת אחיזה אין בכלל מה להשוות, המימדים הפיזיים של הרכב והרוחב גלגלים מציבים את המשפחתיות הרבה רמות מעל.

מהירות סופית של 160 קמ"ש, אמנם זה אומר ששיוט ב100+ קמ"ש יהיה בסל"ד גבוהה יחסית למכונית מודרנית.

פורסם
אני יודע ש0-100 לא הכל בחיים, ולכן ציינתי גם כ"ס לטון וקג"מ לטון שמצביעים על כך שהרכב יסחוב בצורה תקינה גם לאחר ה100 בנוסף לזמינות הכוח שלא אמורה להיות נחותה ממשפחתית.

יחס הספק משקל הוא לא הדבר היחיד שקובע. אצל העובדה שההספק של האלטו נמוך, לא מאפשר לה להאיץ באותה המידה כמו משפחתיות רגילות עם יחס הספק משקל דומה (נניח), מעל 100 קמ"ש. זה, ביחד עם אווירודינמיות נחותה מהן, גורר את המהירות המרבית הנמוכה יותר וגם את האצות הביניים האיטיות יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מי שרוכש את האלטו חייב להבין שלמחיר הזול, למנוע הקטן ולתצרוכת הדלק הנמוכה יש, כמו לכל דבר בחיים, מחיר.

במקרה זה ברור שהמחיר יהיה אי נוחות מסוימת בתנועה בין-עירונית. זה לא אומר שהאלטו תעצר בב"ש ולא תסכים לרדת לאילת (או לעלות), זה פשוט אומר שזה לא השטח הטבעי שלה.

באנלוגיה לתחום אחר, אם תיקח את אלוף העולם בקפיצה במוט ותיתן לו לדווש את הטור-דה-פרנס סביר להניח שהוא יצליח להגיע לקו הסיום, אבל ראשון הוא כבר לא יהיה. כך גם האלטו - אם תוציא אותה מהעיר היא תגיע לאן שתרצה, השאלה היא רק מתי ובאיזו תצורה :-D

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי האלטו אני לא יכול להגיב ספציפית

אבל אני יכול לתת מידע לפי חווית נהיגה שהיתה לי ברכב מאותה הקטגוריה בדיוק.

בנסיעה האחרונה שלי לחופש זה היה בכרתים - אשתי ואני סחרנו טויוטה AYGO שזה בעצם מה שאנחנו מכירים בארץ כפיג'ו 107 החדשה - המנוע שם הוא של טויוטה AYGO...

גם נפח מנוע 1 ליטר, פחנוע קטן ויפה שנכנס לכל חור!

מבחינת הטויוטה - אני לא יודע אם נתון ההאצה שלה מאפס ל100 הוא יותר טוב מזה של האלטו אבל אני יכול לאמר שההאצה של הרכב הזה מרגישה כאילו שאני מגיע מאפס למאה ב8 שניות - בין אם זה נכון או רחוק מאוד מהמציאות - זו ההרגשה שהרכב הזה נותן.

זה כמו לעשות קארטינג! נוסעים על מכסחת דשא שנוסעת גג 50 קמ"ש אבל ההרגשה היא של 200.

בפועל - הרכב הגיע למהירות של 90 קמ"ש ועדיין היה שקט מאוד (מבחינה מנועית בלבד -רעשי כביש - זוועת עולם) אבל ברגע שעוברים את ה100 הוא מתחיל להרעיש מאוד.

ו110 זה פחות או יותר המהירות הכי גדולה שאפשר להגיע עם הרכב הזה בלי לפחד שהוא יתחיל להתפרק וזאת עוד הטויוטה - לגבי האלטו - אם רשום שהמהירות המירבית היא 160 - אולי אחרי 40 שניות של האצה במישור... והרכב יתפרק לכם אחרי זה.

הרכב נוח לנהיגה עירונית קצרה, הרכב נוח לנהיגה ארוכה יותר במידה והוא אוטומטי - אבל הידני כבר גורר אחריו תפעול שגורם לרכב הזה להיות פחות נוח.

מבחינת אבזור - מערכת סטריאו פשוטה עם שני רמקולים אבל ממש לא צריך יותר מזה בכזה רכב.

תא מטען מגוחך - עגלה של תינוק קטנה עד בינונית תיכנס לשם, לא עגלה גדולה.

המרווח למושבים האחוריים הוא בגדר בדיה.

אבל הרכב בפירוש חווית נהיגה - הוא לא משעמם בשום צורה מה שאי אפשר לאמר על 90 אחוז מהרכבים על הכביש וזה כולל גם רכבים כמו וולבו S80 עם נפח מנוע קטן מידי לשלדה...

נסעתי על רכבים כמו אינפיניטי G37X ונהניתי פחות אם להיות כנה לחלוטין.

משהו בפחנוע הזה פשוט הקסים אותי ועשה לי את זה - באמת, זה כמו לעשות קארטינג...

בכרתים אני עקרתי הרים עם הAYGO הקטנה הזו וצריכת הדלק היתה 18 ליטר לקילומטר!!! ואני באמת מתכוון לטיפוס הרים תרתי משמע...

הרכב נכנס לכל חור והמזגן היה יעיל וטוב.

בעיניי - חובה בכל בית אחד כזה כרכב שני או רכב חסכוני ליומיום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...