Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי סיפור שהתחיל ככה:

לפני יומיים באתי בבוקר להתניע את הטנדר איסוזו דימקס שיש לי אז לא עבד, חיברתי כבלים למצברים( בדימקס יש 2 מצברים כל אחד 60A) גם לא עזר,

אז מצאתי פיתרון מהיר כי היתי חייב לצאת לעבודה מהר, יש לי שתי אימפרזות וכל אחת עם מצבר חדש 60A אז פירקתי אותם והרכבתי על הטנדר ואז עבד סבבה,

יצאתי לעבודה והכל בטנדר בסדר, אז האימפרזות ישבו בבית ללא מצברים יותר מ 24 שעות, יעני אתמול הלכתי קניתי 2 מצברים חדשים והרכבתי על הטנדר ואז החזרתי את הישנים כל אחד לסובארו שלו, התנעתי ככה ליד הבית הם עבדו בסדר אבל לא עשיתי נסיעה , ואחרי 4 שעות מהתקנת המצבר על האימפרזה 2006 יצאתי לנסיעה, ואחרי בערך נסיעה של חצי שהגעתי לרמזור אדום עצרתי והכל בסדר, פתאום באתי להתחיל לנסוע לחצי גז אז הרכב נכבה.

לא יודע למה אבל הטורים ירד ל חצי סלד ואז נכבה, בקיצור התנעתי מחדש ואז נסעתי ועצרתי בצד אחר 2 דקות, שמתי בניוטרל לראות מה קרה חכיתי דקה ואז נכבה עוד הפעם.

אחרי זה התנעתי ונסעתי עוד איזה חצי שעה ועצרתי בכמה רמזורים והכל עבד בסדר בלי שום בעיה עד שהגתי למקום הכל תקין,

ואז אחרי 3 שעות התנעתי וחזרתי הביתה וכל הדרך בלי שום בעיות,

אז רציתי לדעת מה קרה בדיוק?

האם זה רגיל ככה אחרי שמחליפים מצבר?

פעם לפני חודשיים החלפתי מצבר אבל מייד איך שהחלפתי באתי להתניע אז נכבה במקום וההתנעה השנייה הכל עבד בסדר, האם זה ככה בסובארו אחרי שמחליפים מצבר הרכב צריך לכבות?

(רק מזל שלא היה עומס ברמזור וכל התהליך לא לכח זמן רק כמה שניות)

מחכה לתשובות, ומצטער שהסיפור ארוך, תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

עשית לא בשכל שהשארת את הרכב ללא מצבר. מכיוון שהמצערת היא חשמלית ברור שיהיו דיממי מנוע. אם זה נמשך תגיע למוסך ותגיד שהרכב היה ללא מצבר ויש לאפס את המצערת.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

תראה אם זה לא חוזר על עצמו אז אין מה לדאוג. המצערת היא אלקטרונית והיא לומדת מחדש את המצבים שלה לאומת תוכנת ניהול מנוע. נזק לא נגרם.

פורסם

אבל למה זה קרה אחרי חצי שעה מהנסיעה? ולא בהתחלה? או שזה לא משנה?

טוב אז ננסה את הרכב עוד יום-יומיים אם לא יקרה כלום אז הצלחנו אם לא, אחזור ואעדכן.

ועוד שאלה קטנה אליך בגלל שאתה גם בעל אימפרזה כמו שלי,

האם בלחיצה חזקה על הגז וכאשר הגיר נותן קיק אתה מרגיש 2 מכות? כאילו הראשונה הוא נותן קיק והשניה יותר חלשה?

ועוד דבר חשוב, האם אתה שומע במהלך הנסיעה רעש מאיזור הגלגלים האחוריים? או שאצלי המיסבים הלכו?

תודה.

פורסם
אבל למה זה קרה אחרי חצי שעה מהנסיעה? ולא בהתחלה? או שזה לא משנה?

לא משנה.

האם בלחיצה חזקה על הגז וכאשר הגיר נותן קיק אתה מרגיש 2 מכות? כאילו הראשונה הוא נותן קיק והשניה יותר חלשה?

ניסיתי להבין, אך לא כל כך הצלחתי. נסה להסביר יותר טוב ולפרט מאיזה הילוך לאיזה הילוך ישנה התופעה שאתה מתענין לגביה?

ועוד דבר חשוב, האם אתה שומע במהלך הנסיעה רעש מאיזור הגלגלים האחוריים? או שאצלי המיסבים הלכו?

תודה.

לא המיסבים של הגלגלים, אלא קורונה בתוך בקאקס. נסה לפרט כמה שיותר על מנת שאוכל לענות בצורה הטובה ביותר. כדאי שתמשיך בשרשור אותו פתחת לפני כן.

פורסם
לא משנה.

ניסיתי להבין, אך לא כל כך הצלחתי. נסה להסביר יותר טוב ולפרט מאיזה הילוך לאיזה הילוך ישנה התופעה שאתה מתענין לגביה?

לא המיסבים של הגלגלים, אלא קורונה בתוך בקאקס. נסה לפרט כמה שיותר על מנת שאוכל לענות בצורה הטובה ביותר. כדאי שתמשיך בשרשור אותו פתחת לפני כן.

אוקי אז אני אסביר יותר עמוק,

כאשר אתה לוחץ חזק על הגז כדי שהגיר יתן קיק, לא משנה אם זה מרביעי לשלישי או משלישי לשני, האם אתה מרגיש 2 מכות במנוע? יעני המכה הראשונה זה משהו טבעי זה של הקיק אבל אצלי ממש אחרי הקיק אני מרגיש כאילו עוד מכה של קיק אבל עדינה יותר.

ולגבי הרעש, אני שומע באיזור האחורי של הרכב מתוך הרכב בזמן הנסיעה במהירות מעל 50 קמ"ש כזה רעש של צמיגים יבישים אבל חזק (הצמיגים אצלי חדשים אבל הרעש דומה ליבשים)

כאילו רעש של אוויר וחוסר בידוד אבל משהוא לא טבעי, אולי מערכת ה AWD עושה רעש כזה?

אני שומע את זה יותר מכיוון הגלגלים האחוריים.

מה דעתך?

פורסם

כאשר אתה לוחץ חזק על הגז כדי שהגיר יתן קיק, לא משנה אם זה מרביעי לשלישי או משלישי לשני, האם אתה מרגיש 2 מכות במנוע? יעני המכה הראשונה זה משהו טבעי זה של הקיק אבל אצלי ממש אחרי הקיק אני מרגיש כאילו עוד מכה של קיק אבל עדינה יותר.

לא, העברה אמורה להתבצע חלק. אולי כדאי לבדוק תושבות.

ולגבי הרעש, אני שומע באיזור האחורי של הרכב מתוך הרכב בזמן הנסיעה במהירות מעל 50 קמ"ש

זה קבוע, או שנפסק במהירות מסוימת ?

אולי מערכת ה AWD עושה רעש כזה?

אני שומע את זה יותר מכיוון הגלגלים האחוריים.

סביר להניח.

פורסם
לא, העברה אמורה להתבצע חלק. אולי כדאי לבדוק תושבות.

זה קבוע, או שנפסק במהירות מסוימת ?

סביר להניח.

אוקי אז לגבי הגיר אתה אומר עדיף לבדוק תושבות, במוסך או מכון גירים?

ולגבי הרעש זה קבוע וזה מתחיל מעל מהירות 50-60 קמ"ש בערך, אני לא חושב שזה הרעש הטבעי של AWD כי בפנים המצב כמעט בלתי נסבל עושה חור בראש.

שאתה נוהג האם אתה שומע רעש חריג או שונה מרכב רגיל בפנים?

פורסם

תנתק את ההנעה הכפולה ותראה אם הרעש נעלם.

בקופסת הנתיכים תמצא שקע ללא נתיך, על מכסה הקופסה מראים היכן הוא ממוקם והוא נקרא FWD.

תכניס לשם אחד הנתיכים הספיירים שיש בתוך המכסה , כשהרכב כבוי כמובן, ועל לוח השעונים אמורה להדלק נורת AWD.

סע ככה ותודיע אם מורגש הבדל.

כדי לחלץ את הנתיך לאחר מכן ולהחזירו למקום השתמש בפינצטה מפלסטיק בתוך קופסת הנתיכים.

• תוכן חדש...