Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול בערב הייתי מעורב בתאונה,לא רצינית אבל ממש מעצבנת ומעניין אותי לדעת מי אשם.

למי שמכיר ממש לפני הכניסה ללב המפרץ לאזור החניונים של יס פלאנט,ישנה הרחבת נתיב לפונים ימינה לחניון.

הנתיב די רגיל ואורכו לא יותר מ30 מטר,אומנם הנתיב מסומן באדום לבן אבל בכל מיקרה כולם עוצרים שם ומורידים נוסעים.

לכן החלטתי שזהו מקום נוח להוריד את הורי וזוג נוסף.

כאשר אבי פתח את הדלת בזהירות יש לומר ופתיחה של כחצי דלת,עבר לו בחור ממש צמוד לרכב [לפי הבנתי הוא לא התכוון בכלל לפנות ימינה.]

בכל מיקרה העצירה שם לא מפריעה לתנועה ומי שרוצה לפנות עושה זאת בפניה עצמה ולרוב לא משתמש בנתיב הנוסף.

הנזק:המראה שלו עפה מהמקום.

אצלי הדלת הניפגעת בקצע מעט התעקמה,ניראה כאילו מישהו ניסה לפרוץ דרכה עם לום.

לדעתו של אבא שלי אנחנו אשמים כי הורדנו נוסעים באדום לבן.

האם כך הדבר? או שמה יש מקום לטעון אחרת,הרי הוא זה שפגע בנו,כולל הצמדות של ממש,לא מובנת לי.[כמו שאמרתי הוא לא התכוון לפנות ימינה,כניסתו לנתיב הנוסף שבו עמדתי והתקרבות ממש קרובה אלי לא היית הכרחית ]

תמונה להמחשה:

67876411.jpg

הרכב שלי עמד כולו בתוך הנתיב, גם לאחר פתיחת חצי דלת היה מרחק של בערך חצי מטר מהקו הפרדה בין נתיבים.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אתה אשם בלעדית.

צריך לפרט למה?

בנוסף אתה גם מסכן את עצמך ואת עוברי הדרך.

אם זה היה סמיטריילר?

פורסם

כן אם אתה יכול תפרט.

אם הייתי בטוח במאה אחוז שאני אשם לא הייתי שואל.

זה לא כל כך ברור מהתמונה אבל במרחק בין הרכב שלי לבין הפניה אפשר להכניס משאית פול טריילר.אני מדגיש שלא היית שום הפרעה לאף אחד.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מתי עברת תאוריה?

תבדוק בבקשה מה אומר החוק לגבי הורדה והעלאת נוסעים בצומת ועוד כזה של כביש מהיר.

עזוב הורדה והעלאה.

עמידה.

פורסם

א.זה כביש בין עירוני אבל באופיו הוא עירוני.

ב.הצומת הייתה במרחק מאוד גדול ממני.המקום מאוד דומה למפרץ של תחנת אוטובוס.

תאוריה עברתי לפני הרבה זמן.זה לא העניין,אני יודע שלהחנות ולעמוד אסור,על החוק עברתי ואני יודע.

אבל במיקרה של תאונה אני לא היחיד שאשם.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אין לך קייס להאשים את הנהג השני בגלל ששופט (או סוכן ביטוח לצורך העניין) ברגע שישמע שהתאונה נגרמה בגלל פתיחת דלת במקום שאסור אפילו לעמוד - יחייב אותך בלעדית.

ולו רק בגלל העובדה שאסור לך לעמוד שם והרכב שהגיע לא היה אמור לנחש שאתה גם תפתח דלת ועוד את זאת שפונה לכביש לצורך הורדת נוסעים.

מה שנקרא חטא על פשע.

אגב - מה היה קורה אם הנוסעים שלך היו מורידים לכביש רגל חצי שניה לפני כן ואז הרכב היה פוגע בהם?

פורסם

הטעות נעשת ובאמת לא נעים המצב הזה,היו צריכים לצאת בהצד השני.

בכל מיקרה תודה.

אגב- מה קורה במצב כזה אם רכב היה נכנס בי מאחורה בזמן שאני עצרתי שם,היה לי אשמה חלקית או לא?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

במיקרה של עמידה בלבד האשם היה הפוגע.

אבל אולי היו מצליחים להוציא ממך אשמה תורמת - לא יודע כמה אחוזים.

עצם זה שעמדת במקום אסור לא מקנה לאחר את המותרות לפגוע בך ולהאשים אותך.

פתיחת הדלת משנה את המקרה.

בכל מקרה אם יש לך סוכן ביטוח עם עו"ד תותח הוא אולי יצליח להפיל אשמה תורמת גם לזה שפגע בך אם יטען שהנהג הפוגע לא שמר מרחק מספיק בדיוק למקרה כזה של פתיחת דלת אבל אני לא יודע כמה זה תקף כשאתה עומד במקום שאסור לעמוד בו.

פורסם

לפי דעתי, לפי החוק היבש, תמיד הפוגע אשם. דוגמאות:

נגיד אם האוטו עצר בגלל מקרה חירום במקום אסור - הפוגע אשם

נגיד אם האוטו עצר, הנהג יצא ואז פגע בו אוטו אחר (בנהג) - עדיין הפוגע אשם.

במקרה שלנו - האוטו עצר, נפתחה הדלת ואז אוטו אחר פגע בדלת - לך תדע מי אשם.

גילוי נאות - אני ממש שונא את אלה שעוצרים באדום לבן אפילו שלכאורה הם לא מפריעים לתנועה - אמן שבכל אחד מהם יפגע אוטו של נהג חדש כלשהו :)

פורסם

דווקא לפי החוק היבש, ישנם הרבה מקרים שלא הפוגע אשם:

בלימת חרום ללא צורך,

פתיחת דלתות מבלי להסתכל במראה,

יציאה ממפרץ חניה מבלי לראות במראה.

אבל, כאשר העניין מתגלגל לבתי משפט, ויש לך עסק עם אנשים לא ישרים,

באמת יש בעיה להחליט מי אשם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בולשיט.

קרה לי בדיוק אותו מקרה לפני כשבועיים, האשם הוא לא אתה אלא הנהג השני!!! הוא נכנס בך לא אתה בו. אתה יכול אפילו לשים את הרכב שלך באמצע הכביש ומי שייכנס בך הוא האשם.

לילה טוב.

פורסם

כאשר אבי פתח את הדלת בזהירות יש לומר ופתיחה של כחצי דלת,עבר לו בחור ממש צמוד לרכב [לפי הבנתי הוא לא התכוון בכלל לפנות ימינה.]

אם הוא פתח חצי דלת, כנראה שהרכב שפגע בדלת לא עבר כל כך צמוד. אתה אשם בתאונה, פתיחת הדלת לכיוון נתיב נסיעה מחייבת בדיקה אם הכביש פנוי, ואם אבא שלך פתח רק חצי דלת הרי שהוא הפתיע את הנהג השני ולכן קשה לי להאמין שלנהג השני יש אפילו אשמה תורמת בתאונה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תוכן חדש...