Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

השאלה שלי קצת לא רגילה, מקווה שאקבל עליה תשובה ואולי מישהו פה מכיר את הנושא ויודע.

יש בידיי כמה מסמכים שאני צריך להחתים אותם באפוסטיל מארץ מוצאם, הבעיה היא שהמסמכים הם "תוצרת" ברית המועצות לשעבר, ואין לי מושג מי אחראי עליהם עכשיו.

בעיקרון זה 3 תעודות לידה ו-2 תעודות נישואין. לגבי 2 מהם זה פחות בעיה, מכיוון שעל התעודת לידה רשומה עיר לידה שהיא בשטח ריבוני של רוסיה, והחותמת היא של ברית המועצות ככה שלפי ההיגיון, רוסיה אחראית עכשיו על המסמכים הללו ובמשרד המשפטים הרוסי אני יכול להחתים את האפיסטול. האם זה נכון? או שבגלל שברית המועצות לא קיימת יותר, אין למסמכים האלה אימא ואבא?

הבעיה השניה היא בקשר לתעודת לידה שעליה יש עיר לידה שנמצאת כרגע בשטח ריבוני של אוקראינה, אבל החותמת היא של ברית המועצות עדיין. מי אחראי על התעודה הזאת? האם רוסיה או שמה אוקראינה? האם כשאגיע למשרד המשפטים באוקראינה יגידו לי "עזוב אותנו, זה חותמת רוסית"?

אשמח לתשובה לאנשים שיש להם ניסיון בנושא, ועל סמך ידע מהיימן.

כמובן שתוך כדיי אני מחפש עורכי דין להתייעץ איתם ומחר ככל הנראה אקפוץ לקונסוליה הרוסית בחיפה ואחפש מישהו להתייעץ איתו. אבל אשמח לעזרה מהעם ומאנשים שאולי עשו את זה, או דברים דומים.

כמו כן, האם מישהו מכיר עו"ד ישראלי, שמתמצא גם בחוק הרוסי? אני יודע שזה long shot רציני, אבל אולי כמו שיש עורכי דין שמתמצאים בחוקי הגירה ואזרחות של מדינות שונות, ועוזרים לקבל שם אזרחות, אולי יש גם כאלה שעובדים עם רוסיה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
יש בידיי כמה מסמכים שאני צריך להחתים אותם באפוסטיל מארץ מוצאם...

במשרד המשפטים הרוסי אני יכול להחתים את האפיסטול...

אני לא כ"כ מבין על מה אתה מדבר... אפוסטיל, אפיסטול? אתה מתכוון לשגריר או קונסול של ארץ המוצא?

בכל אופן, אין סיבה שרוסיה תהיה אחראית לכל הנגזרות שלה. ברה"מ התפצלה למשהו כמו 15 מדינות עצמאיות, כך שאת הרשות הרלוונטית יש לחפש בקונסוליה של המדינה שבשטחה נמצאת העיר שלך.

עורכי דין שמתמצאים בחקיקה של שתי המדינות זה לא כזה נדיר, השאלה היא בשביל מה אתה צריך את זה. נראה לי שבמקרה שלך יספיק עורך דין ישראלי דובר רוסית, וגם כאלה לא חסר.

אם תסביר מה המטרה הסופית שלך (חתונה, הגירה...) נראה לי שתוכל לקבל יותר מידע רלוונטי, כי כרגע הבקשה שלך נשמעת קצת מבולבלת.

פורסם

אויש, ככה זה כשלא בודקים יותר מידי את מה שכותבים :)

הכוונה היא לאפוסטיל האישור.

הסיפור הוא כזה - סבא שלי נולד בשנת 1938 בעיר ברומניה, שנכבשה בשנת 1940 ע"י הרוסים וסופחה לברית המועצות.

אחרי התפרקות ברית המועצות העיר הזאת נשארה בריבונות אוקראינית, אך מכיוון שהיא הייתה פעם רומנית, ומכך סבא היה רומני כשנולד, הוא, אבא שלי ואני זכאים לאזרחות רומנית (ומכך גם דרכון רומני-אירופאי) וכל ההטבות שבאות עם הדבר.

היום התייעצנו עם עו"ד שמתעסק בנושא של השבת אזרחות רומנית, ולצערנו הוא לא יכול לעשות כלום בלי שהמסמכים שבידנו יקבלו חותמת אפוסטיל מהארצות שבהם הם נוצרו. עכשיו בגלל שזה הכול "ברית המועצות", צריך לדעת מי אחראי על מה, ואיפה מקבלים את האפוסטילים הללו.

בסופו של דבר, כמו שאני מכיר את רוסיה ואקראינה, הכול יגיע לכמה $$$ אני אוסיף בין המסמכים לאותו פקיד, אבל עדיין.. צריך שהחתימה שלו תהיה שווה משהו בעניי הרומנים, ולא סתם חרטא. אני לא אטוס לאוקראינה ורוסיה בשביל חתימות שלא יהיו שוות כלום אחר כך.

פורסם

סבבה, עכשיו יותר ברור. :idea:

אני מכיר עו"ד ישראלית-רוסיה (חברה של המשפחה) שמתעסקת במסמכים ואישורים בינ"ל.

בימים הקרובים אשתדל לבדוק אם היא יכולה לעזור במקרה הנ"ל. אם כן, אעביר לך פרטי התקשרות.

פורסם

אפוסטיל היא חותמת המוטבעת על מסמך מקורי בארץ המוצא, מסמך לידה רוסי ייחתם ברוסיה. החותמת מאשרת את תוקף המסמך ומקור המסמך, ניתן ונדרש לעיתים בצירוף חותמת נוטריון.

בישראל ניתן להחתים מסמכים בביהמ"ש בת"א לדוגמא.

ברוסיה הייתי מחפש בערייה המקומית את המשרד המבוקש.

יש כמובן תשלום סמלי אך התהליך הוא זריז למדי.

לגבי התעודת הלידה הרוסית מהעיר האוקראינית, באוקראינה יכירו במסמך (אני חושב שתרגום במקרה הזה אינו נדרש), ייתכן וידרשו אפוסטיל (רוסי) ולבסוף ינפיקו תעודת לידה חדשה ואוקראינית למהדרין. אלא אם אתה רוצה להירשם ברוסיה.

בכל מקרה אתה הולך לעשות הרבה כיף במשרדים מודרנים ומדהימים עם אנשים שלא חוששים להביא את שמחת החיים שלהם לעבודה. בערייה או בבית משפט. ברוסיה. כיף:evil:

תמיד בחלקים האחוריים של העיתן היומי ישנם פרסומים של עו"ד המתמחים בדברים האלה בדיוק. דבר איתם הם יכולים לתת לך כיוון ולפתור הרבה בעיות.

בהצלחה.

עכשיו שמתי לב שכתבת פרטים נוספים.

הרומנים יכירו במסמך (כפי שהסברתי למעלה) בתוספת תרגום חתום ע"י מתרגם מוסמך ונוטריון.

וברומניה, מהיכרות מעמיקה עם המערכת, אני מבטיח לך שיהיה לך מה זה כיף!

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

Derish - תודה רבה!

soli - נתת לי רעיון. בגלל שתעודת הלידה מהעיר האוקראינית-רומנית הוא ברוסית, ולא באוקראינית, צריך הרי לתרגם אותו. אבל על תירגום לא יחתמו לי, אז נבקש אותו מחדש בקונסוליה האוקראינית. זה בטח יעזור לי לסדר את הבלבול קצת.

לגבי אפוסטיל, באוקראינה ניתן לקבל כזה רק בקייב, לא זוכר כרגע באיזה משרד בידיוק. אבל ברוסיה אפשר לקבל את זה רק במשרד המשפטים (אם אני לא טועה, ניסיתי לעכל היום הרבה מידע). ככה שהרבה לרוץ אני מקווה שלא יהיה לי.

אני מניח שאתה מדבר על אנשים אטומים שמחפשים שוחד? אני כבר מתחיל להכין את הדולרים :|

שמעתי שהקונסול הרומני בישראל עושה הרבה בעיות, אבל בסוף חותם כמו גדול, ככה שאני מכין את עצמי גם נפשית.

מול הרומנים אני ממש לא מתכנן לעבוד לבד. אני שוכר שירותים של משרד עו"ד שמתמחים בנושא הזה במיוחד, משלם מה שצריך והם יתפלו בנושא. להתעסק עם הרוסים זה מספיק כאב ראש בשבילי עוד לפני שהתחלתי.

פורסם

ניתן להחתים רק מסמכים מקוריים, וברומניה המסמך המקורי ללא תרדום מוסמך+נוטריון לא יקדם אותך.

את הדולרים תחליף ליורו ותשמור בכיס. אל תנסה לשחד את הפקיד. תחתים את המסמכים באפוסטיל, לפני הטיסה תעבור בשגרירות רוסיה בארץ, ייתכן וניתן לשלוח המסמכים דרכם, הם יודעים איפה תצטרך להחתים את המסמכים ברוסיה והם בטח יודעים עוד משהו שאתה ואני לא.

אני מניח שהם מדברים רק רוסית אז תבוא עם מישהו שמדבר ומבין.

הנה טיפ, תתחבר עם השומר, מה שעשיתי בשגרירות רומניה, הוא מדבר את השפה שלהם, מכיר אותם והרבה יותר סימפטי למצבך.

לי זה עזר פלאים.

כשתגיע לחלק הרומני אוכל לעזור בעו"ד, כתובות וטלפונים, טפסים ומסמכים נדרשים וכו'.

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

זה ברור לי שרק מסמכים מקוריים יעזרו לי פה, זה מה שיש לי.

רוסית אני מדבר ברמה נורמאלית, ואבא בתור שפת אם ככה שעם זה אין בעיה. ביררתי כבר באתר האינטרנט של הקונסוליה והם לא מתעסקים בשום חתימות ונעליים, אבל שווה מחר לעבור אצלהם לשאול.

בחלק הרומני כבר יש לי עו"ד שיטפל בנושא, כולל עבודות הנוטריון, ואפילו עובדים מהמשרד דוברי רומנית שיבואו איתי לשגרירות כשצריך.

• תוכן חדש...