Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן ולא :lol: וכן

החלפה רגילה

אם ההחלפה היא רגילה עקב בלאי טבעי ( שחיקת המיסב ) מחליפים את שני המיסבים - כי השני שלא מרעיש גם לקראת סוף חייו .

והוא יסתובב פחות חופשי , כך שאתה מיישר קו - שני הגלגלים מסתובבים חופשי , אין על אחד מהם יותר עומס .

אם בוצעה החלפה מייסבים לפני זמן סביר עד כ 1 שנה , או הרכב חדש עד שנה - ללא מאמצים מיוחדים( דרך משובשת , ק"מ גבוה )

וההחלפה עקב תאונה , פגיעה במתלה או הגלגל מצד אחד - אפשר להחליף רק אחד ( אחרי בדיקה גילגול וחופש במוסך )

מאחר וכיום יש חיישנים הקוראים את סיבובי הגלגל עומס קל אחד הגלגלים יראה קריאה בעייתית

ולכן היצרן מעדיף החלפה כפולה .

לדעתי בכל מצב - כדאי את שנייהם .!

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה . יש לי הרושם שבגלל הכיכרות אני נוסע יותר סיבובים שמאלה מאשר ימינה.

אולי בגלל זה המיסב הימני נדפק ?

בעצם אתה אומר שההחלפה עצמה ,פיסית, לא קשורה אחד בשני, למרות שהם על אותו מוט ?

ושאלה אחרונה האם בטסט בודקים את המיסבים האלה ? כלומר אם אני עובר טסט - האם לא להחליף? (מה הסיכון,האם גלגל יכול להעצר בנסיעה, להתנתק?)

פורסם

לא בדיוק הבנתה את המסר - החלף את שני המייסבים :wink:

רשמתי הסבר כי ברור שיהיו דעות נוספות - לכן נתתי לך ידע למה .

אי אפשר למדוד יותר ימינה או שמאלה , הרכב מתגלגל ..

זה בלאי טבעי - החלף את שני המייסבים - אני הייתי מחליף את שנייהם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה . יש לי הרושם שבגלל הכיכרות אני נוסע יותר סיבובים שמאלה מאשר ימינה.

אולי בגלל זה המיסב הימני נדפק ?

ממה שידוע לי לכול כיכר שנוסעים בה לצד שמאל בסוף יש יציאה ימינה .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

מיסבים גלגל סגורים, ברכב פרטי לרוב, אינם מוגדרים כעקרון כחלקים של בלאי שימוש והם נודעו לתת שירות לכל אורך חייו של הרכב ולכן אין צורך להחליף זוג כאשר מיסב בודד כושל.

כאשר מרעיש מיסב החלף אותו, ירעיש יותר מאוחר השני תחליף גם אותו, מבחינת התנהגות הרכב זה ממש לא משנה כמו בהחלפת בולמים, בלמים או צמיגים, שהחלפת צד אחד בלבד, כאשר השני בלוי יותר, תהיה השפעה לרעה על התנהגות הרכב.

פורסם

לא עדיף להקדים תרופה למכה ולהחליף את הזוג שעל אותו ציר?

אצלי גם החליפו מייסב אחד ,בגלל משהו שקרה שם לא בגלל בלאי כנראה ממכה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

עדיף? זה רק שיקול כלכלי אם אתה חושש שגם הצד השני יתקלקל בקרוב. בדר"כ זה לא קורה.

מבחינה טכנית טהורה זה ממש יהיה מיותר.

פורסם
מיסבים גלגל סגורים, ברכב פרטי לרוב, אינם מוגדרים כעקרון כחלקים של בלאי שימוש
והם נודעו לתת שירות לכל אורך חייו של הרכב
ולכן אין צורך להחליף זוג כאשר מיסב בודד כושל.

כאשר מרעיש מיסב החלף אותו, ירעיש יותר מאוחר השני תחליף גם אותו, מבחינת התנהגות הרכב זה ממש לא משנה כמו בהחלפת בולמים, בלמים או צמיגים, שהחלפת צד אחד בלבד, כאשר השני בלוי יותר, תהיה השפעה לרעה על התנהגות הרכב.

danniel אולי בארץ אחרת :lol: טנק בכביש הישראלי היה פורש זחל במוקדם או מאוחר .

העונש הגדול בישראל לגלגלים/מיסבים הוא הכביש המקורצף .

ויש כאלה במיוחד בכבישים מהירים , בין עירוניים , הרעידות ותהודת הכביש משמידים מהר את המייסבים .

הכביש בשלבי תיקון כאילו - הסירו שכבה עליונה , ואמורים לסלול חידוש אספלט .

( הבעיה - זה יכול לקחת גם שבוע או יותר עד לסלילה המחודשת ) ובמקום שיפור הכביש , יש נזק לרכבים ..

לכן בתאוריה - החלק אמור להיות עמיד - אבל בפועל רמת הכבישים בארץ לא נותנת למייסב אורך חיים רב

כך שאפשר שיהיה כשל במייסבים מהר מהצפויי .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כמה כבר אתה נוסע על כביש מקורצף?

המיסבים מקורים של הרכב הפרטי מחזיקים לרוב המון ק"מ. הבעיות מתחילות אחרי תאונות, פגיעות חזקות במדרכה, זויות מתלה לא תקינות, עבודה כושלת בהחלפת מיסב או שימוש בחלק נחות מבחינת איכות.

לרוב הכשל הוא במיסב אחד, מחליפים אותו ואני לא זוכר שראיתי מקרה שחזר רכב אחרי החלפת מיסב עם כשל בצד השני תוך זמן קצר.

בקיצור רבותיי, חבל על הכסף! מיסבי גלגלים לא צריף כלל להחליף בזוגות.

פורסם
כמה כבר אתה נוסע על כביש מקורצף?
המיסבים מקורים של הרכב הפרטי מחזיקים לרוב המון ק"מ. הבעיות מתחילות אחרי תאונות, פגיעות חזקות במדרכה, זויות מתלה לא תקינות, עבודה כושלת בהחלפת מיסב או שימוש בחלק נחות מבחינת איכות.

בקיצור רבותיי, חבל על הכסף! מיסבי גלגלים לא צריך כלל להחליף בזוגות.

נכון - תאונות או מכות מדרכה ובעיות מתלה הם גורם גדול בנזק למייסב .

לגבי כביש מקורצף המון - הם עושים עליי ניסינות באיילון , באיזור בת-ים חולון וראשון - כל פעם קטע אחר מקורצף ..

הקטע התורן - איילון לצפון - בין חולון לבת-ים .( קרית בן גוריון - יוספטל )

הם משחקים בסוגים שונים של אספלט שקט , כבר 10 שנים למזער את רעש הכביש .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דניאל.

אינני יודע מה מקצועך, אך המלצה זו מטעה והיא אינה במקומה.

למיסבים יש שחיקה ויש להם בלאי כמו כל חלק אחר שעובד ברכב, וכן יש יצרני רכב מסוימים שממליצים להחליף את שני המיסבים בשני הגלגלים כאשר אחד מהם כשל.

ולכן מהניסיון ( ויש לי קצת ) תמיד לדעתי יש צורך להחליף את המיסבים בשני הגלגלים כאשר אחד מהם נשחק.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

פורסם

המקצוע שלי כמו שלך ואני עוסק בו גם שנים רבות, לשעות הפנאי אני מתעסק בדברים שונים ממך...

אין כאן שום הטעיה, אם יש המלצה של יצרן זה או אחר להחליף מיסבים בזוגות ברור שיש לפעול לפי המלצה זו, באופן כללי להרבה מאוד דגמים של רכב לא ראיתי המלצה כזו בספרות העבודה ולכן אשמח לראות המלצה של יצרן ספציפי שאתה מכיר ולאיזה סוג מיסב מתייחסת ההמלצה (סגור-ללא תחזוקה או פתוח-בעל תחזוקה).

ולעניין הטכני, מיסב יכול להיות תקין או לא. אין באמצע, כמו למשל בולמ"ז שהוא חלק מתכלה בעל בלאי מתוכנן שאם הזמן אופן הפעולה שלו נעשה פחות יעיל מאשר הוא חדש כך גם צמיגים, במקרים האלו בוודאי שההמלצה לתחזוקה סימטרית במקומה.

מיסבים סגורים מתוכננים ע"י היצרן לאורך חיים מאוד גבוה כמו למשל תיבת הילוכים, נכון שגם להם יש בלאי, אך מיסב גלגל לא מוגדר כרכיב מתכלה, כל עוד הוא לא מרעיש, שזה סממן ראשון לכשל, או קיים בו חופש רדיאלי או צירי מעל המתוכנן או דרישות היצרן אין צורך להחליפו. ואם תבחר להחליף רק את המיסב הלא תקין בצד אחד ולהשאיר את זה שנמצא תקין בצד השני, לא תפגע בשום מצב בהתנהגות הרכב בנסיעה.

אשמח אם תשכנעו אותי אחרת, עד עכשיו הטיעונים של כביש מקורצץ לא ממש עשו את העבודה.

• תוכן חדש...