Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו B ידנית שנת 00 - 02, חוות דעת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש רכב קטן לנסיעות בתוך העיר ומה שהכי חשוב לי

שהוא יהיה חסכוני ובטיחותי. מה דעתכם על הקליאו B שנים 2000 עד 2002?

מבחינת צריכת דלק, עלויות אחזקה ובטיחות. חשוב לציין שאני מעוניין במנוע 1400

והילוכים ידניים בלבד.

אודה לחוות הדעת שלכם:)

פורסם

אני מתכוון למכור אחרי החג את הקליאו שלי. 1.4 ידנית שנת 99 עם 150 אלף ק"מ (המנוע המוצלח יותר של ה 8 שסתומים). הרכב נקי ומאוד חסכוני ואמין (מטופל באהבה רבה...). למעט בעיונת בחיישן אחד במנוע שנפתרה ע"י ניקוי התקע של החיישן, הרכב לא עשה לי תקלות מעולם (אתה יכול לראות את ההודעות שלי בפורום בשנים האחרונות). אם תרצה לקבל פרטים נוספים שלח לי הודעת דוא"ל פרטית.

בלי קשר אלי, אני ממליץ לך דווקא על המנוע הזה (רק ידני 1.4 ורק 8 שסתומים). רכב יותר אמין וכל מוסך יכול לטפל בו. המנוע משנת 2001 הוא 16 שסתומים ומכונאים מתעבים אותו (להחליף משאבת מים צריך לפרק את כל המנוע....). בנסיעה משולבת הוא יעשה לך 1-13. אין ספק שמדובר בתמורה מצויינת לכסף (הכה כוח, 2 כריות אויר, מזגן מצויין, ונוחות נסיעה)

שים לב רק שאתה לא רוכש רכב שהיה בהשכרה (הרוב הגדול...).

פורסם

בחירה טובה. הקליאו היא מהקטנות הבטוחות ביותר עבור השנתונים המדוברים, וגם מהנוחות יותר. עם גיר ידני היא גם אמינה וחסכונית. תהנה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מישהו יכול לומר לי מה תהיה צריכת הדלק של רכב כזה בנסיעה עירונית בלבד, מדובר בחיפה

שיש בה הרבה עליות וכבישים תלולים.

להזכירכם, אני מדבר רק על הדגם הידני, אוט' לא בא בחשבון.

פורסם

אחלה אוטו! היה לי קליאו B 2001 אפס תקלות לא ראתה מוסך מעבר לטיפולים נדרשים, חסכונית בדלק.

מכרתי אותה בצער רב, שירתה אותי נאמנה!

בהצלחה.

פורסם

אגב, ראיתי שקיימים שני דגמים, אחד עם מנוע 1200 והשני מנוע 1400.

האם יש הבדל משמעותי ביניהם? איזה דגם מומלץ יותר? ואיזה חסכוני יותר?

פורסם

חבר'ה, מישהו יודע מה ההבדל בין 2 המנועים?

אני חייב עזרה דחוף, כנראה שהשבוע אקח קליאו 1400 לבדיקה.

השאלה האם ה - 1200 יהיה חסכוני וזול יותר לאחזקה?

אודה לכם על עזרתכם!!

פורסם

בשנים האלו גירסת 1200 הגיע עם איבזור נמוך - יש רק כרית אוויר אחת, אין חלונות, מראות ונעילה חשמליים, אין מד סל"ד, וחסרים עוד דברים, שיש ב 1400.

אני חושב, ש 95% מדגמי 1200 היו רכבי השכרה ביד ראשונה.

המנוע הוא מנוע 1149 סמ"ק ותיק מאוד, שמגיע עוד מטווינגו ומרנו 5, וזה לדעתי הדגם הכי אמין בליין, בגלל מיעוט יחסי של איבזור חשמלי, ומבנה הכי פשוט.

אני חושב, שבעיר הררית כמו חיפה הוא לאי יהיה חסכוני מגירסת 1400, וגם אם כן, אז בהפרש זניח ולא מורגש.

הרוב המוחלט של דגמי 1200 בשנים האלו הגיעו בצבע לבן, שהוא הצבע היחיד, שלא נשרף ומשתמר הכי טוב.

כל הצבעים האחרים יהיו דהויים/שרופים ברמה זו או אחרת, אלא אם הרכב עבר צביעה, או חנה כל חייו בחניה מקורה.

אני הייתי הולך על 1.4 עם 8 שסתומים ו- 75 כ"ס, שקיים במודל 1999, 2000, ובחלק קטן של מכוניות מודל 2001

פורסם

בנסיעה בין עירונית הרכב עושה 1 ל 15 בממוצע (אני נוסע מירושלים לת"א).

אני לא ממליץ לך לקחת 1.2. חלש. בייחוד לחיפה והמנוע יתאמץ יותר בעליות, כך שחסכון בדלק לא יהיה לך.

חפש 1.4 ישנית משנת 99-00. אם תהיה סבלן, כשאמצא אודי טורבו לקניה אציע את שלי למכירה בזמן הקרוב.

בלי קשר אלי, תהיה סבלן למצוא רכב מטופל באהבה שיחזיר לך גם אהבה (שים לב שלא מוכרים לך רכב שהיה בהשכרה..).

אם אתהנ ממש לחוף, כדאי לך להכניס לשיקולים גם פיז'ו 205 מהשנים 94 ומעלה. יש הרבה כאלה בשוק. כרב מטופל יפגין אמינות. הוא לא מפנק ובטוח כמו הקליאו אך הוא יעשה את העבודה והמחיר יהיה מגוחך...

בהצלחה.

פורסם

אז ככה, אתמול לקחתי קליאו B שנת 2000 ידנית לבדיקה.

הרכב עבר 125000 ק"מ. בנסיעה קצרה שבצעתי ברכב ברכב נסע מצויין אך יש איזה רעש מהמנוע מאוד חריג, סוג של נקישות.

דבר נוסף המזגן לא עובד, בעל הרכב אמר שצריך לתקן מדחס ומוכן להוריד 1500 ש"ח.

בבדיקה נמצאו הליקויים הבאים:

חלון חשמל לא תקין.

דרוש ניקיון למערכת ההזרקה.

מיזוג אוויר - דרוש תיקון.

דוד אגזוז דרוש שיוץ / החלפה.

ועוד מספר דברים קטנים כמו צבע מקולף על הגג, שריטה על דלת ימנית וכו'.

בעיקרון המחירון של הרכב זה 20, המוכר מוכן לרדת ל- 17 בלבד.

מה אתם אומרים, האם שווה לי לקחת את הרכב או שכדאי להמתין בסבלנות למשהו יותר טוב.

אגב המנוע הוא מנוע 1400.

פורסם

ראה, למעשה הוא לא הוריד כלום.

מספיק התיקון של המזגן, החלון והדוד של האגזוז, שיגיע למחיר המחירון.

אני הייתי אומר לו שאין שום בעיה לשלם 17,000 (במידה ושאר הרכב לטעמך ובמצב מצויין כמובן), רק שיתקן את הליקויים.

אף אחד לא יקנה ממנו את הרכב ללא מזגן, או יתקן על חשבונו. זאת דעתי האישית.

מצד שני הכל עניין של הצע וביקוש , מה יש בשוק, וכמה אתה לחוץ. אם תחליט ששווה לך לקנות בקצת פחות מהמחירון,

ולהשקיע ביישור קו גם זאת אופציה (בהנחה כמובן שבדקת, ושאר הרכב מוצא חן בעיניך ממש).

מה שכן, קבל מאיש מקצוע (חשמלאי) הצעה ואיבחון מדוייק למצב המזגן והחלון (שלא תופתע פתאום), וכך בנושא האגזוז.

כמו שאמרתי, שווה או לא זאת החלטה אישית שלך.

ערן.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תודה ערן על התגובה המהירה. כמובן שאחרי זה הלכתי לקבל הצעות מחיר המזגן והחלון זה 1500 ביחד,

והדוד נע בין ה - 800 ל - 1000 ש"ח.

בעקרון הרכב די מצא חן בעיני, נראה טוב, שמור ומטופל כראוי.

אך מצד שני, הטסט של הרכב עומד לפוג בעוד מספר שבועות, לרכב יש מכת פח קלה מאחור שאני ארצה כמובן

לתקן אותה, קיים פנס שבור שאני חושש שלא יעבור טסט.

הבן אדם מוכן להוריד 3 אלף ש"ח בלבד, מה עוד שהרכב נסע יחסית מעט והוא רק יד שנייה מפרטי.

אני ממש מתלבט מה לעשות, בוא נאמר שאם המוכר ביב יורד עוד קצת לסביבות ה - 15, 15 וחצי היית לוקח

את הרכב, אך לשלם על הרכב מחירון (17 + 3 תיקונים) קצת מבאס.

פורסם

צהריים טובים.

לדעתי, עם הוספת עניין הפנס, טסט שנגמר (מכה זה שטויות) ושאר הדברים שציינת לפני, אין כדאיות לקנות את הרכב במחיר הנ"ל.

היית צריך לחשוב על כך לפני שלקחת את הרכב לבדיקה. לא נורא. נסה לשכנע אותו לתקן את המזגן ולהעביר את הרכב טסט. אז הוא יהיה מחוייב לתקן את כל הדברים שימנעו מהרכב לעבור טסט וזה כולל את האגזוז, פנס ועוד דברים שיכולים להתגלות כמו זיהום אויר (ויש מצב טוב לאור הערת ניקוי מזרקים והחלפת אגזוז) שבטח לא נבדק בבדיקה. לאחר מכן 17000 זה מחיר טוב. אם לא אין לך מה להתאכזב מבזבוז הכסף על הבדיקה והמשך לחפש.

בהצלחה

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...