Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שהמלצת יצרן לתיבה אטומה בין 30 ל 40 ליטר, ככל שאתקרב ל 40 היא תהיה יותר מדויקת ולהפך?

בקיצר אם אני רוצה מקסימומ דיוק אני צריך לשאוף ל 40 ליטר?

פורסם

הלוואי וזה היה כל כך פשוט.

גודל התיבה, סוג התיבה והביצועים שלה תלויים לחלוטין במאפיינים של הסאבוופר שאתה הולך להתקין בה.

לא כל סאב ישמע טוב בתיבה אטומה

לא כל סאב ישמע טוב בתיבה ונטד (פורטד - תיבה עם פורט) או בנד פאס וכו' וכו'...

נפח קטן מידי יכול לגרום לתוצאות הרסניות עבור הרכיב ועוד נפח גדול מידי יכול להוביל לחוסר יעילות של רכיב.

זה ממש לא משהו שאתה יכול פשוט לבוא ולאמר או 30 או 40...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי ,

אם הוא מתכוון להמלצות יצרן של תיבה כנראה שהוא מתכוון לסאב כלשהו.

והמלצות היצרן היא ככל הנראה בין 30-40ל'

לפי דעתי ככל שהתיבה קטנה יותר הסאב יהיה מדוייק יותר וחלש יותר מאשר תיבה גדולה יותר בה הבאס יהיה מרוח יותר אך חזק יותר.

על איזה אלמנט מדובר?.

סטס.

פורסם

עשיתי חיפוש קטן בפורום ומצאתי תרד עם התייחסות לנושא.

EyalR כתב: "אם יש לך המצלת יצרן של תיבה בין מספר מסויין של ליטרים למספר אחר אז ככל שתתקרב למקסימום של ההמלצה ככה היא תהיה יותר מכוונת לSQ והQTC שזה בעצם גרף ההענות של הסאב בתוך התיבה יהיה מתון יותר. אם אתה יכול לשים את הגודל המקסימלי שים אותו" - הנה.

אז ללכת על 40?

פורסם

שוב,

איזה סאב?

איזה חברה? איזה דגם?

לזרוק לך מספר כמו 40 זה ממש בולשיט.

ברוב המקרים שאני נחשפתי אליהם אכן תיבה קטנה יותר מהמלצות היצרן (אני מדבר על תיבות אטומות) אכן תגרום לסאב להיות מדויק יותר אבל חלש יותר - אבל גם זה, בערבון מוגבל כי כמו שציינתי שוב - יש מינימום שאם עוברים אותו התוצאה תהיה גרועה יותר.

והמלצות יצרן זה דבר מאוד תלוי שווק - לאיזה פלח שוק היצרן מייעד את המוצר? לפלח הקופיפים חובבי הבום או לפלח המדענים ממציאי נוסחאות SQ כל יום מחדש? או לפלח הנדיר של מדעני הSPL שאכן יודעים באמת מה הם עושים...?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני מבין שאתה מדבר על האודיופיל.

במקרה הזה 30 ליטר זה הנפח המומלץ.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

הכל פה זה עניין של פשרות.

תיבה קטנה יותר תיתן SPL גבוה יותר בתדרים הגבוהים, והריפלקס יהיה יותר הדוק - משמע, מדוייק.

תיבה גדולה יותר תיתן הרחבה בתדרים הנמוכים יותר, עם התפשרות על ההענות במעבר התדרים הגבוהים.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ולכן קוראים לו dr.bass

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...