Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב!

ברשותי סובארו אימפרזה 2004 עם 112000 ק"מ

קניתי את הרכב לפני כ-8 חודשים,הבדיקה הייתה מעולה

8 חודשים נסעתי סבבה ללא תקלות

לפני שבוע שמתי את הרכב במוסך לטיפול 15000 אצל מוסך שאני מכיר כבר 5 שנים,המוסך אמין אך לפעמים אני מרגיש קצת זלזול,בעל המוסך שהוא המכונאי הראשי עובר מרכב לרכב ונראה כל הזמן בלחץ

היום לאחר כשבוע מהטיפול הגדול,כשהגעתי לעבודה יצא מלא עשן והיה ריח שרוף מהמנוע

הזמנתי גרר מהביטוח ישר למוסך

לאחר בדיקה המוסך אמר לי שהיה פיצוץ בצינור של הרדיאטור ולכן היה בלאגן

אז אני שואל:

זה יכול היה להיות קשור לטיפול?

איך זה שלאחר פחות משבוע לאחר טיפול גדול היה לי פיצוץ בצינור?,8 חודשים נסעתי ללא נזילות ותקלות עד שנכנסתי למוסך לטיפול?

בסוף עלה לי 380 ש"ח כולל,האמת ציפיתי לפחות שלא יכלול לי את העבודה אלא רק את הצינור

להמשיך איתו?,או לחפש מוסך אחר?

סליחה על המגילה,מקווה שתוכלו לעזור לי

ליאור

פורסם

אין לזה שום קשר לטיפול.

בלי קשר לזה - מוסך מורשה סובארו בטח לא היה נותן לך לנסוע עם צינור דפוק והיה מחפש נזילות או סדקים או קרעים.

מציע לך לטפל במוסך אחר, רצוי מורשה.

פורסם

תודה ל DRSUBARU על התגובה המהירה

תגיד לי,כשעושים טיפול,לא רואים אם יש פיצוץ בצינור של הרדיאטור?

אפילו פיצוץ קל?

אני מחולון,אתה מכיר אולי בסביבה מוסך שמכיר סובארו?

לגבי מוסכים מורשים הם שוחטים במחירים,לא?

ליאור

פורסם

לא ניתן לדעת אם המוסך גרם לתקלה או שהפיצוץ בצינור הוא בלאי והדבר מיקרי,אבל ישנם גם מוסכים שדואגים שתחזור ע"י כך שיוזמים תקלה עתידית ברכב. מה גם שמכונאי שקופץ מרכב לרכב יכול לישכוח דברים תוך כדי עבודה.

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם

אמר לי שהסיבה היא בלאי

תגידו לי אתם המקצועניים

מוסכניק ותיק עושה טיפול גדול לרכב

לא יכול לשים לבשהצינור של הרדיאטור נוזל או בלאי?

עד הטיפול כל הנוזלים היו בסדר גמור

אני בודק שמן מים פעם בשבוע

בכל ה-8 חודשים לא הייתי צריך להוסיף לא מים ולא שמן

פתאום נכנס לטיפול ולאחר שבוע יש פיצוץ כזה רציני בצינור?

דרך אגב אני בטוח באלף אחוז שהם לא עשו לי נזק בכוונה,אין לי שום ספק

פורסם

חבר - בוא ואספר לך משהו.

לא קיים טיפול 10 אלף שאני עושה בקסארה שאני לא יוצא ב"נזק" של 1000 ש"ח ואולי טיפה צפונה.

אז הבנאדם הממוצע יגיד - באנה, שוחטים אותו במחיר. אבל אני אסביר לך:

טיפול 10 אלף במוסך מורשה הוא תמיד עם חלקים מקוריים.

הוא תמיד עם השמן האיכותי ביותר.

ותמיד, אבל תמיד - מרביצים בדיקה של כל המכלולים כולל פירוק גלגלים.

ככה יוצא שלמרות שהטיפול עולה 500 ש"ח, בבדיקה מוצאים עוד דברים.

אז פעם אחת מצאו מוטות מייצב שלא ידעתי שהיו חופשיים - ופתאום אחרי ההחלפה האוטו הרבה יותר יציב בסיבובים.

ופעם שניה מצאו משאבות בלם אחוריות נוזלות - ופתאום הארמברקס חזק הרבה יותר ולא צריך למשוך כ"כ חזק.

ופעם אחרת מצאו תושבות וגומיות - שגם הן עזרו לשיכוך רעשים.

מה שאני מנסה לומר לך - זה שבמוסך מקצועי "מחפשים" מה בלוי באוטו ואומרים לך שאתה צריך להחליף את זה.

ככה אתה לא נתקע באמצע הדרך.

נכון שאתה משלם 80 שקל יותר לשעת עבודה, אבל בחייאת - זה לא שווה את העצבים של להתקע בדרך? הרי באותה מידה היה יכול ללכת אצלך ראש מנוע.

תגיד תודה שיצאת בנזק של 400 שקל בלבד.

חוצמזה, תחשוב על זה ככה - ביום המכירה, תקבל על הרכב שלך 10% מעל המחירון רק בגלל שאתה מציג ספר טיפולים של מוסך מורשה. זה לעומת מכירה מתחת למחירון לרכב שאין לו ספר מסודר...

פורסם

אז הבנאדם הממוצע יגיד - באנה, שוחטים אותו במחיר. אבל אני אסביר לך:

אני מסכים עם מה שאתה אומר בגדול אבל ממש לא מסכים עם מה שרשמת על השמן.

רוצה דוגמא? בקרסו דוחפים לקליאו ספורט שמנים של פז ממיכל (לך תדע מה יש שם בפנים), אותם שמנים למגוון מנועים, הם טוענים שיש להם אישור טכני מהיצרן אבל מסרבים להציג אסמכתא. השמן גיר הוא פזגיר, והמים לרדיאטור??? נחשת נכון, גם של פז. כל זה נעשה למרות שיש יבואן בארץ שמביא שמנים ונוזלים של ELF אשר מומלצים ע"י רנו צרפת.

הדבר הראשון שאני עשיתי אחרי שקניתי את האוטו זה להחליף את כל השמנים והנוזלים למוצרים של ELF המומלצים ביותר לדגם הספציפי (לטובת השקט הנפשי שלי).

עכשיו אתה עדיין בטוח שאתה מקבל את הטוב ביותר במוסך מורשה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

בעבר היה לי קליאו B שנת 2000 כולה ניכנסתי למוסך מורשה לרנו להחלפת דוד אחורי לאגזוז, יצאתי בנזק של 800 ש"ח,נירשם שהוחלף דוד אחורי +קידמי. בבדיקה שלי בבוקר למחרת באור יום הוחלף דוד אחורי בלבד, מה גם שהוא לא מקורי. חזרתי למוסך ולאחר ויכוח והיתעקשות ופדיחות לאחראי במוסך ליד לקוחות, קיבלתי חזרה 500 ש"ח,וזה "מוסך מורשה".

מי אמר שמוסך מורשה עולה יותר ושווה יותר אפרופו שמנים מקורים בשוק טובים יותר ולפעמים גם יותר זולים.

והוכחה כי מוסך מורשה לא מישתמשים בחלקים מקורים והוציאו תיקון לעבודת חוץ.

שם המוסך המורשה הוא מוסך רייך בבני ברק למי שרוצה טלפון, שייחפש בדפי זהב....

פורסם

חו"ד כללית על הצירוף מילים מוסך מורשה.

זה שמוסךף נקרא מורשה זה בטח אומר שהוא משלם איזה כמה זוזים למישהו ומקבל את התואר מורשה.

אז אתה אומר לעצמך בא נחפש מוסך מורשה ופתאום אתה מוצא את עצמך באיזה מוסך זבל שנראה, מרגיש, ומתנהג הרבה יותר גרוע מכל דבר שאפשר לקרוא לו מוסך שראית בחיים שלך ולעומת זאת אתה רואה מורשה אחר שנראה כמו איזה מעבדה סטרילית

שעושים פוליש ווקס לרצפה בסיום כל יום עבודה וחס וחלילה שמשהו יגע ברצפה או שהשם ישמור והאוטו יצא מטיפול מלוכלך.

גם במוסכים המורשים יש טובים ויש חארות אז לא הייתי הולך בצורה עיוורת אחרי הצירוף מילים האלה.

ולא לשכוח שלהם בד"כ יש מי שמכתיב הוראות ונהלים מלמעלה, למשל הדוגמה של הבחור עם השמנים מקרסו.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

המוסך ברייך רשום כמורשה וניראה מסודר נקי וכו' ,כנראה שהרושם הריאשוני לא קובע. מה שכן אחרי שיצאת מהמוסך כבר תידע עם נידפקת או לא, ברור שצריך גם קצת להבין טכנית.

אני בטוח שיש גם מורשים טובים ,לדוגמה במאזדה שלי היום במוסך עד רעננה הרכב טופל, לא היה לי בעיה מאז. הרכב יצא נקי והשרות אדיב ,קיבלתי רכב חלופי, המוסך גדול וגם מלוקק,לשם אחזור כשאצטרך.

פורסם
חבר - בוא ואספר לך משהו.

חוצמזה, תחשוב על זה ככה - ביום המכירה, תקבל על הרכב שלך 10% מעל המחירון רק בגלל שאתה מציג ספר טיפולים של מוסך מורשה. זה לעומת מכירה מתחת למחירון לרכב שאין לו ספר מסודר...

איזה בולשיט!

מנסיון בטיפול במוסכים מורשי יבואן של סוזוקי:

החלפת שמן בלמים אצלם זה החלפת השמן בכוסית המשאבה בלבד.

מי קירור של חברה ישראלית (לא זוכר מה השם) ב 15 ש"ח לגלון (ואפילו לא החליפו את כל המים).

שמנים של סונול.

על הרמה המקצועית שלהם חבל לדבר...

ואני חושב שרכב של מי שמטפל בעצמו ברכב ואין לו ספר טיפולים עדיף על ספר טיפולים של מוסך כלשהוא.

פורסם

רוצה סיפור דומה?

לפני שנה,בנסיעה הראשונה לאחר טיפול גדול לדייהו שבחתימה,טיפול שבו הוחלפו הנוזלים+מש' מים (טיימינג), נוסעת הגברת לכוון הבית. ברמזור האחרון לפני הבית פורץ ענן אדים לבנים ממכסה המנוע. שכחו לחזק את הבנד ביציאה מהמנוע לרדיאטור ("צינור תחתון") והוא השתחרר. זה היה עלול להסתיים במנוע שפוך. מנוע שעבר בקושי 130K היה עלול לסיים את חיו. במזל זה נגמר במיכל פרסטון+הקפצה מטורפת של הבעל המסור באמצע פגישת עבודה.

מד החום לא עלה.מזל שהגברת עירנית ודוממה מנוע מיד. מזל שהמוסך קל"ב. מזל שלרדיאטור יש קונקטור ארוך לצינור, כך שהוא לא השתחרר מיד כשהמים עוד היו קרים. מיכל העודפים כבר היה כמעט ריק, ברדיאטור ובפלאנג'ים עוד היה נוזל.

בדיקת לחץ הפוך יצאה תקינה. אין מאז מים בשמן או טחינה במים.

אפילו לא חזרתי להתלונן במוסך.

לא רוצה לראות את הפרצופים שם.

וזה מוסך "מורשה היבואן" שהומלץ לי פה בפורום. ואל תגיד "יכול לקרות לכל אחד". יש דברים שלא צריכים לקרות. יש למכונאי המטפל אחריות. יש בוחן שאמור לבדוק אחרי המכונאי. בשביל כל בעלי התפקידים הנוספים הללו אנחנו משלמים אקסטרה על כל שעת עבודה. כדי שדברים כאלה לא יקרו.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
איזה בולשיט!

מנסיון בטיפול במוסכים מורשי יבואן של סוזוקי:

החלפת שמן בלמים אצלם זה החלפת השמן בכוסית המשאבה בלבד.

מי קירור של חברה ישראלית (לא זוכר מה השם) ב 15 ש"ח לגלון (ואפילו לא החליפו את כל המים).

שמנים של סונול.

על הרמה המקצועית שלהם חבל לדבר...

ואני חושב שרכב של מי שמטפל בעצמו ברכב ואין לו ספר טיפולים עדיף על ספר טיפולים של מוסך כלשהוא.

אם זאת הרמה במוסכי סוזוקי, אני לא הייתי קונה רכב של סוזוקי. זה הכל.

אם עברת על המוסכים באיזור מגוריך וככה הם נראים - תנחומי.

אני מטפל במוסך ברמה גבוהה - בלי קשר לכך שקיבלתי כוויה כבר פעם אחת ממוסך "גזית", גם הוא מורשה סיטרואן.

אין מוסך אחד מעיד על משנהו.

• תוכן חדש...