Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פולו קלאסיק שנת 97 שיש לה נעילה מרכזית מקורית עי לחץ אוויר עכשיו התקלקלה משאבת האויר של הנעילה מרכזית שאלתי האם ניתן להסיר את זה ואת האזעקה הישנה שלי ולהתקין אזעקה עם נעילה מרכזית רגילה בלא לתקן את המשאבת נעילה מרכזית

פורסם

באותו עיניין אבל ברכב אחר.

רציתי לדעת כמה עולה מנוע של נעילה (חשמלי) של דלת אחת.

יונדאי סונטה 00'

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

מערכת האזעקה והנעילה המרכזית הם שתי מערכות נפרדות אם תחליף לאזעקה אחרת אמנם תיהיה לך אזעקה חדשה אך הנעילה המרכזית לא תחזור לעבוד עד שלא תטפל במשאבה. ברכבך הכפתורים הנועלים את פתחי הרכב עולים ויורדים על ידי וואקום/לחץ אוויר. כלומר תפקידה של המשאבה הוא להרים ולהוריד את הכפתורים. מערכת האזעקה בין היתר שולחת פיקוד לפתיחה וסגירה של הכפתורים.

שווה לפרק את המשאבה לספק לה מתח ישיר ולבדוק האם היא עובדת. ישנם עוד רכיבים רבים ביחידת הנעילה שעלולים להשבית בעקיפין את המשאבה.

פורסם

ערכה של כ4 נועלים לדלתות עולה בסביבות 200 ש"ח.

הכל אפשרי כולל להרכיב נעילה בסיסית ולחבר אותה לאזעקה הקיימת אם יש.

האם ביררת עלות תיקון התקלה במוסך?

פורסם
מערכת האזעקה והנעילה המרכזית הם שתי מערכות נפרדות אם תחליף לאזעקה אחרת אמנם תיהיה לך אזעקה חדשה אך הנעילה המרכזית לא תחזור לעבוד עד שלא תטפל במשאבה. ברכבך הכפתורים הנועלים את פתחי הרכב עולים ויורדים על ידי וואקום/לחץ אוויר. כלומר תפקידה של המשאבה הוא להרים ולהוריד את הכפתורים. מערכת האזעקה בין היתר שולחת פיקוד לפתיחה וסגירה של הכפתורים.

שווה לפרק את המשאבה לספק לה מתח ישיר ולבדוק האם היא עובדת. ישנם עוד רכיבים רבים ביחידת הנעילה שעלולים להשבית בעקיפין את המשאבה.

האם אפשר ליצור מצב, שהאזעקה לא תעבוד,

אבל עדיין יהיה אפשר לפתוח ולסגור את הרכב,

עם השלט של האזעקה ?

ז"א, אני לוחץ על השלט,

הרכב ינעל,

אבל האזעקה לא תדרך -

זה המצב שאליו אני רוצה להגיע.

פורסם

בדרך כלל במערכרות אזעקה לא מקוריות מקלט השלט הוא יחידה נפרדת. במצב כזה אתה מנתק את האזעקה ומשאיר רק את המקלט. המקלט במצב פתוח בדרך כלל מוציא שני פולסים של פלוס (חיבור לנורות האיתות) וקו אדמה קבוע. את קו האדמה הקבוע יש לחבר ליחידה של הנעילה המרכזית. שים לב יש רכבים שיחידת הנעילה המרכזית צריכה פלוס ולא אדמה. במקרה כזה יש לחבר את קו האדמה מהמקלט דרך ממסר ולהפוך אותו לפלוס.

המקלט במצב סגור מנתק את קו האדמה ומוציא שלוש פולסים של פלוס.

כלומר את קו הפולסים יש לחבר לנורות האיתות אם ברצונך שהם יהבהבו בעית הנעילה והפתיחה ואת קו האדמה יש לחבר בהתאמה ליחידה שאחראית לנעילת הכפתורים ברכב.

פורסם

המשאבה במערכת הזאת היא בעצם מדחס קטן ששואב/דוחס אויר דרך צינורות דקיקים. אם המערכת נפתחת בנקודה מסויימת כשצינור מתנתק או נקרע בד"כ כל המנגנונים מושבתים.

יש לך כאן לינק איך לבדוק את המערכת, זה אמנם של גולף אבל העיקרון בטח זהה.

http://www.iol.ie/~kilkennyhockey//BentleyManual/BD01/ch5.2.1.html

אפשר להחליף את כל המערכת לקיט חשמלי בכ-200 ש"ח (לא כולל עבודה), בלי לחץ אויר ושטויות.

אבל סביר להניח שלא כל המערכת התקלקלה אלא רק חלק מסויים, ואפשר להשיג אותו מפירוק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

גם בבעלותי פולו 2001 שלוש דלתות, והלכה המשאבה של הנעילה המרכזית.

אני מתגורר באיזור חיפה, 4 אנשים שמתעסקים בעניין אמרו שאי אפשר לבטל את הנעילה המרכזית של פולקסווגן, בגלל השיטה הפניאומטית (עם לחץ אויר) שאיתה היא מופעלת.

בעוד שהיום פגשתי בבחור שיודע ומוכן לבצע את העבודה בהמרת הנעילה לחשמלית פשוטה אבל עם שלושה סייגים:

1) הנעילה לא תופעל דרך המנגנון החשמלי - הכפתור שנמצא בפולו, אלא דרך כפתור דלת הנהג.

2) לא תהיה נעילה של מכסה הדלק, הוא יישאר פתוח תמיד.

3) הוא מבקש 1000 ש"ח על העבודה.

לגביי חיפוש משאבה - בוא נגיד שהשלב הבא שלי בשביל למצוא אחת, זה להגיע למשחתה בג'נין כי בכל איזור הצפון פשוט לא מצאתי. צ'מפיון מוטורס רוצים על המשאבה 2990 ש"ח חדשים.

יש למישהו עצה אחרת?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני אולי לא דייקתי בפרטים זה לא שהמשאבה לא עובדת היא עובדת היא פותחת את כל הדלתות בלחיצה על השלט של האזעקה אבל לא נועלת וגם כשהיא פותחת היא משמיעה רעש ארוך של גרגור לגביי האזעקה היא עובדת אבל לאחת הדלתות ולתא מטען היא לא מגיבה כשפותחים אותה השאלה היא אם כדאי לבטל לגמרי ולעשות משהוא חדש ללא משאבה או שחייבים ללכת לחלפים ולקנות משאבה חדשה כי במוסך אמרו לי שמשאבה כזו מאוד יקרה והם לא מוכרים

פורסם

יש לבדוק את שתי המערכות בנפרד.

נעילה מרכזית ברכבי VAG עדיף לתקן ולא להחליף בקומבינות.

את המשאבה ניתן להחליף במשומשת או משופצת. יש על כך לא מעט שרשורים.

• ספונסר פורום
פורסם

אם אתה שומע את המשאבה ממשיכה לעבוד בזמן הנעילה

והמנעולים לא ננעלים זה אומר שיש לך דליפת אויר במערכת והבעיה לא במשאבה עצמה .

תחפס את דליפת האויר ,בדרך כלל באחד המנעולים עצמם .

לעיניין משאבות משומשות כאלו ,ניתן למצוא בפרוקיות או במוסכים המומחים

לרכבים האלו משאבה משומשת בכ 800 שח .

דרך אגב ,המשאבה בפולו קלאסיק 97 לא מתאימה למשאבות של פולו פוקס

בקלאסיק המשאבה היא כמו באיביזה ובקורדובה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ראשית אני רוצה להודות לכל המומחים למיניהם שנתנו לי עצות כאן באתר

והדריכו אותי מה עליי לעשות ובזכותכם פתרתי את הבעייה בקלי קלות ובסכום

לא יקר אז ככה מתברר שהמשאבה שלי מצויינת רק שהייתה בעייה של דליפת אוויר

את דליפת האוויר ניתן לזהות עי כך שאתה רואה כשאתה פותח את הדלתות לאיזה כפתור הכי קשה להתרומם והכפתור שמתרומם אחרי כולם הוא בדרך כלל המקום ממנו באה הדליפה אז מה שעשיתי קראתי למומחה שהוא בא עד בית הלקוח

במקרה שלי הוא גר גם באותה עיר שלי בחולון ככה שהוא הגיע מהר אמרתי לו שזה בעיה של דליפה לפי מה שאמרו לי באתר

והוא שאל אותי אם יש כפתור שיותר עצל משאר הכפתורים של הדלתות בשעת הפתיחה (להזכירכם אצלי המשאבה פתחה אבל לא היה לה כוח לנעילה)ואמרתי לו שבדלת נהג ואז הוא ישר ניגש לדלת נהג ופירק וגילה שאכן הדליפה מהצינור שעובר בדלת נהג

הוא סתם אותו ובנוסף התקין לי מנוע אוניברסלי שיעזור בסגירה כגיבוי ובנוסף הוא סידר לי את זה שבנעילה עי מפתח דלת הנהג תסגור את כל הדלתות במקרה שהשלט לדוגמא לא עובד או נגמרה בטריה הוא עבד כשעתיים לא הייתי צריך להשרך בנסיעות מיותרות וכל זה ב250 שח בלבד אז שוב תודה לכל מי שעזר לי פה לא יודע מה הייתי עושה בלעדיכם

• תוכן חדש...