Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החוק היבש אומר שאם הוא מפטר אותך לאחר פרק זמן מסויים שאתה עובד עבורו (לא זוכר כמה זה,שנה או משהו כזה) הוא מחוייב לשלם לך פיצויים.

אבל....

בהרבה מקרים (במיוחד במקרים של עובדים שלא מבצעים את המוטל עליהם) המעסיק "מצליח" להשתחרר מתשלום הפיצויים.

ובלי שום קשר, לא יודע אם המעסיק שלך צודק בזה שאתה לא ממושמע או שהוא סתם חרא שרוצה לפטר כי אין לו כסף לשלם אז הוא ממציא תירוץ, אבל שוק העבודה לא משהו,והיום שווה לחרוק שיניים ולשמור על מקום העבודה,עד יחלוף זעם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כל עוד אתה לא עובד שנה, לא מגיע לך פיצויים.

מצד שני, בית המשפט קבע בעבר שאם הפיטורין הם בסמיכות לשנה ונעשו רק למראית עין בכדי לבטל לך את זכות הפיצויים/ותק אז בכל זאת מגיע לך פיצויים.

מצד שלישי, יש חברות גדולות ומכובדות שמפטרות את כל הצוות פעם בשנה ומיד מחזירות אותו לעבודה בדיוק בשביל המטרה שהסברתי ומצפצפות על החוק.

שנים על גבי שנים, כל צוות הדיילים והדיילות של אל-על עבדו במתכונת כזאת, אולי אפילו עדיין היום.

התשובה לשאלתך על עילת הפיטורין היא בפרוש כן!

תיכף יבוא מומחה הפורום לעניני עובד-מעביד(יש פה אחד כזה) ויסביר את הכל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפטר מותר לו בכל מצב למעט אם אתה בהריון או חולה במחלה סופנית ודברים כאלו

לגבי לשלם פיצויים לא חסרים מצבים של כן ולא

http://shil.haifa.ac.il/shil2_test/jsp/general/Article.jsp?aid=257

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

עד כמה שאני מודאג אני לא הולך להיכנס להריון בקרוב, אבל הוא טוען שבגלל שאני מאחר (מדובר על כעשר דקות בערך) הוא יפטר אותי על חוסר משמעת.

פורסם

אז תפסיק לאחר

זה שאתה מאחר לא מאפשר לו לא לשלם לך פיצויים לצערו או לשמחתך.

אם העבודה הזאת יקרה לליבך תגיע לפני הזמן ולא אחרי במיוחד אם מעירים לך על כך שאתה מאחר

פורסם

תלוי באופי העבודה, יש עבודות שבהן תאחר ב5 דקות ויצעקו ויכעסו ויש עבודות שגם אם תגיע לפגישה חצי שעה מאוחר יותר לא יעירו לך, אבל בכל מקום זה לא נחמד ולא טוב שהעובד שלך מאחר. זה לא ביה"ס ולא מגרש משחקים, תגיע לעבודה בזמן ותעשה את המוטל עלייך אחרת תלך הבייתה.

אני בזמנו שעבדתי בעבודות כמו במלצרות הייתי מקדים למשמרת שלי מינימום של רבע שעה 20 דקות אפילו שהיו מלצרים שהיו מאחרים למשמרות אני דאגתי להגיע בזמן והעובדה שאותם פיטרו ואני המשכתי לעבוד שם במהלך הזמן.

אבי.

פורסם
מותר למעסיק לפטר עובד בגלל "חוסר משמעת" ולא לשלם לו פיצויים לאחר מכן?

לפטר מותר.

כדי לא לשלם פיצויים הוא צריך להוכיח שהתפקוד שלך היה לוקה במתכוון, במינימום של המינימום. כלומר, תשלום הפיצויים הוא לא לשיקול דעתו של המעסיק על מידת יעילותו של העובד. צריך מעשים על גבול החבלני ו/או הפלילי כדי לשלול פיצויים מעובד.

איחור זו לא עילה מספיקה.

בכל מקרה, אם הוא מפטר ולא משלם פיצויים, אתה תובע אותו בבית הדין לעבודה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא בדיוק , זה תחום אפור :idea:

נתנו דוגמה של עבודת מלצרות

יש הזמנה של אירוע מסויים , ואתה לא מגיע בזמן - השרות נפגע , הלקוחות מתלוננים - גם אם אח"כ , השרות מעולה

ואז זה קורה פעם שניה ושלישית - לקוחות מתלוננים , העירו לך על כך - אבל אתה ממשיך לאחר .

ואז - לקוח גדול השולח לקוחות על בסיס יומי - מבטל הזמנות ומפסיק לעבוד עם העסק .

ובמקביל - מתפרסמת על כך כתבה בעיתונות ובפורום האוף .

לעסק נגרם נזק , הם התריעו על כך מספר פעמים , הם הבהירו לך על הנזקים האפשריים - ואתה המשכתה לאחר ופגעתה בכוונה במעסיק .

היום בתי המשפט מאוד פרטניים - אם המעסיק יצליח להוכיח - יש סיכוי שלא תקבל פיצויים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היה לי מעסיק שלעובדים בעייתיים הוא היה שולח מכתב על בסיס של פעם-פעמיים בשבוע.

הרייני להודיעך כי בשל איחוריך/רשלנותך וכו' נגרמו לחברה נזקים כספיים ותדמיתיים בערך משוערך של כ XXX ש"ח.

אבקש להבא את תשומת לבך על מנת למנוע השנות מקרים שכאלה והמכתב היה נמשך על פני 2 עמודים עם הסברים רבים ומפורטים.

הוא היה מתיישב עם העובד, מקריא לו את המכתב, מחתים אותו על אישור קבלה ונותן לו עותק משלו.

אחרי שהוא היה זורק את העובד לכל הרוחות בלי שקל אחד פיצויים הוא היה מגיע לבית המשפט עם סטיפה של מכתבים ומראה לשופט את כל מאמציו ללכת למען העובד, את מאמציו להסביר לעובד היכן טעה ואת נסיונותיו החוזרים ונשנים לשבת עם העובד בכדי ששני הצדדים יהיו מרוצים.

הוא מעולם לא הפסיד בבית המשפט בנסיבות הנ"ל!

(רק בכדי שלא תחשבו שהוא איזה מאנייק נוראי, הרבה עובדים נשארו לעבוד שנים והרבה עובדים פותרו בנסיבות אחרות וקיבלו פיצויים מלאים, רק בעובדים הבעיתיים הוא היה נוהג ככה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

FALOU,

לרוב אני נוטה להסכים איתך,לא הפעם.

התחום הזה של הפיצויים מאוד מאוד אפור, וכפי שנאמר, אם המעסיק יכול להוכיח שהוא ניסה ליישר את העובד טרם פיטוריו במטרה להשאיר אותו בעבודה,אך העובד המשיך לזרוק זין,אזי צפה לזה שבית משפט יפסוק לטובת המעביד.

אני יכול לתת לך דוגמא מזוג חברים שלי, הם עובדים עבור חברה מסויימת X שנים,ולאחרונה נמאס להם מהחברה ומהשהות בחו"ל אז הם החליטו להתחיל לחפף בעבודתם,שבמקרה שלהם, זה הפסד של מאות אלפי דולרים כל חודש למעסיק (הם הנציגים הבלעדיים שלו).

המעסיק קלט את זה ושלח מישהו מטעמו כדי "לפקח" עליהם,ואכן הוא רואה שהם פשוט לא יוצאים מהמשרד ודי נמצאים במצב של חוסר תפקוד.

מה הקאץ' ?

אם הוא מפטר אותם הם "זכאים" לדמי פיצויים בסך מעל 50K דולר,לעומת זאת, אם הם יתפטרו- גורנישט.

אז ניהיה משחק מוחות בינהם, כאשר אתמול התקיימה שיחת טלפון בין המעסיק לחברים שלי (אני הייתי עד לשיחה), בה המעסיק אמר להם שאם לא בא להם להמשיך לעבוד הם מוזמנים להתפטר, והם אמרו לו שדווקא הם רוצים להשאר אבל נראה להם שהחברה מתנכלת אליהם אבל פוחדים לפטר אותם בגלל הפיצויים וכו'.

הסיכום היה שהבוס מגיע עוד מעט לפה כדי לסגור דברים,לכאן או לכאן.

למה אני מספר את כל זה ?

כי הם אמנם משחקים אותה קשוחים בעמדתם,בתכל'ס הם מפחדים שהבוס יילך עד הסוף (בית משפט) כי אז לא יקבלו דבר (והם בדקו את העניין מול עורך דין).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

היום בתי המשפט מאוד פרטניים - אם המעסיק יצליח להוכיח - יש סיכוי שלא תקבל פיצויים .

בדיוק, ולהוכיח קשה. בכל מקרה, אולי יקוצצו הפיצויים, אבל לא יבוטלו. צריך גם לזכור כי בית הדין לעבודה נוטה לטובת העובד ולא לטובת המעסיק (ובצדק במקרה של לשון החוק כאן).

המקרה של שני עובדים אחראים ועצמאיים שלא מבצעים עבודה וגורמים נזק מהותי איננו דומה לאיחור של 10 דקות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...