Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם.

ביום שישי נסעתי למכון טסטים הקרוב לביתי והעברתי את הג'יפ שלי טסט.

הכל היה תקין אך מפאת טעות רישום ברישיון הרכב שיצא ממשרד התחבורה, קיבלתי ארכה לשבוע רק לגשת למשרד הרישוי ולהגיד להם לרשום את ה4.0L בנפח המנוע ולא בדגם המנוע!!!

אמרתי לי יופי טופי הכל תקין אין ליקוי בטיחותי או מכני.

למחרת יצאתי עם עוד חבר לטיול מהנה וכיפי באיזור בית שמש.

כידוע האיזור הזה פורה באופנועים, ג'יפים, טרקטורונים ותומקארים למיניהם.

אנו חולפים מול ניידת B4 תנועה שבה נמצא שוטר אחד.

השוטר מפרסס וישר מעלה אותי על המסופון ועוצר אותי בטענה שאסור לי לנוע עם הרכב!

הסברתי לו וגם הראתי לו את הטופס של הטסט ואת הליקוי ואת הטעות שרשמו ברישיון והסברתי לו שזה טעות של משרד התחבורה.

הוא טוען שמותר לי לנסוע עם הרכב אך ורק לתקן וזה לא נראה לא כמו תיקון!

אמרתי לו מה יש לי לתקן??? אני בכלל לא אמור לגשת למוסך!!

טענתי בפניו שאין אפשרות לתקן את זה ואני גם לא צריך את האוטו לתקן את זה , זוהי טעות דפוס של משרד התחבורה בכלל!!

הוא פשוט סיבב את הפרצוף שלו התנהג בצורה מחפירה ורשם לי דוח ע"ס 500 ש"ח.

עכשיו לשאלות:

האם יש נקודות על סעיף זה?

האם זה נראה לכם צודק?

בנוסך הוא רשם בנסיבות שנסעתי לטיול עם טרטורונים לא חוקיים!! בכלל לא נסעתי איתם הם פשוט היו לפני וכשראו אותו הם סטו ימינה לשבילי עפר,עצרתי ביחד עם ג'יפ נוסף שהוא חבר ואני המשכתי לנסוע כחוק.

מה לדעתכם ניתן לעשות?

תודה

פורסם

כעקרון השוטר צודק.

רשיון תנועה זמני לצורך תיקונים בלבד אינו רק לשם תיקון מכני/חשמלי/מרכבי של הרכב אלא גם לשם תיקוני רישום ברשיון הרכב.

אני הייתי ניגש למשפט ומעמיד את העקרון הנ"ל למבחן. לידיעתך, ביהמ"ש יכול להגדיל את הקנס המקורי במידה ותורשע בשל בזבוז זמנו, ואף לשלול את רשיונך בשל נסיעה ברכב ללא רישוי בר-תוקף.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שאני השעיר לעזאזל של הדוח הזה?

אף אחד בעבר לא נסע עם ארכה שע"פ שעתו שלא השוטר הוא לא נסע לשם תיקונים.

ובוא נאמר שנסעתי עם ג'יפ נוסף שהוא חבר שלי לביתו לצורך תיקון, הרי ג'יפ כזה לא נכנס למוסך אז איפה הדין פה?

הרי ברור לכולנו שזו התנכלות של השוטר לגמרי!!

פורסם

קומפי סיפק תשובה עניינית, לדבריו, "חוקית" ועל אף שלא נדרש תיקון מכני, אף תיקון ברישום רשיון הרכב, פוסל את האפשרות החוקית שלך, לנהוג בו, עד לסידור, אלא לצרכי הסידור הנ"ל.

מאידך, שופט, לא אמור להיות אטום, ברור שאם נפח המנוע היה רשום בדגם המנוע, לא היה באמת, פסול ברכב מלנהוג בו, ואולם, אין כך בהתייחס לחוק.

לכן, הציע לך קומפי, תוך שהזהיר אותך לאפשרות ש"תאכל אותה" עוד יותר, להעמיד את הדברים למבחן בית המשפט.

לא נראה לי שיש תשובה ברורה מזו, וכמובן, יש כאן מה שמרגיז, אבל, יש "צודק" ויש "חכם" , כרגע , אין לך לא מזה, ולא מזה, אלא אם תשנה את דעתו של השופט אל מול החוק היבש הרשום.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

טוב מאוד שעצרו אותך, במיוחד על עבירה מסכנת חיים שכזאת! כאשר אתה נוסע עם הרישום 4L בקוביה של דגם המנוע במקום בקוביה של נפח המנוע, אתה מהווה פצצה מתקתקת שמאיימת להתפוצץ במעברי החצייה של ת"א ולהרוג בחורות תמימות שחוצות בירוק.

מי אמר שהמשטרה לא אוכפת עבירות איכות? :brickwall::bad-word::snipersmi

פורסם

שאלה קטנה. הרי הרשיון מגיע לפני זמן החידוש, בד"כ למעלה מחודש לפני.

נניח לרגע שחזרתי בתשובה, ובתור צדיק גמור - אני מבצע את הטסט חודש לפני שנגמר הישן, נכשל על סעיף כלשהו (ומכיוון שצדיק אנוכי, נניח שלא מדובר על סעיף בטיחותי, אלא צבע שלא מעודכן ברשיון), ומקבל ארכה לסידור העניין.

הרשיון הישן שלי עדיין בתוקף - לחודש נוסף.

האם אני עובר עבירה בכך שאני ממשיך לנסוע (להזכירכם, רשיון עדיין בתוקף)? האם יש עדכון במקום כלשהו על כשלון בטסט?

פורסם

מכון הטסטים יודע שיש לך עוד חודש טסט מהרשיון הקודם, במקרה כזה הוא לא צריך לתת לך ארכה.

אם זכרוני לא מטעני, כך היה עם רכב של חבר.

אם מדובר בליקוי חמור, לכאורה מכון הטסטים אמור לדווח על-כך, בדיוק כפי שכל מוסך חייב לדווח לרשות הרישוי על כל ליקוי חמור שלא תוקן ובעל הרכב התעקש לנסוע כך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רוצים לשמוע את השוס הגדול?!

במשרד הרישוי טוענים בכלל שאין ליקוי בטופס רישיון הרכב - תחזור למכון טסטים.

עכשיו בכלל מסתבר שהחוק בכללל לא מוצדק כי אם בטסטים יאשרו איך שזה, אזי הדוח מבוטל לא?

פורסם
שאלה קטנה. הרי הרשיון מגיע לפני זמן החידוש, בד"כ למעלה מחודש לפני.

נניח לרגע שחזרתי בתשובה, ובתור צדיק גמור - אני מבצע את הטסט חודש לפני שנגמר הישן, נכשל על סעיף כלשהו (ומכיוון שצדיק אנוכי, נניח שלא מדובר על סעיף בטיחותי, אלא צבע שלא מעודכן ברשיון), ומקבל ארכה לסידור העניין.

הרשיון הישן שלי עדיין בתוקף - לחודש נוסף.

האם אני עובר עבירה בכך שאני ממשיך לנסוע (להזכירכם, רשיון עדיין בתוקף)? האם יש עדכון במקום כלשהו על כשלון בטסט?

מכון הטסטים יודע שיש לך עוד חודש טסט מהרשיון הקודם, במקרה כזה הוא לא צריך לתת לך ארכה.

אם זכרוני לא מטעני, כך היה עם רכב של חבר.

אם מדובר בליקוי חמור, לכאורה מכון הטסטים אמור לדווח על-כך, בדיוק כפי שכל מוסך חייב לדווח לרשות הרישוי על כל ליקוי חמור שלא תוקן ובעל הרכב התעקש לנסוע כך.

.

מכון רישוי אינו חייב לדווח לרשויות על ליקוי בטיחותי ברכב אשר נפסל בטסט. יש לו שתי אפשרויות: 1. לתת רשיון זמני 2. לא לתת ולרשום בטופס - "בגרירה בלבד".

כשרכב נפסל בטסט על ליקוי כלשהו, ושלא נרשם לו בגרירה בלבד, רשיון תנועה זמני יוצא אוטומטי בטופס הליקויים. מבחינה "חוקית יבשה" גם אם רשיונו הקודם טרם פקע, הוא מחוייב ליסוע ברכב אך ורק לצורך תיקונים. אין כל עדכון במקום כלשהו על פסילתו, לכן הוא יכול להציג לשוטר את הרשיון הישן שטרם פקע במקום את זה הזמני ובכך לחסוך מעצמו צרות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אף אחד בעבר לא נסע עם ארכה שע"פ שעתו שלא השוטר הוא לא נסע לשם תיקונים.

ובוא נאמר שנסעתי עם ג'יפ נוסף שהוא חבר שלי לביתו לצורך תיקון, הרי ג'יפ כזה לא נכנס למוסך אז איפה הדין פה?

1. נסעתי בעבר עם רכב כזה בשעות הלילה ואכן קיבלתי קנס, זה החוק.

2.הבעיה שלך דווקא היא שאין תקלה ברכב.

אם הייתה תקלה, תמיד היית יכול להגיד לשופט שנסעת לתקן את הרכב וגם אם זה בשבת, אז לתקן בכפר ערבי שעובד בשבת, אבל במקרה הזה מה תגיד? נסעת עם עוד גיפ בשביל לחבר את ה 4.0L לכננת של הג'יפ בשביל להזיז אותו ברשיון לקוביה ליד?

3. שמר, אני לא מצליח לדמיין כזה מצב:twisted:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...