Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתן, לא צריך להיות אודיופיל כדי להבדיל בין מגברים - גם ברמת ה500$.

גם אני חושב שהחשוב ביותר זה הרמקולים והHU, אבל מאיפה מגיע לרמקולים האות? מה קורה להם בדרך בין הHU לרמקולים? אין לי נקודת ייחוס מספקת לכך, אבל לא נראה לי שאבסולוט על 75.4 יזיל למישהו ריר.. אדם שמקדיש 1500$ למגבר בלבד, חזקה עליו, ששאר הרכיבים אצלו ישודרגו בעתיד הקרוב או הרחוק לרמה זהה, ולכן במקרה כמו שלו, זה פחות משנה הסדר.

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמת ... אבל בכל זאת ניתן את דעתנו כדיי שהבחור אולי יעשה מעשה יותר נכון עם הכסף שלו.

עבור צחי

תאר לך שמישהו היה נותן את דעתו לפני שקנית מורל סופרימו או סקאן סםיק רוויולייטור ... לא היית צריך למכור אותם אחריי רבע שעה :).

לשורלוק , זה עניין ספקולטיבי ... מה שכן תנסה את האודיסון שלך על אבסולוט ותראה מה הבדל בין זה לבין מגבר של 1500 דולר.... , עם כל הכבוד לקברניטי הפורום רוב המגברים לרכב מיוצרים ע"י מספר מצומצם של חברות ומתוכננים מאוד דומה .....

שמע לי יש סט מאוד יקר וגם סורס דיי יקר ומגבר יחסית פשוט ..... היו לי אינספור רכיבים ומערכות אולי איזה 5 מכוניות .... חד וחלק מגבר לא של אודיסון ולא של DLS ולא של אף חברה מציג יתרון משמעותי ...

לגביי מגברים של 10K שקל אני לא יכול להגיב על זה וגם רוב הפורום לא .... רק מי שהיה לו .... לא מי ששמע אצל אחר ... כי בסוף צריך לחיות עם הציוד ואז מתגלים החסרונות שלו .

פורסם
זה בטוח שזה נחמד שיש ... אבל ניר אתה חייב להסכים איתי שהמגבר הוא האחרון בשיקול ... במערכת לרכב ...

סה"כ כל מגבר של חזק של חברה מובילה יעשה את אותה עבודה על סט כזה

לא מתן, אני לצערי לא מסכים איתך.

מגבר טוב ואיכותי הוא בסיס לכל המערכת, בדיוק כמו הרמקולים.

לגבי הHU והנציגות שלו כסורס, אז גם אם זה אני לא מסכים, שמעתי מערכות עם HU אקזוטיים ויוקרתיים מאוד והמערכות היו נשמעות זוועה.

אני אתן לך דוגמא קלאסית, הרכב של נאדר.

בזמנו באחד המפגשים שעוד היה לנאדר את ה9855 וכמובן את הK2P על המקינטוש הוא ביקש ממנו לשמוע ולתת לו חוו"ד על המערכת וקצת על הHU.

אני את הK2P לא מסוגל לשמוע, אני לא אוהב את הסט הזה, הוא צורם וצורח לי בצורה שפשוט לא נעימה לי.

אבל, לאחר 5 דקות של משחק בHU עם האקולייזר היה עוד נעים לשבת ברכב לשמוע ג'אז עם הK2P וישבתי עם נאדר למעלה מ40 דקות ברכב.

זה אך ורק המגבר, לא היה שום דבר שישנה את זה, שאתה לוקח מגבר שהוא אחד משיאי הטכנולוגיה(ה4000M) הזאת לרכב את מבין שיש הרבה מאחורי זה.

שמעתי את הK2P במליון ואחת וריאציות ובכולם כולל מערכות שאני התקנתי או כיוונתי פשוט לא יכולתי לשמוע יותר מ10 דקות ברכב.

אין מה לעשות, מגבר זה אחד הדברים היותר חשובים במערכת ומי שחושב שזה בזבוז הוא פשוט טועה ובענק.

אני כותב זאת אך ורק מנסיון, זה פשוט לא להאמין כמה ההבדלים הם משמעותיים בין הדברים הללו.

מגבר איכותי הוא יותר מדוייק, יותר נאמן למקור, הרבה יותר ליניארי, מפורט יותר ולא מעוות ,שולט יותר טוב באלמנטים וכו'.

את כל הדברים האלו אתה תרצה לקבל גם על סט כמו הייבריד אוביישן או הרץ' היי-אנרג'י או קלארוס או כל סט "בינוני" אחר.

under construction..

פורסם

אוקי... בגדול פספסת אותי .. דעתי היא שהוא האחרון בסדר העדיפיות .... לא בזבוז טוטאלי.... בוא נאמר לא הייתי הולך על הגברה אקטיבית של הייבריד עם מגבר כזה ..

פורסם
עבור צחי

תאר לך שמישהו היה נותן את דעתו לפני שקנית מורל סופרימו או סקאן סםיק רוויולייטור ... לא היית צריך למכור אותם אחריי רבע שעה :).

מתן ידידי כל עוד שאתה לא יודע מה הסיבות שלי שבגללן החלטתי לעשות מהלך כזה או אחר אין לך שום סיבה להסיק מסכנה כזו או אחרת, כאפשר החלטתי לעבור לסט 3 חלקים החלטתי שאני לא עושה לעצמי בלאגן בריכים והולך על סט מלאה מאותה הסדרה רק שלא אהבתי את הטוויטר ולכן נשארתי אם הסופרימו.

IBIZA 20vt

פורסם

חלילה שאני מעביר עליך ביקורת אני חושב שצריך קצת לחשוב אם היית חושב יותר היית מגלה שאתה רוצה 3 חלקים לפניי חודש ומוותר על הקניה הזאת... אצלך זה עוד בסדר... תראה מה קרה לרועי ...:)

פורסם

זו בדיוק הטעות, בגלל זה אנשים מזלזלים בסטים כמו הייבריד אוביישן וכו'.

עם הגברה נכונה+ כיוון מתאים מכל הבחינות גם סטים פשוטים יותר יכולים לתת תוצאה טובה יותר מאשר סטים יוקרתיים יותר.

סתם הערת אגב, ב90% מההתקנות של אילייט 2 ו3 חלקים שראיתי בחו"ל הם הוגברו ע"י ג'נסיס(סדרה 3),ארק-אודיו,זאפקו באטלר, אודיסון(VRX) ועוד.

לא ראיתי מישהו בחו"ל מגביר סט כמו האילייט עם מגבר של JBL75.4 או אוריון 4004 וכו'.

המגברים הכי "זולים" שראיתי מגברים כאלו סטים היו הרוקפורד T8004 ואודיסון LRX.

under construction..

פורסם

באותה תקופה ממש לא הייתי בכיוון של 3 חלקים (וחבל) אבל אני שמח שעשיתי את המהלך הזה שהכריח אותי לעשות את המהלך הנכון הזה, סך הכל נשארתי אם הסופרימו והוספתי מיד וופר ועוד זוג ערוצים אז הנזק לא כזה גדול.

אם התחביב הזה היה מפותח כמו בחו"ל והמחירים והמבחר היו יותר הגיוניים אז כל היה נראה אחרת...

IBIZA 20vt

פורסם

במערכות כאלו, ועם אנשים כאלו, זה תופעת הביצה והתרנגולת.. הדוגמה מנאדר באמת מצויינת. אחרי שהיה לו 4000M, הלך והתאים לו F#1. היה יכול גם להיפך.. ככה יצא. ולכן אמרתי קודם שהסדר לא משנה.. אני לא מכיר הרבה אנשים שיגבירו טמפו עם מגבר 1500$, בדיוק כמו שההיפך גם לא.. כאן לא מדובר על סידרי עדיפויות. מקסימום, על סידרי קדימויות..

פורסם

חבר'ה דבר ראשון אני מבסוט מהאילייט לא רוצה להחליף ל3 חלקים כי בינתיים טוב לי ככה ולגבי הרדיו דיסק יש כבר בדרך אליי את האקליפס 7200 וסאב ומונו אני כרגע לא מעוניין כי כרגע קניתי רכב ובינתיים אני צריך את הבגאז שלי שאני ירצה להשתדרג אני כבר יקנה מונו וסאב עד אז יש לי להשקיע 1500$ למגבר ונשאר לי 1500 שקל להתקנה טובה

פורסם

שילוב מצויין בין האילייט + מגבר של ארק-אודיו SE או TRU בילט + האקליפס 7200.

הייתי בודק על ה4100 של טרו.

SE4200 של ארק אודיו.

משניהם ישאר לך עודף מ1500 דולר.

כנ"ל גם הדואל מונו של ג'נסיס, וכמובן גם הזאפקו C2K.

under construction..

פורסם
צחי++++1

מתן ודרגסטר, אתם משגעים אותי !

מה שאתם מציעים זה הבוץ ש-90% מחברי הפורום שקועים בו. כולם התחילו לקנות רכיבים בהתאמה לתקציב ובזמן שדרוגים גם התאימו את התקציב לכל המערכת במקום להתמקד ברכיב אחד ואחר כך להמשיך ברכישת אחר. ובסוף אנשים מופתעים למה הם לא מצליחים לגבש סכום כסף לקניית רכיבים סופר איכותיים, כי כבר בזבזתם את הכסף על שדרוג שלא הוסיף לדעתי 20% מבחינת תוצאת סאונד.

אם לא הייתי עושה קפיצות ברמת הציוד שרכשתי ולא הייתי סבלני, לא הייתי בחיים מסוגל להשיג את מה שהשגתי עכשיו בתוך שנתיים.

רכשתי בהתחלה 9855 אלפיין HU והמשכתי איתו כמעט שנה וחצי עם המגבר של מקנטוש, אחר כך קניתי את ההד יוניט של מקנטוש וגם משכתי איתו 10 חודשים עם ה- K2P.

לבחור שרוצה להשקיע 1500$ על מגבר: כל הכבוד ואל תתלבט אפילו לשניה. עם הזמן אתה תשדרג את שאר הרכיבים .

שאלתי היא האם הבחור הוא בעל ממון ובעתיד אכן ישקיע חלק נחבד מכספו על מערכת?!

לא אמרתי דבר ולא חצי דבר על זלזול ברמקולים שעולים פחות מ- 10K ודברים בסגנון.

אם פתאום כרגע יש לבחור תקציב נכבד של 1500$ והוא ימצא את כולה על מגבר

ובעתיד הוא לא יהיה בעל אמצעים דומים אז אין כזה צורך מלחתחילה לבזבז כזו כמו של כסף.

אפשר ב- 1500$ לקנות מגבר 4 ערצוים ומונו טובים מאוד.

אבל אם לבחור יש באמת כסף ומחר הוא ימצא את הכסף ל- HU תואם וסאב ומונו וכשהוא ירצה לעבור ל -3 WAY ימצא את התקציב למגבר 2 ערוצים נוסף ופרוססור והתקנה וחיווט שלא יביישו את הציוד אז כל העסק מבורך!

אני מכיר את העובדות שניתן לעשות פלאים מסט פשוט ב- 2K עם התקנה נכונה והגברה רצינית.

רוב האנשים מעדיפים לקנות רמקולים נורא יקרים וכך הם חושבים לעלות את הרמת הסאונד ברכבם.

הם טועים ואני האחרון שיסכים איתם! אני מסכים מאוד איתך ניר.

לך נאדר:

אתה באמת חושב שהשגת את הרכיבים הכי טובים שהכסף יחל להשיג?

אתה צודק.

האם השגת את השילוב הכי נכון בין הרכיבים?

בוא נעשה חשבון:

יש לך את אחד המגברים הכי טובים בעולם! ורק 2 ערוצים שלו מחוברים לקומפוננט , 2 נוספים כבויים ו - 2 החזקים מגושרים לסאב. (סה"כ 6)

המגבר שלך למיצויי מלא של ה- 14K צריך להיות מחובר ב- 3 אמפינג לקומפ'!

אתה צריך מונו נפרד לסאב.

כל זאת הייתי יכול להשיג אם לא הייתי קופץ לקנות HU כלכך יקר וחסר אפשרויות

במיוחד כשאמרו לך לא פעם שהקלריון 9255 נשמע בדיוק כמוהו ועולה חצי!

תסלח לי נאדר אם אתה מדבר על ניהול נכון של כספים ובניית המערכת

מהרכיבים הכי איכותיים ואם זאת בהתאמה אז אתה לא בדיוק הדוגמא.

ואתה יודע טוב מאוד שאני צודק, הודעת בזה לא פעם.

עכשיו לעניינו:

אם לקנות מגבר ב- 1500$ ~ 5300ש"ח

בארץ יש לך טרו ש"לאוד אנד קליר" מיבאים וגם נותנים אחריות

ואם להסתכל תכלס הם אמורים להיות לפחות קצת יותר טובים מהזאפקו ו ARC

אני לא בטוח ב- 100% אבל שווה לבדוק.

ה- 4X100 ערוצים של טרו בילט עולה בארה"ב איזה 1600$ וכנ"ל בארץ.

מנואל.

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

שוב במחיר הזה כל מגבר יעשה את העבודה אבל בכל זאת אני יצליץ לך על

ARC Audio SE 4200 או Zapco C2K-4.0X שהם מגברים מאוד מוצלחים

אולי הבחור רוצה משהו אקזוטי שלא ניתן להשיג בארץ כמו את הTRU...

IBIZA 20vt

פורסם

מנואל, הMX406 של מקינטוש משתמש באותם רכיבים כמו הDRX-9255EXL (העין והD/A זהים).

אני חושב שנאדר עשה בחירה מצויינת ואני הייתי הראשון וזה שעמד על כך שהסט שהוא יקח זה הF1 שכלכך משתלב מצויין עם המגבר הזה.

מה הסיפור? בעתיד יקנה מונו ויעבור לניצול מלא של המגבר.

מה הבעיה בזה כרגע? סה"כ מדובר על אחד המגברים הטובים ביותר בעולם, גם שימוש של 4 ערוצים שלו מחזיק מערכת מהטובות שיש.

זה רק מראה על כמה כדאי לרכוש כזה מגבר.

ניהול כספים? ניהול סיכונים?- מה זה פה- קרן פנסיה?

סה"כ תחביב ושתמיד יש מקום לעוד שדרוגים ושאיפות אחרות, אם הכל היה מושלם לא היינו פה.

under construction..

• תוכן חדש...