Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו סיריון שנת 99 יד 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלטתי בשעה טובה ומצלחת לקנות את הרכב הראשון שלי ויש לי כמה שאלות בנוגע לרכב המוצג בנושא השרשור

הצרכים שלי:

נסיעות לעבודה מכיוון רמת השרון עד לקיבוץ גלויות

מעת לעת נסיעות בתוך העיר קצת

וכמובן פה ושם (לא בתדירות גבוה), לצאת מחוץ לעיר מרחקים כמו 90 עד 120 ק"מ ברדיוס צפון דרום,(מאמינה שהנסיעות הללו לא יהיו תחופות ומרובות)

לא ראיתי פה כל כך הרבה המלצות על הרכב במדובר אבל באופן כללי רציתי לדעת כמה הרכב אמין,הוצאות הדלק שלו, במסגרת הנסיעות שלי...,

הטענה של הבעלים היא כי שלושת הידים עברו בתוך המשפחה, ואין עליו הרבה ק"מ משהו באיזור ה- 70 /80

בנוסף יש לי עוד מספר שאלות כלליות:

1. מכיוון שהרכב הוא ישן, אני מאמינה שאני ארצה לעשות לו בדיקה לפני שאני אקנה אותו, הסיפור הזה עולה 500 שקל למיטב הבנתי, האם נהוג להציע למוכר כי במידה והכל תקין הצד הקונה ישלם על הבדיקה ובמידה, וישנן בעיות שהוא לא תאר הצד המוכר ישלם על הבדיקה כי למעשה לא קניתי בסופו של דבר?

2. איפה אפשר לעשות את הבדיקות הללו?, (מקומות ספציפים באיזור המרכז)

3. לפני שאני מתאמת עם בעל הרכב לראות את הרכב, איזה שאלות צריך לשאול על הרכב בזמן שיחת הטלפון הראשונית

תודה רבה על העזרה

ענת

פורסם

1. לא מדוייק. ברכב תמיד ימצאו בעיות בבדיקה, ולא תמיד אפשר לדעת על קיומן, מה גם שחלקן כסת"ח סטנדרטי. מה שכן אפשר לעשות, זה להחתים את המוכר על התחייבות לשלדה, מנוע ו/או גיר, כך שבמקרה שבדיקה יעלו דברים מהותיים, שהמוכר היה חייב לדעת ולא דיווח עליהם (כמו תאונה קשה, החלפת מנוע וכדומה)- המוכר ישלם את עלות הבדיקה. בכל מקרה אחר, העלות עלייך.

3. בטלפון אין הרבה מה לברר, יותר חשוב לבדוק דברים בשטח לפני הבדיקה: הסתכלי טוב על רשיון הרכב, ודאי שבאמת מדובר ביד שלישית (צריך להיות כתוב "בעלים קודמים: 02"), שימי לב שהטסט בתוקף ועד מתי, מתי היתה העברת הבעלות (אם זה לפני שבוע- זה מחשיד), והאם לא כתוב שהרכב היה מהשכרה. כמו כן, בקשי מבעל הרכב תעודה מזהה כדי להשוות לשם שרשום על הרשיון.

אם יש תיעוד על טיפולים (ואת זה אפשר לברר קודם בטלפון- זה חשוב מאוד שיהיה)- האם הקילומטראז' מתאים לרשום בתיעוד? האם הרכב טופל במרווחים סבירים? האם ישנה איזו בעיה חריגה שטופלה לאחרונה שמתועדת בקבלות?

רק אם "על הנייר" הכל נראה לך תקין, ובחינה של הרכב מבחוץ ומבפנים (+נסיעה קצרה) נראית לך בסדר, רק אז תמשיכי לבדיקה.

לגבי מכונים אשאיר לאחרים להמליץ לך.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

כבעל סיריון 99-

קשה למצוא אחת שלא הייתה ליסינג בעברה לכן בדקי זאת ביתר דיוק,גם הקילומטרז' הנמוך חשוד במעט (בדר"כ בשנתון הזה הם לפחות 120K) אך אם מתברר שזה נכון בהחלט מדובר במציאה.

בנוגע לנסיעות בתוך העיר-הוא נועד לזה ושם הוא מרגיש הכי בנוח,בכבישים מהירים (100-110) ההרגשה לא הכי נעימה אך בהחלט נסבלת.

בחצי שנה שהרכב ברשותי הוא לא ראה מוסך,מבחינת צריכת הדלק הרושם שלי הוא שהוא לא חסכוני כמו שחשבתי שיהיה אך עדין לא ערכתי בדיקה.

"ישמור אותי האל מפני האמונה"

פורסם

אני ממליץ במקום סיריון ללכת על שרייד. לפי פרוספקטים שרייד 1.5 יותר חסכוני בכביש מאשר סיריון 1 ליטר. יש גם שרייד 1.3.

בסביבות 20K אפשר למצוא שרייד משנתון דומה כמו הסיריון שאת רוצה. הנה דוגמא, הרכב יד ראשונה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=871987

למען הסר ספק, לא מכיר את המוכר ולא מכיר את מצב הרכב האמיתי. העלתי קישור מחיפוש אקראי של רכב מדגם הנ"ל.

מה התקציב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זה תקציב מעולה לשרייד. מעבר לזה, ממליץ להוסיף לרשימה פונטו ספייס, בתקציב כזה, בסביבות השנתון 2003-2004.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...