Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי דייהטסו שרייד מודל 92, אוטומטית , מנוע 1300 .

לפני בערך כשלושה שבועות , שמתי לב כי תדירות מילוי השמן שלי עומדת על אחת לשבוע , תוך מתן תשומת לב לכמויות ראיתי שלא חסר כל כך הרבה - אבל הבנתי כבר אז שיש נזילה קטנה .

בנזילה הזו לא טיפלתי , "מנוע מזיע" , חשבתי שזה נורמלי בגלל הנזילה היחסית קטנה .

לאחרונה , שמתי לב שהאוטו מזיע בצורה מוגזמת , בתוך המנוע יש יותר שמן מההזעה מן הרגיל .

יש לציין שמצב המים באותם ימים היה תקין , אין איבוד מים בכלל , לא ברדיאטור ולא במיכל עיבוי , מה שכן - המים קצת מלוכלכים במיכל העיבוי , אך לא שינו צבעם .

לפני כשבוע בערך ,הדלקתי מזגן ברכב , הרכב לצערי התחמם אך מיד כיביתי את המזגן כשראיתי את מד החום עולה וכמובן שהרכב התקרר .

לאחר עצירה ומתן התקררות לרכב , כשחזרתי אליו , בדקתי שוב את מצב המים והמצב היה תקין , כך גם מצב השמן (למיטב זיכרוני) והמשכתי בנסיעה .

בשלב מסויים , הרכב התחמם שוב כמעט עד הסוף , אבל ירד לאחר מכן , ללא מזגן .

בכל אופן , במהלך השבוע נסעתי עם הרכב , עם מזגן והכול עבד מצויין .

היום נסעתי איתו , המחוג חום עלה מעט (לא עד הסוף) עם המזגן אבל כשכיביתי המנוע התקרר לחלוטין .

חניתי את הרכב , כשחזרתי אליו חשכו עיניי - המדיד שמן היה במצב גרוע השמן היה על המינימום

כמובן שמילאתי שמן במקום , לא לפני שהתסכלתי מתחת לרכב וגיליתי שלולית חביבה .

אני לא מכונאי , אבל אני משער שהקארטר שמן נמצא מתחת לאגן הקדמי בצד ימין של המנוע (צד הנהג) והנזילה הייתה בדיוק מתחתיו .

אם אני טועה - תקנו אותי .

בכל אופן , הנזילה היא די עקבית ומדובר ב 3-4-5 שלוליות קטנות מאוד .

הלכתי אח"כ ללימודים ואחרי החניה שוב בדקתי שמן ושוב הסתכלתי מתחת לרכב- אותו מקרה בדיוק .

הא כן , צבע השמן מצויין וכמו שצריך להיות - ככה גם המכסה , ללא קצף מוזר בלבן או טחינה (ברוך השם טפו טפו טפו אם זה עוזר במשהו)

החשש שלי שמדובר בקראטר שאולי הרסתי כתוצאה מעלייה על מדרכה- שזאת אופציה שפסלתי (שוב , אני לא מכונאי) כי כשהנעתי את הרכב אחרי שמילאתי שמן בפעם הראשונה - לא נזל שום דבר מתחת לרכב ... וזה מוזר .

מצד שני , בצד שמאל של הרכב יש הרטבה של האזור של המדיד בשמן - חשוב לציין שהאוטו נבדק בזמנו על הבעיה הזו אצל מכונאי כשלא הייתה שום נזילה והוא אמר שהטיפול יקר ושאין צורך , שזו סתם הזעה רגילה , למעשה - אני חושש שמדובר בראש מנוע , שאם זה זה - אני אצטרך להיפרד מהשרייד החמודה כי אני חייל ואין לי מספיק כסף להשקיע בראש מנוע או במנוע , כי הראש הזה שופץ בעבר ...

אז אחרי שקראתם כל כל המגילה (למי שקרא) מה ההשערה שלכם ?

חשוב לציין שמחר על הבוקר אני הולך למוסכניק בכל מצב (הוא זכה ב "יצאת צדיק" , מקווה שהוא באמת כזה כי הטיפול הקודם שעשה לי היה מצויין)

אני לא מצפה להשערות מדוייקות , רק לאופציות אפשריות , אני הרגעה מסויימת כדי שאוכל לישון הלילה או לנסוע יותר מנוחם למוסך ...

אם זה לא אפשרי , תהיו עדינים :)

תודה לעונים ,

ליאור .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

תשתדל לכתוב הודעות קצרות וברורות, אתה מציין הרבה פרטים שוליים ולא נחוצים.

יש לאוטו שלך נזילת שמן חזקה, בלי לראות את הרכב, אף אחד לא יגיד לך מאיפו.

יכול להיות ממחזיר שמן אחורי (טיפול יקר, צריך להוריד גיר),

יכול להיות מאטם קרטר שמן (טיפול זול יחסית),

יכול להיות ממחזיר שמן קידמי, בצד של רצועת טיימינג.

יכול להיות מכל מקום אחר.

זה שלא ראית את הנזילה כשהמנוע היה קר, לא אומר שום דבר.

לפעמים השמן מתחיל ממש לטפטף רק אחרי שהמנוע מתחמם.

אל תיהיה היסטרי, תירגע ולך לישון. זה כולה מכונית.

פורסם

הייתי במוסך .

הנזק :

מחזיר שמן אחורי פגום + מכסה אטם שסתומים + משאבת דלק ..

על הדרך , האלטרנטור הצטרף לחגיגה , כראוי לחוק מרפי הכול בא במכה אחת או "הצרות באות בצרורות"

2170 ש"ח לכל הטיפול , רק האלטרנטור 700 ש"ח (כולל מע"מ)

חתיכת הוצאה , אבל אין שום נזילות אחרות , ככה שאני שמח :)

חג שמח !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

• תוכן חדש...