Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ערב טוב

אני ארענן את זיכרונכם ראלי סובארו איתורן

איזור מגודר ,אישורי משטרה, תקשורת, ספונסרים,והכי חשוב קהל,

לדעתי המירוץ הזה היה שיא השפל. המבחן למשטרה היה ביחס לקהל, והיא נכשלה בו. כדי שאתם הנהגים תוכלו להתחרות,המשטרה הרחיקה בצורה בוטה את הצופים הרחק מהגדרות בטענה של בטיחות. רק אצלנו מרחיקים את הקהל כאילו מדובר במהירות מסוכנת. אם פה המשטרה מתנהגת ככה מה יהיה בסטייג' ראלי? :-(

בימי אשקלון ישבתי על הדיונה וצפיתי במכוניות. היו קרבות מותחים, התהפכויות, קרבות של ויזה בחיפושית וב205 GTI אבל עם כל הכבוד לזכרונות, רק 205 T16 ואאודי קואטרו הראו מה באמת אפשר לעשות במסלול. והביאו איתם 30,000 איש. תחרות של רכב ברכב מושכת מאוד אבל כמובן גוררת תאונות. אני אישית הייתי מעדיף לשמור על תחרויות כאלו במסלול אספלט. לעומת זאת הייתי מאוד רוצה לראות Super Special בו מתחרות שתי מכוניות זו מול זו ללא יכולת להתנגש אחת בשניה. הפורמט הזה מדליק מאוד. בחו"ל צפיתי בו בטורקיה במסגרת WRC וזה מאוד מותח.

ואם אתם לא מאמינים? כמה אנשים באים לצפות בקטגוריות הנמוכות ב MDC? כמה באים לראות את המפלצות?

אני אישית חושב שבהיעדר תשתית, ראלי לסוגיו: ספרינט, Hill Climb או ממש ראלי. עדיף ומשתמש בתשתית קיימת. לא חסרים שבילים בארץ ומסלולים מרהיבים.

להתראות בסטייג'

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דובי מילר

1. אני מברך על כל אחד ואחד שמוכן לתרום,ולהשתתף בהחייאת הראלי-קרוס בישראל.

2. כל דבר יכול להיות יקר, כך שהכל יחסי.

3. אם מישהו מוכן ללכת על זה-כל הכבוד.

4.ספונסרים יבואו- חייבים להיות אופטימיים.

בהצלחה.

REMF1

פורסם

זאב ידידי

זוהי בדיוק הנקודה שניסיתי להמחיש ,

ואתה ממשיך באותו אופן, ממשיך להספיד את אותו האירוע,

מרחיקים אותו יותר ויותר, זה לא חדש שהאירוע היה גרוע,

והמסלול היה גרוע, והשמש היתה על הפנים, והכל היה על הפנים,

הנקודה העיקרית והחשובה ביותר ותנסו להכניס לראש

"זה היה חוקייייייי"

משפרים דברים עם הזמן קצת סבלנות והיינו היום להערכתי

כ 100 כלי רכב פעילים.

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

בכדי שיהיה ראלי-קרוס טוב מה שצריך ומתוכנן כרגע זה מסלול באורך של 1200-1500 מ' עם רוחב שבין 9 ל-12 מטר, זה מבחינת תשתית.

מבחינת המכוניות - קטגורייה אחת חייבת להיות בסגנון CUP אבל לא חובה שזה יהיה דגם אחיד. אפשר למשל לעשות משהו בסגנון STOCK HATCH שמאד פופולארית באנגליה או את קטגוריית ה-1400 סמ"ק שפופולארית מאד בשאר אירופה.

קטגורייה נוספת- נכו לעכשיו תהיה כנראה 1600-2000 סמ"ק משופרות- משהו בסגנון מה שהיה בזמנו באשקלון .

עלויות - ספורט מוטורי הוא ספורט יקר ולכן ננסה לעשות אותו זול במסגרת האפשרויות - מה זה אומר ? למשל רכישת כלובים, כסאות וחגורות במרוכז לשם הוזלת עלויות, וזו סתם דוגמא- נגיע לזה.

נחזור לאקשן - בשביל אקשן לא צריך מכוניות עם 700 כ"ס גם מכוניות עם 150-200 כ"ס יעשו את העבודה , ברגע שיש שוויון יחסי בין המכוניות המרוצים נשארים צמודים, ראלי-קרוס מכורח העניין הוא ספורט מוטורי עם קצת מגע מה שמביא אקשן טוב, כל עוד שומרים על הגינות בהתאם לחוק.

תראו- חייבים להתחיל ממשהו, אי אפשר לרצות להכין רק אימפרזות וכו' כי לא נגיע לשום מקום וחוץ מזה - לא כולם רוצים להתחרות בראלי וכשאני מתכוון לראלי-קרוס אני מתכוון בהחלט לראלי-קרוס ולא לשום דבר אחר .

אוטו-קרוס די דומה (ההבדל במסלול - אוטו-קרוס הוא מסלול רק של עפר ללא אספלט) ולכן לא משנה אם נקרא לזה ראלי-קרוס או אוטו-קרוס או ישראל-קרוס , זה ממש לא משנה , העיקרון חשוב - 4-5 מכוניות במקצה על מסלול משותף, מזנקות ביחד ואחרי ישורת קצרה מקבלים פנייה חדה ימינה או שמאלה ושם מתחיל הבלאגן...

אבל נחזור למסלול - ברגע שיהיה מסלול ויהיה , הכל יהיה יותר פשוט , תמתינו בסבלנות זה יהיה שווה, מבטיח.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי,

אני לא יודע על מה אתה מדבר, ומה התוכניות, אבל אני יודע שזה הרבה יותר קרוב ממה שנדמה.

הלוואי שהיה לי עוד זמן להשקיע בזה כי אני, כמוך, וכמו ניצן, מאמין שזו ההתחלה.

גם במדינות "נכשלות" כמו אנגליה, צרפת ושאר האירופאיות, הענף חי קיים ומביא קהל שמצליח לקיימו בכבוד.

עשרות מועדונים וחוויות של שישבת (בעצם שבת ראשון אצלם...).

אני תורם רכב ראשון - 309.

למי יש כלוב ????:lol:

עפר שורץ

פורסם

דובי

דבר ראשון מסלול ראלי קרוס רוחבו 16 מטר פחות מזה תהיה בעייה לעקוף

שנית עופר שוורץ אני מעוניין לראות את הבעת פניך שמישהו ינגח אותך מאחור במירוץ יהפוך אותך ויגרום למכונית ה"יפה" שלך נזק שתצטרך 4 משכורות שלך לשלם על התיקון.

קרייצמן

יש עד היום תקנון FIA של ראלי קרוס 1985 ונדמה לי שהוא יותר מסודר מתקנון הראלי המקומי של היום.

חברים זה בסדר תתלהבו, הצעד הראשון תמיד מתחיל בחלום,"אמא מא"? החלום צריך להיות יצירתי ומקורי

SUPER SPECIEL STAGE כבר ף יותר,זול יותר,אם מוסיפים לו גם סממן של קפיצה או מכשול מים.

רבותי צאו מהקונספט של לא לקחת בחשבון קהל או ספונסר,שמעתם פעם תגובות אמיתיות מארגז החול?

ודעו לכם מנסיון

מירוץ חימוש של רכבי ראלי קרוס יקר פי מאה ממכוניות ראלי, כי שם יש חופש גדול בבניית הרכב,(אין פנסים,כסאות זה שטויות)

וניצן AX האחרונה שנהגתי בה בצרפת היתה עם מנוע XU עם 2 טורבו הגה אחורי,700 כ"ס משקל 760 ק"ג רוצה לדעת כמה היא פתחה מ0 ל100 ?:-D

אגב אימפרזות זה לא סחורה בראלי קרוס

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

אני מחזיק בידי את תקנון ה FIA לראלי קרוס לשנת 2007 פרסום שהורד מאתר ה FIA לפני כשבועיים.

אין לי בעייה לתרגם את התקנון לבעלי הענין התקנון הוא לראלי קרוס אליפות אירופה אין תקנון עולמי בנושא כמו כן יש גם תקנון לאוטוקרוס.

רוחב מסלול מינימלי לפי התקנון הינו 14.5 מטר שמצוין רוחב לרכב בודד על קו הזינוק הינו 2.5 מטר

מינימום של מטר לקצה המסלול

6 מטר לאורך רכב על קו הזינוק

גי'

יו"ר מועדון המרשלים

פורסם

הי דובי

זה יקח קצת זמן אני מקווה שבמשך השבוע הבא תוכל לקבל כבר העתק.התקנון הוא 24 עמודים אמנם עמודה אחת באנגלית ועמודה אחת בצרפתית זה עדיין ארוך.

ג'י

פורסם

דובי, שאלה ברשותך:

למה הטיזריות הזו? "עוד מעט יהיה מסלול"? כדי לעורר עוד חצי ויכוח עבש בפורום על אפשר/אי אפשר וכדאי/לא כדאי?

יש לך מסלול? אירגנת מירוץ? אדרבא ואדרבא, גם הספקנים הגדולים יבואו לראות, ובטח לעשות סיבוב.

אין לך אפילו את תקנון ה-FIA שאומר מה צריך להיות רוחב המסלול? אז מה אתה רוצה מהקוראים, שיתחילו לחסוך ל-50K שצריך כדי להריץ מכונית?

בסרט של "יש מסלול" כבר היינו. בסרט של "יש אישורים" ואז פתאום אין כבר היינו. בסרט של "עומד להיות פה מירוץ אבל בעצם לא" כבר היינו.

כמה פתי אדם יכול להיות כדי לפרסם את ההודעות האלה כל פעם מחדש? כשיהיה מסלול, שיתארגנו החברים שכבר יש להם מכוניות (ויש כאלה, כולם קוראים כאן), יארגנו בשושו מירוץ, בלי קטגוריה, דרג וזרג, יוכיחו שאפשר לקיים מירוץ עם או בלי אישורים על המסלול שקיים או לא קיים, ואחריהם אני בטוח שכולם יבואו.

זו ארץ ישראל. אם אימפרזה היא לא כלי לראלי-קרוס אבל זה מה שיש, תתחרו איתה. אם איי-איקס בקושי גומרת חצי סטייג' אבל בא לכם להראות שיש פה ראלי, תתחרו איתה. אם אימפרזה תעקוף איי-איקס, אף אחד לא יתלונן, נשבע לכם.

אני מבטיח לכם שכשתוכיחו לי שזה אפשרי ושזה נעשה, אני אחריכם. אני מוכן להשקיע את מיטב כספי בתחביב אהוב. הבעיה היא שהתפלפלות עם החוק (במקרה הטוב) וספקולציות והימורים בעשרות אלפי שקלים זה לא תחביב, וזה בטח לא אהוב.

אני מצדיע לכל מי שמנסה לארגן כאן ספורט מוטורי, גם למי שלא מצליח. אבל כל ה"חכו רגע, הנה זה בא" מעיד בעיניי על התעלמות מוחלטת מכל מה שהיה כאן בעבר, ולמה לי להשקיע כסף בעקבות משהו שאומר מישהו שמתעלם מכשלונות העבר?

בטאמן

ברינג און דה סבבה

פורסם

באטמן (שם יפה בחרת לעצמך...)

למה להתנגח במשהו שאין לך טיפת מושג לגביו ?

הרוחב של המסלול הוא לא מה שיקבע באם יש או אין מסלול וחבל שאתה מנסה לעורר מהומות סרק היכן שלא צריך.

מכיוון שאני לא רוצה להמשיך בויכוחי סרק, כדאי שתתחיל גייס כסף להכנת הרכב , פשוט כדי שלא תאחר את העגלה...

זי פשוט יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתה או אחרים חושבים...:lol:

ביי

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

(בטאמן, על שם לנצ'יה בטא שהיתה לי)

תבין, דובי, שאני שואל שאלה הגיונית, שהייתי שואל כל בנקאי, פוליטיקאי או מוכר במכולת.

הבטיחו לי הרים ולא קיבלתי כלום עד עכשיו, למה שאני אלך וארוץ להשקיע את ה-50K שלי במכונית שתשב סתם? עד שלא הוכחת לי אחרת, המשטרה יכולה לסגור לך את האירוע, המשקיע שלך עלול להיעלם, השטח שתכננת למסלול יופקע לכביש שש ומי יודע מה.

עם כל הכבוד, לא אתה ולא אף אחד אחר הוכיחו אחרת.

אני מאוד מעריך את הניסיונות, ואני באמת מקווה שאתה ושכל אחד שמנסה לארגן כאן ספורט מוטורי יצליח, אבל הטענה שלי מורכבת מלוגיקה פשוטה:

1. למי שיש עכשיו 50K להשקיע במכונית כדי להתחרות, יהיו גם אח"כ, כשתוכיח שיש לך מסלול, אישורים ותוכנית מאורגנת שבוצעה, כשהמדד היחיד להצלחתה הוא עצם ביצועה. לא קהל, לא ספונסרים, לא מכוניות עם 700 כ"ס. פשוט אירוע שלא התבטל/פוצץ.
  2. למי שאין 50K, גם אין סיבה לאסוף כסף עבור משהו שהוא כרגע חלום באספמיה.
  3. יש אנשים שיש להם מכוניות מוכנות למירוץ. נראה לי סביר שהם יוכלו וישמחו להגיע לכל מירוץ, כדי לעזור לך להוכיח שניתן לארגן אירוע לפי החזון שלך, כי הם רוצים למשוך עוד אנשים שסוף סוף יראו מירוץ ולא ישמעו רק הבטחות וטיזרים. אני בטוח שיש לך טלפון (בבית ונייד) של כל אחד מהאנשים האלה, ושאתה יכול לארגן כמות משתתפים נאה לאירוע כזה, בשושו ובשיחות טלפון פרטיות ולא על דפי פורום. להזכירך - פרסום מוקדם כבר הביא לקיצו של מסלול.
  4. אם לא תוכל לארגן את החבר'ה מסעיף 3 - איך תארגן אחרים?
  5. אם תוכל לארגן אותם, למה לפרסם ולסכן את האירוע שלך? ניסיון העבר מלמד שפרסום הוא סיכון. גם כשגורמים שאני וייתכן שגם אתה מחשיבים לרציניים מאוד מבטיחים שיתוף פעולה משטרתי וכיו"ב, התוצאה היא עדיין אכזבה. גם כשנסלל מסלול כדת וכדין, אכלנו ז*ן.

אני ואחרים לא צריכים לחשוב, אנחנו רואים מה קורה בשטח. תארגן מירוץ, ספר לנו איך היה, ואני מבטיח לך שאנשים יבואו, ושלא תיתן לאף אחד לאחר לשום עגלה. ההרשמה לעונת 2010 עדיין פתוחה, נכון?

ברינג און דה סבבה

• תוכן חדש...