Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעגל אלקטרוני לא תקין - מדוע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו באמת...איך אתה רוצה לקבל עזרה מבלי שנדע מה המעגל בדיוק מבצע והמתחים בנקודות מסויימות במעגל. (אני מבין מהסכימה שהמעגל מיועד לשיפורים ברכב).

תעלה גם צילום של המעגל שבנית.

האם השתמשת ברכיבים כפי שמופיעים בשרטוט או בתחליפים ?

איזה כייף לי :)

פורסם

ה LED אכן דולק, את הדרייבר הבאתי מאמריקה בהזמנה מיוחדת..

הבעיה העיקרית כרגע היא שהמתח אינו יורד מ 3V, הוא אמור להיות גמיש בין 1 ל 4.

אח"כ התדר אמור להתקבל בין 10 ל 250 KHZ, ולא מתקרב לשם.

דבר אחרון הוא שאני אמור לקבל גל ריבועי ב duty cycle בין 10% ל 90% ואני לא עובר את ה 60%.

הזרם הנכנס למעגל (עם מתח 12V) צריך להיות 1-5 אמפר.

הוצע לי להחליף את ה 741 ב 358, עזר לויסות המתח, ה cycle עדיין לא עובר את ה 60%.

בקיצור, משהו פה חרבנה.

יש לי מעגל פשוט יותר שבניתי היום, מחר אני אעלה את ה'שרטוט' שלו. אולי הוא ייתן לי פתרון זהה.

בריאות לכולם!

פורסם

נראה לי שאלה קצת מיותרת אבל... סימולצית ספייס עשית?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

מתוך הסכימה החשמלית אני מבין שהמתח צריך לנוע בין 1-4 וולט תלוי במצב במצערת.

מהיכן אתה לוקח את האות ? מחיישן TPS או מהקונקטור של מחשב הרכב ?

כול התכנון של המעגל נראה לי שגוי לכן ואל תצפה יותר מידי ממנו.

הרכיב 555 אכן הינו רכיב רב תכליתי אבל עדיף להשתמש ברכיב המיועד למודולצית PWM.

פורסם

אין קשר בין האות לבין הרכב כרגע, מבחינתי ישנו ספק 12V שנותן לי את מה שאני צריך, המצערת (בצד שמאל) מחוברת אל הספק ומעבירה את האות פנימה אל המעגל

בריאות לכולם!

פורסם

מה מתחבר לרגל 2 של ה- 741? יש שם נגד 10K בטור לקו שכתוב מעליו 100K אבל אין ציור של נגד.

האם יש שם נגד 100K? נראה לי מוזר שיהיה שם נגד, אבל...

:turn-l:
פורסם

נראה לי שצריך להיות שם נגד משתנה של 100K לינארי.

בכול מקרה 2/3 ממתח האספקה שנופל על ה-741 לא נראה תקין.

פורסם

שלום ידידי,

לכאורה אני לא רואה סיבה צועקת לשמיים ש-741 לא יתאים, וזאת מבלי להתעמק בפרטים.

ממבט חטוף על המעגל הצלחתי להבין כנראה את כל הפוליטיקה שמאחורי הסיפור ולכן אני מבין מדוע העניין בעייתי.

עם זאת אתה חייב להבין שבשביל לעזור לך יש שתי אפשרויות:

1. שתיתן את כל ההסברים המלאים לייעוד המעגל, בצירוף ההסברים המקוריים שהוא הגיע איתו ורצוי גם הקישור.
  2. לשבת ולהבין מה המעגל אמור לעשות ואיך מהשרטוט בלבד- משימה לא נחמדה גם למישהו מיומן. אתה צריך להבין שבמסגרת זו אף אחד לא ילך לשבור את הראש בגלל המגבלות הפוליטיות שבסיפור. גם כאשר ניתנים הסברים לוקח זמן כדי להבין כיצד המעגל עובד ברמה שאפשר לפתור בעיות. הסתכלתי על המעגל והבנתי פחות או יותר מה הוא עושה, לא ראיתי משהו מיוחד שנראה לא תקין. יכול להיות שטעית בבניה- נפוץ מאד או שאתה מפעיל את המעגל מחוץ לתנאים להם הוא נועד.
  3. בכל מקרה התכנון נראה חובבני במהותו, כלומר עבור אותה משימה היה ניתן לקחת רכיבים יעודיים ולא לשרבט משהו מהרכיבים הסטנדרטיים ביותר כמו 555, 741 ומתנד שמבוסס על שער לוגי. ניתן לפשט את המעגל ולהפוך אותו למדוייק בהרבה ע"י תכנון מתאים.
  4. לצערי או שתיתן את הפרטים המלאים או שתצטרך לחכות לאותו אדם שציינת בפניי שאתה סומך עליו.

פורסם

אני לא מפחד מהעתקות אלא לא מעוניין להיתקל בסקפטיות שאני רגיל אליה.

היום נעזרתי במרצה לאלקטרוניקה, ב 5 דקות בערך שירטט לי מעגל הרבה יותר פשוט שלדבריו יעבוד באותה מידה בדיוק, אמנם אין את כל אפשרויות הכיול שיש במקורי אבל אולי את זה אפשר לשנות.

אני אעלה את המעגל לפה מחר בבוקר ואת המטרה שלו תקבלו בפרטי.

בריאות לכולם!

פורסם
אני לא מפחד מהעתקות אלא לא מעוניין להיתקל בסקפטיות שאני רגיל אליה.

אדוני הנכבד,

אתה מבקש את עזרת אנשי הפורום, אז תכבד בבקשה את הזמן שלנו. כולנו יודעים לחפש בגוגל. זכותך לבנות את

המעגל שבזכותו המכונית שלך תסע (או לא) על מים. אבל זכותנו להיות סקפטים. בזבזת את זמני וזמנם של אנשי

הפורום די והותר.

ואם לא הבנת עדיין, HydroStar זה בלוף. אין פרפטום מובילה. אין water fuel cell שעובד.

(וכן. זו קונספירציה של חברות הדלק. אליהן הצטרף השטן. :evil: זו הודעתי ה-666 בפורום)

:turn-l:
  • תוכן חדש...