Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיזה טמפ' של הנוזל קרור, מחשב המנוע מפסיק להזרים תערובת עשירה בדלק למנוע?

מדובר על גולף 93 מוזרקת, דגם מונוטרוניק של "בוש".

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הטמפרטורה לא ידועה, [דניאל מציין שכבר ב- 50 מעלות צלסיוס ]כל רכב וכל מקרה לגופו,בכל רכב מוזרק,יש חיישן טמפרטורה, אשר טבול במים, ו"חש" את טמפרטורת מי הקירור, ומשדר זאת למחשב ההזרקה, תקלה בחיישן, חוסר בתרמוסטט, תרמוסטט במצב פתוח, יאריכו כמובן את משך פעולת העשרת הדלק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה קורה די מהר, ב 50 מעלות סלזיוס בקירוב. עקרונית מרגע שהחיישן חמצן מתחיל להגיב, וברכבים לחדשים זה עניין של דקה שתיים והתערובת אויר/דלק מתייצבת.

פורסם

אך במידה והמנוע קר, המחשב לא אמור להעשיר את התערובת למרות שחיישן החמצן פעיל (כלומר הגיע לטמפ' עבודה)?

אני יחדד את השאלה , האם עד 50 מעלות המחשב ניהול מנוע לא מתחשב במשוב של החיישן חמצן?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

בכל מה שקשור לדגמי "אלטיזעכן" אני יכול להעיד שלפחות מתוך ניסיון שלי (והייתי די מופתע מהתוצאות) הטמפרטורה שבא המחשב מספיק להעשיר לחלוטין את המנוע (ואני מדבר על מכוניות ישנות- סטייל מודל 93 פלוס) הוא סביבות ה 70-80 מעלות, לא לפני.

אני מניח שכיום, בעידן חיישני ה WIDE BAND ותקנות זיהום האויר - סביר להניח שזה אולי פחות.

אגב, בספרות הטכנית של כמה מכלי הרכב שיצא לי לעבוד עליהם לאחרונה מצויין יחסית בבירור שעד 80 מעלות זהו הטווח שהמערכות המודרניות ה"אוטו-אדפטיביות" ("הסתגלות אוטומטית") מתאימות את עצמן בצורה הטובה ביותר לעמוד בזיהום אויר נמוך.

בניגוד לעבר, בהן רוב המערכות ידעו להסתגל אוטומטית בעיקר בדרייבר של המנוע צעדים (מנגנון הסרק של המנוע) וכל היתר היה על מפה צרובה מראש על ציפ במחשב ניהול מנוע, כיום היצרנים משאירים טווח רחב יותר לחיישנים לעבוד ולכייל את התערובת כמו שצריך - והן "זוכרות" את תנאי ההתסגלות שלהן ופועלות לפיהן בעתיד תוך כדי שינויים קלים לכאן ולכאן.

רק לידיעה- חיישן חמצן פשוט של 4 חוטים מתחיל לעבוד תוך 30-60 שניות לכל היותר (ואפשר הרבה פחות במידה והרכב מתחיל לנוע בקצב נורמלי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חיישן יחס תערובת (WIDE-BAND) מתחיל לתפקד סדיר אחרי 10 שניות וכבר אז מתקבלת תערובת סטוכיומטרית טיבין ותקלין.

עצם העניין שחיישן מתחיל לעבוד תלוי גם במחשב בקרת המנוע, הוא הרי עובר ל"חוג סגור" (CLOSE-LOOP) אחרת החיישן לא יתפקד כלל. מרגע הפעלת "חוג סגור" העשרה אין בה צורך יותר אף היא מתקיימת באופן טבעי עקב פעולת המנוע שהוא קר.

הסוד הוא בדיוק, ככל שהדיוק בזמן ההזרקה ובתזמון ההצתה טוב יותר נדרשת פחות העשרת דלק לעבודת מנוע תקינה.

פורסם

מדבריכם אני מבין, שאם יש לי בעיית "צ'וק אוטומטי" גם כשהאוטו חם, כנראה חיישן הטמפ' תקול?

ברכבי (בחתימה), לעיתים אני מרגיש את הרגלית של הגז יורדת בקפיצה קטנה (כנראה מופעל צ'וק אוטומטי), למרות שהרכב חם/בטמפ' עבודה. (המינימום אצלי בעת נסיעה אחרי שהאוטו התחמם הוא כ-82 מעלות על השעון-אילוץ של הטרמוסטט). הדבר קורה בצורה אקראית ולא תלוי בפעולה מסויימת.

אצלי על פלאנז' עליון יש 2 חיישנים, אחד של ניהול המנוע (כחול) והשני של שעון החום (החיישן האפור-השעון נופל בניתוקו). ראו תמונה.

אציין שהטורים יציבים והאוטו לא מעלה טורים לרמה חריגה (ככל שאני יודע, אין שעון טורים אצלי). לא יצא לי להבחין בכך בעמידה במקום, כי אני מרגיש את הקפיצה ברגלית בנסיעה בד"כ.

בטסט האחרון לפני כ-4 חודשים בדיקת 4 גזים יצאה תקינה לגמרי (לא מושלם, אבל תקין).

אצלי ההזרקה חד נקודתית, כמדומני מונוטרוניק של בוש.

מה דעתכם?

02-10-07_0120.jpg

02-10-07_0121.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
עצם העניין שחיישן מתחיל לעבוד תלוי גם במחשב בקרת המנוע, הוא הרי עובר ל"חוג סגור" (CLOSE-LOOP) אחרת החיישן לא יתפקד כלל. מרגע הפעלת "חוג סגור" העשרה אין בה צורך יותר אף היא מתקיימת באופן טבעי עקב פעולת המנוע שהוא קר. .

דניאל - אני אודה לך באם תסביר יותר לעומק מה הכוונה ב"חוג סגור".

תודה.

• ספונסר פורום
פורסם

ברכב הזה העשרת הדלק נמשכת עד תווך של 70-80 מעלות .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רון.

אני אעקוב ככל יכולתי מתי הדוושה "יורדת" ובאיזו טמפ', ואז נבחן אם אכן יש בעיה. (אני כמעט בטוח שיש, אבל הבדיקות יוכיחו זאת).

ד"א, תפקידי החיישנים הללו הם אכן כמו שציינתי? כחול לניהול מנוע ואפור לשעון חום בלבד?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• ספונסר פורום
פורסם

כן אתה צודק ,בדיגמי VAG המוקדמים שצוידו במערכות הזרקה

היוניט הכחול הינו יוניט טמפ למחשב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...