Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

מבקש עזרה/עצה: בבוקר כשאני מניע את האוטו, לפעמים האוטו מגמגם, מתחיל לרעוד ונכבה.

בנוסף לפעמים לא מניע אחרי שנכבה או מניע ונכבה שוב למרות שיש סטרטר תקין.

יש תחושה כאילו אין זרימת דלק תקינה.

זה קורה רק בחורף כשמאוד קר ומאוד לח.

זה קורה רק בהתחלה או בדקות הראשונות של הנסיעה.

האוטו עבר ניקוי פנימי של מערכת הדלק (אינפוזיה) במוסך וזה לא עזר.

בנוסף נבדקו האזעקה והקודנית והכל תקין

פורסם

צריך לבצע בדיקה יסודית של לחץ מש' דלק וספיקתה (כמות דלק ליחידת זמן) ורצוי במכון הזרקות דלק טוב או מוסך העוסק בדיאגנוזה.

האם נבדק מסנן הדלק שאינו סתום?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום לך פותח השרשור !

כדי שלא תיכנס להוצאות מיותרות ותיגרר להחלפות חלקים סתם תוכל לענות על שאלה מאוד פשוטה:

האם הבעיה שלך היא בייצוב הסיבובים כלומר האם הרכב רועד,הטורים לא יציבים ואז הוא נכבה ?

אם כן,יש חיישן זווית מצערת שהוא אחת המחלות הקשות ברכב הזה.

מניסיון רע אצלי בדיוק באותו רכב החליפו המון חלקים,ולא איתרו את התקלה עד שיום בהיר אחד,קרו שני דברים:

קראתי את אחד המאמרים בפורום הטכני "רגע לפני שמחליפים מנוע צעדים",מדובר שם על חיישן זה.

והכי חשוב,הרכב הגיע לביקור אצל דני זומרשטיין מנהל הפורום.

דני,אמר שרואים שאין ייצוב סיבובים ברכב,שיש בעיות לחבר לרכב סורק תקלות והפתרון זה לנסוע לחברה בת"א שם יש סקנר לרכב.

התייאשתי במקצת,פניתי למוסך שבו אני מטפל וכל פעם בדקו והחליפו:

כוהל הצתה,מפלג,שקע-תקע גיר (מאוד יקר).

מזל שלא החליפו את מחשב הרכב-זה בכלל סיפור למזלי עוד לא הספיקו להגיע אליו.

לאחר קריאת המאמר של דניאל בצורה מעמיקה יותר:

ביקשתי שיפתחו ויראו מה קורה והתברר שהחיישן מכוון נמוך מידי וזה מה שגורם לכך שסיבובי המנוע לא יציבים והרכב נוטה להיכבות.

אם אכן,תאור הבעיה שלי דומה לשלך בקש שיפרקו את חיישן המצערת שיושב לפני בית המצערת,ינקו ויכוונו אותו,לא יזיק גם ניקוי מצערת על הדרך.

בטוח שתרגיש שיפור.

בהצלחה !

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שלום רפי.

לא חושב שמסנן הדלק נבדק, אם נגיד ויש בעיה במשאבת הדלק אז למה הרכב נכבה רק בהתחלת הנסיעה ורק כשקר ויש לחות ?

מה לדעתך המקצועית צריך עוד לבדוק ברכב ? אני מטפל ברכב במוסך מורשה דייהטסו בחיפה... האם יש מוסך שאתה ממליץ אליו?

פורסם
נא לא לטרוח ולצוטט הודעות צמודות - תודה

האם טרחת לקרוא את ההודעה של פותח השרשור מהתחלתה, ועד סופה?

שים לב! הוא מציין בברור, בבקרים קרים ולחים.

אם החיישן לא היה מכוון זה היה קורה כל הזמן לא?!

כמו כן אני די בטוח שבמשך היום אין לו כלל בעייה, אלא אחרי עמידה ממושכת של הרכב בלילה.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

בדיהטסו שבה היתה הבעייה, היא הגיע מהמפלג (לא היה אטום טוב, ובלילה כשהמנוע קר, לאט לאט הצטברה לחות והאוטו לא היה מניע עד שהיה מספיק חם בחוץ ליבש את הרטיבות).

יכול להיות שיש סדק בגוף המפלג או בעיית אטימה שנוצרה בגלל בלאי טבעי.

בכל מקרה נשמע כמו בעייה חשמלית שבאה בגלל לחות שנכנסת לאן שהיא לא צריכה.

גילעד

פורסם

בוודאי שכן, אבל שוב, הכל יכול להיות ונדרש איבחון מדויק.

יכולה להיות גם בריחת ניצוץ לדוגמה, גם כבלי הצתה אם חודרת אליהם רטיבות יעשו בעיות דומות.

הבעייה שקשה לזהות את התקלה מאחר והיא לא קבועה, אלא באה והולכת, יכולה להיות גם בעייה כלשהי במשאבת דלק, אבל העניין של בוקר קר ולח כל הזמן מחזיר אותי לנושא המפלג ומערכת ההצתה (שחייב להיות יבש בפנים, בשביל לעבוד תקין).

אולי שווה להשאיר את האוטו במוסך כל הלילה ולנסות בבוקר כדי שהמכונאי יוכל להבחין בתקלה בזמן שהיא מופיעה, כמו כן יכול להיות שבמוסך מורשה יבואן מכירים כבר את התופעה, אולי שווה לנסות שם.

גילעד

• תוכן חדש...