Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שנסעתי לתומי בכביש 1 הרגשתי פיתאום איבוד כוח רציני (הרכב פשוט איבד מהירות ולא משנה כמה לחצתי על הגז), מניסיון אישי בעבר ישר הסתכלתי על חום המנוע והמחוג היה מעבר לקו האדום. לאחר שעצרתי את הרכב ופתחתי את מיכסה המנוע ראיתי עשן (לא עשן לבן - ועדיין היו מיי קירור ברדיאטור) והיה ריח חריף של מין גומי שרוף. לאחר כ-3 שעות (כשהרכב כבר הגיע למוסך) בוצע ניסיון להתניע את הרכב ו - כלום לא קרה, אפילו לא היה את הצליל של הסטארטרים - רק "קליק" קטן וזהו. לפי המוסכניק, ניתקע לי המנוע (כתוצאה מהחום וכל השאר) וצריך להחליף אותו - האם זה נכון? או שהוא "מנפח" דברים?

אני דיי מאמין לו כך שהשאלה הבאה שלי היא כמה עולה להחליף מנוע? הרכב המדובר הוא טויוטה קורולה 93

ואם זה מפירוק אז איך זה מתבצע? (מה, בפירוק עצמו?)

ועוד שאלה פחות קשורה, אם אני מחליף מנוע, רצועת הטיימינג גם מוחלפת או שזה בנפרד?

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

חבל שהמשכת לנסוע עד שהמנוע הפסיק לסחוב ורק אז העפת מבט ללוח השעונים. יתכן מאוד שמבט מוקדם יותר למד החום היה מוציא אותך בנזק קטן הרבה יותר.

אבל לא בוכים על חלב שנשפך. יתכן והמנוע נתפס ויתכן שמדובר גם בתקלה מינורית יחסית (סטארטר פגום, למשל).

החלפה של מנוע שלם לא תמיד הכרחית, אבל במקרה של החלפה המכונאי יתקין לך מנוע משומש מפירוק מקומי או מחו"ל, יספק לך שטר מכר למנוע ואישור הרכבה. איתם תוכל ללכת למכון רישוי או למשרד הרישוי ולעדכן את הרישיון במספר המנוע החדש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אבל לא בוכים על חלב שנשפך. יתכן והמנוע נתפס ויתכן שמדובר גם בתקלה מינורית יחסית (סטארטר פגום, למשל).

החלפה של מנוע שלם לא תמיד הכרחית, אבל במקרה של החלפה המכונאי יתקין לך מנוע משומש מפירוק מקומי או מחו"ל, יספק לך שטר מכר למנוע ואישור הרכבה. איתם תוכל ללכת למכון רישוי או למשרד הרישוי ולעדכן את הרישיון במספר המנוע החדש - וזה גם יעלה לי כסף?! אוף.

ומה עם הטיימינג? פשוט אני בדיוק ליפני טיפול.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

שלום רב!

גרמת לעצמך נזק של מנוע, ומה שחשוב לך זה באם המנוע שיוחלף כולל רצועת טיימינג , כן או לא?!

ולשאלתך, נדיר מאד שמנוע יתפס בגלל חום יתר!

יתכן והבעייה אכן בסטרטר, או למרות שטענת שאין איבוד מים, מים בכל זאת חדרו לצילנדר, ונוצרה נעילה הדרוסטטית.

יש לפרק מצתים, ולנסות להניע שוב או לסובב את המנוע , בעזרת בוקסה ועדית דרך פולי מנוע.

בכל מקרה של החלפת מנוע מפירוק או מיבוא, יש להחליף ליתר בטחון רצועת טיימינג, מסנן שמן ושמן, רצועה שיושבת על מנוע מספר שנים לא ידוע מתיבשת ונסדקת, ואורך חייה מתקצר בהתאם, עלות הרצועה זניחה כשהמנוע בחוץ.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם חדרו מים למנוע אפשר ליראות זאת לפי צבע השמן בסרגל לא? הוא הופך למין צהוב כהה לא?

ואגב דיי חשובה לי הרצועה כי זה עלות של 1000 שקל בערך, אבל זה היה ליפני שהגבת לי, כי אם כבר המנוע בחוץ, זה הרי מוריד מעלות שעות העבודה (הורדתה לי אבן מהלב).

וכמה בערך יעלה לי להליף מנוע? כדי שאני אדע מה יהיה יקר (בהצעות מחיר) ומה לא.

פורסם

חבל על הזמן, גם זה שהגיב מעלי "אורן שרותי רכב" יכול להחליף לך את המנוע .

פנה אליו בה"פ.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

צריך לבדוק את הנושא בקפידה!

יכול להיות כי יש אפשרות לטפל ברא המנוע, שסתומים אם צריך והבוכנות.

צריך לבדוק מה העלות מול תועלת בהחלפת המנוע מול הטיפול במנוע הנוכחי.

במידה וכן תחליף מנוע תחפש מנוע כמה שיותר חדש מבחינת השנתון והק"מ שהוא עבר.

לדעתי ברכב שלך אפשר להרכיב מנוע ממודל 96-97.

בברכה.

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
צריך לבדוק את הנושא בקפידה!

יכול להיות כי יש אפשרות לטפל ברא המנוע, שסתומים אם צריך והבוכנות.

צריך לבדוק מה העלות מול תועלת בהחלפת המנוע מול הטיפול במנוע הנוכחי.

במידה וכן תחליף מנוע תחפש מנוע כמה שיותר חדש מבחינת השנתון והק"מ שהוא עבר.

לדעתי ברכב שלך אפשר להרכיב מנוע ממודל 96-97.

בברכה.

ארתור

אני מסכים אבל חלקית.

לאור מה שקרה, ולאור השנתון של הרכב, אני לא בטוח שאם יעשו ראש מנוע שאר המנוע (רינגים וכו') יחזיקו מעמד בלחצים הגבוהים. אם הוא מעדיף לעשות אוברול מלא זה משהו אחר (אבל לא כדאי מול החלפה).

לפותח השירשור: נשמע לי מעט תמוהה 1000 ש"ח על טיימיניג לרכב משנתון כזה, גם כשהמנוע לא מפורק!

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...