Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חונה אך ורק עם הילוך משולב במישור. בעליות או ירידות בלם יד והילוך אחורי או קידמי משולב (תלוי אם זה ירידה או עליה).

בנוגע לפגיעה ברכב ונזק לגיר, ברגע שיכנסו בי בצורה כזו שהגיר ילך, הדבר האחרון שיעניין אותי זה מצב הגיר, יותר יעניין אותי לדעת איך תא המטען התקרב לתא המנוע. :lol:

ROOONEEYY

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ספר התאוריה מביא את תקנות התעבורה שהן המחייבות בפני רשויות החוק.

התקנות לא תמיד עדכניות אבל במקרה שמשהו משתבש ולא נהגת לפיהן, כדאי שתמצא עו"ד טוב...

פורסם

חניה בעליה- הילוך ראשון משולב

חניה בירידה- הילוך אחורי משולב

חניה במישור- הילוך ראשון משולב

אני אשמח להסבר טכני למה התנעה עם מצמד לחוץ מקלה על המתנע. זה פשוט חדש לי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כשהמצמד לא לחוץ הסטרטר צריך לסובב גם את הציר הראשוני בגיר וזה מבזבז עוד קצת אנרגיה מהמצבר.

כשהמצמד לחוץ, שום חלק בגיר לא מסתובב במהלך ההתנעה.

המנהג הזה בא בעיקרון ממדינות קרות. בקור, כשהשמן בגיר סמיך יותר, ועוצמת המצבר יורדת, יש לזה חשיבות רבה.

פורסם

אם יתדרדר רכבך בגלל שלא שילבת הילוך ויפגע חלילה במישהו יתכן ותהיה בצרות.י.

מנסיון אישי: הייתה לי פולקסווגן פולו דיזל שנת 2002

חניתי בעלייה וקצת מיהרתי, כנראה שלא כל כך שמתי לב עד כמה חזק משכתי את בלם היד ולא שילבתי הילוך. כשיצאתי לאחר 30 דקות מהבית ראיתי ניידת במקום והאוטו שלי שהדרדר איזה 20 מטר למטה ברחוב והוריד לשכן את הגדר של הגינה. הראתי לשוטרים שהאמברקס מורם והם שאלו אותי ליד השכן אם אני אשלם על הנזק. אמרתי שאני אתקן בלי בעיה והם לא עשו לי שום דבר. תיקנתי לו את כל הגדר אחר כך. מזל שלא נהרג מישהו.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

עוד סיפור קצר;

אאודי חדשה, ידנית, חונה בעלייה. הנהג(ת) יצא(ה) לרגע קט לדבר עם חברה.

30 שניות לאחר מכן, כבל הבלם משתחרר, האאודי מתדרדרת ברוורס כ 20 מטר ישר לתוך קיר אבן.

נזק של כ 15K ש"ח לרכב חדש וכמה ימים בטרמפים ואוטובוסים.

שאלה - האם היה שווה לשלב להילוך ראשון לפני שיצאנו מהרכב?

בריאות לכולם!

פורסם

עשיתם מזה סיפור לא נורמאלי...

ומה השטויות שאם חונים רכב ידני בהילוך ומישהו נכנס ברכב אז הגיר ניזוק איזה היסטרים!!

ומה בדבר שמניעים רכב בדחיפה?? זה לא אותו עיקרון?? זה אותו עיקרון!! אז מה הגיר יידפק?

היה לי פעםםםם פעםםםם פורד אריקה שנת 84 הילוכים חצי שנה הנעתי אותה בדחיפה בגלל שהתעצלתי לקנות מצבר וכלום לא קרה.. וכלום גם לא ייקרה לשום רכב שיניעו אותו בדחיפה (אני מתכוון לרכב ידני בנזין) . ובקשר לאייך לחנות זה פשוט אל תסבכו את העיניינים

בירידה: בלם יד+הילוך רברס גלגלים לכיוון המדרכה

בעלייה: בלם יד+הילוך ראשון גלגלים לכיוון המדרכה

במשור: בלם יד זה מספיק

ובינינו מי מפנה גלגלים לכיוון המדרכה? ואני ממליץ לא לשלב להלוך שהרכב במשור בלם יד זה מספיק כי זה קורה הרבה ששוכחים ואז הרכב קופץ בהנעה,ולהניע רכב עם קלאץ' לחוץ בדרך קבע מבחינה בטיחותית זה בסדר אבל מבחינת נזק זה לא עושה שום נזק ולא בטיח ברגע שהרכב בניוטראל תיבת ההלוכים משוחררת מהמנוע הכל חופשי אז אפשר להניע ולא ייקרה שום דבר תפסיקו להלחיץ.

"ומה אם האנדברקס יייקרע ? ואם והזבוב שנכנס לאוטו יינסה להניע? ומה אם תגיע פתאום סופת טייפון?"

במילת שאלה אם ואם ואם ואם אפשר לבנות בניינים.סעו לשלום.

(אני בעל 24 מכוניות לשעבר(לא מגזים)ואני מדבר מנסיון ולא מדעות או הנחות מאחרים) רק מנסיון לומדים בחיים בכל דבר.

פורסם

בעלייה: בלם יד+הילוך ראשון גלגלים לכיוון המדרכה.

כבר תיקנתי פעם אחת:

בעליה חונים עם גלגלים לכיוון הכביש.

אם הרכב מידרדר לאחור, כמעט מיידית הגלגל הקידמי שלו פוגש את המדרכה, והרכב עוצר.

אם הגלגלים פונים למדרכה והרכב יתדרדר לאחור, הגלגלים הקדמיים הפונים אל המדרכה יגרמו לכך שהפרונט של הרכב יכנס אל הכביש, ועד שהגלגל האחורי יפגוש את המדרכה הרכב עלול לחסום חצי נתיב.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם
כבר תיקנתי פעם אחת:

בעליה חונים עם גלגלים לכיוון הכביש.

אם הרכב מידרדר לאחור, כמעט מיידית הגלגל הקידמי שלו פוגש את המדרכה, והרכב עוצר.

אם הגלגלים פונים למדרכה והרכב יתדרדר לאחור, הגלגלים הקדמיים הפונים אל המדרכה יגרמו לכך שהפרונט של הרכב יכנס אל הכביש, ועד שהגלגל האחורי יפגוש את המדרכה הרכב עלול לחסום חצי נתיב.

התכוונתי לבדיוק מה שהסברת טעיתי בכתיב סליחה.
פורסם
עשיתם מזה סיפור לא נורמאלי...

ומה השטויות שאם חונים רכב ידני בהילוך ומישהו נכנס ברכב אז הגיר ניזוק איזה היסטרים!!

ומה בדבר שמניעים רכב בדחיפה?? זה לא אותו עיקרון?? זה אותו עיקרון!! אז מה הגיר יידפק?

היה לי פעםםםם פעםםםם פורד אריקה שנת 84 הילוכים חצי שנה הנעתי אותה בדחיפה בגלל שהתעצלתי לקנות מצבר וכלום לא קרה.. וכלום גם לא ייקרה לשום רכב שיניעו אותו בדחיפה (אני מתכוון לרכב ידני בנזין) . ובקשר לאייך לחנות זה פשוט אל תסבכו את העיניינים

בירידה: בלם יד+הילוך רברס גלגלים לכיוון המדרכה

בעלייה: בלם יד+הילוך ראשון גלגלים לכיוון המדרכה

במשור: בלם יד זה מספיק

ובינינו מי מפנה גלגלים לכיוון המדרכה? ואני ממליץ לא לשלב להלוך שהרכב במשור בלם יד זה מספיק כי זה קורה הרבה ששוכחים ואז הרכב קופץ בהנעה,ולהניע רכב עם קלאץ' לחוץ בדרך קבע מבחינה בטיחותית זה בסדר אבל מבחינת נזק זה לא עושה שום נזק ולא בטיח ברגע שהרכב בניוטראל תיבת ההלוכים משוחררת מהמנוע הכל חופשי אז אפשר להניע ולא ייקרה שום דבר תפסיקו להלחיץ.

"ומה אם האנדברקס יייקרע ? ואם והזבוב שנכנס לאוטו יינסה להניע? ומה אם תגיע פתאום סופת טייפון?"

במילת שאלה אם ואם ואם ואם אפשר לבנות בניינים.סעו לשלום.

(אני בעל 24 מכוניות לשעבר(לא מגזים)ואני מדבר מנסיון ולא מדעות או הנחות מאחרים) רק מנסיון לומדים בחיים בכל דבר.

ואתה חושב שהשאר שהגיבו כאן בנושא מדברים מתוך סרט שהם ראו או מתוך חלום שהיה להם.

רובנו כאן מביעים דעה עקב נסיון קודם או ידע למי שיש,ואמנם אני לא מכיר אותך אבל זה לא חכם במיוחד להגיד על דעות של אחרים שטויות או לבטל אותם, אני לא בא לחנך אותך אבל לכל אחד יש זכות דיעה וגם אם אתה לא מסכים איתה או חושב אחרת אפשר להתבטא בצורה נאותה יותר.

פורסם
ואתה חושב שהשאר שהגיבו כאן בנושא מדברים מתוך סרט שהם ראו או מתוך חלום שהיה להם.

רובנו כאן מביעים דעה עקב נסיון קודם או ידע למי שיש,ואמנם אני לא מכיר אותך אבל זה לא חכם במיוחד להגיד על דעות של אחרים שטויות או לבטל אותם, אני לא בא לחנך אותך אבל לכל אחד יש זכות דיעה וגם אם אתה לא מסכים איתה או חושב אחרת אפשר להתבטא בצורה נאותה יותר.

המסר שלי הוא לשחרר את ההיסטריה וללמד כל עוד אני יכול לא מנסה לרדת על אף אחד זה הנסיון שלי והדעות והעובדות שלי ואתה מר michaelbe6 תבין פה זה לא ביה"ס אל תפריע למורה, אולי לטענתך אני נשמע קצת חריף אבל זאת בשביל ללמד ואני לא מרגיש מורה אני מרגיש מנוסה! ומי שלא בא לו להקשיב שיילך לפתוח ספריי תאורייה,או שילמד קורס נהיגה נכונה/מקצועית.

כל הכוונות שלי הם טובות לכל חבריי הפורום אז אל תפריע.

פורסם

אני חושב שאפשר לסכם את הדברים הבאים:

לא משנה מה כל אחד יגיד מבחינה חוקית אז נכון צריך לשלב להילוך בחניה

זה מה שמלמדים בספרי תיאוריה בשיעורי נהיגה וכ"ו

אבל כל זה תיאורתית בסופו של עניין כל אחד פועל לפי ההרגלים שלו ולא

יעזור כלום וחבל על הויכוח.

לא יצא לי לשמוע על מישהו עדיין שהסתבך עם החוק רק כי לא שילב להילוך בחניה...

אין לי מושג עד כמה מקפידים בנושא הזה (או אם בכלל אנשי חוק מיישמים אותו...:idea:)

כל אחד וההרגלים שלו אני לא משלב להילוך כי יותר מפחיד אותי להניע בהילוך מתוך

"הרגל" של לא ללחוץ על הקלאצ' מאשר שיקרע כבל האנדברייק או שלא משכתי מספיק

כי פה לעומת זאת ההרגל שלי הוא כן לוודא את זה שהאנדברייק משוך טוב ורכב יציב.

ובקשר לכבל האנדברייק שיקרע זה שוב להיכנס לויכוח של אם ואם ואם...שלא יגמר.

אם מישהו באמת לא וידא ולא משך טוב האנדברייק זה כבר סיפור אחר בפני עצמו.

אז עדיף שכל אחד שיעשה מה שהוא רגיל לעשות כי זה מה שאנחנו עושים הכי טוב וזה הכי בטוח.

מי שאין לו בעיה להסתגל תמיד עדיף לשלב להילוך כמובן עם הפניית גלגלים מתאימה.

פורסם
הסיבה היחידה שתהיה בצרות היא שבלם היד שלך לא היה תקין.

בנוסף ההמלצה להחנות עם גלגלים מופנים לכיוון המדרכה גם היא גורמת לבלאי ועומס מיותר על מערכת ההגה.

בקיצור ספרי תאורייה זה לא הכל בחיים!

נראה שבאמת יש כאן נהגים שמנסים להמציא את תאוריות חדשות לגבי צורה הנכונה של החניה.

הכל נובע מדעות מיושנות לחלוטין

ממליץ לא להכנס להצעות "מגונות" ולהחנות את הרכב כפי שהחוק מחייב ובצדק - חיי אדם שווים יותר מבלאי או נזק אחר לרכב !!!

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם
המסר שלי הוא לשחרר את ההיסטריה וללמד כל עוד אני יכול לא מנסה לרדת על אף אחד זה הנסיון שלי והדעות והעובדות שלי ואתה מר michaelbe6 תבין פה זה לא ביה"ס אל תפריע למורה, אולי לטענתך אני נשמע קצת חריף אבל זאת בשביל ללמד ואני לא מרגיש מורה אני מרגיש מנוסה! ומי שלא בא לו להקשיב שיילך לפתוח ספריי תאורייה,או שילמד קורס נהיגה נכונה/מקצועית.

כל הכוונות שלי הם טובות לכל חבריי הפורום אז אל תפריע.

כנראה שאתה צריך לחזור לבית ספר כי גם בהבנת הנקרא אתה לא מצטיין.

זה שאתה לא יודע לקבל גם ביקורת זאת בעיה שלך ואני בטח ובטח לא יהיה זה שיחנך אותך בגיל הזה.

"המסר שלי הוא לשחרר את ההיסטריה וללמד " ללמד אתה לא יכול פה אף אחד,מקסימום להביע דעה ,ואף אחד לא אמר שאתה טועה אם זאת הייתה הבנתך מהתגובה שלי,אתה שמת את כולם טועים/היסטריים/טמבלים וכו..... ואתה.... צודק, וזה לא היה לטעמי וזאת הסיבה שהגבתי כלפיך . לכל אחד פה ישנו הרגל ושיטת נהיגה וחניה ובסך הכל אנחנו מנהלים פה דיון פתוח ומי אתה שתבוא ותוציא את כולם טיפשים???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...