Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי איסוזו 2500 סמ"ק חד קבינה.

האוטו אומנם שווה במחירון רק 14K אבל מבחינתי זה רכב עבודה מעולה.

הבעיה היא שהמנוע "גמור" לפי המוסך כנראה תקלה בסליבים.

ההתלבטות זה אם באמת לבצע אוברול מלא.

ואם כן הרכב נמצא בכרמיאל מי מומלץ באזור ועל מה כדאי להקפיד!

מי שנוסע על

ביודיזל

לא משתולל כל פעם שמחירי הדלק משתנים

פורסם

בהנחה שהמוסך איבחן נכון את מצבו הירוד של המנוע,אני חושב ,שאוברול מלא יעלה לך כמעט כמו כל הרכב הזה וכדאי לשקול אפשרות של קניית מנוע מיבוא /פירוק מקומי.

מכיוון שאתה מהצפון,יש לך בחיפה בעיר,ליד מכון הרישוי "טכנו טסט" ברחוב עין דור את חיפה טכניקה שיש להם מנועים מיובאים לסוגי רכב כאלו עם אחריות.

כמו כן,תבדוק במוסכי יו אמ איי השונים אבל שם העבודה תהיה יקרה ביותר.

האפשרות הראשונה היא המומלצת ביותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם תרצה להגיע לקריות,אתה יכול להגיע למוסך "רימון" בקריית חיים, לקבלת איבחון מדוייק ואמין לבעייתך ממקום מספר 1 בארץ.

כמובן עלויות במקרה ש...

בברכה.

פורסם

אני ממליץ – לברר את מחיר העבודה והחלקים אצל מוסך קיבוץ אפק. פנה למשה מנהל המוסך הוא ידיד שלי, מסור לו ד"ש מדוד מרחובות. הם אמינים, מקצוענים ומקבלים עבודות חוץ במחירים מצחיקים. יש גם ארוחת צהריים בקיבוץ. במקרה שהתיקון מצריך יותר זמן, יש הסעה לחיפה והסביבה.

הטל' 04-8784072 נייד 0524264955.

בהצלחה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

היי, מנסיון עבר על הרכב הזה:

כל מכונאי יגיד לך שסט בוכנות לבד זה כ2500 ש"ח

כל מכונאי יאמר לך "אובראול בסביבות ה9000 ש"ח לפני שפותחים בכלל לראות, אחרי שנפתח נראה מה צריך להחליף ואז נדע מחיר סופי", כמובן ש9000 זה לפני מע"מ, מה שאומר שאתה גומר בערך של הרכב, לי זה היה נשמע מופרך משהו, אז עשיתי קצת שעורי בית, יש לי הנחה בחנות חלפים ליד הבית, המחירים הם: בוכנה עולה כ300 ש"ח עם הרינגים, לפני הנחה, כלומר זה 1200 ש"ח ולא 2500 כמו שאומרים כולם, יצאתי בסופו של עניין עם כל החלקים הדרושים לאובראול ב1800 ש"ח !!! (סט אטמים כל מה שרק צריך), כלומר מכאן והלאה זה עלויות של עבודות.

הרכב נכנס לכפר ערבי דרך מישהו שאני מכיר, האוטו עבר אובראול מלא !!! (בלוק פורק לחריטה בוכנות הוזמנו לפי מידה של הבלוק לאחר החריטה), כולל החלפת 2 תושבות מנוע ותושבת גיר יצאתי מהסיפור הזה ב4000 ש"ח עגול לאחר מחיר החלקים !

אז אל תרוץ לעשות אובראול בכ-10 אלף ש"ח, מעבר לזה שלא כל מכונאי יודע להתעסק עם האיסוזו.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אור, משהו בסיפור שלך נשמע לי לא שלם, למרות שאני בהחלט מבין על מה אתה מדבר ואני סיימתי שיפוץ מנוע, כולל מצמד, לג'יפ CJ שלי ב4000 ש"ח, בעבודה עצמית, מנוע 6 ציל' .

אתה אומר שרק הבוכנות והרינגים 1200 ש"ח.

צריך קיט מיסבים לקרנק ולקמשפט.

חגורת/שרשרת טיימינג, גג"שים ומותחנים ע"פ הצורך.

קיט אטמים ומחזירי שמן.

עבודות חוץ שכוללות עבודה על הראש. ניקוי, יישור, שלייף, החלפת שסתומים ע"פ הצורך, החלפת גומיות שס' .

עבודות חוץ שכוללות חריטה והונינג של הבלוק, חריטה של גל הארכובה וגל הזיזים.

משאבת מים ע"פ הצורך. רצועות מנוע, צינורות, מיסבי מותחנים. הרי מנצלים את ההזדמנות כדי לבדוק כל מה שבדרך.

ומה עם המצמד?

והמצנן? הרי משהו בד"כ גרם למנוע להיגמר. מנועים בד"כ לא נגמרים משחיקה טבעית.

ושמנים ונוזל קירור ומסננים?

ואתה אומר שגם תושבות מנוע וגיר?

ועוד לא דיברנו על עלות העבודה. אני מניח שאם הסיפור שלך שלם, אז העבודה שבוצעה על הרכב לא היתה שלמה. TOO GOOD TO BE TRUE .

ועוד לא התחלנו לדבר על איכות החלקים והעבודה. חלקים מקוריים? כנראה שלא. עבודה ע"פ הוראות יצרן? זו עלולה להיות הכפשה, אבל אני מהמר שלא.

פורסם

היי חנן, אתה צודק החסרתי פרט קטן:

כשהאוטו שפך מנוע זה היה 2000 ק"מ אחרי טיימינג מלא, אז משאבת מים ורצועה לא הוחלפו

הסט אובראול כולל אטם ראש אטם אגן מיסבים מחזירי שמן וגומיות שסתומים.

העבודה ? בוצעה אצל מכונאי ערבי, חלקים מן הסתם הכל תחליפי

בדיקת קומפרסיה שנעשתה למנוע בסוף הרצה בדיוק הראיתה 200 בכל הבוכנות, מי שבדק אמר שזה מעולה והוא עדיין לא ראה אובראול ברמה כזו לאיסוזו, אז ל4000 ש"ח ששילמתי יש להוסיף את מחיר החגורת זימון ומשאבת מים.

פורסם
הרכב נכנס לכפר ערבי דרך מישהו שאני מכיר, האוטו עבר אובראול מלא !!! (בלוק פורק לחריטה בוכנות הוזמנו לפי מידה של הבלוק לאחר החריטה), כולל החלפת 2 תושבות מנוע ותושבת גיר יצאתי מהסיפור הזה ב4000 ש"ח עגול לאחר מחיר החלקים !

אז אל תרוץ לעשות אובראול בכ-10 אלף ש"ח, מעבר לזה שלא כל מכונאי יודע להתעסק עם האיסוזו.

צר לי אך מנסיוני בתחום, במחיר ככה גם נראה האובראול. אין מתנות בדברים האלו האמן לי, וזה שהקומפרסיה יצאה טובה לא מעיד מאומה על איכות העבודה, החלקים וסביר להניח שגם לא כל מה שנאמר לך שבוצע ברכב באמת בוצע.

אני מכיר סיפורים על אובראול שנגמר בהחלפת מצת ושטיפת מנוע!

פורסם

מזכיר לי מקרה שהיה לי:

לאחר שקניתי בטויוטה מסנן שמן ומסנן אוויר להיילקס שלי בעלות כוללת של 520 ש"ח! הלכתי לחנות חלפים בכפר קאסם לקנות נוזלים משלימים לטיפול.

נעמד ליד הדלפק אדם, ומבקש מסנן שמן, מסנן דלק ומסנן אוויר להיילקס 94, מודל 94. הם נותנים לו את המבוקש, ומבקשים 130 ש"ח. הוא מתמקח איתם קצת ומשלם להם 100 ש"ח על כל שלושת המסננים.

הוא שילם על שלושה מסננים פחות מחמישית ממה שאני שילמתי על שני מסננים. אז אלו המחירים שם, ואמנם לא פתחתי את המסננים כדי לראות מה יש בפנים, אבל כבר שמעתי סיפורים מבעלי מקצוע על מסננים שהם פתחו והתגלו כריקים. בלי קרב סינון.

כך או כך, אני עדיין מקפיד על קניית מסננים מקוריים, וכנ"ל לגבי כמעט כל החלפים האחרים. הסטטיסטיקה הפרטית שלי אומרת שהיכן שלא קניתי חלפים מקוריים, בטווח הארוך נדפקתי.

פורסם

חנן, החלקים מגיעים מחנות כאן בחולון, לא כפרים ערבים ולא עמיית, הרכב אצלי הוא אכן בנזין.

דניאל, עבדתי 4 חודשים במוסך, אני יודע באיזה מצב האוטו נכנס אליו, לכן אני גם יודע שהאוטו עבר אובראול מלא, מעבר לזה שבאתי לבקר במהלך העבודה וראיתי את הכל, לגבי האין מתנות:

ערבים לא משלמים מיסים, הם לא משלמים שכ"ד על המוסך, אין להם הוצאות חשמל כ"כ גדולות, הם לא מחזיקים פקידה, ומשרד התחבורה לא יושב להם בראש, לכן ה1000 ש"ח שנשאר לו מהעבודה על הרכב, שווים זהב מבחינתו.

(סתם נקודה קטנה למחשבה: הבנאדם עושה כ- 2 או 3 אובראולים בשבוע, אם מכל רכב נשאר לו 1000 ש"ח, בסופו של חודש יש לו את ה10 נקי רק מזה, בלי הדברים הקטנים בצד, אין לו שכר לשלם לפועלים או משהו, הילד שלו עובד איתו).

בנתיים האוטו נוסע כבר חצי שנה, נוסע מעולה.

כמו כן כשהאוטו יצא משם הוא הוכנס לינקו קרבורטורים לניקוי קרבורטור שזה עוד 1000 ש"ח עלה לנו, אבל מאז רק שקט, באמת.

פורסם

מה שלא לקחו לך על האוברול לקחו לך על הקרבורטור...1000 ש"ח ניקוי??? לפי המחירים שנתת על התיקון זה העלות של ראש מנוע בכפר הערבי הזה שלך.

באיזה רכב מדובר?

• תוכן חדש...