Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מסוגל להבין את הרשויות שלנו-משרד התחבורה, שלטונות המכס וכו'- איך הם מאפשרים ליבואנים להוריד את רמת הבטיחות של הרכבים החדשים- הכל בגלל הדגמים ה"מופשטים שדורשים מהם חברות הלייסינג" - זאת הדוגמה המובהקת של "הון ושלטון" - זאת הפקרות שאסור לנו, רוכשי המכונית הפרטיות, לעבור עליה לסדר היום.

נגיש עתירה לבית המשפט העליון לחייב את משרד התחבורה לגלות לנו מדוע אישרו הורדת כריות האוויר מרמת הסטנדרט ורכבי מבחני הריסוק,ולדרוש מבית המשפט להוציא החלטה שתכריח את היבואן לאפשר למי שרוצה ומסוגל לשלם ( הכל בפרופורציה אמיתית של מחיר היצרן+הוצאות סבירות) לקבל את הרכב כפי שהיה במבחני הריסוק.

אני מבין מדבריך שאתה בעד התערבות גסה של המדינה בחיים שלנו בתחומי מסחר חופשי, בענף שהוא פתוח לגמרי לתחרות.

מה השלב הבא, להכריח את בתי המכולת השכונתיים להחזיק מזון אורגני? להכריח את בתי הקולנוע להקרין סרטי איכות צ'כיים בשחור לבן לפחות שבוע אחד רצוף כל חודשיים?

לא, תודה. לא רוצה את המדינה בוריד שלי. רוצה שכוחות השוק יעשו את שלהם במסגרת סחר חופשי.

ברוך השם, לא חסרות אופציות למי שרוצה מכונית בטיחותית.

משרד התחבורה, אגב, לא "מאפשר" הפחתת ציוד בטיחות משום שאין כל חוק נגד זה, ואם הם היו מנסים למנוע זאת הם היו חוטפים בג"צ. שום קשר להון ושלטון.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טל, אני גם בעד הכל-חופשי, אבל יש כמה נושאים בהם טוב שתתערב המדינה.

קודם כל, התאונות האלו גורמות למדינה נזק כלכלי עצום, כך שהיא לא בבחינת צד שלישי שמטיל את מרותו לחינם. כמו שמוטל מס על סיגריות, בשביל להפחית את השימוש בהן - או לפחות לפצות במעט על הנזק הכלכלי - וכמו שחלה חובת חבישת קסדה, יש קייס גם להתערב כאן.

מעבר לכך, התערבות נחוצה בשביל לאזן את המצב בו המדינה נותנת ליבואנים את היתרי הייבוא הבלעדיים על מגש של כסף. בדיוק כמו שבתחומי השידור יש גוף רגולטורי שנועד להבטיח שאלו שמקבלים זכויות מונופוליסטיות לא ינצלו אותן לרעה נגד הציבור, כך גם צריך לעשות כאן.

דוגמת הסרטים הצ'כיים דווקא לא רעה; הרי הרשויות מאלצות את כל אחת מזכייניות ערוץ 2, כמו גם את הכבלים וYES, להשקיע בהפקות מקור ישראליות, שגורמות לי לעיתים לייחל לסרטים צ'כיים בשחור לבן.

אם לא לתקן את המצב המעוות בו רק יוניון מוטורס מייבאים טויוטה, אז לפחות לדאוג שהבטיחות תהיה הולמת.

וכריות אוויר זה רק חצי מהסיפור; בקרת יציבות חשובה לדעתי לא פחות, והייתה צריכה להיות חייבת בייבוא על כל מכונית בה האופציה קיימת אצל היצרן.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הבעיה נעוצה ביבוא הבלעדי. לא יתכן שיעקב שחר ישלוט גם על הונדה גם על וולו וגם על יגואר... איך תיתכן תחרות בין היצרנים כאשר בן אדם אחד הוא הבעלים של כולם?:?:

איך UMI יכולה להחזיק בכיס הקטן שלה את שברולט, ביואיק, קאדילאק,האמר, איסוזו, סאאב ואופל...

איך אופל אמרוה להתחרות בשברולט?? :?:

איך איסוזו יכולה לשכנע אנשים לעזוב את האמר ולעבור לאיסוזו??:?:

59 שנות חאפריות

:evil:

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

תנו לי לחדש לשניכם (ואני לא מאמין שבכלל צריך לחזור על זה): אף יצרן לא יתן לשני יבואנים שונים לייצג אותו באותה מדינה. זה לא קיים, ולא קשור למדינה. כמה יבואנים יש למאזדה לדעתכם בארה"ב? בריטניה? צרפת? אוסטרליה?

לגבי UMI שמייבאת לכאן את מוצרי GM: שוב, אני בספק אם תמצא מקום שבו שברולט, קדילאק וביואיק משווקות על ידי יבואנים נפרדים. במקרה של סאאב ואופל, אגב, אתה צריך לומר תודה שהן לא צריכות להתמודד לבדן בשוק שלנו, אחרת המותגים האלו היו פשוט נעלמים. לא הכל שחור בענין הזה (ולא הכל שחור ולבן).

ל-roee: אז מה אתה מציע, שכמות המינימום המותרת של כריות תהיה 6? מכיר עוד מקום בעולם עם מגבלה כזו? מה עם כל אלו שאין להם? יפסיקו לעשות ביזנס? או שדגמים שאין להם 6 כריות מותר יהיה למכור? אתה רואה בעיני רוחך מצב כזה? אתה יודע מה, אולי באותה הזדמנות גם נטיל הגבלת מהירות כך שאף מכונית לא תוכל לעבור, נניח, 110 קמ"ש? הרי ממילא אסור לנסוע מהר יותר, והנה תרמנו תרומה ענקית לבטיחות בדרכים. בעצם, אולי גם נמנע לחלוטין מכירת רכב דו-גלגלי, שהוא סתם מסוכן? אין לזה סוף. ראבאק, זה שוק חופשי. יש ברירה, יש מבחר ואפילו גדול. חסרות מכוניות בשוק עם 6 כריות אוויר? אם אתה לא מתכוון להכריח את כל הציבור לנסוע במכוניות כאלו, תצטרך לקבל את העובדה שרוכש המכונית הישראלי יקבל החלטה שמרכיב הבטיחות בתוכה הוא ענין פרטי שלו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

ושוב - יש די והותר חלופות עם אבזור בטיחות מקיף.

יבואן טויוטה מרשה לעצמו לייבא מכוניות עם אבזור דל כיוון שהוא משוכנע (ובצדק רב) שימצאו להן די קונים.

פורסם

אתה בפורום הלא נכון, הקורולה לא אהודה פה פשוט בגלל שהיא לא רכב למי שאפילו טיפה חובב רכב. היא משמשת אך ורק לדבר אחד וזה להסיע אנשים מנקודה א' לנקודה ב' בנוחות סבירה.

יש מכוניות טובות יותר כבר עכשיו שהן גם בטוחות יותר וגם מהנות יותר ויש להן ערך מוסף מלבד ההגעה ממקום למקום. אני בספק אם רבים האנשים פה שייקנו קורולה מבחירתם האישית ולכן לא תמצא פה מספיק אנשים שיתמכו בך במאבק פרטי נגד היבואן הספציפי.

פורסם
תנו לי לחדש לשניכם (ואני לא מאמין שבכלל צריך לחזור על זה): אף יצרן לא יתן לשני יבואנים שונים לייצג אותו באותה מדינה. זה לא קיים, ולא קשור למדינה. כמה יבואנים יש למאזדה לדעתכם בארה"ב? בריטניה? צרפת? אוסטרליה?

לגבי UMI שמייבאת לכאן את מוצרי GM: שוב, אני בספק אם תמצא מקום שבו שברולט, קדילאק וביואיק משווקות על ידי יבואנים נפרדים. במקרה של סאאב ואופל, אגב, אתה צריך לומר תודה שהן לא צריכות להתמודד לבדן בשוק שלנו, אחרת המותגים האלו היו פשוט נעלמים. לא הכל שחור בענין הזה (ולא הכל שחור ולבן).

אולי אני אחדש לך אם אומר שברוב המדינות, אין "יבואן" אלא חברה בת של הגוף עצמו?

מבחינתי שטויוטה היו פותחים את "טויוטה ישראל", והיית מקבל Car configurator כמו בכל מדינה מתוקנת ומזמין את האוטו לפי הספציפיקציה שאתה רוצה באחד מ10 דילרים ברחבי הארץ. לא היית מחוייב לקנות את מה שיוניון (או דלק, או לובינסקי וכו') מחליטים בשבילך.

או, שתנתן האפשרות גם לעשות ייבוא עצמאי למי שרוצה (או דילרים שמעוניינים בכך). כך נקבל מכוניות ברמת גימור אירופאית.

ל-roee: אז מה אתה מציע, שכמות המינימום המותרת של כריות תהיה 6? מכיר עוד מקום בעולם עם מגבלה כזו? מה עם כל אלו שאין להם? יפסיקו לעשות ביזנס? או שדגמים שאין להם 6 כריות מותר יהיה למכור? אתה רואה בעיני רוחך מצב כזה?

לא, על המדינה צריכה למצוא את האיזון הנכון. זה לא פתרון של "שלוף" ואולי צריך להקבע לגופו של כל מקרה. בשורה התחתונה, באופן עקבי וברור, מכוניות שמגיעות מצויידות במיטב אביזרי הבטיחות באירופה מיובאות הנה ערומות כמעט לגמרי. עזוב את כריות האוויר - מה לגבי ESP? העובדה שהמערכת קיימת, תיאורטית, בכמעט כל דגם רכב שמצוי בישראל ועדיין רובן המוחלט של המכוניות העממיות מגיע בלעדיה, כתוצאה משיקולי רווח של היבואנים, זה מחדל, לא פחות.

אתה יודע מה, אולי באותה הזדמנות גם נטיל הגבלת מהירות כך שאף מכונית לא תוכל לעבור, נניח, 110 קמ"ש? הרי ממילא אסור לנסוע מהר יותר, והנה תרמנו תרומה ענקית לבטיחות בדרכים. בעצם, אולי גם נמנע לחלוטין מכירת רכב דו-גלגלי, שהוא סתם מסוכן? אין לזה סוף.

זו כבר דמגוגיה לשמה. אני בעד התערבות ממשלתית רגולטורית, לא פגיעה בחופש הפרט. איפה שיש מונופול, על המדינה לדאוג שהוא לא יפגע בצרכנים. זה לא פגיעה בחופש הפרט, נהפוך הוא - זו מניעת הפגיעה בחופש הפרט על ידי חברות עם אינטרס מסחרי. וכבר הבאתי דוגמא קודם.

אם היה שוק חופשי, הדיון הזה לא היה מתקיים מלכתחילה.

ראבאק, זה שוק חופשי. יש ברירה, יש מבחר ואפילו גדול. חסרות מכוניות בשוק עם 6 כריות אוויר? אם אתה לא מתכוון להכריח את כל הציבור לנסוע במכוניות כאלו, תצטרך לקבל את העובדה שרוכש המכונית הישראלי יקבל החלטה שמרכיב הבטיחות בתוכה הוא ענין פרטי שלו.

זה לא "שוק חופשי". ברגע שעל פי מדינת ישראל אסור לחברה X לייבא מכוניות של טויוטה במקביל ליוניון מוטורס, על פי החוק, זה כבר מפסיק להיות שוק חופשי. ברגע שהייבוא "האישי" אסור לגופים מסחריים ומסורס עד כדי חוסר טעם לאנשים פרטיים, זה מפסיק להיות שוק חופשי.

לפי מה שאני קורא כאן, אתה אמור גם להתנגד להטבות המיסוי על רכבים עם תוספת כריות אוויר. אני טועה?

לא אמרתי איך המדינה צריכה לגרום להופעת כריות אוויר בכלי הרכב שמגיעים לישראל, רק אמרתי שהיא צריכה להתערב - ומבחינתי, הטבות מס הן כלי מצויין ולא דרקוני לעודד מפרטים בטוחים יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אתה בפורום הלא נכון, הקורולה לא אהודה פה פשוט בגלל שהיא לא רכב למי שאפילו טיפה חובב רכב. ... אני בספק אם רבים האנשים פה שייקנו קורולה מבחירתם האישית ולכן לא תמצא פה מספיק אנשים שיתמכו בך במאבק פרטי נגד היבואן הספציפי.

מה הקשר בין מחט לישבן ?

הדעות שנשמעות השרשור הזה אין להן דבר וחצי דבר עם העובדה שמדובר בקורולה דווקא. כל מה שנאמר נכון לגבי כל יבואן אחר (ולא רק יבואנים. כל ספק שירות בתשלום).

אם הלקוח לא מוכן לעמוד על שלו, ולא מוכן להתעקש על עקרונותיו, שלא יבוא בטענות על המוצר הקלוקל שהוא מקבל (וזה לא משנה אם מדובר בקורולה דלת אבזור בטיחותי, בעיתון יומי שהפך מזמן לצהובון, בערוץ 2 שמאכיל לקוחותיו אשפה עטופה צלופן וכו').

פורסם
אולי אני אחדש לך אם אומר שברוב המדינות, אין "יבואן" אלא חברה בת של הגוף עצמו?

מבחינתי שטויוטה היו פותחים את "טויוטה ישראל", והיית מקבל Car configurator כמו בכל מדינה מתוקנת ומזמין את האוטו לפי הספציפיקציה שאתה רוצה באחד מ10 דילרים ברחבי הארץ. לא היית מחוייב לקנות את מה שיוניון (או דלק, או לובינסקי וכו') מחליטים בשבילך.

או, שתנתן האפשרות גם לעשות ייבוא עצמאי למי שרוצה (או דילרים שמעוניינים בכך). כך נקבל מכוניות ברמת גימור אירופאית.

מה זה משנה אם היבואן הוא חברת-בת של היצרן? אתה חושב שהעניינים מתנהלים שם אחרת? היבואן המקומי מחליט מה הצרכים של השוק ואיך הוא רוצה לתת מענה לצרכים הללו, ואת זה הוא משווק שם. אם תבוא ותטען שצריך להקל על יבוא אישי, אני הראשון שיתמוך בכך. אבל הרי לא זה מה שאתה אומר כאן. אתה דורש להכתיב מדיניות שיווק לחברות פרטיות הפועלות בשוק חופשי לפי קריטריונים מקובלים גם בעולם. כן, תתפלא, אבל גם יבואני טויטה בדרום-אפריקה, נניח, לא מציעים ללקוח המקומי את כל קשת הדגמים העולמית, גם שם יש מגבלות אבזוריות כולל בתחום הבטיחות, ואף סוכן שם לא יעיז לחשוב על יבוא עצמי ממדינות אחרות. אתה מוזמן לבקר באתר של טויוטה דרא"פ - מבטיח לך שתמצא שם כמה וכמה דגמים עם 2 כריות אוויר, למשל.

לא, על המדינה צריכה למצוא את האיזון הנכון. זה לא פתרון של "שלוף" ואולי צריך להקבע לגופו של כל מקרה. בשורה התחתונה, באופן עקבי וברור, מכוניות שמגיעות מצויידות במיטב אביזרי הבטיחות באירופה מיובאות הנה ערומות כמעט לגמרי. עזוב את כריות האוויר - מה לגבי ESP? העובדה שהמערכת קיימת, תיאורטית, בכמעט כל דגם רכב שמצוי בישראל ועדיין רובן המוחלט של המכוניות העממיות מגיע בלעדיה, כתוצאה משיקולי רווח של היבואנים, זה מחדל, לא פחות.

ועובדה שכוחות השוק עושים את שלהם, ו-ESP - כמו כריות אוויר מרובות - הולך והופך לנורמה. אתה קורא לזה "שיקולי רווח", שזו דרך מצויינת לגרום לזה להשמע רע ולהשכיח מאתנו שכל מי שעושה ביזנס עושה את זה בסופו של דבר כדי להרוויח. אני קורא לזה מדיניות שיווק. מה שמעניין אותי זה כמה כריות אוויר נחשב אצלך בסדר. 4 כריות אוויר זה מחדל? אז מה עם כל המכוניות שנמכרות כאן עם 2 כריות? למה נטפלת דווקא לקורולה? אם בטיחות הציבור היא שמטרידה אותך, למה לאפשר ב-כ-ל-ל למכור כאן מכוניות עם פחות מ-6 כריות? מה לגבי כל נוסעי סופרמיני בישראל, או נוסעי טנדרים - להם לא מגיע להיות בטוחים?

מה שאני מנסה להראות לך זה שאין לזה סוף. אתה לא יכול להחליט שאתה מכריח גורם מסויים לרמה מסויימת של אבזור, רק בגלל שאצל היצרן שלו היא קיימת. ובכלל, העובדות מראות שבטיחות מכוניות זה דבר דינמי שמתפתח יפה מעצמו. לפני עשר שנים מכונית עם 2 כריות אוויר עדיין היתה נדירה, ועל 4 בכלל לא היה מה לדבר (ובטח לא על ESP). תראה את המצב היום. הנורמות ימשיכו להתפתח, עם הזמן מה שהיום נחשב למינימום - 2 כריות - יהפוך לבלתי מקובל. ככה זה עובד, ועובד לא רע.

זו כבר דמגוגיה לשמה. אני בעד התערבות ממשלתית רגולטורית, לא פגיעה בחופש הפרט. איפה שיש מונופול, על המדינה לדאוג שהוא לא יפגע בצרכנים. זה לא פגיעה בחופש הפרט, נהפוך הוא - זו מניעת הפגיעה בחופש הפרט על ידי חברות עם אינטרס מסחרי. וכבר הבאתי דוגמא קודם.

אם היה שוק חופשי, הדיון הזה לא היה מתקיים מלכתחילה.

זה לא "שוק חופשי". ברגע שעל פי מדינת ישראל אסור לחברה X לייבא מכוניות של טויוטה במקביל ליוניון מוטורס, על פי החוק, זה כבר מפסיק להיות שוק חופשי. ברגע שהייבוא "האישי" אסור לגופים מסחריים ומסורס עד כדי חוסר טעם לאנשים פרטיים, זה מפסיק להיות שוק חופשי.

לא דיברתי על חופש הפרט. דיברתי על שוק חופשי - שני דברים שונים. וכן, אני קורא לזה שוק חופשי. במדינת ישראל נמכרים, פעם אחרונה שספרתי, 39 מותגי רכב שונים. זה לא מספיק לך? רק בקבוצת הגודל-מחיר של הקורולה ספרתי איזה 15. זה לא מספיק מבחר? לא מספיק כדי להגדיר שוק חופשי? אני לא מבין למה אתה מתעקש להכריח דווקא את טויוטה שתהיה לה אלטרנטיבה עם 6 כריות. אם זה כל כך חשוב לך, לך ליצרן אחר - או, במטותא, שלם קצת יותר כסף ותביא את מה שאתה רוצה ביבוא אישי.

לפי מה שאני קורא כאן, אתה אמור גם להתנגד להטבות המיסוי על רכבים עם תוספת כריות אוויר. אני טועה? לא אמרתי איך המדינה צריכה לגרום להופעת כריות אוויר בכלי הרכב שמגיעים לישראל, רק אמרתי שהיא צריכה להתערב - ומבחינתי, הטבות מס הן כלי מצויין ולא דרקוני לעודד מפרטים בטוחים יותר.

ואתה מדבר איתי על דמגוגיה? אין לי שום בעיה עם הטבות מס, כי זה לא משהו שאוסר (או, לחילופין, מכריח), אלא משהו שמדרבן בדרך חיובית. ומצטער, כשאתה אומר שזה מחדל שאפשר למכור בישראל מכוניות במפרט בטיחותי X, זה בכלל לא נשמע שאתה מתכוון למדיניות עידוד...

טל

פורסם

חשבתי לעצמי היום, אם הדולר נמצא בשפל ויבואנים קונים הכל בזול ומחירי מוצרי החשמל ירדו משמעותית, למה מחירי הרכב לא ירדו בהתאם?

פורסם
חשבתי לעצמי היום, אם הדולר נמצא בשפל ויבואנים קונים הכל בזול ומחירי מוצרי החשמל ירדו משמעותית, למה מחירי הרכב לא ירדו בהתאם?

כי רכב הוא מוצר מיוחד. זהו אחד מהמוצרים הבודדים שידוע שבמהלך חיו יימכר לבעלים אחרים.

במדינה עתירת מיסוי כמו שלנו, קיימת חשיבות רבה למחיר שבו יספוג שוק המשומשות את הרכב.

הורדת מחיר המכונית החדשה, תפגע במחיר המכירה של המשומשת ותגרום לחוסר שביעות רצון אצל המוכר. הדבר עלול לגרום להקטנת הכמות של המכוניות החדשות שמוכר היבואן - כי המכונית לא שומרת על ערכה - דבר שיפגע בעסקים.

יתרה מזו, נסה לדמיין איך ירגישו ומה יעשו אלה שרכשו את הרכב בדיוק לפני הורדת המחיר ועכשיו הם מרגישים ש"רימו אותם".

סיכום - מהטעמים שהוסברו יבואני רכב מנסים להימנע מהעלת מחירים. ברור להם שהמחיר יכול לנוע רק בכיוון אחד - למעלה. אחרי העלאת המחיר תיקון כלפי מטה הוא כמעט בלתי אפשרי.

פורסם

סתם כדי להוסיף "פלפל" לשרשור (אני לא מעודד התערבות ממשלתית בהחלטות סחר חופשי של חברות פרטיות ("אל תירק לבאר שאתה שותה ממנה")) -

טל"ש, מה תגיד על העובדה שהחל ב2012 מערכת ESP (או דומה לה) תהיה חובה ברכב הנמכר בשוק האמריקאי ? :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם קניתי טלוויזיה ב10 אלף, והדולר ירד ומחיר הטלוויזיה ירד ל9 אלף... the same עם מכוניות, אין מה לעשות,אני בטוח שאם הדולר יעלה ל6 שקלים (לא עלינו) היבואנים יעלו את המחירים, ואז מי שיקנה את האוטו אחרי עלית המחירים ירגיש פראייר.

אז פה ושם אנשים לא יהיו מרוצים, אין מה לעשות!

פורסם

האם מישהוא , מקורב להנהלת חברת ליסינג, עשה כבר נסיעת מבחן בקורולה החדשה ( 4 דלתות ) ו/או באוריס ( 5 דלתות ).

ישנם שמועות שקיימות בארץ כבר כמה מכוניות-מדגמים שונים, ונמצאות במבחנים של החברות הגדולות וחברות הליסינג.

אז למי שהוא היה כבר את הצ'נס לעלות על הרכבים האלו- או לפחות לראות אותם בעין.???

שמעתי גם שהשבוע הראו כבר כמה רכבים כאלו לסוכני טויטה - אבל לנו הפרטיים לא נותנים לראות-אין גם באולומות בתצוגה

• תוכן חדש...