Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון ראיתי כל מיני קיטים מוכנים להתקנת NOS שכוללים בלון, הסלונואידים הדרושים, כל הצנרת והחיווט -

מה שהעלה בי את השאלה, בואו נצא מנקודת הנחה שיש ברכבי מנוע 1600 אטמוספרי, וברצוני להתקין מערכת NOS - האם כל מה שנדרש זה קניית המערכת והרכבתה, או שמא יש לבצע הכנה מקדימה של המנוע ולחזק בו חלקים מסויימים? (שזה מה שנשמע לי יותר הגיוני).

במידה ודרושים חיזוקים, אילו חלקים יש לחזק, כיצד, ומה העלויות של כזה פרוייקט מלבד רכישת מערכת ה NOS עצמה? (סתם מחשבה לפרוייקט בראלי שתבוא בע"ה בזמן הקרוב).

תודה רבה לכל יודעי הדבר! :)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בעיקרון הכל תלוי בקיט שקנית.

אם מדובר בשוט קטן כמו 30 כ"ס לא צריכה להיות בעיה משמעותית, לשוט של 100 כ"ס תצטרך מנוע מחוזק.

הכל כמובן משתנה בין מנוע אחד לשני, לי אין מושג ספציצי לגבי מנועי הפיז'ו.

עוד נקודה למחשבה - Nitrous oxide מוסיף למעשה חמצן לתערובת אבל במקביל כדאי מאוד להוסיף דלק אחרת התערובת שלך רחוקה מלהיות אופטימלית, ולמרות שהכוח שתקבל יהיה גבוה מהמקור, הזרקה של דלק נוסף בהתאם תייצר יותר ממנו.

מוטי

פורסם

מוטי, יש לציין שיש צורך גם בשינוי במעלות הצתה.

וכמובן ליצור חופש בבוכנות.

בגדול שוטים קטנים של עד 75 כ"ס לא אמורים להזיק למנוע במצב טוב.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

אז אתה אומר בעצם שאם אני קונה קיט של 50 כ"ס, לא אצטרך לבצע שינויים במנוע (בהנחה שהוא במצב טוב), ואצטרך רק לבצע שינויים במע' הזרקת הדלק ע"מ שתזרים יותר דלק?, ואיך מתאימים אותה להזרקה מוגברת ברגע נתון? ווסט דלק?

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

ישנם 2 סוגים של קיטים.

(ולא ניכנס כרגע למערכות ישירות המזריקות לתאי בעירה בנפרד - אקזוטיות יותר)

קיט יבש וקיט רטוב.

יבש- רק ניטרו מוזרק ועל המערכת של הרכב לדאוג לאזן בדלק.

רטוב-רצוי יותר שכן כאן מדובר כבר בדלק + ניטרו באופן פשוט ביותר - מפצלים טי מצינור דלק לקראת חנוכיה(rail).

אופציה ב', דהיינו, קיט רטוב הינה בטוחה יותר.

אינני רואה שום סיבה שמנוע תקין לא יחזיק שוט של עד 50 כ"ס.

אולי קלאץ' מחוזק, בכ"ז מדובר במומנט נכבד שמתווסף למשוואה אם כי אפשרי על קלאץ מקורי.

ראוי להזכיר כי לא מדובר בתוספת של 50 כ"ס ומדובר למעשה בכלל אצבע מסויים אם הולכים לפי הגדרות הטבלה המספרית שמגיע עם כל קיט וקיט לגבי יחס של ניטרו מול דלק.

אני הייתי הולך על ה"סייף סייד" מתחיל בקטן ועם יותר דלק מן הרצוי.

נמשיך?

מערכת ניטרו בסיסית מורכבת (איך לא) מבלון (להלן גם"הבקבוק")הבנוי ממעטפת מיוחדת המחזיקה את הלחץ שנבנה בו כאשר ממלאים אותו בנוזל הידוע בכינוי העממי "ניטרו".

על הבלון רצוי שיהיה שעון שיגלה לאוחז בו מה הלחץ בבלון ע"מ להגיע כ1000 פי אס איי באמצעות קירור או חימום הבלון.

מן הבלון רץ צינור מאובטח וממוגן עד לתא המנוע.

בדרך עובר פילטר, כמעט שכחתי, ומשם מגיע הצינור אל ה"סולונואיד" של הניטרו (זהו החלק האלקטרו מגנטי - מעין ברז הפותח בפקודה חשמלית את דרך המלך לנוזל/גז לזרום -ומשם אל ה"פוגר" - זהו החלק שתפקידו להזריק את הניטרו לבדו או בתערובת עם הדלק - מעין מזרק).

במערכת רטובה, ישנו "סולונואיד" לדלק בנפרד מזה של הניטרו ואליו מגיע פיצול של צינור דלק לפני החנוכיה של האינג'קטורים.

הדלק עובר את ה"סולונואיד" שלו ורץ אל הפוגר.

עצירה להסבר קצר:

מערכת שכזו מאובטחת בדומה לנשק ע"י ניצרה.

זהו מתג "טוגל" בדומה למתג חשמלי פשוט ביותר וכאשר הוא מועבר ל1 המערכת דרוכה.

ישנו "סוויץ" על המצערת וכשהנהג פותח אותה ל wot אזי המגע נוצר והפקודה להיפתח ניתנת לסולונואידים.

מתג "טוגל" על 1 ו"סוויץ" לחוץ חייבים לבוא יחדיו.

הסוויץ הינו ההדק.

כמובן, שעל הבקבוק להיות פתוח- בין עם באמצעות ברז חשמלי ובין אם ידנית.

חזרה לעניין, "הסולונואידים" נפתחו ניטרו ודלק מוזרקים באותה נקודת זמן ע"י "הפוגר" כאשר הניטרו יושב מעל הדלק ב"פוגר" ומפזר את הדלק בלחץ שלו.

בתוך ה"פוגר" ישנן מעין "כוסיות" קטנות, אחת לדלק אחת לניטרו והן ממוספרות במספרים המתאימים לגודל החריר שקדחו דרכן מבעוד מועד במפעל או על ידי מומחה.

ב"כוסיות" האלה עובר הנוזל של הניטרו וכן של הדלק וגודל החריר ב"כוסיות" יקבע את כמות הניטרו והדלק שיוזרקו.

מכאן העסק יותר פשוט, דלק וניטרו מגיעים לסעפת יניקה הניטרו אם עדיין במצב נוזל, יהפוך לגז, ויקרר משמעותית את סעפת היניקה ואת תאי הבעירה (+איטומם) הדלק יתחבר אל החמצן שנוצר בתהלך ההתפרקות של הניטרו והפיכתו לגז.

כמובן שדרוש ניצוץ ובוכנה במיקום מתאים.

ואז נוצר כוח.

ויש גם פליטה.

וזהו.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• ספונסר פורום
פורסם

ירון נתן הסבר יפה ודי ממצה,אבל רק לחידוד..

אומנם רק בתוספת דלק לניטרו תיווצר תוספת כוח,אך שימו לב,במידה ויזרום ניטרו ללא תוספת דלק לשניה או 2 תיווצר תערובת עניה מאוד שתיצור דטונציה הרסנית!!!

כלל אצבע,ניטרו בלי דלק שווה מנוע שבור

אני יכול להעיד על עצמי שאני היום אחד האנשים עם הניסיון הגדול ביותר בשימוש בניטרו בארץ.

הרכבתי ניטרו על מנועי רכב,אופנועים ואפילו על טרקטורון אחד,במידה והמנוע תקין,ולא מפריזים בקוטר הדיזה(שהיא זו שקובעת את תוספת ההספק) ולא מתפרעים בלחיצה אחרי לחיצה אז אין שום בעיה בשימוש בניטרו.

בכל מקרה,רצוי לעבור לשימוש במצתים בעלי דרגת חום גבוה יותר ולדלק בעל אוקטן גבוה יותר,כמו כן לאחר את ההצתה במספר מעלות כדי למנוע מצב של דטונציה.

את צינורות הניטרו יש להעביר מחוץ לתא הנוסעים ולא בתוכו,כי דליפה מהגז הזה תגרום לכל הנוסעים ברכב לצחוק בלי סוף(N2O משמש כגז צחוק לרופאי שיניים).

בהתעסקות עם כל נוזל\גז תחת לחץ יש לנקוט במשנה זהירות למניעת פציעות ואפילו הרג,לחץ הבלון בימים חמים יכול להגיע ל1200 psi

בברכה,אורן

פורסם

אורן אני קראתי את האמור לעיל ואני רוצה לשמוע ממך כמה תעלה מערכת שלמה של ניטרוס רטוב ( לדוגמא 50 כ"ס ) מורכבת על האוטו ( נניח שהאוטו במצב תקין בלי בעיות ) . האם עולים על זה במשרד הרישוי ? כי לפי ידיעתי זה אסור !

והאם אפשר להוריד את המערכת לפני הטסט ולהחזירה אחר כך ( כלומר פירוק עצמי ) ?

אם המערכת תלויה בסוג הרכב אז בו נניח שמדובר על E30 250 או האצ'בק 93-96 לדוגמא .

עוד שאלה , האם המערכת אפשרית גם על קרבורטור ? או רק על מערכת הזרקה , ואם כן אפשר מה ההבדל בתוצאות ?

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

פורסם

אף טסטר לא ידע לזהות את המערכת הסר דאגה מלבך.

אתה יכול להסתיר את ה"סולונואידים" בקופסת פלסטיק אבל האמן לי שאתה לוקח מקדם היסטריה מיותר.

ולשאלתך המקורית ניתן לפרק את המערכת, אני לא הייתי עושה זאת אחרי כל הטרחה. מה בדבר האיטום שעלול להיאבד ?

עלות המערכת כ2000 עד 4000 ש"ח תלוי אם משומש או חדש.

אין צורך בהחלפת פלגים כלשהם בוודאי לא לחמים יותר.

מדברים על ירידה בדרגות חום לפלאג שמסוגל להעביר את החום מתא הבעירה אל ראש המנוע ואל נוזל הקירור הזורם בו.

אני הייתי משתדל לשמור כמה שפחות מתכת בתא הבעירה כך שרצוי פלאג עם אלקטרודה קצרה ולא (!) פלטיניום.

הא ותו לא.

יכול להיגרם רק יותר נזק אם תרדו בדרגות חום ללא צורך. הבעירה לא תהא כראוי הפלאג לא יתנקה טוב + הנעות בוקר קשות.

ואין צורך לעשות פעולה כזאת כל זמן שמדובר בשוט קטן.

אין גם צורך לשנות טימיננג - שוט קטן.

תשימו 98 אם זה עושה למישהו טוב על הלב.

אתם יכולים להשתמש בקיט יבש רק דאגו שיהיה איזון מתאים בין הדלק לניטרו.

אל תגיעו בשום פנים ואופן לניתוקי הצתה! אז הדלק ניקטע ויכולות להיווצר בעיות.

לא ניתן לתת כאן הוראות התקנה אלא רק "גייד ליינס" אז ברור מאליו שהצינור של הניטרו עובר מחוץ לתא הנוסעים ורצוי במיקום בטוח שלא יפגע.

חברי נסחף כאן מעט. אף אחד לא יהרג ולא תיפול שערה משערות ראשו באם ינקוט במשנה זהירות.

הנוזל בבקבוק תחת לחץ - אמת. אלא מה? לא זו הבעיה לפחות לא עבורנו בני האדם אלא עבור המנוע שכן לחץ גבוה מדי יגרום למנוע להיות עני בדלק.

הבעיה שנוזל שמוצג לאוויר מיד יעבור "רתיחה" והופ לגז. בדרך האנרגיה משחררת קור עד כדי יצירת כוויות קור.

לכן - שימוש רק במפתחות מתאימים ולא בידיים.

קוטר הדיזה של הדלק וקוטר הדיזה של הניטרו צריכות להיות תואמות זו לזו לפי טבלה מפורטת כאשר זו של הדלק גדולה יותר מזו של הניטרו.

המערכת ניתנת להרכבה על כל מנוע ואם מדובר במנוע 6 צילינדר אזי המנוע מסוגל "לעכל" יותר ניטרו.

בקרבורטור ישנו סנדוויץ מיוחד שמשתמשים בו אבל אין זה רלוונטי היום, כמעט.

ההרכבה של המערכת אינה קשה. היופי והקושי הינם שמירה על איזון עדין בין דלק וניטרו. זו המומחיות.

וכמובן- ניתן ללחוץ על דוושת האוץ ולהפעיל את המערכת בכל הילוך עד למנתק עד שהבקבוק יתרוקן כמה שתחפצו.

ממליץ המלצה חמה לא מראשון וכן לא מתחת לכ2000 סל"ד.

ירון

פורסם

ירון, אני מוצא שהטיפים שלך ושל אורן מצויינים אם כי מעדיף את משנה הבטיחות שנוקט אורן.

בכל זאת מדובר בבלון גז בלחץ ארבע ספרתי (ב-PSI).

בכל אופן, יופי של מידע :mm_yeah:.

מוטי

פורסם

אין שום צורך לדאוג כל זמן שהבלון תקין ועבר בדיקה מתאימה ואין דליפות.

עיסוק עם הבלון רק כשהברז שלו סגור ורק ע"י מי שמבין כיצד לפתוח לאט לאט את חיבוריו ולתת לעודפים להיפלט בדרך בטוחה.

אפשר גם להתקין "פורג'" ולשחרר לחץ שקיים בצינור הניטרו לאטמוספירה לפני מגע בו.

הסכנה היחידה הינה רק כוויות קור ומכאן גם השימוש במפתחות.

לשאלתו של האחרון - כגודל הבלון והדיזות שלך כך תוכל להינות יותר זמן רב יותר.

ובדר"כ אכן מדובר בכוח "מתפרץ" אך יש גם מחשב שמסוגל לתת מינונים שיגרמו לכוח להיווצר באופן לינארי.

ירון

פורסם

תודה רבה ירון על הטיפים שנתת .

עכשיו איפה אפשר להתקין מערכת כזו?

אם אני לוקח את הסיכון אז עדיף ללכת אצל מומחה בדבר. כך שיעשה לי שילוב מדויק של ניטרו ודלק כפי שציינת שלא גרם נזק למנוע.

עוד שאלה, האם השוט הוא חד פעמי? כלומר מתי שאתה פותח את הצינור אז הוא מרוקן את מיכל הגז ? או שאתה מזרים גז לפי רצונך ?

וכמה יעלה בסביבות מילוי הניטרו ( לדוגמא שוט של 50 כ"ס בשפה שאני מבין ) .

BMW M3 לבעלי לב חזק !!!

Everybody makes mistakes, that’s why they put erasers on pencils!!

פורסם

אחלה מידע עשיר ומעניין :mm_yeah:

יש לי שאלה:

דובר על כך שקיט רטוב הוא אידאלי יותר, כי הוא כולל בתוכו את תערבות של הדלק עם הניטרו מוכנה מראש.

בקיט יבש כאמור, נדרש לבצע איזון בין כמות הניטרו שהוזרק לדלק שאמור להתערבב איתו- או כמו שירון אמר, על המערכת לדאוג לאיזון.

איזו מערכת כביכול אמורה לבצע מדידה של כמות הניטרו והזנת דלק בהתאם? (הרי המערכות המקוריות ברכב לא נועדו למדוד ריכוז של הגז הזה, שהוא לבטח לא כמו האויר שנמדד ב-MAF)

מתקינים חיישנים נוספים המתחברים למחשב? (הרי ממנו תגיע הפקודה להזרקה דלק..)

אם הבנתי נכון, קיט יבש הרבה פחות כדאי מקיט רטוב משום שהוא אינו מגיע בתערבות הנכונה של דלק וניטרו כמו הרטוב.

אם כך, איפה היתרון או הסיבה להתקנות קיט יבש? מחיר זול משמעותית??

תודה,

אמיר.

פורסם

חיישן החמצן ידע לזהות את עודף החמצן שכן בזה מדובר (בעיקר) פירוק הניטרו לחמצן.

אין שום טעם לקנות קיט יבש הקיטים הרטובים אינם יקרים יחסית ליכולות שלהם.

קיט יבש יהפוך לרטוב בתוספת של "סולונואיד" דלק.

הנהג אחראי על תזמון ההזרקה באמצעות דוושת האוץ.

אם יעזוב את הדוושה תיפסק זרימת הנוזל.

מילוי עולה כ200 ש"ח לכ5 קילו נוזל.

ירון

• תוכן חדש...