Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להשקיע כ60 אלף ש"ח ברכב.

הפרמטרים הם ספורטיביות ויחסית ייחודיות.

אני חושב לכיוון הGOLF GTI (שממש קשה למצוא בשנתון 99, נקיה לגמרי), SEAT LEON.

מה עוד ניתן לדחוס בתקציב הזה?

חשבתי על פורשה שנתון 1970-1980 לא במצב מזהיר כמובן אלא אחת זרוקה, מבחינה מכנית הטיפולים הם בחינם, מבחינה חיצונית ופנימית אני מוכן להשקיע ממש הרבה זמן בתיקון, כמובן לא יותר מידי כסף.

באיזה מחיר נמכרות פורשה שנים 70-80? האם הביטוח יקר לנהג חדש על רכבים כאלו (למרות שהם ישנים)? עד כמה הרכב זולל דלק?

פורסם

נפתח בזה שהפורשה משנות ה-70 אינה מיועדת לחובב נהיגה צעיר. הרכב נטול בקרות, ונשיכתו קטלנית. לסיים את החיים כמו ג'יימס דין זה אמנם הירואי, אך מיותר למדי. חוץ מזה שבאופן מעשי האופציה הכמעט יחידה היא יבוא מחו"ל.

לדעתי לחובב המתחיל, יתאים רכב כמו פונטו HGT - רכב נאה בהחלט ולא נפוץ על הכביש, שאחזקתו אינה יקרה במיוחד והתנהגות הכביש שלו היא בטוחה ולא עצבנית מדי, אמנם לא ספורטיבי כמו קליאו ספורט לדוגמא, וטוב שכך (כרכב ראשון).

אם באמת יש נכונות להשקיע במכונאות, אפשר לחפש רכב יותר קלאסי - כל אחד וטעמו, אני (כמובן) הייתי מציע איזו אלפא ישנה. גם בין האלפות, כמובן, יש כאלו שהתנהגותן יותר עצבנית (בעלות הטרנסאקסל החזקות, למשל) וכאלה שיותר מתאימות לנהג צעיר. רכב כמו אלפא ספרינט למשל, יכול להיות מתגמל ומהנה ביותר אם מוצאים אחד במצב סביר.

עד כאן איטלקיות, וכעת אפנה את הבמה לחובבי הצרפתיות 8)

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

נתחיל בקל (או שזה הקשה) - הפורשה:

מציע לך להמתין לדבריו של משתמש בשם "פספרטו" (ג'ורג). הוא ייבא לאחרונה פורשה משנות ה70 לארץ, וכזכור לי אמר שהתענוג עלה בסביבות ה120 אש"ח.

יותר מזה קשה לי לאמר לך, כי אני לא בקיא בעלויות, אבל התקציב נשמע נמוך מעט. חכה לחכמים ממני.

לגבי רכבים אחרים - קליאוספורט (וואו, המילה הזו ממש נהייתה מנטרה בזמן האחרון), GTI6, 106 GTI או כפי שאמרת הגולף והלאון. גם 156 ידנית (נדירות) היא אופצייה.

מה הדרישות שלך מהרכב? כל השמות שנזרקו כאן מביאים מאפיינים שונים לשולחן, ככה שכדאי לדעת מה הציפיות שלך לפני שמכוונים אותך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הדרישות הן כח, אמינות סבירה וייחודיות.

לגבי הנהיגה, אין שום צורך בלבטל רכבים שדורשים רמת נהיגה טובה (פורשה וכו'), כי יש לי אותה, ואני לא מדבר על החלקות פה ושם "עם החבר'ה בשכונה".

פורסם

פורשה מהשנים האלה לא תיכנס לך בתקציב, אם תרצה בעתיד תוכל לרכוש אחת שמוצעת למכירה בארץ או לייבא אחת בעצמך כשההוצאה כולה עומדת על בערך 120K לפורשה משנות ה 70 כמו שכבר כתבו כאן.

אחלה רכב בשבילך יהיה לדעתי קליאו ספורט דור ראשון - אוטו עם התנהגות טובה, כוח, נוחות ועוד המון ממתקים.

אמינות טובה אם תטפל בה כמו שצריך, כמו כן לא רואים כזו כל יומיים על הכביש מכיוון שאין כאלה (או יותר נכון לא שרדו) הרבה בארץ.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

לגבי הנהיגה, אין שום צורך בלבטל רכבים שדורשים רמת נהיגה טובה (פורשה וכו'), כי יש לי אותה, ואני לא מדבר על החלקות פה ושם "עם החבר'ה בשכונה".

רכב לחובב נהיגה צעיר ( 18 )

אם ככה, תקח הלוואה ותקפוץ כבר ישר ל-S2000...

כל המכוניות בדרך כבר יהיו קטנות עליך.

:shock:

שנת רישיון אחת? ניסן אלמרה כרכב נהיגה עיקרי? (או..החלקות עם האלמרה?)

פורסם

אם באמת יש נכונות להשקיע במכונאות, אפשר לחפש רכב יותר קלאסי - כל אחד וטעמו, אני (כמובן) הייתי מציע איזו אלפא ישנה. גם בין האלפות, כמובן, יש כאלו שהתנהגותן יותר עצבנית (בעלות הטרנסאקסל החזקות, למשל) וכאלה שיותר מתאימות לנהג צעיר. רכב כמו אלפא ספרינט למשל, יכול להיות מתגמל ומהנה ביותר אם מוצאים אחד במצב סביר. זה הקטע - שלא מוצאים.

עד כאן איטלקיות, וכעת אפנה את הבמה לחובבי הצרפתיות 8)

:shock:

ספרינט לנהג חדש בן 18 שמחפש ייחודיות וחושב על גולף 99 ?

עם תקציב של 60K הייתי מגרד עוד קצת והולך על פיאט קופה.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

מסכים עם בעל הספרינט כאן.

רוצה רכב ייחודי ומדבר על גולף? בן 18 ומדבר על פורשה? (אני גם בן 18, וגם לי יש אלמרה - אבל בפורשה אני אנהג יותר לאט מאמא שלי, זה רכב שמפחיד אותי, ואני נוהג בסדר גמור++ תודה ששאלת).

מבחינתי, אם אתה רוצה מכונית שבאמת נראית לא מהעולם הזה - פיאט קופה זו אחלה ופציה, אם אתה רוצה הוט-האץ' שנראית טוב ויש לה בעיקר כח (ההגה מת :)) אז פונטו HGT היא אופציה לא רעה, גם GTI6 היא אופציה מעניינת - אבל נורא קשה למצוא, והיא מיועדת יותר לחובבי הפניות.

אהה.. יש גם יונדאי קופה, נראית לא רע, כח יש לה...וזהו?:roll:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ספרינט ב 60K? בהחלט לא מדברת למישהו שמחפש גולף 99, עולם שונה... את הספרינטים עדיף תשאיר לאוהבי היושנה ולא לבעלי תקציב שירוצו לחבר להן חצאיות, בניה למע' ושאר הירקות.

לפותח השרשור? מה אתה מחפש? סיבובים? קו ישר?

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני פתוח להצעות, אני אוהב במידה שווה קלאסיקות וגולפים עם חצאיות כמו שהוזכר פה.

עוד פעם, תחשבו שהרכב נועד לנהיגה ע"י אבא שלי שעבר 5000 קורסים כי מבחינת נהיגה אין צורך בהתחשבות בקנייה הזאת.

חקרתי קצת ומצאתי שהקליאו עדיפה כרגע, גם מבחינת מחיר.

איזה שנתון ניתן למצוא ב60 אלף? מה החולשות של הרכב (מבחינת בדיקה לפני קניה)?

פורסם

shellcase כתב:

גם GTI6 היא אופציה מעניינת - אבל נורא קשה למצוא, והיא מיועדת יותר לחובבי הפניות.

עם 167 כ"ס, הGTI6 לא בדיוק תאכזב את חובבי הקו הישר (בעיקר שנק' ההשוואה היא גולף).

max2005b כתב:

עם כל הכבוד, כנראה שאתה עדיין לא מבין ש-"אין לך אותה".

הפורשות משנות ה70 לא נחשבות לרכבים שקל לנהוג בהן. בהחלט לא מקבילות לאלמרה "אימתנית".

מהתפתחות השרשור, בהחלט נשמע שהקליאו היא הכיוון, ולא חסרים כאן בעלי קליאו שיוכלו לכוון אותך.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בואו נחשוב מחדש על הגדרת מכונית לצעירים. היא צריכה להיות:

1) כיפית לנהיגה, אך חסכונית בדלק

2) בעלת מראה בולט לעין, אך לא יקרה לרכישה

3) צריך להיות בה ניצוץ ספורטיבי, אך היא צריכה להיות גם פרקטית, אמינה וזולה לאחזקה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

צודק, הרכבים הנ"ל באמת מספקים את הצרכים של רוב הנהגים, אם אתה מוצא לי אחת טובה ב60k אני קונה וייתן לך עוד 5k מתנה.

אופק

(הפלאפון שלי בחתימה, תיתקשר לתת לי פרטים על ה sti, אבל גם gt באה בחשבון. בכל שעות היממה, רציני מאוד)

• תוכן חדש...