Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני וכמה חברים שוקלים רכישה של מספר משאיות 6X6 מעודפי הצבא האמריקאי לצורכי עבודה (נא לא לבקש פירוט מי מה ומו, זה ארוך ומשעמם).

אני מנסה לאסוף מידע ממי שיצא לו לעבוד על המשאיות הצה"ליות אי פעם, אני לא בטוח איזה מנועים הגיעו לארץ ויודע שקיימים מספר סוגים בשירות הצבא האמריקאי מתוצרת מספר מפעלים כולל GM וג'יפ, טורבו דיזל 6 טורי וגם מנוע שנקרא All-fuel שלמיטב הבנתי אמור לעבוד על כל סוג שהוא של דלק.

כל מידע בנושא ייתקבל בברכה, בין אם לגבי חלקים שנוטים להתקלקל יותר או פחות מכל סוג שהוא מנועים שכדאי לבדוק לעומק, תיבות העברה, מערכות הגה או בקיצור כל פיסת מידע.

תודה מראש!

מוטי

פורסם

בסדנא ששירתי בה יצא לי לעבוד לא מעט על ריאו קמינס 5 טון.

משאית חזקה להפליא,מנוע דיזל קמינס פשוט ואמין,6X6 קבוע עם תיבת העהברה קצר\ארוך,הגה כוח(אין ב 2.5)ועבירות מדהימה.

בצה"ל שירתו ריאוסים שניקראו ריאו רב-דילקי,כלומר יכל לפעול על סולר או מזוט.

בנוסף היו גם דגמי בנזין של ה 2.5,נימצאים כיום בימח"ים.

משאית מצויינת למי שניזקק ליכולת העבירות והצליחה שלה,אמינה וקלה לטיפול ותיקון.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמו שציין חן - רכב מאוד אמין (גם לאחר אימונים מפרכים ברמת הגולן, טיפוס על בולדרים וכו'), עבירות טובה (לא זוכר ששקעו אצלנו ריוסים - מצד שני, נגמשים ותומ"תים כן). לעניין העבירות תורם הגובה הרב של החלקים המניעים וכן המנוע - מעולם לא היה צורך בהחלפת אגן שמן למשל, דבר שהיה פק"ל בכמעט כל הג'יפים (אבירים, סופות) שההשתתפו באימונים.

כאשר יש להחליף חלק - החלקים מאוד נגישים (כלי ישן - תא המנוע מאוד מרווח ואינו מכיל יותר מידי פריטים) וגדולים, כך שאין צורך לדחוף ידיים לכל מיני חורים ולהסתמך על חוש המישוש בלבד - אפילו תיקון מתחת לכלי די פשוט וקל להשחיל את הגוף בין החלקים.

לא זכור לי על חלקים שנוטים להתקלקל לעיתים תכופות, לא בגדוד ולא בחטמ"רים (מ הסתם, תורם לכך הקילומטראג' הנמוך יחסית שנדרש מהם).

פורסם

מוטי, מה הדגם הספציפי של המשאיות?

אם זה 2.5 טון אז מדובר בסדרת M35. ויש בה הרבה וריאציות לפי השנה והיצרן, יכולות להיות וריאציות A1, A2 או A3 ויש שינויים רבים ביניהן.

אם זה 5 טון אז הסדרות הנפוצות הן M54 (ישנות יותר, לרוב מנועי בנזין או רב דלקיים או רב דלקיים עם טורבו). בעיקרון אלו הדגמים הישנים והפחות מומלצים.

הסדרה הכי טובה היא M809 משנות השבעים שיוצרו ברובם ע"י AM GENERAL היא זו שיש בה מנוע קאמינס NH-250 אמין וטוב. הדגם הנפוץ בסדרה זו הוא M813A1 בעל ארגז DROP-SIDE.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח להשיב לך, כי אני מכיר את המשאיות הללו היטב, אבל כדאי שתמקד את השאלות שלך לדגמים ספציפיים.

פורסם

רק אל תשכח שמערכת הבלימה שלהם היא לא בדיוק המילה האחרונה בתחום. הרכב מאד לא בטיחותי בנושא זה ועוד מס' נושאים הקשורים לנסיעה על כביש, אבל שוב, אלה הרוכשים אותו לא מתכוונים לרכוש אותו עבור נסיעות באוטוסטראדה..

פורסם

תלוי איזו משאית מהסדרה. ב-M818 - ראש גורר יש מערכת בלמים פניאומטית מלאה כמקובל במשאיות מודרניות יותר.

פורסם
תלוי איזו משאית מהסדרה. ב-M818 - ראש גורר יש מערכת בלמים פניאומטית מלאה כמקובל במשאיות מודרניות יותר.

נכון, אבל למיטב ידיעתי מדובר במעגל בודד ולא דו מעגלים. מה גם שמדובר לא באוויר מלא אלא באוויר - שמן.

פורסם

עד כמה שאני זוכר למשאיות האלה יש תא נהג פתוח מכוסה ברזנט בלבד, ובצה"ל חובה לנהוג בהן עם קסדה, האם בארה"ב יש מגבלה דומה על כלי רכב עם תא נהג פתוח ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
נכון, אבל למיטב ידיעתי מדובר במעגל בודד ולא דו מעגלים. מה גם שמדובר לא באוויר מלא אלא באוויר - שמן.

ירחמיאל, אתה צודק, בכל המשאיות הללו, למעט M818 ראש גורר, יש מערכת בלימה אויר-שמן. ב M818 יש מערכת אויר "רגילה" דו מעגלית כמקובל במשאיות מודרניות. הבעייה היא שבארץ יש כאלו משאיות רק בימ"חים (לרוב של חיל האויר).

פורסם
עד כמה שאני זוכר למשאיות האלה יש תא נהג פתוח מכוסה ברזנט בלבד, ובצה"ל חובה לנהוג בהן עם קסדה, האם בארה"ב יש מגבלה דומה על כלי רכב עם תא נהג פתוח ?

לפי דעתי בארץ מדובר בפקודות מטכ"ל ולא בחוקים של משרד התחבורה או חוקי תעבורה. אם הכלי רכב היה אזרחי אני לא חושב שהיה צורך בקסדה בעת הנהיגה.

ד"א למיטב זכרוני בלנטיסים 1.8 הצבאיים (של התתי אלופים בזמנו) היתה פקודה שאסור לפתוח את הסן-רוף.

אסף

פורסם
.

משאית מצויינת למי שניזקק ליכולת העבירות והצליחה שלה,אמינה וקלה לטיפול ותיקון.

כנראה שלגדוד שלי לא היה מזל עם הריאוסים.

כל אימון אצלנו נראה כמו רכבת של נגמ"ש, ריאו ותותח נגרר. לא היה אימון אחד שסיימנו כשכל הריאוסים נוסעים (ברוב המקרים לפחות אחד היה מת עוד בדרך מהימ"ח לרמה או לצאלים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תפקידי בצה"ל הוא מכונאי ריאו, דרג א'.

בנוסף לדברי חן ודברי האחרים, אוכל להוסיף גם כן שהדגם האמין ביותר הוא זה עם מנוע קאמינס 5 טון.

תמיד כרטיסי התיקון שלו שמגיעים אלינו קצרים מאלו של הריאו 2.5. שגם סובל בארץ מפחות חלקי חילוף.

וכמו כן המשאית קלה לתיקון והגישה לחלקים טובה.

ראש המנוע מחולק ל-3 חלקים ככה שאם מתקלקל לא חייבים לפרק ולהחליף הכל.

אגב חן, דגמי ה-2.5 עם מנוע בנזין כיום כבר כמעט ולא נמצאים אפילו בימחים והוצאו או מוצאים להשבתה.:-)

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
מוטי, מה הדגם הספציפי של המשאיות?

אם זה 2.5 טון אז מדובר בסדרת M35. ויש בה הרבה וריאציות לפי השנה והיצרן, יכולות להיות וריאציות A1, A2 או A3 ויש שינויים רבים ביניהן.

אם זה 5 טון אז הסדרות הנפוצות הן M54 (ישנות יותר, לרוב מנועי בנזין או רב דלקיים או רב דלקיים עם טורבו). בעיקרון אלו הדגמים הישנים והפחות מומלצים.

הסדרה הכי טובה היא M809 משנות השבעים שיוצרו ברובם ע"י AM GENERAL היא זו שיש בה מנוע קאמינס NH-250 אמין וטוב. הדגם הנפוץ בסדרה זו הוא M813A1 בעל ארגז DROP-SIDE.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח להשיב לך, כי אני מכיר את המשאיות הללו היטב, אבל כדאי שתמקד את השאלות שלך לדגמים ספציפיים.

אין דגם ספציצי נכון להרגע, זו בדיוק הסיבה שאני מחפש כל שביב של מידע שיעזור לבחור דגם כלשהו.

לסוג הארגז ולקבינה יש פחות משמעות, הארגז בכל מקרה יפורק מהרכב (במקומו יורכב ארגז אחר) והקבינה תעבור שינויים ושדרוגים משמעותיים.

תודה לכל מי שתרם מידע, אשמח לשמוע עוד בנושא.

מוטי

פורסם
דגמי ה-2.5 עם מנוע בנזין כיום כבר כמעט ולא נמצאים אפילו בימחים והוצאו או מוצאים להשבתה.:-)

רבים מהם הוסבו לדיזל בשנות ה-80

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...