Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום (שישי) רכב לא נתן לאבי זכות קדימה, והשניים נכנסו אחד בשני במהירות של 65 קמ"ש.

הרכב (סאאב 9000) הלך טוטאלוס, אבא שלי לא היה חגור (לצערי) וקיבל כמה מכות יבשות בראש בגב ובידיים.

לאבא שלי היה רק ביטוח חובה, אך לרכב האשם, יש ביטוח מקיף, והנהג הודה שהוא אשם בתאונה, וכך חברת הביטוח צריכה לשלם לאבא שלי על הנזק הנגרם.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת- אחרי כמה זמן באמת רואים מהחברות ביטוח כסף? האם הם נותנם מחירון, או רק 90 אחוז מהמחירון.

תודה

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אתה לא יודע אם לאבא שלו היה או לא היה ביטוח צד ג'.

כמו כן, הוא לא שואל לגבי ביטוח צד ג' ומה הסקנות שבדבר.

הוא בסה"כ שואל מתי הוא יראה את הכסף מחברת הביטוח של מי שאשם בתאונה.

VENDOME - בתור התחלה אתה צריך בכלל לפנות אליהם, רצוי במכתב מעו"ד או מהסוכן שעשה לך את הביטוח חובה,

שבו רשום שלקוח של חברתם גרם לתאונה עם הרכב של אביך והינו מודה באשמה (במידה וזה רשום בכתב או שיש הצהרה לשוטר, מה טוב).

לאחר מכן - זה יכול לקחת ימים, שבועות, חודשים או שנים - תלוי בחברת הביטוח ואם תצטרך ללכת לבית משפט בשביל הכסף או לא.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אוקי אני צריך לציין שלקחו את האוטו למוסך בתל אביב על גרר.

יום ראשון בא שמאי ומחליט עם האוטו הלך טוטאלוס או שיש אפשרות לתקן (על חשבון הביטוח כמובן).

אמרתי לאבא שלי שבשום פנים ואופן לא יסכים לטפל מהסיבות הבאות:

1. בחיים לא נוכל למכור את האוטו, וגם עם כן אז במחיר מגוכך.

2. לאוטו יהיה קצה שלדה, גם עם נרצה או לא נרצה

3. לאוטו ירד הערך ברמות גבוהות, וכמו שציינתי לא נמכור אותו.

שאלת השאלות- במידה וכן האוטו נחשב כטוטאלוס , והנהג השני הודה שהוא אשם, ויש לו ביטוח והוא מכוסה (אבל אנחנו לא מכוסים כי אין לנו מקיף) , אז מתי נראה כסף?

אנחנו נקבל מחירון על הרכב או 90 אחוז?

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

פרה פרה חביבי.

קודם כל שיבוא שמאי ויחליט האם הרכב טוטאלוסט או לא.

כבר ראיתי המון מקרים של אנשים שהיו בטוחים שהרכב שלהם הלך קאפוט והתיקון לא התקרב לאובדן גמור. (אפילו שבמקרה של ה-9000 עלויות החלקים כ"כ יקרות לעומת מחיר הרכב ככה שיש סיכוי סביר להגיע לאובדן גמור גם בתאונה לא קשה במיוחד).

בנוסף, יש סיכוי סביר שהנהג הפוגע ישנה את דעתו, עקב לחץ או דעות שישמע ממשפחתו/חברים או אפילו חברת הביטוח.

אם הוא הודה ויש לך את זה בכתב - זה טוב, אפילו שגם על זה אפשר לערער, אם לא אז זה מילה של אביך נגד מילה שלו במידה ויחליט להתחרט.

חברת הביטוח לא אוהבת הודאה באשמה של מבוטחיה. ויתכן כי היא תחליט כי הם אינם אשמים בתאונה ולכן תצטרך לתבוע אותם.

כאן מדובר בתהליך ארוך יחסית.

מחיר הפיצוי - תזהר טוב טוב שלא יעבדו עלייך כאן.

אתה אמור לקבל את מחירון לוי יצחק לרכבך.

אם לרכב היו תאונות מתועדות בעבר או עבר "פלילי" (=מונית/השכרה וכו') אז יהיו הורדות לפי קביעת שמאי או המחירון.

אם לרכב יש תוספות המופיעות במחירון כתוספת בכסף - סאנרוף, גלגלי מגזניום וכו' - דרוש לקבל תוספת זו.

אם לרכב נתונים מדהימים בצורה יוצאת דופן (יד ראשונה עם 20,000 ק"מ) - כתוב (אצלי לפחות) בפוליסה שניתן להוסיף למחיר המחירון כמה אחוזים (לא נתקלתי בחיי במישהו ששילמו לו יותר) או ניתן להוריד (מה שבד"כ עושים).

רכב לא סחיר וכו' - אינה סיבה להורדה במחירון.

דבר נוסף -

איזה דגם של 9000 מדובר?

יש תמונות?

מעוניין למכור חלקים?

פורסם

בקש מהנהג שיחתום לך על טופס שרשום בו ת"ז, שם, מספר הרכב הפוגע, שפגע ברכב מס' .. , וחתימה ! זה ההגנה הכי טובה שתהיה לך.

בעקרון תשלום אמור להתקבל בערך כחודש חודשיים לאחר ההחלטה שתקבל תשלום. (לרוב 30 ימי עבודה)

פורסם

תודה לך נקמיצ'י.

עם הרכב הלך טוטאלוס,, אז אני עדין יכול למכור אותו לחלקים וגם לקבל כסף מהביטוח?

או שהרכב עובר לידי הביטוח והם כבר מוכרים אותו למגרש?

האוטו ממש חדש - יד שניה ורק לפני שנה הוחלף טורבו , מנוע 2.0 טורבו , אוט', דגם CS 5 דלתות.

רק לפני חודש וחצי עברה ראש מנוע וטיפול ענק בהשקעה של 15 אלף ש"ח.

עצוב עצוב.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אז אי אפשר למכור אותו לחלקים :)

למה אתה צריך חלקים של סאאב?

ולנושא- הסיפור הזה לוקח מינימום 30 ימי עבודה? יש מקרים שזה לוקח הרבה יותר לא?

ולא ניראה לי שאבא שלי עשה זכרון דברים עם הבן אדם, אבל הוא לקח ממנו את הפרטים.

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

לי היה ביטוח מקיף, וקיבלתי מחירון מלא אחרי כחודש, כמעט מדוייק על היום.

החלמה מהירה לכל המעורבים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה לך.

יש לי שאלה :

עם , ובמקרה, חברת הביטוח לא תכריז על האוטו כטוטאלוס, והרכב יתוקן וכל החלקים יתוקנו.

האם יהיה עדין מכת שלדה? או שניתן לתקן את זה במוסך?

במקרה והכל תוקן, האם מקבלים על הרכב מחירון שמוכרים אותו או הרבה פחות?

תודה

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

אם השמאי לא ירצה להשבית את הרכב, אז הוא אמור לקבוע ירידת ערך.

אם השמאי הוא של חברת הביטוח, סביר להניח שהערכת ירידת הערך שלו תהיה קטנה מירידת הערך האמיתית, ואז תצטרך לקחת שמאי פרטי שיעריך את הנזק ללא אינטרס מצידו.

אם אתה מעוניין במספר טלפון של שמאי, שבמקרה הוא גם מתעסק בחלקי חילוף לסאאב (ואולי ירצה לקנות את הרכב) פנה בה"פ.

עריכה:

בדיוק עכשיו ראיתי (בקומונה של אורן קיפניס) שכבר גררת את האוטו למוסך של אריה גרוסמן, אם תצטרך שמאי, תבקש מאריה.

פורסם

עדכון:

אבא שלי היה בה10 בבוקר אצל המוסך , הגיע השמאי מהחברת ביטוח.

המוסך והשמאי קבעו שהאוטו טוטאלוס ( :( ).

אבא שלי אמר לי שעכשיו הוא תובע את החברת ביטוח .

אני לא ממש מבין בזה, למה צריך לתבוע את חברת הביטוח בבית משפט? הרי יש ביטוח והכל, למה לא פשוט מקבלים את מה שמגיע לנו וזהו.

אשמח לקבל הסבר

תודה

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

הבנתי....

את הכסף הבנתי רואים החל מתוך חודש.

יש מקרים שמקבלים אותו תוך שבוע או משהו כזה?

מבולבלים? גם אנחנו.

• תוכן חדש...