Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורמולה 1 2006 - ברוך שפטרנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שומר על רוגע שמר, אני מרחף בגובהה נמוך.

ולעניין, אני חושב שאהרונוביץ היה צריך לבקש את רשות מנהלי הפורום לפני פרסום ההודעה, לא מקובל וגם לא אתי לפרסם את עצמך בפלטפורמה מתחרה (או שלא ?).

אך לעניות דעתי, הכתבה כשלעצמה די מענינת, שוב לדעתי.

הגברת התחרות בפורמולה מחייבת מכלול מקיף של צעדים, ולא בנקודה אחת ספציפית,הכוונה די ברורה:

- נסיון וניטרול העוצמה של הקבוצות הגדולות , על ידי קביעת תקנון קשיח לטובת הקבוצת הקטנות.

- ביטול עזרים אלקטרוני מסיעי נהיגה (בקרות אחיזה למיניהם, מגביל מהירות ביציאה מהפיט..)

- הגבלות קשות על מספר מנועים במשך עונה מלאה, כפועל יוצא שיפור באמינות המנועים והורדת כוחם, דבר אשר יגרום לתחרות צמודה יותר.

- הוספת משקל לרכבים המנצחים כפי שנעשה באינדי.

ועוד רעיונות רבים אשר עלו לאויר, אך משום מה עקב לחצים של הקבוצות הגדולות, נקברו ונדמו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום הקרקס ששמו F1 נמצא בשליטתו של אחד,ברני אקלסטון , וכל עוד העסק מייצר כסף שנכנס לכיסו - זה הדבר היחיד שמעניין אותו. לא מירוצים, לא ספורטיביות ולא נעליים.

בגלל סיבה זו יש לנו מירוצים בכל מיני פינות נידחות בעולם תוך ויתור על מסלולים קלאסיים (לא שהבאת הפורמולה למלזיה היא רעה - אבל למה על חשבון ספא ?)

שינויים אמיתיים יהיו רק אם וכאשר הרייטינג יירד.

פורסם

היתה לי תקווה כזו כאשר רנו ועוד מספר קבוצות אימו לפתוח חברה מתחרה לזו של אקלסטון , ולכונן מירוצים נפרדים..

חבל שזה לא הלך, אולי היה שווה לפתוח את הטלויזיה אז,ולראות מירוצים, ולא שיעממונים..

פורסם
שומר על רוגע שמר, אני מרחף בגובהה נמוך.

ולעניין, אני חושב שאהרונוביץ היה צריך לבקש את רשות מנהלי הפורום לפני פרסום ההודעה, לא מקובל וגם לא אתי לפרסם את עצמך בפלטפורמה מתחרה (או שלא ?).

אך לעניות דעתי, הכתבה כשלעצמה די מענינת, שוב לדעתי.

.

האר את עיניי - מתחרה על מה?? - לעכבר שלי אין זכות לדלג בין האתרים? או שאני מפספס משהו

ובאמת רק רוני אהרונוביץ' צריך לבקש רשות, נכון - כל השאר יכולים ללהג כאוות נפשם

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

במקרה של רוני אהרונוביץ, אשר נוהג להעלים ראיות מייד כאשר מישהו מפרסם לינק אצלו בפורום (חככת בדעתך פעם מדוע ממשק הפורום שלו אינו מתעדכן? מדוע לא ניתן לקשר בפורום לאתרים ? להעתיק טקסט ? לצרף תמונות , רחמנא ליצלן ? נראה לך שזה מקרי?) - מן הראוי היה שינהג באותה מידה כאן, אבל - כמו שכתבתי - CF עבורו משמש אך ורק כאמצעי להעלאת הרייטינג, ותו לא. תרומה גדולה לפורום הזה לא ראיתי. בעברית תקנית קוראים לדבר הזה : ניצול.

פורסם
במקרה של רוני אהרונוביץ, אשר נוהג להעלים ראיות מייד כאשר מישהו מפרסם לינק אצלו בפורום (חככת בדעתך פעם מדוע ממשק הפורום שלו אינו מתעדכן? מדוע לא ניתן לקשר בפורום לאתרים ? להעתיק טקסט ? לצרף תמונות , רחמנא ליצלן ? נראה לך שזה מקרי?) - מן הראוי היה שינהג באותה מידה כאן, אבל - כמו שכתבתי - CF עבורו משמש אך ורק כאמצעי להעלאת הרייטינג, ותו לא. תרומה גדולה לפורום הזה לא ראיתי. בעברית תקנית קוראים לדבר הזה : ניצול.
אופן ניהול האתר של אהרונוביץ' הוא בהרבה בחינות עיניינו - הרי ברור שאם היה רוצה אתר להמונים היה מנסה לעשותו אתר להמונים - מכאן כל אחד רשאי להחליט אם מתאים לו או לא

ולגבי החלק השני של הערתך - אני מניח שאתה בודק את תרומתם של כל באי האתר ולא רק של אהרונוביץ' או ששוב אני טועה?

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם

לא ברור לי על מה אתה מלין פה??

על כך שמנהל אתר רכב , בוחר לפרסם כתבות מפרי עטו, באתר רכב מתחרה ללא בקשת רשות כלשהיא, ועוד לצרף קישור...

לי זה לא נראה אתי במיוחד, בהקבלה מיידית, זה כמו לפרסם מרצדס חדשה באתר של BMW...

נראה לך תקין ??

פורסם

לפי חוקי הפורום אסור לפרסם ללא הסכמה מההנהלה.

אם רוני היה נותן כל מני קישורים מעניינים לכתבות רבות, חלקן מאתרו מילא. העובדה היא שרוני בדרך כלל מגיע לפרסם את האתר שלו ונעלם. זה עונה להגדרה של פירסום מסחרי.

עכשיו לענייני כותבים אחרים. ישנם עוד כותבים שמפרסמים כתבות שלהם באתר. אבל לפי מה שאני רואה. אותם הכותבים לא משתמשים בפורום רק למטרות פרסום אלה תורמים לפורום באופן קבוע. ואז, כאשר לעיתים רחוקות הם נותנים קישור לכתבה מעניינת או מוצלחת במיוחד , אין לאף אחד בעיה עם זה.

פורסם

על אופן הניהול של אהרונוביץ הגבתי בצורה שנראית לי נכונה ביותר. הפסקתי להשתתף בפורום שלו.

לגבי תרומתו - בוודאי שהוא לא נשפט בעיניי ככל משתמש אחר. בדיוק באותה צורה בה כתבי רכב אחרים או מכונאים וכו' לא נשפטים בצורה דומה.

אף אחד לא טיפש, כולנו יודעים שבעלי מקצוע המשתתפים בפורום נהנים בצורה זו או אחרת (חומרית/מוניטין) ממנו - אבל בתמורה הם מביאים איתם את הידע, העזרה והרצון להעביר הלאה למשתמשים את מה שהם יודעים.

ההודעות של אהרונוביץ שונות.

הן אחת משתיים :

הפנייה לאתרו , או שכנוע כלל המשתמשים בצידקת דרכו כנגד מגזין "אוטו" (ואני לרגע לא נכנס לויכוח העתיק מי צודק. אני רק מציין את עובדת הפניית ויכוח כלשהו אל הנושא).

בעיניי ההודעות הן אגואיזם טהור ותו לא.

שנינו יודעים שלרוני יש מספיק ידע ומידע להתבטא כמעט בכל נושא כאן. אני יכול בהחלט להבין החלטה לא להתבטא בזוטות , אבל לא את ההתעלמות המוחלטת כל עוד זה לא משחק לטובתו.

בעיניי הוא משול לכל מיני בעלי מוסכים/מקצוע הנכנסים לפורום ומציעים את מרכולתם בלי לתת ולו בדל של ידע לבאי הפורום האחרים. כמו סוחרי הספרים מדלת לדלת (אגב, ברוב המקרים משתמשים כאלה מוזהרים/מעוקבים/נחסמים מייד).

אגב, אני אעביר עוד מעט את השרשור לפורום אחר, הוא מזמן לא ספורט מוטורי.

פורסם

1) לגבי ההתנהלות של מר אהרונוביץ (להלן: "רוני") בפורום שלו ובזה, אין לי מה להוסיף מלבד זאת שכאשר העזתי לעמוד על שלי בפורום שלו בנוגע לאינסידנט באינדי 2005, התגובות שלי לא נמחקו, אבל הדיון נסגר.

רוני לא ניחן באורך רוח כלפי מי שדעתו שונה, אבל כללי המשחק בפורום שלו ידועים.

אני מבין את הכעס לגבי הלינק ואולי היה נחמד יותר אם היה נעשה COPY PASTE קטן לדיון הזה.

2) כל זה לא משנה את הכבוד שאני רוכש לרוני. אני מכבד כל אחד שמכבד אותי ואחרים. במקרה של רוני זה גבולי, אבל דעתו בעלת משקל בעיני.

3) בכל הנוגע לשינויים הדרושים בפורמולה 1 אני 100% מסכים עם רוני. גם אליפות שח מט עשויה להיות צמודה ומרתקת. פורמולה 1 זה לא שח מט. תארו לכם שבכל הקפה וכמעט בכל פנייה כל נהג היה צריך להפגין את הכישורים שהפגין מייקל מיד אחרי הפאנצ'ר. לא מבינים על מה אני מדבר - השיגו לכם תמונות של מירוצים עד אפילו תחילת שנות התשעים. ככל שתלכו מוקדם יותר תזכו למנות גדושות יותר של היגוי יתר וסחיפת גלגלים, אבל ההרס הסופי היה אביזרי העזר.

למה צריך את זה? כי זה כל הכיף. לא רק שתהיינה יותר עקיפות (המירוץ בברזיל היה יוצא דופן וחריג), אלא שאפילו ללא עקיפות, רק השליטה של הנהגים ברכבים על המגבלות תהפנט את הצופים. לא מבינים על מה אני מדבר? ראיתם פעם און בורד של מכונית ראלי. נדהמתם מהשליטה ומההחלקות? כל זה בלי מכוניות אחרות מסביב. עכשיו בפורמולה 1 זה לא יכול להתקרב לזה, אבל ניתן להגיע לפורמולה שלא רק משפרת עקיפות, אלא מאפשרת לנהגים הטובים להחליק כך את המכוניות ולהשיג יתרון. אידאלית הייתי רוצה לראות מכוניות נוסח תחילת שנות השבעים עם בטיחות מודרנית. אני אתפשר על מכוניות שדומות לצ'אמפ קארס ללא כל אביזר עזר.

למי שעדיין לא הבין על מה אני מדבר, שישיג את הוידיאו של מירוץ המוטו GP מברצלונה השנה. בזינוק נמחקו רב הרוכבים המובילים וכך רוסי יכול היה לשייט לנצחון. משהו שווה ערך למייקל לבד בלי רנו, הונדה, ומקלארן. ובכל זאת קפצתי ממקומי כמה פעמים. רוסי נתן תצוגה של החלקת הצמיג האחורי על הקשקש עם עשן כחול. כשרואים דבר כזה, אף פעם לא משתעממים. זה מה שחסר בפורמולה 1.

4) בכל הנוגע למייקל שומאכר - אני אוהד של פרארי ולא של מייקל. אני מעריך מאד את ההצלחה שהוא הביא לקבוצה, אבל המחיר היה נורא. הדה לגיטימציה שהוא עשה לפרארי נוראה. אולי בכל זאת המחיר מוצדק ברמה של פרארי, אבל ברמה של הספורט מדובר באסון אמיתי ופשיטת רגל מוחלטת של ה FIA.

בועז קורפל הזכיר בשידור את הראיון של קוביצה שאמר שמייקל הוא האיידול שלו. WHAT THE FUCK? ובעצם, זה ברור שכך יהיה הדבר כמעט לכל נהג מירוצים צעיר וכך גם לרבים מהאוהדים. עם הצלחה לא מתווכחים. זה אולי בחיים, אבל אם מדובר בספורט, אז צריך להיות קודם כל ספורטיביים. אני יכול לנצח באחד על אחד את לברון ג'יימס. כל מה שאני צריך לעשות הוא לבוא עם אקדח ולירות בו. הנה הצלחתי.

ה FIA היו צריכים להרחיק את סנה ממירוץ או שניםם בעקבות אסטוריל 88. לא עשו. ה FIA היו צריכים לשלול מסנה את רשיון העל אחרי מה שאמר לציטוט על סוזוקה 90. לא עשו. היו צריכים לעשות אותו הדבר למייקל על אדלייד 94. לא עשו. היו צריכים לחוקק חוק ברור על איסור חסימות / צ'ופים וזגזוגים למיניהם בעקבות דברים שמייקל עשה. לא עשו. היו צריכים לשלול לו את הרישיון אחרי חרז 97. לא עשו. ועוד ועוד עד למונקו השנה.

מה לומדים מזה? שזה חוקי. תראו את המירוצים כיום. בברזיל גם פיסיקלה וגם רייקונן האכילו את מייקל במתכון שלו. נהגים צעירים רואים בזה את האורים והתומים. ראיתי את זה במירוצי קארטינג בארץ ובעולם. כל טריק מהספר של שומאכר נלמד כבר על ידי הנהגים הצעירים. אלה הם החוקים התקפים כיום. שלא יתפלאו מדוע יותר ויותר אליפויות בעולם מוכרעות בתאונות ובשערוריות.

5) שומאכר פורש ועכשיו מעניין מה יקרה לתדמית של פרארי. כתבתי על זה במקום אחר בהרחבה, אבל מעניין גם מה יעשו כל האוהדים שלו וכל השונאים שלו. לכולם יש עכשיו רייקנות שצריך למלא.

פורסם
תארו לכם שבכל הקפה וכמעט בכל פנייה כל נהג היה צריך להפגין את הכישורים שהפגין מייקל מיד אחרי הפאנצ'ר. לא מבינים על מה אני מדבר - השיגו לכם תמונות של מירוצים עד אפילו תחילת שנות התשעים. ככל שתלכו מוקדם יותר תזכו למנות גדושות יותר של היגוי יתר וסחיפת גלגלים' date=' אבל ההרס הסופי היה אביזרי העזר.[/quote']

סתם דוגמא הלקוחה מאחד הקרבות הגדולים בהיסטוריה בין ז'יל ווילנייב ורנה ארנו במסלול דיז'ון בצרפת בשנת 1979.

f1gillesvilleneuverenarkt2.jpg

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

אני רק מבקש לנסות ולחזור לדיון המקורי לגבי עונת 2006 בפורמולה-1 ולרדת מהעניין המשני בדיון הזה בבקשה ושיהיה יום טוב ודיון תרבותי לכולנו .

את דעתי האישית אכתוב בקרוב .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

סתם משהו שתפס לי את העין אתמול בידיעות, הפירסומת של רנו המברכת את קבוצת הפורמולה 1 על ההישג הגדול של העונה...

"מברכים את שומאכר ופארארי על זכיתם במקום השני במרוצי הפורמולה..."

גדול,אילו רק תחום המכירות והשירות היו באותה רמה של מחלקת הקופירייטינג..

פורסם

פרארי היא מוצר אקזוטי כמו גם שומאכר ועצם הזכרתם כמקום שני מאדירה את שמה של רנו.

ועכשיו כל ישראלי מצוי (אלה שמשוכנעים למשל ששברולט זה לא דייהו ושלקסארה יש "בומבות") יוכל להצהיר בגאווה שרנו ניצחו את פרארי.

אין משום האמור להפחית מיכולת הרנו ואכן מגיע להם הניצחון. אבל רק במסלול.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

• תוכן חדש...