Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורמולה 1 2006 - ברוך שפטרנו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
סתם משהו שתפס לי את העין אתמול בידיעות, הפירסומת של רנו המברכת את קבוצת הפורמולה 1 על ההישג הגדול של העונה...

"מברכים את שומאכר ופארארי על זכיתם במקום השני במרוצי הפורמולה..."

גדול,אילו רק תחום המכירות והשירות היו באותה רמה של מחלקת הקופירייטינג..

dsc00217jy8.th.jpg
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה באמת רוצה לדעת מה היה הופך את ליגת הפורמולה 1 למעניינת יותר לדעתי אז אני הייתי מחליף את בלמי הקרבון-קרבון לבלמים מתרכובת מתכתית, ככה מרחקי הבלימה ייתארכו ויהיו הרבה יותר עקיפות תחת בלימה כמו גם דרמה כתוצאה מהתחממות יתר של הבלמים.

מוטי

אתה נאיבי: בשנת 93 חשבו ב FIA לאסור שימוש בבלמים מסיבי פחמן. ווליאמס ניסו להשתמש בבלמים מברזל. הם חקרו את הנושא לעומק והצליחו לייצר בלמים מברזל שאיפשרו מרחקי בלימה זהים לאלה של בלמי פחמן, ובנוסף היו הרבה יותר פרוגרסיביים, ז"א בניגוד לבלמי פחמן שנוטים להתנהג כמו כפתור on -off, הבלמים האלה איפשרו בלימה מדוייקת יותר.

היה להם רק חסרון אחד: המשקל. מכיוון שהבלמים שייכים לאזור במכונית שאינו נתמך על ידי המיתלים, הבדל השמקל הפך להיות קריטי. הרעיון להשתמש בבלמי ברזל נפל.

לגבי התוכניות של רוני וההסכמה של ידידי פינ'צבסקי ( משה - סליחה על כך שאני מזכיר אותך באותו משפט עם הדיקטטור) - השניים האלה שוכחים ש F1 אמורה להיות פיסגת הטכנולגיה. יש היום מכוניות כביש מקבוצת מס 2 שיש בהם טכנולוגיה שלא קיימת ב ABS. F1 למשל. F1 חייבת להיות פיסגת הטכנולוגיה. הטענות על כך שהטכנולוגיה יוצרת שיוויון מלאכותי בין הנהגים אינה נכונה עובדתית. ראינו את מנסל ופטרזה במכונית זהה, שהייתה לה תיבת הילוכים אוטומטית, בקרת משיכה, מיתלים אקטיביים ועוד ירקות. ההבדל ביניהם בדרוג עלה לעיתים קרובות על שניה. ההבדל במרוצים היה גדול גם הוא. מה הכריע את הכף ? האומץ של מנסל והיכולת שלו להתעלם מהאינסטניקטים וללחוץ. במילים אחרות - הגורם האנושי. הנהג. ראינו את סנה בדונינגטון 93. אפשר לומר מליון פעם שבקרת המשיכה של מקלארן ב 93 הייתה הטובה מכולן, אבל ברור שסנה עשה את ההבדל. הוא ניצח גם את סוזוקה בגשם, ואף נהג אחר במקלארן של אותה שנה לא התקרב אליו בשום מזג אוויר. זה כולל את מיקה הקינן, האיש הכי נחמד במוטורספורט והיריב הכי גדול שהיה לשומכר...

הנהגים הטובים יותר תמיד יבלטו יותר. הם תמיד יהיו טובים יותר. שומכר היה הנהג המהיר ביותר ב F1 לאורך כל הקריירה שלו, החל מ 94. בזמן הזה התקנות השתנו, התהפכו, והתהפכו שוב. הוא נכנע אמנם רק לנהגים בעלי *מכוניות* עדיפות, אבל העניין הזה היה תמיד ב F1. עוד מימי הלוטוס בעלת האפקט הקרקעי. מה לעשות שהמכוניות ב F1 לא זהות. אפשר להפוך את F1 ל one make formula אבל כל הכסף יברח ממנה בשניה.

כל מי שמנסה להוציא החוצה טכנולוגיה מ F1 משול בעיני למי שמנסה להעלים את המצאת הגלגל.

מספיק להסתכל על "המקבילה" האמריקאית ל F1. גם בתקופת הזוהר שלה הצטרפו אליה נהגי F1 בדימוס, מהשורה השניה ומטה - ועשו חייל. למה ? כי הגבול במכוניות האינדי של אז והיום הרבה יותר קרוב מאשר ב F1. הרבה יותר קל להתקרב אליו.

ובאשר לנעילות הגלגל והגוי היתר שכל כך חסרות לכל מני אנשים ב F1- זה מעורר רחמים בעיני. אתם לא רוצים את המכוניות הטובות בעולם שננהגות על ידי הנהגים הטובים בעולם - אתם רוצים מרוצים שבהם אתם ( ואני), שהננו סתם הדיוטות - תוכלו להבחין בהבדלים באיכויות בין הנהגים. אתם רוצים לשנמך את F1 כך שתוכלו להבין אותה. אתם רוצים להזנות את F1 כך שהיא תתאים ליכולת הממוצעת שלכם. F1 היא על הכל חוץ מהאדם הממוצע.

מישהו יכול להסביר לי איך מאז הקרב האגדי ( הקרב על המקום השני...) בדיז'ון 79 ועד היום הפופלאריות של F1 רק עולה ? אם כולם רוצים לראות נעילות גלגלים - איך זה שכולם לא הפנו מזמן עורף לספורט זה ?

פורסם

אני לא רוצה להכנס לויכוחים מיותרים, אבל לדעתי לתקוף ספורטאי בסדר גודל של שומאכר לא מוסיף לכותב.

נכון שהוא לא תמיד התנהג למופת ועדיין שימו לב שהוא תמיד מוזכר בנשימה אחת עם פלה,מארדונה,מייקל ג'ורדן,טייגר וודס... גם השונאים שלו לא יכולים שלא להשוותו לאגדות ספורט אז נכון יש המון פוליטיקה, אבל כספורטאי הוא אגדה

פורסם

ניר - כל מילה בסלע

ובכל זאת יש להיזהר שהשכלולים הטכנים לא יהרגו את העניין במירוצים. השנה זכינו לעונת מירוצים (לפחות החצי השני שלה) מעניינת ומרגשת, אך הרבה מאד (מידי) מירוצים בשנים האחרונות לא עניינו כלל וגרמו לפיהוקים רבים ואף (לפחות אצלי) לא לצפות בהם ב TV , שלא לדבר על מאמצים לצפייה אמיתית. בשנות התשעים טרחתי ונסעתי לכמה מהם והחוויות היו מדהימות

ולגבי שומאכר - רוני אהרונוביץ יכול לחזור על המנטרה שלו כמה שרק יירצה (ולא לשכוח לשים לינק כדי שנקליק לטובת המפרסם) אבל רוני לא יכול לשנות את העובדות - ובכלל ר"א מזכיר לי בהשאלה את שמעון פרס שמה שנשאר לו זה רק העבר המפואר ושההווה רק מבייש את עברו

דבר לא ייקח משומאכר את התוצאות שלו - מספר הפול פוזישין, הקפות, זכיות במרוץ ובאליפויות ועוד - וכמובן את יכולת הנהיגה המדהימה כמו למשל בברזיל.

פורסם

ניסיתי להסביר לאהרונוביץ רבות בעבר, שבאשר לשומכר הוא לוקה בראיה חד מימדית, ואני רואה שגם בכיוון ההפוך יש ראיה חד מימדית.

קודם כל לארנו - אין ספורטאי שחסין לביקורת. מותר וצריך לבקר את שומכר.

מעבר לכך, צריך לזכור שני דברים:

1) למייקל שומכר הייתה קריירה מדהימה. הוא היה הנהג הטוב ביותר ב F1 במשך 12 שנה, וגם בשנים הראשונות היה ברור שהוא משכמו ומעלה. אי אפשר לחלוק על היכולות והיישגים שלו.

2) שומכאר גרם בקריירה שלו למספר תקריות בלתי ניסלחות. הרשימה הזו פורטה כבר מספר פעמים רב ואין טעם לחזור עליה. מספיק לומר שהאיש התנקש ( כדברי ר.א) בכוונה בנהגים מספר רב של פעמים, האיש השתמש בטקטיקות נלוזות מספר פעמים (למשל, אבל לא רק - מונקו השנה), והוא רחוק מלהיות ספורטאי למופת.

על פי אהרונוביץ, ברגע ששומכר הפך למתנקש הוא הפסיק להיות ספורטאי. על פי רבים כאן שומכר היה כוכב עליון, ומה שהוא עשה מקובל ברמות כאלה של הספורט.

ואילו אני טוען שהאחד לא מפריע לשני: מתנקש או לא - לא היה נהג מהיר ממנו החל מ 1994. כוכב עליון ? האיש היה מוכן לסכן נהגים אחרים כדי לנצח.

אני אישית תעבתי אותו, וכמו שאמרתי למישהו בזמן השידור של המרוץ מאינטרלגוס - עבורי נגמר סיוט של 15 שנה. לא נהניתי מאף ניצחון שלו, ולא הייתי מעלה על דעתי להיות אוהד של האיש הזה.

הוא יושב הרבה יותר מדי טוב על הסטראוטיפ של הפרפקציוניסט חסר הרחמים שעושה הכל בצורה מדויקת כמו מחשב. לא רק שאני לא יכול להזדהות עם טיפוס כזה, הוא מעלה אצלי כל מני אסוציאציות מאוד לא נעימות.

פורסם

לגבי שומאכר אין לי ויכוח עם ניר. אני קרוע לגבי הפלוס והמינוס שהבאתו לפרארי גרמה לקבוצה. יהיה מעניין מה יקרה אחריו.

לגבי הטכנולוגיה ב F1, יש לי ויכוח חריף במיוחד עם ניר, אבל אני נאלצתי להסכים איתו על הפתרון לבעיות ה F1 (ועל כך בהמשך). זה לא שאני לא אוהב את הטכנולוגיה ב F1, אלא שאני רואה אותה הורסת כל חלקה טובה בספורט.

1) ה F1 רק עלה בפופולריות שלו אחרי 79, בגלל מספר גורמים, ביניהם אבל לא רק:

א) עד ל 92 לא היו מכוניות עם בקרת אחיזה למיטב זכרוני. היכולת של מנסל לסמוך יותר על המכונית שלו מדהימה, ביחד עם אינסטינקטים מעולים על ההגה וכוח פיזי ובטחון, לא ניתן היה לעצור אותו. למעשה לדעתי אפילו פרוסט או סנה לא היו מנצחים אותו בקלות בויליאמס זהה. מנסל היה נהג מעולה ואחד העוקפים הטובים בהיסטוריה, אבל הוא לא באמת היה נהג מושלם כמו סנה או פרוסט. במכונית כמו הויליאמס 92 או 93 הוא היה משתווה אליהם.

מעניין שהעלת את האפקט הקרקעי, כי בזמנו נוצר מצב דומה מאד. בשל ניסיונות ה FIA לבטל את האפקט הקרקעי ב 81, המכוניות היו למעשה כמעט ללא כל יכולת ספיגה של המתלים. הנהגים (כמעט) כולם הסכימו שהמירוצים אינם עוד על מי הנהג הטוב ביותר, אלא מי הוא הגלדיאטור החזק ביותר שנשאר לעמוד בסוף המירוץ. דווקא רוני אהרונוביץ היה יכול להרחיב בנקודה הזאת.

הנה דוגמה של טכנולוגיה שנלקחת לקצה, משווה בין הנהגים, ופוגעת בספורט.

ב) מ 79 לימינו השידורים עברו את המהפך הגדול ביותר שלהם אודות לברני. כל המעורבים ב F1 מודים לו. השידורים הללו הפכו את ה F1 מספורט נישה, לספורט להמונים והם הפכו את F1 לכדאית מספיק כלכלית ושיווקית ליצרנים הגדולים. מפחיד לחשוב לאן הכסף הגדול של היצרנים עלול לקחת את F1.

ג) להשוות את המספרים של כל ספורט בין 79 לימינו יעשה עוול ודינו להיכשל.

ד) הטלויזיה מאפשרת לקחת ספורט שמבחינת המשיכה הנקייה שלו, הוא מתדרדר, אבל לנפח את הסיפור של העימות בין הנהגים והיצרנים. מיקה נגד שומאכר, כולם נגד שומאכר ופרארי וכיוצ"ב. בימים של פרוסט וסנה לפחות עד ל 93, המאבק על המסלול היה מגובה במכוניות שהתנהגו.

2) ה F1 הוא ספורט. לא חייב להיות לו קשר ישיר עם מכוניות הכביש. אני שמח שלכל מכונית כמעט יש ABS ובקרוב DTS ואלוהים יודע מה עוד, אבל הנהגים הם לא נהגי מירוץ, לא מדובר במירוץ והכוונה היא לתת מקסימום בטיחות לכולם בלי קשר ליכולת.

דווקא מכוניות F1 עם המון הצמדה רחוקות מאד בהתנהגות שלהם ממכוניות כביש. אם רוצים לשפר את העניין הויזואלי של מכונית F1 ובמיוחד דרך הטלויזיה, המכוניות חייבות להתנהג יותר ולא כמו רכבת על פסים עד לרגע של טעות והתעופפות מפתיעה החוצה. הטכנולוגיה יכולה להיות לא מוגבלת מבחינת מנועים ואולי אפילו תסופות ירוקות שונות ומשונות, אבל אם המכוניות היו מתנהגות, המספרים של הצופים והאוהדים היו מרקיעי שחקים. לא צריך לשנות עוד פעם את הפרומט של הדירוג או שטויות כאלה. צריך להחזיר את הספורט למאבק בין הנהגים הטובים ביותר. נכון שתמיד יהיה פה גם צד של התכנון, וגם בעבר היו מכוניות טובות יותר מאחרות, אבל לפחות שגם המכוניות הללו תתנהגנה בצורה מעניינת.

3) בסופו של יום ניר מפיל את הפצצה: אי אפשר להחזיר לאחור את גלגל הזמן ולמחוק את הכנסת האוירודינמיקה ל F1. אני מקבל את זה כרע שאין לו פתרון. מבחינה זאת בכדי לאפשר עקיפות, דווקא האפקט הקרקעי הוא תרופה יעילה להפליא כפי שמוכח בצ'אמפ קארס שנים. אני מקבל את הפתרון הזה של ניר, אבל הייתי מוסיף , שדווקא במעבר ליצרן צמיגים אחד, ניתן למצא צמיגים עם זוית החלקה גדולה יותר. כלומר צמיגים שמקנים אחיזה טובה גם כאשר המכונית מחליקה הצידה אם זה בסחיפה, או בהיגוי יתר. פתרון כולל כזה יהווה פתרון שגם יאכל את העוגה וגם ישאיר אותה שלמה ככל שניתן. מיותר להגיד גם שכל אביזרי העזר האחרים (למעט אולי הגיר החצי אוטומטי - יש על זה ויכוח) צריכים לעוף. בלי אף בקרה שקשורה לנהיגה שאינה לחלוטין בידי הנהג.

פורסם

סך הכל אין ביננו כל כך הרבה מחלוקות פתוחות, אולי בגלל שטחנו את הנושא הזה עד דוק, והעמדות שלנו ידועות היטב.

קצת התייחסות:

אני בספק אם ספק צמיגים אחד יביא בשורה ל F1. התקופה בה היו שני ספקים גרמה למה שנקרא מלחמת צמיגים ולעליה דרמטית במהירויות בתוך הפניות. עכשיו יהיה ספק אחד, ולא תהיה לו שום סיבה להתאמץ ( לכאורה זה בסדר- מהירויות הפניה תרדנה דרמטית וזה טוב לבטיחות). בריג'סטון ינקטו בגישה יותר שמרנית. ראינו מה היה עם גודייר בשנים בהם רק הם סיפקו צמיגים ( אם אני לא טועה 92-97). הצמיגים הפכו להיות קשים הרבה יותר וראינו לא מעט מרוצים ( בעידן של לפני התידלוק) בהם כל ללא היו עצירות להחלפת צמיגים. לבריג'סטון לא יהיה שום אינטרס לייצר צמיג שמאבד אחיזה בצורה פרוגרסיבית. האינטרס שלהם יהיה להשיג כמה שיותר פירסום בכמה שפחות השקעה.

חשש אחר לגבי בריג'סטון הוא כמובן שהם ימשיכו לייצר צמיגים שמתאימים לקבוצה אחרת יותר מאשר לשאר הקבוצות. מי שיצליח לנחש לאיזה קבוצה - יקבל ממני דגם של מכונית פרארי.

לגבי מה שאמרת על הקשר בין החלקת המכוניות למספר הצופים: זה פשוט לא עומד במחן המציאות. אני תמיד אומר לך שאם אתה מחפש החלקות - לך תראה מרוצי outlaws. כמה רייטינג יש להם ? ומה עם מרוצי הראלי שהזכרת בפוסטה הקודמת שלך ? יש שם מכוניות שמתנהגות כמו שצריך. איפה הרייטינג ?

אני לא יכול לדבר בשם ההמונים. עבורי F1 אמורה להתקרב ככל האפשר למגבלות. מבחינתי הגבול הוא במקום בו כוחות ה G בפניות מתחילים להשפיע על ההכרה. כל עוד לא מגיעים לשם - אין לי בעיה. אתה רוצה מכוניות ש"נכנעות" קודם. אני רוצה לראות מכוניות עם כל הג'דג'טים האפשרים - ואז ניראה מי "מטפל" בהן הכי טוב. אני טוען שתמיד יהיה מי שיבלוט. זה לעולם לא יהיה שיוויון בין כל הנהגים אפילו אם המכוניות תהינה זהות.

אז קדימה, בואו נבטל לגמרי את התקנות שמגבילות בדרכים שונות את כח ההצמדה, נוסיף אפקט קרקעי, מגדשי טורבו, מיתלים אקטיביים, רגנרציה של כח , mass dampers (...), מאוורר ששואב אוויר מהריצפה, שישה גלגלים, ואת כל שאר הטכנולוגיות שנפסלו משימוש ב F1 עד היום- ואז באמת נקבל את פנינת הטכנולוגיה. אתה אומר שכולם יקחו את או רו'ז פלאט ? קודם כל אני לא בטוח שזה נכון עם מנועים של 1500 BHP, וגם אם כן- זה יהיה תמריץ מצויין ל FIA לתכנן מסלולים אפילו מאתגרים יותר. הם רק צריכים לרצות.

פורסם

משה וניר

כאשר באים לראות פורמולה-1 כ- TITLE צריך להסתכל על כל החבילה או שמספיק להתמקד בדבר אחד ?

ולמה אני מתכוון - אפשר לשבת ולראות את זה בגלל שרוצים לראות דו-קרב בין נהגים ואז מה שאנחנו מחפשים זה אקשן והרבה , מה שאומר נעילות נגדיות , נעילות גלגלים , הקשות גלגלים וכן...גם תאונות כי זה חלק מהספורט הזה .

באותה מידה אפשר לבוא ולהתעניין במכוניות או הקבוצות/יצרנים ואז מה שאנחנו רוצים לראות זה את שיא הטכנולוגיה בכל כיוון כי כמו שניר אמר הפורמולה-1 זה קצה הפירמידה של הספורט המוטורי .

ואפשר גם לנסות ולראות את הכל ביחד (מישהו אמר טלנובלה...)

בתור אחד שעוקב אחרי פורמולה-1 בערך מהתקופה שאתם צופים בה (ניר ומשה ) אני משתדל להסתכל על זה גם בתור סדרה טובה עם כל מה שקשור בזה - יריבויות בין נהגים , בין קבוצות , חידושים והמצאות , חדשות ורכילויות וגם כמובן הסיבה שלשמה התכנסנו כאן - המרוצים עצמם .

לא תמיד אהבתי את מה שראיתי ולעיתים רבות בשנים האחרונות מצאתי את עצמי משתעמם , אבל אני חושב שזה בעיקר בגלל הדומיננטיות של מ.שומאכר (ואגב , ניר , אני לא אוהב את ההקשרים שזה מזכיר לך ) כי באם לפחות היה לנו נהג אחד ברמה שלו , הכל היה נראה אחרת , בהנחה שיש לו ציוד שמסוגל לתת תחרות .

בזמנו חשבתי שאולי כדאי לעבור לצמיג אחיד לכולם ועוד דברים שונים בכדי להגדיל את התחרות אבל מאז השתניתי .

אני מסכים עם ניר , פורמולה-1 צריכה להיות תחרות פתוחה של שיא הטכנולוגיה בספורט המוטורי , ככה ישארו היצרנים פה וגם הונדה וגם טויוטה הודיעו שבלי תחרות אין להם מה לחפש , אין אתגר .

תשאלו את ב.מ.וו למה הם בפורמולה-1 והם ישר יצביעו על הכוכב המשולש של מרצדס בתור מטרה .

תחשבו איך השוני בצמיגים רק במהלך העונה האחרונה ושינויי מזג האויר , עשו לנו קצת עניין וחישובים איזה מסלול ואיזה מזג אויר מתאים יותר לסוג כזה או אחר של צמיגים .

הפורמולה-1 צריכה גם נהגים יותר טובים . נקודה . תסתכלו על השוק שהיה לדוגמא בסופר-אגורי השנה , זה לא רציני וממש לא פורמולה-1 . אני רוצה לראות RACERS אמיתיים כמו קוביצה למשל .

עונת 2006 מבחינתי בטח שלא היתה סיוט , ההתחלה היתה קצת צולעת אבל מהר מאד הרגליים החלו לצעוד טוב והסיום היה בהחלט מעניין .

הסיפורים הם חלק מהספורט הזה למי שמעמיק בו ותראו כמה רעש ובלאגן , אפילו כאן , עשה המעבר של מונטויה לארה"ב , ל-NASCAR , או הדחתו של ז'אק ווילנייב מב.מ.וו .

והיו לנו עוד דברים מעניינים העונה , שמבחינתי הם חלק חשוב כמו המרוץ עצמו , סאגת-מונקו , ה-MASS DAMPERS של רנו , הכרזת מעברו של אלונסו למקלארן עוד בטרם החלה העונה , כל הסיפור סביב פרישתו של מיכאל שומאכר ומי יחליף אותו בפרארי , הנצחון הראשון של באטון (מול העיניים שלי בהונגריה) הכשלון הגדול של טויוטה , רוזברג ג'וניור שהבטיח ולא קיים ויש עוד הרבה .

בקיצור מבחינתי פורמולה-1 זה מכלול שעושה את העניין .

אגב - בהחלט יתכן שעוד איזה קולין צ'פמן היה עוזר לעניין או החזרתו של גורדון מוריי במקום שיתעסק בשטויות יקרות...

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תוכן חדש...