Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבחן המשפחתיות של "הגה" ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסכם במילה אחת: "בדיחה" !!!

אני עדיין טוען שהם בכלל לא נסעו על המכוניות וכל מה שנרשם שם זה שליפה מהמותן ...

אבל נתחיל דווקא מהדברים הטובים, כל הכבוד על זה שהם בודקים רק דברים שמעניינים את הקהל בארץ. לא יודע מה אתכם אבל לי דיי מפריע הקטע שבמגזינים אחרים (הדוגמא הכי טובה היא "אוטו") בוחנים רכבים משפחתיים ורכבי יוקרה כאילו מדובר ברכבי ספורט טהורים !!!

מצטער לאכזב אתכם אבל 99% מהאנשים שהולכים לקנות משפחתית, הדבר האחרון שמעניין אותם זה שלפוקוס יש שלדה טובה !!!

לפי דעתי הגיע הזמן לחזור לקרקע ולבחון רכבים לפי היעדים שאליהם הם מכוונים. לדוגמא, לא לקחת BMW סדרה 7 לנסיעה מאומצת כי תאמינו לי אני בטוח שאף אחד לא ינסה אפילו לתקוף סיבובים עם הרכב הזה !!!

לפי דעתי מבחן המשפחתיות ב"אוטו" האחרון הושפע יותר מדיי מהקטע של שלדה והתנהגות, לפי דעתי המבחן צריך יותר להיות על נוחות, אבזור, מחיר, בטיחות, שוק, בלמים, מנוע, ביצועים וכו', כלומר דברים בסיסיים שדורשים מרכב משפחתי, ולא שלדה טובה והגה מתקשר. אני מסכים שאם לרכב יש הגה מתקשר או שלדה טובה אז זה ראוי לציון ולשבח אבל לא להגזים מכיוון שהמכוניות האלה לא נבנות בשביל לתקוף פניות אלא בשביל לשנע את המשפחה בנוחות, אמינות, אבזור וכו'. רוצה לתקוף פניות ??? קנה לך רכב ספורט, שזה אחד מהדברים שמייחדים ומבדילים בין רכב ספורט לרכב משפחתי ...

ועכשיו נחזור למבחן של "הגה", אני לא זוכר את כל הדברים שנאמרו שם אבל הכי הכעיס אותי הקטע הבא:

מבחן הנהיגה, או לפחות החלק המהנה שבו, התרחש בכבישיה המקורזלים והמגרים של רמת הגולן , שם ניתנה לנו הזדמנות לדחוק את המכוניות לעבר גבולות יכולתן ולנסות לבחון מי מהן תהיה המהנה ביותר. גם כאן הפגינה הקורולה עליונות על מתחרתיה, עם הגה מדויק ומתקשר, אחיזת כביש מעולה ומנוע גמיש ...

אתם יודעים מה, נכון שיש לה אחיזה מצויינת ביחס למשפחתית, ונכון שיש לה מנוע מדהים אבל ההגה שלה פשוט מת !!! אין עם מי לדבר !!! כשקראתי את זה ישר חפשתי במשפטים הבאים את האישור שהדבר נאמר בציניות או גיחוך מכיוון שזה מאוד לא מצחיק ...

עוד נאמר בכתבה שהנוחות של הלנטאיכס "לא משהו", לא יודע מה אתכם אבל אחרי נסיעה של רבע שעה בלנטאיכס אני לא רציתי להתקרב יותר לרכב הזה !!! אני הרגשתי שהגב שלי פשוט מתפרק, "לא משהו" זה פשוט מחמאה לנוחות של הלנטאיכס !!! אולי "שוברת גב" יותר הולם את המצב ...

אז לסיכום, הכוונה של מבחן המשפחתיות של "הגה" היה נחמד, למרות חסרונה המאוד מורגש של הפוקוס. פעם הבאה אני ממליץ לנסוע על המכוניות לפני שרושמים עליהם משהו ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא קראתי את המבחן המדובר. קראתי בעבר כמה וכמה גיליונות של הגה (גם הייתי מנוי במשך שנה), יש להם את הפאקים שלהם הם לא כאלו נוראים כמו שעשית מהם. רחוק מזה.

לרמוז שהם רשמו מבחן שלם על רכבים משפחתיים בלי לנהוג אליהם? לא לעניין. אפילו מאוד לא לעניין, תרשום שאתה לא מסכים - בכיף. אין לי מה להגיד לגבי הציטוט שלך מהמבחן לגבי הקורולה מכיוון שלא נהגתי בקורולה החדשה. האם אתה נהגת לאורך זמן על כל הרכבים שנבחנו (מי נבחן אגב?) אולי יחסית לאחרות הקורולה הייתה יותר טובה? יכול להיות? תכתוב שלדעתך הם הרכב שונה לגמרי, שאין לך מושג על מה הם מדברים שהמבחן חרא, מה שבא לך - אבל להגיד שהם לא נהגו אפילו ברכבים זה מיותר (לדעתי). גם אני מצאתי את עצמי מדי פעם קורא מבחנים (ולא בהכרח בהגה) ותוהה האם זה אותו הרכב שאני נהגתי עליו. יש גם התרשמות אישית והיא שונה מאדם לאדם. כמו שההגדרה למה הוא רכב מהנה משתנה מאדם לאדם.

תתפלא אבל את חלק מהקהל מעניין גם היגוי ושלדה. אני יכול לתת בתור דוגמא את אבא שלי שמתלהב ממהגה של הפוקוס, האחיזה וכו'. הוא מעדיף את הפוקוס על הגולף שהייתה לנו לפני זה, למרות שהגולף הייתה מאובזרת יותר, וחזקה יותר (1.8 125 HP). אני מסכים שהוא לא מייצג את הרוב. את הרוב גם ביצועים לא מעניינים יש הרבה אנשים שכל מה שמעניין אותם זה סחירות ואמינות. וזהו. נוחות, אבזור וכו' -כלום. שלא נזכיר את האנשים שקנו רכב X כי היה מבצע! נתנו רדיו דיסק ואזעקה חינם!

לגבי זה:

אני מסכים שאם לרכב יש הגה מתקשר או שלדה טובה אז זה ראוי לציון ולשבח אבל לא להגזים מכיוון שהמכוניות האלה לא נבנות בשביל לתקוף פניות אלא בשביל לשנע את המשפחה בנוחות, אמינות, אבזור וכו'. רוצה לתקוף פניות ??? קנה לך רכב ספורט, שזה אחד מהדברים שמייחדים ומבדילים בין רכב ספורט לרכב משפחתי ...

יש גם רכבים שיכולים להוביל את המשפחה בנוחות וגם להיות רכבים משפחתים, לא חייב להיות ניגוד. נתחיל בקטן עם הפוקוס שיכולה לספק הנאה (יחסית), ונעבור ליקרות יותר כגון WRX, STI, והיקרות עוד יותר M5. מה לעשות ולחלק מהאנשים יש אילוצים בעיקר כספיים (ובעיקר עם המצב הכלכלי הנהדר השורר כאן כרגע). לדוגמא מישהו שצריך לקחת רכב מהעבודה , הוא עושה ק"מ גבוהה אין לו כסף להחזיק רכב ספורטיבי והוא צריך לבחור בין אחת המשפחתיות הללו. לדעתי צריך לבחון הכל, גם ביצועים, גם התנהגות, וגם נוחות. לרוב מחלקים ציונים במבחנים הללו ותוכל לראות איפה הרכב איבד ניקוד. מי שמעניין אותו התנהגות יוותר לפוקוס על הפנים הפחות טוב שלה. מי שרוצה אבזור, שייקח 307.

פורסם
לא קראתי את המבחן המדובר. קראתי בעבר כמה וכמה גיליונות של הגה (גם הייתי מנוי במשך שנה), יש להם את הפאקים שלהם הם לא כאלו נוראים כמו שעשית מהם. רחוק מזה.

לרמוז שהם רשמו מבחן שלם על רכבים משפחתיים בלי לנהוג אליהם? לא לעניין. אפילו מאוד לא לעניין, תרשום שאתה לא מסכים - בכיף. אין לי מה להגיד לגבי הציטוט שלך מהמבחן לגבי הקורולה מכיוון שלא נהגתי בקורולה החדשה. האם אתה נהגת לאורך זמן על כל הרכבים שנבחנו (מי נבחן אגב?) אולי יחסית לאחרות הקורולה הייתה יותר טובה? יכול להיות? תכתוב שלדעתך הם הרכב שונה לגמרי, שאין לך מושג על מה הם מדברים שהמבחן חרא, מה שבא לך - אבל להגיד שהם לא נהגו אפילו ברכבים זה מיותר (לדעתי). גם אני מצאתי את עצמי מדי פעם קורא מבחנים (ולא בהכרח בהגה) ותוהה האם זה אותו הרכב שאני נהגתי עליו. יש גם התרשמות אישית והיא שונה מאדם לאדם. כמו שההגדרה למה הוא רכב מהנה משתנה מאדם לאדם.

תתפלא אבל את חלק מהקהל מעניין גם היגוי ושלדה. אני יכול לתת בתור דוגמא את אבא שלי שמתלהב ממהגה של הפוקוס, האחיזה וכו'. הוא מעדיף את הפוקוס על הגולף שהייתה לנו לפני זה, למרות שהגולף הייתה מאובזרת יותר, וחזקה יותר (1.8 125 HP). אני מסכים שהוא לא מייצג את הרוב. את הרוב גם ביצועים לא מעניינים יש הרבה אנשים שכל מה שמעניין אותם זה סחירות ואמינות. וזהו. נוחות, אבזור וכו' -כלום. שלא נזכיר את האנשים שקנו רכב X כי היה מבצע! נתנו רדיו דיסק ואזעקה חינם!

לגבי זה:

אני מסכים שאם לרכב יש הגה מתקשר או שלדה טובה אז זה ראוי לציון ולשבח אבל לא להגזים מכיוון שהמכוניות האלה לא נבנות בשביל לתקוף פניות אלא בשביל לשנע את המשפחה בנוחות, אמינות, אבזור וכו'. רוצה לתקוף פניות ??? קנה לך רכב ספורט, שזה אחד מהדברים שמייחדים ומבדילים בין רכב ספורט לרכב משפחתי ...

יש גם רכבים שיכולים להוביל את המשפחה בנוחות וגם להיות רכבים משפחתים, לא חייב להיות ניגוד. נתחיל בקטן עם הפוקוס שיכולה לספק הנאה (יחסית), ונעבור ליקרות יותר כגון WRX, STI, והיקרות עוד יותר M5. מה לעשות ולחלק מהאנשים יש אילוצים בעיקר כספיים (ובעיקר עם המצב הכלכלי הנהדר השורר כאן כרגע). לדוגמא מישהו שצריך לקחת רכב מהעבודה , הוא עושה ק"מ גבוהה אין לו כסף להחזיק רכב ספורטיבי והוא צריך לבחור בין אחת המשפחתיות הללו. לדעתי צריך לבחון הכל, גם ביצועים, גם התנהגות, וגם נוחות. לרוב מחלקים ציונים במבחנים הללו ותוכל לראות איפה הרכב איבד ניקוד. מי שמעניין אותו התנהגות יוותר לפוקוס על הפנים הפחות טוב שלה. מי שרוצה אבזור, שייקח 307.

גיא, כשתנהג בקורולע החדשה, אתה תבין למה זה כ"כ הפריע לי ...

פשוט מדהים אותי שעיתון שתופס מעצמו יכול לעשות כזו טעות איומה ...

במבחן השתתפו קורולע, גולף, לאנטאיכס, אימפרזה, 307 וסיויק. המכוניות נבחרו לפי הצבעה שנערכה באתר אינטרנט של "הגה" ולכן אני מראש אומר לך לוותר על לנסות למצוא היגיון מאחורי הבחירה של המכוניות ...

אני מסכים אתך שצריך לבדוק את השלדה, היגוי וכל אלה אבל אם תקרא את המבחן האחרון ב"אוטו" תראה שייחסו לקטע של איכויות ניהוג יותר מדיי. מילא אם זה היה מבחן של מכוניות ספורט הייתי מבין, אבל מדובר פה במשפחתיות ...

תראה, אני לא כמו חבר שלי (שגם לו יש קורולע) שישר בא ומתלהב שהקורולע נצחה. אני יודע בדיוק מה הקורולע שווה, יש לה את הדברים שהיא מצטיינת בהם ויש את הדברים שהיא לוקה בחסר בהם. אבל בסה"כ הקורולע היא רכב מצויין לישראלי הממוצע, כלומר למי שמחפש רכב אמין שיסיע אותו מנקודה א' לנקודה ב' בנוחות סבירה, ביצועים טובים, אבזור טוב וכו' אז הקורולע היא האופציה הכי טובה שיש כיום. אבל אם מישהו רוצה ערך מוסף (ואתה יודע למה אני מתכוון) אז הפוקוס עדיפה ...

מה שבאמת מעניין אותי עכשיו לדעת הוא מה תהיה התוצאה של הפוקוס במסלול שעשו לכל המשפחתיות (שהקורולע נצחה בו). כלומר האם השלדה הטובה של הפוקוס תפצה על היתרון של הקורולע בסעיף המנוע ??? או האם מנוע מצויין, גיר עצל, משקל גבוה, הגה מת והרבה אחיזה (קורולע) עדיף על פני מנוע עצל, גיר מצויין, משקל סביר, הגה מתקשר ושלדה טובה (פוקוס) ???

ובקשר לשאלה שלך, כן, נהגתי על רוב הנבחנות (רק על הסיוויק והאימפרזה לא נהגתי ועליהם לא הגבתי בכלל). אומנם על כולם חוץ מהקורולע לא יצא לי לבחון אותם לטווח ארוך ועד קצה היכולת שלהם אבל תאמין לי שאני מכיר את הקורולע מצויין ושטחנתי כבר לרכב הזה את הנשמה (אנחנו מתקרבים ל-7K ק"מ, הבלמים כמעט גמורים והצמיגים מתחילים להיגמר לאט לאט) ...

פורסם
תאמין לי שאני מכיר את הקורולע מצויין ושטחנתי כבר לרכב הזה את הנשמה (אנחנו מתקרבים ל-7K ק"מ, הבלמים כמעט גמורים והצמיגים מתחילים להיגמר לאט לאט) ...

נשמה, חבל שזה היחס שלך למכונית הזו ועוד בשמחה ובגאון. :roll:

בקשר לפוקוס, למשל, כל מילה טובה שרושמים על האוטו הזה נכונה.

לא מתלהבים ממנה אך ורק בגלל ההתנהגות המצויינת וההגה, אלא

גם בגלל נוחות הנסיעה הטובה, שזו עילה טובה מאוד לקנות רכב משפחתי "קצת"

שונה מהשאר, שמנסים לחקותו מאז השקתו ב-98'.

אגב, איך בדיוק הם יכולים לבדוק שוק בעת מבחן השוואתי?

לנסות למכור את כל המתחרות ולראות מי תמכר קודם ובמחיר הגבוה ביותר?

:hihi:

MCS 2008

פורסם
אני אסכם במילה אחת: "בדיחה" !!!

אני עדיין טוען שהם בכלל לא נסעו על המכוניות וכל מה שנרשם שם זה שליפה מהמותן ...

אבל נתחיל דווקא מהדברים הטובים, כל הכבוד על זה שהם בודקים רק דברים שמעניינים את הקהל בארץ. לא יודע מה אתכם אבל לי דיי מפריע הקטע שבמגזינים אחרים (הדוגמא הכי טובה היא "אוטו") בוחנים רכבים משפחתיים ורכבי יוקרה כאילו מדובר ברכבי ספורט טהורים !!!

מצטער לאכזב אתכם אבל 99% מהאנשים שהולכים לקנות משפחתית, הדבר האחרון שמעניין אותם זה שלפוקוס יש שלדה טובה !!!

לפי דעתי הגיע הזמן לחזור לקרקע ולבחון רכבים לפי היעדים שאליהם הם מכוונים. לדוגמא, לא לקחת BMW סדרה 7 לנסיעה מאומצת כי תאמינו לי אני בטוח שאף אחד לא ינסה אפילו לתקוף סיבובים עם הרכב הזה !!!

לפי דעתי מבחן המשפחתיות ב"אוטו" האחרון הושפע יותר מדיי מהקטע של שלדה והתנהגות, לפי דעתי המבחן צריך יותר להיות על נוחות, אבזור, מחיר, בטיחות, שוק, בלמים, מנוע, ביצועים וכו', כלומר דברים בסיסיים שדורשים מרכב משפחתי, ולא שלדה טובה והגה מתקשר. אני מסכים שאם לרכב יש הגה מתקשר או שלדה טובה אז זה ראוי לציון ולשבח אבל לא להגזים מכיוון שהמכוניות האלה לא נבנות בשביל לתקוף פניות אלא בשביל לשנע את המשפחה בנוחות, אמינות, אבזור וכו'. רוצה לתקוף פניות ??? קנה לך רכב ספורט, שזה אחד מהדברים שמייחדים ומבדילים בין רכב ספורט לרכב משפחתי ...

ועכשיו נחזור למבחן של "הגה", אני לא זוכר את כל הדברים שנאמרו שם אבל הכי הכעיס אותי הקטע הבא:

מבחן הנהיגה, או לפחות החלק המהנה שבו, התרחש בכבישיה המקורזלים והמגרים של רמת הגולן , שם ניתנה לנו הזדמנות לדחוק את המכוניות לעבר גבולות יכולתן ולנסות לבחון מי מהן תהיה המהנה ביותר. גם כאן הפגינה הקורולה עליונות על מתחרתיה, עם הגה מדויק ומתקשר, אחיזת כביש מעולה ומנוע גמיש ...

אתם יודעים מה, נכון שיש לה אחיזה מצויינת ביחס למשפחתית, ונכון שיש לה מנוע מדהים אבל ההגה שלה פשוט מת !!! אין עם מי לדבר !!! כשקראתי את זה ישר חפשתי במשפטים הבאים את האישור שהדבר נאמר בציניות או גיחוך מכיוון שזה מאוד לא מצחיק ...

עוד נאמר בכתבה שהנוחות של הלנטאיכס "לא משהו", לא יודע מה אתכם אבל אחרי נסיעה של רבע שעה בלנטאיכס אני לא רציתי להתקרב יותר לרכב הזה !!! אני הרגשתי שהגב שלי פשוט מתפרק, "לא משהו" זה פשוט מחמאה לנוחות של הלנטאיכס !!! אולי "שוברת גב" יותר הולם את המצב ...

אז לסיכום, הכוונה של מבחן המשפחתיות של "הגה" היה נחמד, למרות חסרונה המאוד מורגש של הפוקוס. פעם הבאה אני ממליץ לנסוע על המכוניות לפני שרושמים עליהם משהו ...

צר לי להגיד לך, אבל אל תדבר שטויות.

מי שקורא את אוטו הוא חובב נהיגה וכאחד כזה, הוא מחפש משפחתית שגם תהיה מהנה לו וגם נוחה ומפנקת, וגם בתקציב. הפוקוס נותנת את התמורה הטובה ביותר!

יניב

פורסם
מי שקורא את אוטו הוא חובב נהיגה

בידיוק.

אני מאמין שרוב האנשים שקוראים את המגזינים הללו "מחפשים" את הביקורת על ההתנהגות, הביצועים ושאר הירקות....

גם לא נראה לי שהכותב של הביקורת מעוניין להעביר לקוראים(אנחנו) חומר אחר,הוא רוצה לישרוף גומי והרבה....אם לא היו מביאם לך את אמא שלי שתדבר איתך על נוחות וכמה המזגן טוב :x

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

למה חשוב ב ב.מ.וו התנהגות שלדה ולתקוף פניות?

אוקיי- במקרה חירום, בלימת חירום בסיבוב, החלקה לא מתוכננת ומפתיעה,

אותו אדם ששילם 750אלף שקל, מצפה לקבל אוטו שידע להתנהג במקרים כאלה.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

מסכים עם רד לגבי החלק של המבחנים שבהם שמים יותר מידי דגש על עניין הנאה מנהיגה ושאר הירקות בסגנון. אלו אכן דברים שמעניינים אותי הקורא לדעת אך בהחלט יתר הדברים שרד ציין בתור אדם שמתעניין ברכישת הרכב (המשפחתי לדוגמא) יעניינו אותי לא פחות.

נכון שמבחינת נסיעת מבחן אוכל להיווכח האם הנוחות וכדומה מתאימים לי לעומת נהיגה מאומצת שלרוב לא אוכל לעשות ברכב הדגמה (כי הסוכן שאיתי באוטו לא יתן לי) כך שמגזין הרכב אכן יתן את זוית הראיה הזו שחסרה לאדם ששוקל לקנות רכב אך עדין כקורא הייתי רוצה לראות התייחסות מסויימת לעניינים שרד הזכיר (נוחות, אבזור וכו') וגם את התמונה הכוללת על הרכב (שלצערי לא תמיד בנמצא).

ותפסיקו לומר שמי שקורא הוא דווקא חובב נהיגה כי יש מלא ילדים שקוראים מגזיני רכב (אני מניח שכשהייתם קטנים ולפני שהיה לכם רישיון הייתם מנויים לאוטו) ויש גם הרבה קוראים שבעצם מעוניינים לדעת האם עדיף להם לקחת בליסינג קליאו קלאסיק או אקסידנט.

מגזין רכב צריך למצוא איזון כך שכל הקוראים יהנו מהמגזין (כיום יש כאלה שמצליחים ויש שלא) ובתור קורא לא הייתי רוצה שמבחן על רכב X יהיה רק מהנה לקריאה כי בתכלס הוא אמור להעביר ולתת גם מידע ולא רק להעביר הנאה מקריאת הכתבה.

פורסם

גם במשפחתיות, אז למה בכלל לכתוב כתבות מבחן?

שיכתבו ישר שהקורולה הכי אמינה סחירה וזהו.

כי הרי כל השאר לא ממש מענין את הישראלי המצוי.

אז מה אם היא קצת פחות נוחה ופחות מתקשרת.

העיקר שאפשר לקבל אותה בלבן ורצוי עם בגאז'.

פורסם

הגה מתקשר? קורולה?

אמנם האחיזה באמת לא רעה למשפחתית, אבל המרחק בין ההגה החשמלי של הקורולה לבין הגה מתקשר הוא רחוק בהחלט.

כשההגה מתקשר, תוכל להרגיש מתי אתה נוסע על שמן ומתי אתה נוסע על אספלט (קלות ההגה), במקרה של הקורולה ההגה מרגיש על משטח חלק כל הזמן, אמנם זה טוב לישראלי הממוצע (חניות וכדו'), אבל לחובב ההגה בהחלט לא.

יובל.

פורסם

פעם הבאה אני ממליץ לנסוע על המכוניות לפני שרושמים עליהם משהו ...

נסעו גם נסעו!

אותו מבחן גם שודר כחלק מהתוכנית 10G שבה משודרים מבחנים של "הגה".

הכתבה הייתה דיי ארוכה ונראו קטעי סללום ועד...

לטעון שהם לא נהגו?

אם כל הכבוד אולי לא מדובר בכתבים שמהווים תחרות לטיף נידל אבל בכל זאת...

דוגמא נוספת:מגאזין "אוטו" (רוני נאק למען הדיוק)לא התרגש מהמיני קופר S לאחר נסיעה באירופה ונראה אדיש לאור היכולות מלבד התקשורת הטובה אותה ציין.

במגאזין CAR היא נבחרה למכונית הנהג של השנה ונמצאת ברשימת ה-100 הטובות ביתר במקום השני בין 911 טורבו לפרארי אנזו!

אולי הכוונה היא תקשורת טובה להגה יחסית למתחרות והדברים לא הובהרו כמו שצריך?!

פורסם

פעם הבאה אני ממליץ לנסוע על המכוניות לפני שרושמים עליהם משהו ...

נסעו גם נסעו!

אותו מבחן גם שודר כחלק מהתוכנית 10G שבה משודרים מבחנים של "הגה".

הכתבה הייתה דיי ארוכה ונראו קטעי סללום ועד...

לטעון שהם לא נהגו?

אם כל הכבוד אולי לא מדובר בכתבים שמהווים תחרות לטיף נידל אבל בכל זאת...

דוגמא נוספת:מגאזין "אוטו" (רוני נאק למען הדיוק)לא התרגש מהמיני קופר S לאחר נסיעה באירופה ונראה אדיש לאור היכולות מלבד התקשורת הטובה אותה ציין.

במגאזין CAR היא נבחרה למכונית הנהג של השנה ונמצאת ברשימת ה-100 הטובות ביתר במקום השני בין 911 טורבו לפרארי אנזו!

אולי הכוונה היא תקשורת טובה להגה יחסית למתחרות והדברים לא הובהרו כמו שצריך?!

תראה, זה נכון שגם שאר המשפחתיות שנבחנו לא מצטיינות בתחום של הגה מתקשר אבל ההגה של הקורולע פשוט מת, אין עם מי לדבר, האוטו יכול לעשות 360 מעלות ואתה תרגיש כאילו ההגה ממשיך ישר !!! בגלל זה אני ממליץ לכם על נסיעת מבחן, רק מי שנסע על הקורולע החדשה יבין על מה אני מדבר (שזה פשוט גובל בפשע להגיד שההגה של הקורולע מתקשר) ...

Z-MAN, אני לא אומר שלא צריך לבדוק את זה, אני אומר שלא צריך לשים על זה דגש כ"כ חזק. לפי דעתי במקום לבנות מסלול קונוסים שיבנו מסלול מכשולים עם סוגי כבישים שונים ובורות שונים, כמו שעושים לג'יפים בשביל לבדוק את היכולת שלהם, בשביל לבדוק את הנוחות של הרכב ביחס למתחרות בכל מני מהירויות (יש מבחן כזה ב"מכוניות" האחרון). מה אתה אומר עכשיו ??? לפי דעתי הרבה יותר חשוב למשפחה שהאוטו שלהם יהיה נח מאשר שתהיה לו שלדה מטורפת :wink::lol: (לא יכולתי להתאפק) ...

ועכשיו בקשר למגזין "אוטו", גם אני כמוכם אוהב לקרוא את כל הכתבות עם שריפת גומי ותיאורים מלאי אדרנלין אבל צריך לעשות הבדל בין מכוניות שזה היעד שלהם לבין מכוניות שזה לא היעד שלהם. אני גם מסכים עם מצמץ שהעלה נקודה נוספת ומאוד חשובה שלא כל קוראי "אוטו" מחפשים את מה שאנחנו מחפשים, לכן אתם רואים מבחנים שונים לדוגמא קליאו סדאן מול קקה ריו או מבחנים כמו סיוויק טייפ ארס מול אימפרזה טורבו ...

מר חנות סמים, אני מסכים אתך שהפוקוס היא משהו שונה משאר המשפחתיות. בגלל זה אני חושב שהקורולע והפוקוס הם המכוניות הכי טובות בקטגוריה, לפי דעתי אי אפשר להחליט מי הכי טובה מבניהם מכיוון שכל אחת פונה לסוג אחר של אנשים.

ובקשר לשוק, נכון שהשוק משתנה אבל אתה לא יכול לבוא ולהגיד שהקורולע לא תשמור על הערך שלה כי היא עושה את זה מצויין גם כשהיא לא הייתה הכי טובה בקטגוריה. אל תשכח גם שרוב המתחרות שם עומדות בפני החלפה והם נמצאות בשוק המשומשות כבר מעל ל-3 שנים ככה שאפשר כבר לדעת איך השוק שלהם ...

ולסיכום, רוני, אני לא מתגאה ביחס שאני נותן לרכב. בנוסף לזאת אני מקווה בקרוב לעזוב את הרכב לנפשו לטובת הבובה שלי ...

פורסם

לא קראתי את המבחן ב"הגה", אך המבחן ב-10G (אותו יצא לי לראות) עסק בקורולה סדאן, שהיא אכן קורולע. אני מאמין שהנהיגה שונה מהותית מההאצ'בק.

לעניין ההגה המת: בשום מבחן ממגזין רכב מחו"ל לא נתקלתי בביקורות על ההגה (אמנם גם לא תשבוחות). אבל כנהג קורולה אני בהחלט יכול לומר כי ההגה באמת מדויק אך אינו מתקשר, ואני בטוח שכל הגה הידראולי טוב ממנו. חבל שהגאים הידראולים כבר פסים מן העולם (חוץ מההגה החדש של פורד שיהיה חשמלי אך לא לגמרי, וישרת במכוניות על הפלטפורמה הקומפקטית החדשה, ועל כן ח"ח לפורד). לי זה לא הפריע להנות מהרכב, ואני לא מתכוון לאמינות/סחירות/אוטומטיות שלו, אלא דווקא בגלל איכויות הנסיעה, בידוד הרעשים ושילוב תיה"ל-מנוע.

פורסם
הגה מתקשר? קורולה?

אמנם האחיזה באמת לא רעה למשפחתית, אבל המרחק בין ההגה החשמלי של הקורולה לבין הגה מתקשר הוא רחוק בהחלט.

כשההגה מתקשר, תוכל להרגיש מתי אתה נוסע על שמן ומתי אתה נוסע על אספלט (קלות ההגה), במקרה של הקורולה ההגה מרגיש על משטח חלק כל הזמן, אמנם זה טוב לישראלי הממוצע (חניות וכדו'), אבל לחובב ההגה בהחלט לא.

תתפלא אבל בשנת 2000 היה לקורולה הגה מתקשר...

במתיחת הפנים לדגם המוחלף הם כבר קילקלו אותו, הוא נהיה יותר קל וכבר לא מתקשר (יכול להיות שכבר אז הוא הפך מהידראולי לחשמלי)

לירן

לירן

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...