Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חום מנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז ככה - בדר"כ החום של המנוע הוא איפשהו באמצע בין חמישים לתשעים (המחוג עומד קבוע בנקודת האמצע בינהם.

הבעיה היא שלעיתים בנסיעה עירונית כשהאוטו מלא (בנוסעים) החום מגיע לתשעים וכשאני מדומם את המנוע החום אף עולה. - זה תקין?

בפקקים של הבוקר על כביש החוף - גם אז החום עולה מעל התשעים - כמעט עד ה 120 - האם זה תקין?

בעליות של ירושלים- החום מגיע קצת פחות מ 130 - תקין?

ועוד שאלה- אחרי שהמכבה של מיכל נוזל הקירור היה פתוח מעט וכל המים התאדו לי שמתי נוזל קירור של סונול - סוג פשוט. הארבע ליטרים לא הספיקו אז שהגעתי הביתה הוספתי עוד - הפעם מנוזל קירור יקר יותר עם צמיגות גבוהה יותר- האם זה בסדר שעירבבתי בינהם? - עד איזה קו צריך למלא נוזל קירור?

עריכה: ואם כבר אז עוד שאלה: בבוקר ובכלל בכל נסיעה ראשונה באותו יום לוקח למנוע המון זמן עד שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה - בדר"כ רק אחרי מספר לא קטן של קילומטרים מד החום עוזב את נקודת המינימום שלו (50 מעלות).

לדוגמה לשם השוואה - באוטו אחר שאני נוהג עליו (טויוטה קורולה) החום מתיצב הרבה הרבה יותר מהר.

מדוע זה נגרם ? יש משהו שאפשר לעשות לשפר את המצב? (כשהמנוע קר המנוע בקושי סוחב)

פורסם
שלום,

אז ככה - בדר"כ החום של המנוע הוא איפשהו באמצע בין חמישים לתשעים (המחוג עומד קבוע בנקודת האמצע בינהם.

הבעיה היא שלעיתים בנסיעה עירונית כשהאוטו מלא (בנוסעים) החום מגיע לתשעים וכשאני מדומם את המנוע החום אף עולה. - זה תקין?

בפקקים של הבוקר על כביש החוף - גם אז החום עולה מעל התשעים - כמעט עד ה 120 - האם זה תקין?

ועוד שאלה- אחרי שהמכבה של מיכל נוזל הקירור היה פתוח מעט וכל המים התאדו לי שמתי נוזל קירור של סונול - סוג פשוט. הארבע ליטרים לא הספיקו אז שהגעתי הביתה הוספתי עוד - הפעם מנוזל קירור יקר יותר עם צמיגות גבוהה יותר- האם זה בסדר שעירבבתי בינהם? - עד איזה קו צריך למלא נוזל קירור?

לא , זה מאוד מאוד לא תקין שהחום עובר את ה 100.. הוא אמור לעבור קצת את ה 90, רוץ לבדוק מה קורה עם זה!!!

מה שכן, זה טבעי שהרכב מתחמם לאחר כיבוי כי אין קירור למנוע.

פורסם
שלום,

לא , זה מאוד מאוד לא תקין שהחום עובר את ה 100.. הוא אמור לעבור קצת את ה 90, רוץ לבדוק מה קורה עם זה!!!

מה שכן, זה טבעי שהרכב מתחמם לאחר כיבוי כי אין קירור למנוע.

תודה

אני אבודק בעוד נסיעה עד לאיזה חום הוא מגיע- באמת בדר"כ בפקקים - שאז הוא הכי מתחמם - הוא עובר מעט את התשעים - אולי הפעם הספציפית הזו זה היה אחרי שהתאדה לי כל נוזל הקירור ומילאתי "רק" ארבע ליטר" והיה חסר עוד קצת עד המילוי המלא.

אגב- מה אמור להיות החום שלו בנסיעה בינערירונית ומה בנסיעה עירונית? (בפקקים אני מבין שזה קצת מעל תשעים)

פורסם
90 קבוע \ 90-92

מוזר...

בנסיעה בינעירונית זה די הרבה פחות מזה, בפקקים זה קצת מעל זה ובנסיעה עירונית זה קצת פחות מזה - יש בעיה? איפה היא יכולה להיות?

פורסם
90 קבוע \ 90-92

מוזר...

בנסיעה בינעירונית זה די הרבה פחות מזה, בפקקים זה קצת מעל זה ובנסיעה עירונית זה קצת פחות מזה - יש בעיה? איפה היא יכולה להיות?

הגיוני שבנסיעה מהירה מעט יהיה חום מתחת ל90 מכיון שיש רוח והאוטו פחות מתאמץ, בפקקים האוטו "מתאמץ" קצת יותר ולכן החום יגיע קצת מעל ה90 , אבל בטח ובטח שלא לרמות של 120 ו130

פורסם
90 קבוע \ 90-92

מוזר...

הפרש גדול בטמפ' בין בינעירוני לעירוני גורם נזק למנוע (בדיוק הסיבה שיש טרמוסטט) - מנוע שלא נמצא בטמפ' העבודה האידיאלית שלו מתאמץ יותר, מתבלה יותר וצורך יותר דלק (בשני הכיוונים - חם מדי או קר מדי).

כדאי ומומלץ להיכנס לבדיקה במוסך בהקדם. במידה והמאווררים תקינים, וחיישן הטמפ' תקין ייתכן ותזדקק לטרמוסטט חדש.

פורסם
90 קבוע \ 90-92

מוזר...

הגיוני שבנסיעה מהירה מעט יהיה חום מתחת ל90 מכיון שיש רוח והאוטו פחות מתאמץ, בפקקים האוטו "מתאמץ" קצת יותר ולכן החום יגיע קצת מעל ה90 , אבל בטח ובטח שלא לרמות של 120 ו130

לא לא לא - ל 130 הוא בחיים לא הגיע. הפעמים היחידות שהוא היה בסביבות ה - 120 זה אחרי שדוממתי את המנוע אחרי שבעליות של ירושלים הוא היה בסביבות המאה וכמה שעות קודם בפקקים של כביש 4 - (כם אז הוא היה בסביבות המאה) ולאחר שדוממתי את המנוע החום עלה עד לסביבות 120 אבל לא יותר מזה. זה הגיוני?

פורסם
90 קבוע \ 90-92

מוזר...

הפרש גדול בטמפ' בין בינעירוני לעירוני גורם נזק למנוע (בדיוק הסיבה שיש טרמוסטט) - מנוע שלא נמצא בטמפ' העבודה האידיאלית שלו מתאמץ יותר, מתבלה יותר וצורך יותר דלק (בשני הכיוונים - חם מדי או קר מדי).

כדאי ומומלץ להיכנס לבדיקה במוסך בהקדם. במידה והמאווררים תקינים, וחיישן הטמפ' תקין ייתכן ותזדקק לטרמוסטט חדש.

המאורר תקין. אני משער שגם חיישן הטמפ'. מה התפקיד של הטרמוסטט? אם אחליף אותו תפתר לי גם הבעייה של הזמן הרבה שלוקח לרכב להתחמם כשהוא קר?

אגב- יש שם צינור שאמור להעביר את חום המנוע לשאר החלקים ע"מ שיתחממו מהר יותר- אמרו לי שלא צריך אותו בישראל והוא נועד לארצות החמות (ולכן הוציאו לי אותו)- האם זה נכון?

אגב - טמפ' עבודה אופטימלית = ?

תודה מראש...

פורסם
שלום,

עריכה: ואם כבר אז עוד שאלה: בבוקר ובכלל בכל נסיעה ראשונה באותו יום לוקח למנוע המון זמן עד שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה - בדר"כ רק אחרי מספר לא קטן של קילומטרים מד החום עוזב את נקודת המינימום שלו (50 מעלות).

לדוגמה לשם השוואה - באוטו אחר שאני נוהג עליו (טויוטה קורולה) החום מתיצב הרבה הרבה יותר מהר.

יש בעיה עם טרמוסטט - התקן במערכת קירור שלא נותן למים לעבור לרדיאטור עד שהם לא מגיעים לטמפרטורה נורמלית.

אל תלחץ יותר מידי - סה''כ כל מה שתיארת(חוץ מ-120 מעלות) זה די תקין. תבדוק את מערכת הקירור במוסך - תתחיל מטרמוסטט, תחזיק איתך נוזל קירור ותקפיד(!) שהאוטו לא יתחמם יותר מ-100.

כשאתה ממלא נוזל קירור - תקפיד למלא עם מנוע פעול בטמפרטורת העבודה שלו ולא במנוע כבוי או קר.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם
שלום,

יש בעיה עם טרמוסטט - התקן במערכת קירור שלא נותן למים לעבור לרדיאטור עד שהם לא מגיעים לטמפרטורה נורמלית.

אל תלחץ יותר מידי - סה''כ כל מה שתיארת(חוץ מ-120 מעלות) זה די תקין. תבדוק את מערכת הקירור במוסך - תתחיל מטרמוסטט, תחזיק איתך נוזל קירור ותקפיד(!) שהאוטו לא יתחמם יותר מ-100.

כשאתה ממלא נוזל קירור - תקפיד למלא עם מנוע פעול בטמפרטורת העבודה שלו ולא במנוע כבוי או קר.

תודה. כנראה באמת יש לי בעייה בטרמוסטט. ובקשר לנוזל קירור - חשבתי שדווקא עדיף למלא עם מנוע פועל כשהמנוע קר שכן מילוי שהמנוע חם יכול לגרום נזק למנוע- לא?

אגב- כמה עולה להחליף טרמוסטט? (החלק בלבד בלי העבודה).

פורסם

בהנחה שמדובר בפיאט טמפרה טרמוסטט לא חלק יקר במיוחד - אצלי בפורדים זה עולה בסביבות 70 שח.

בקשר למילוי:

אם אין נוזל בכלל ומערכת יבשה אז תמלא עם מנוע כבוי עד הקו במיכל, תפעיל את המנוע, תן לו להגיע לטמפ' עבודה ואז תוסיף לאט לאט עד הקו שוב. תיתן טיפה גז שהמים יזרמו במערכת, תבדוק ושוב תוסיף לפי הצורך.

אם יש נוזל, אבל חסר - פתח מכסה(כשמנוע לא חם!), תפעיל מנוע, תן לו להתחמם ואז תוסיף עד הקו.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם
בהנחה שמדובר בפיאט טמפרה טרמוסטט לא חלק יקר במיוחד - אצלי בפורדים זה עולה בסביבות 70 שח.

בקשר למילוי:

אם אין נוזל בכלל ומערכת יבשה אז תמלא עם מנוע כבוי עד הקו במיכל, תפעיל את המנוע, תן לו להגיע לטמפ' עבודה ואז תוסיף לאט לאט עד הקו שוב. תיתן טיפה גז שהמים יזרמו במערכת, תבדוק ושוב תוסיף לפי הצורך.

אם יש נוזל, אבל חסר - פתח מכסה(כשמנוע לא חם!), תפעיל מנוע, תן לו להתחמם ואז תוסיף עד הקו.

אחלה תודה רבה.

פורסם

יש לי שאלה:

אבא שלי אמר לי שאם אני שם את בורר החום של המאוורר על חימום (שיהיה תנור במקום איוורור) אבל לא מפעיל אותו, אז המנוע מתחמם פחות מכיוון שהמים ברדיאטור עוברים דרך התנור מה שמאריך את המסלול שלהם וכך הם מתחממים פחות. האם טענה זו נכונה?

פורסם
יש לי שאלה:

אבא שלי אמר לי שאם אני שם את בורר החום של המאוורר על חימום (שיהיה תנור במקום איוורור) אבל לא מפעיל אותו, אז המנוע מתחמם פחות מכיוון שהמים ברדיאטור עוברים דרך התנור מה שמאריך את המסלול שלהם וכך הם מתחממים פחות. האם טענה זו נכונה?

אולי כן אולי לא, מה שבטוח אתה תרגיש כמו בתוך תנור (גם אם המאורר של המזן כבוי)

• תוכן חדש...