Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל איני חושב (ואני אומר זאת במלוא הכבוד הראוי) שיש לדון בנושא הוט-רוד בפורום אספנות. זה ממש צורם לי, ואני מקווה שגם לכותבים אחרים.

אני כל כך שמח על כל ענתיקה שמתגלה, וממש קשה לי לחשוב על שחיטה של ענתיקה כזו לטובת "פרוייקט" שלא יותיר מאום ממה שהיתה, לבד משלד מעוות.

אולי ראוי להציע למנהלי האתר לפתוח פורום הוט-רוד.

דיונים בנושא בפורום אספנות הם פשוט אינם לעניין - כאמור, זו אינה אספנות.

זה, לכל היותר, פרוייקט "שיפורים מכניים"

פורסם
אבל איני חושב (ואני אומר זאת במלוא הכבוד הראוי) שיש לדון בנושא הוט-רוד בפורום אספנות. זה ממש צורם לי, ואני מקווה שגם לכותבים אחרים.

אני כל כך שמח על כל ענתיקה שמתגלה, וממש קשה לי לחשוב על שחיטה של ענתיקה כזו לטובת "פרוייקט" שלא יותיר מאום ממה שהיתה, לבד משלד מעוות.

לפי ראות עיניי, מועדון החמש הינו מועדון רכב אספנות וקלאסי. ככזה, הוא לא מתייחס רק למכוניות המוגדרות כמכוניות אספנות (על-פי הגדרת רישיון/חוק), אלא גם למכוניות אספנות מלשון collectible וקלאסיות. הוט-רוד'ס, מוגדרות ככאלה, על-פי המסורת האמריקאית וההיסטוריה שלהן.

לכן, לדעתי האישית, פורום המועדון הוא בהחלט המקום לדבר על מכוניות אשר יש אספנים אשר יראו בהם כחלק מהאוסף שלהם... ;-)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
ארנון.. יש לך במקרה תמונה של הנ"ל, אחרי התהליך המדובר? :shock::lol:
גם אם יהיה לו, מנהל הפורום ימחק אותה :twisted: ...

...מבחינתי שיקחו e type ויסדרו לה את חוסר הפרופורציה בין גובה עמודי הגג לגובה הדלת והסף ושישימו ידית פתיחה חיצונית שהאצבעות יוכלו להיכנס...
ל- E-Type דווקא יש ידיות פתיחה חיצוניות שגם טיפוס מגודל כמוני יכול לפתוח. לגבי שאר ההערות שלך על המכונית הזו - על טעם וריח אין להתווכח, אבל מומלצת בדיקת עיניים.

ארנון - אני אישית מסכים עם הדעה שהבעת כאן בנושא ההוט-רוד, אבל - המדינה שלנו עדיין קטנה מידי ואין כאן מספיק "בשר" למועדונים סקטוריאלים בכל תחום מוטורי. נכון להיום, מועדון החמש (והפורום שלו) רוצים להיות פתוחים לגישות שונות בנושא רכב אספנות וקלאסי, למרות שאני מוכן להמר שמרבית חברי מועדון החמש דוגלים בדעות שלך ושלי, קריא - שימור המכוניות למצב מקורי ואוטנטי. אולי בעתיד יהיו מספיק חובבי הוט-רוד שמספרם יצדיק מועדון ופורום נפרדים. כרגע אין, ולדידי הם חלק מהתרבות שעוסקת בטיפוח רכבים ישנים בישראל.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

ערב צח.

למזלנו, ההגדרה העממית של רכב אספנות או קלאסי היא הגדרה רחבה ביותר, שרק בזכות רוחבה, מאפשרת את היקף תחומי ההתעניינות בארצנו הקטנטונת. לבוא ולהגיד, שלרכבי הוט רוד אין מקום בפורום אספנות, זה כמו להגיד שאין מקום לדגמי רכבי האספנות, או לרכבי אספנות המותאמים למירוצים.

כל אדם ומכוניתו, האם מכונית אספנות חייבת להראות כפי שיצאה מן המפעל? דווקא בתחום הזה, יש כל כך הרבה דרכים לתקוף את השאלה. לא סתם אנו קוראים לרכבינו יצירות אומנות, שכן אומנות, יכולה להתבטא בצורות רבות. מעניין מה אדון הנרי פורד, היה אומר על כך.

אין ספק שלעולם לא הייתי בוחר בהוט רוד, בעיקר עקב נדירותן של המכוניות מהן הורכבו .אבל! ויש לזכור אבל, שרכבים לא נוצרו מאין. אל נא לנו להתנהג לאותן פסי מתכת מחרמנים כאלילים. אדם יצר ויצק אותן, וסביר להניח שאדם שמוצא את סיפוקו בלהרכיב הוט רוד, לא רואה זאת כהריסת הדגם "האלוהי" A אלא שיפוץ לצורך ביטוי עצמי ועממי. בדיוק כפי שעשה מעצבו של הנרי פורד , או הוא בעצמו.

אם למישהו יש ספק שלאמריקאים אין כבוד לעבר ולשימורו, טועה בגדול, הלוואי שהיה לי את הכמויות העצומות ואת האמצעים העצומים שלהם יש להרכבת הוט רוד, ואז בין השאר, הייתי טס באחת. בדיוק כמו שלא איכפת לי לפרק שברולט 74 בימינו (דגם לא נדיר בכלל אך עם פוטינציאל עצום) וליפיף אותה, ועוד 50 שנה, סביר להניח שארנון היה יורה בי :smile:.

גם לי זה צורם בתור חובב מקוריות, כנראה בגלל נדירות הכלים האלו בארצנו. ואיני גם כן נהנה לראות את כביכול ההתעללות הזו. אך מכאן ועד להגיד שאין שום קשר לפורום רכב אספנות, הבדל גדול.

בהודו, שמהווה את המדינה השניה בעולם בכמות האוכלוסיה שבה, יש דת עיקרית שנקראת הינדו, והיא מחולקת ללא פחות מ 3000 כתות וזרמים שונים, ובכל כת דעה שונה. אם הם יכולים להסתדר עם חילוקי הדעות בינהם, מי אנחנו שנדבר. :smile:

אבי .פ.

:shock:פג'ו 205 ג'ונייייר 3 דלתות - אספנות בשנת 2021 :shock:
פורסם

השאלה הנישאלת לפני כל החלטה כזו היא מאיזה מקום מאהבת הרכב אתה מגיע ולמה....שם גם מסתתרת התשובה... אם הינך מגיע בגלל זכרונות ילדות ונוסטלגיה תעדיף מן הסתם את הגירסה שתזכיר לך הכי הרבה את העבר הינו המקורית .

אם אתה חובב נהיגה שהמהירות והביצועים חשובים לך ולא פחות הפוזה.... לך על הוט רוד אולד סקול.

אם אתה סגנון של רושם מלא וביצועים ככה.... לך על קופי רייסר ורכבי פוזה.

בקיצור הגד לי מי אתה ואגיד לך מהו רכבך....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לי יש פשרה (שלדעתי, מיושמת כבר די מזמן בארה"ב)- למה להרוס רכב קלאסי "אמיתי" לשם בניית הוט-רוד, כאשר אפשר לבנות הכל מה-"0"? כלומר, אין הרי שום בעיה, לא טכנית, ולא כלכלית (למי שיש לו כבר כסף ל"פרוייקט" שכזה), לקחת ולתכנן מ"א" עד "ת" את כל הרכב, כדי שרק ייראה בסגנון של פעם?

לדעתי- זו הדרך הטובה ביותר, הנותנת פתרון אם לא לכל, אז לפחות לרוב הבעיות, שנידנות כאן!

נתחיל הרס הענתיקה- אז, לא רק שאין שום הרס- להפך, ניבנה משהו חדש, שעדיין שומר איפשהו על הרוח של "פעם".

דבר שני- היות והרכב ניבנה בעצם מ-"0", אז ניתן לקחת בחשבון את הכל, ולבנות אותו בדיוק כפי שרוצים, הן מבחינה חיצונית, הן מבחינה מכנית, הן מבחינת הצורת הנהיגה/ישיבה, והכי חשוב- תוך תכנון האופטימלי של כל המכלולים הבטיחותיים!

ככל הידוע לי- יש אפילו חברות, שעושות את זה בצורה מיקצועית.

באופן עיקרוני- גם לי די כואב לראות אוטו עתיק, שמתעללים בו בצורה כזאת, בעיניי הוא מאבד את כל הערך ההיסטורי שלו.

מאידך- הייתי מאד רוצה להיות הבעלים של ה"צעצוע" כזה, שבנוי מ"0" על הבסיס החדש! יש משהו בהוט רוד, אי אפשר להיתכחש מזה!

באותה נימה- לא הייתי גם מתנגד, לו היה לי רכב חדש לחלוטין, שיראה, נניח, כמו מוסטנג מאך1 (אבל בדיוק, ברמה של סמל אפילו!), אבל יהיה בנוי לפי כל הטכנולוגיה המודרנית (מתלים, מנוע וכ"ד), לנהיגה יומיומית! זה באמת היה בעיניי פתרון האולטימטיבי ל"רכב קלאסי ליומיום"!8) ולצידו תעמוד אחת "אמיתית", רק לצורך האוסף.

אבל, מה לעשות- חלומות, חלומות.....:x:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ללא קשר להעדפותיי, עדיין תחביב ההוט רוד והראט רוד יש לו פן אספני, ואני מכירה אישית אדון נכבד שיש לו אוסף כזה, זוהי תרבות שתחילתה בשנת 1945 כאשר בשנות ה- 70 החלה להתמסחר.

בין אם חלקנו לא ממש אוהבים זאת, עדיין זה אייקון חשוב בתרבות האמריקאית, שברור לי שגם לגביה יש מחלוקת.

חובב הוט רוד לא יחשוב שהוא הורס פיסת היסטוריה להפך, מבחינתו הוא משפר את מה שהיצרן לדעתו, הזניח.

גם בהרשי יש קטגוריה מיוחדת להוט רודס, כמו גם באירועי VINTAGE לא מעטים אחרים.

ברט מונרו שיפר אינדיאן סקאוט על מנת לקבל את התואר האינדיאן המהיר בעולם, אני זוכרת כאשר העלתי זאת בפורום בנובמבר שנה שעברה, טרם יצא הסרט לאקרנים, העלתי לזאב "את הסעיף" כי לדעתו ברט מונרו התעלל באופנוע קלאסי.

מסתבר "שההתעללות" לא פוסחת על כלי רכב מודרניים למשל כמו המסננת פסטה המוטורית הזאת, דר"א שמעתי לא מעט הבעת חלחלה לגביה גם מאוהדי הוט רוד "כבדים"

img5409mediumno8.jpg

אירית

פורסם

אני אפילו אגיד שאפשר ששתי האפשרויות מקורי/הוט-רוד יכולות להיות אצל אותו אדם שמצד אחד יהנה מאד לשחזר רכב למצבו המקורי , ויחווה הנאה גדולה גם מיצירת הוט-רוד מרכב אספנות ישן וליצור יצירת אומנות שהיא כולה פרי המצאתו

והנהיגה בכל אחת מהן מעוררת גאוה והנאה משלה

פורסם

דווקא יש משהו ברנו 5 הזה לדעתי...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

.

מסתבר "שההתעללות" לא פוסחת על כלי רכב מודרניים למשל כמו המסננת פסטה המוטורית הזאת, דר"א שמעתי לא מעט הבעת חלחלה לגביה גם מאוהדי הוט רוד "כבדים"

אירית

אירית זאת בהחלט מסננת לפסטה, קמח, אורז, מה שבא לך :)

המקוריות מהממות... זאתי הפכה לגועל! לאף אחת מ 2 הבודדות שיש בארץ לא מגיע להראות כך!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תגידו לי אני הוזה ? מה זאת ערמת הפלסטיק המכוערת הזו , אפילו גנבי ברזל יתבאסו לגנוב כזה דבר , O.K. שמעתי על שיפורים לרכב , אבל הלו בן אדם תתעורר ותנסה לשחזר את הדבר הזה .

תורד התמונה לאלתר - יש גבול למה שהעיניים יכולות לספוג - רחמנות ....

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

• תוכן חדש...