Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סנבין?

השושנים
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הסאנבים שלך חנתה בין השאר גם במכון האקדמי בחולון לפני שנה שנתיים?

אדריאן.

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם
מרשים מאוד. רק לא ברור לי למה בעל האתר אומר שזה הילמן?
המותג "סאנבים" היה בבעלות של הילמן, והמכונית גם צוידה במנועים זהים למכוניות הילמן הפרטיות של אותה תקופה (למשל, מנוע ה-1700 של סריה V היה מורכב גם בהילמן הנטר).

למעשה, המכוניות זכו לשם "סאנבים" רק לצורך מיצוב. אפילו להילמן-אימפ הקטנה היה תת-דגם ספורטיבי בשם סאנבים.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
המותג "סאנבים" היה בבעלות של הילמן, והמכונית גם צוידה במנועים זהים למכוניות הילמן הפרטיות של אותה תקופה (למשל, מנוע ה-1700 של סריה V היה מורכב גם בהילמן הנטר).

למעשה, המכוניות זכו לשם "סאנבים" רק לצורך מיצוב. אפילו להילמן-אימפ הקטנה היה תת-דגם ספורטיבי בשם סאנבים.

כל זה ברור וידוע. הרי badge engineering היה אחד המאפיינים של תעשיית הרכב הבריטית (וגם הלא-בריטית) של אותם הימים. עם זאת, כמו שמוריס אוקספורד הוא לא אוסטין קיימברידג', ומרקורי הוא לא פורד, אז סנבים הוא לא הילמן (חוץ מאשר בשווקי הייצוא :smile:).

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם
כל זה ברור וידוע. הרי badge engineering היה אחד המאפיינים של תעשיית הרכב הבריטית (וגם הלא-בריטית) של אותם הימים. עם זאת, כמו שמוריס אוקספורד הוא לא אוסטין קיימברידג', ומרקורי הוא לא פורד, אז סנבים הוא לא הילמן (חוץ מאשר בשווקי הייצוא :smile:).
אתה כמובן צודק, אבל רק ניסיתי להסביר מדוע קיים בארץ בלבול בין המותגים. צריך גם לזכור שהמותג סאנבים לא היה נפוץ בארץ כמו באנגליה, ולכן היה נוח יותר לאנשים "לתייק" את המכונית תחת הילמן. אגב, במושג badge engineering משתמשים בדרך-כלל כדי לתאר מספר מכוניות זהות, שכל ההבדל ביניהן הוא בשם ואולי גם בגריל (למשל - אוסטין קיימבריג', מוריס אוקספורד, MG מגנט, ריילי 4/68, וולסלי 16/60). במקרה של הסאנבים אלפיין לא היתה "הנדסת תוויות" - למיטב ידיעתי היא נקראה סאנבים בלבד, ולא הדביקו לה שום שם אחר.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
אתה כמובן צודק, אבל רק ניסיתי להסביר מדוע קיים בארץ בלבול בין המותגים. צריך גם לזכור שהמותג סאנבים לא היה נפוץ בארץ כמו באנגליה, ולכן היה נוח יותר לאנשים "לתייק" את המכונית תחת הילמן. אגב, במושג badge engineering משתמשים בדרך-כלל כדי לתאר מספר מכוניות זהות, שכל ההבדל ביניהן הוא בשם ואולי גם בגריל (למשל - אוסטין קיימבריג', מוריס אוקספורד, MG מגנט, ריילי 4/68, וולסלי 16/60). במקרה של הסאנבים אלפיין לא היתה "הנדסת תוויות" - למיטב ידיעתי היא נקראה סאנבים בלבד, ולא הדביקו לה שום שם אחר.

בברכה,

קובי

אתה צודק. הדוגמה שלי לא היתה טובה, כי לא היתה גרסת הילמן של האלפין.

לעומת זאת, כן היתה סדרה של מכוניות זהות (כמעט) אחרות מאותה הקבוצה - הילמן מינקס, סנבים רייפייר, וסינגר גזל (Gazelle).

חוץ מזה, זה לא בדיוק נכון שסנבים היה שייך להילמן - יותר נכון ששניהם היו שייכים לקבוצת Rootes.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

בשעה 20:00 היום היו בערוץ 38 ביס (דיסקברי) 2 סרטים על מכוניות:

1. פיאט 500, אבארט ופיאט 2300S

2. משפחת רכבי סנבים (רפייר, אלפיין, טייגר) וקצת על קבוצת רוטס.

שידורים חוזרים היום בלילה ומחר בבוקר.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
האם הסאנבים שלך חנתה בין השאר גם במכון האקדמי בחולון לפני שנה שנתיים?

כן , הסנבים מקבלת הרישיון שלי עד לפני שנה וחצי (כשקניתי סוזוקי סמוראי) שימשה אותי כרכב יומיומי לכל דבר גם בזמן שלמדתי במכון הטכנולוגי הנדסת אלקטרוניקה.

הרכב הזה היה שתי מכוניות שהפכו לאחת (באתר של אבא שלי יש פירוט ) .

הסנבים מהדגם הזה היא מהנדירות יותר (היו חמישה דגמים) והיפות יותר (לא רק לדעתי) אבל עם מנוע קטן יותר ( 1600 סמ"ק).

היא התפרסמה בזכותה ליהיות רכב ג'יימס בונד הראשון בסרט הראשון (בול כמו שלי רק בכחול שמיים).

מהדגם הזה יוצרו 19000 רכבים כשרק כמה מאות שרדו היום (יש מועדון סנבים רישמי שהיינו חברים בו בעבר לפני עידן האינטרנט).

היצרן של המנוע הוא הילמן והבלוק דומה לזה של הילמן מינקס.

המכונית היתה חדישה לתקופתה (בלמי דיסק לפנים,לוח מחוונים עשיר בשעונים) אבל עלובה בביצועיה (למרות שאחרי כמה שנים וחידוש הדגמים היא זכתה באליפויות וראלי למיניהן).

לעומת מכוניות ספורט אחרות היתה מעודנת מאוד והישיבה בה היתה מאוד נוחה וגבוהה (לא "על הכביש").

* sunbeam alpine 1962 אדומה פתוחה.

* SUZUKI SAMURAI 1989 אדום סגור.

תמצאו אותי באתר : www.jeepolog.com

תחת הכינוי "המהנדס".

• תוכן חדש...