Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז כמו שרשום בכותר , מה דעתכם על שידרוג הלאנזר מקס [2סלילים] לקומפVR הזהב [הדגם המוצלח לפני החדש המגעיל] . המונו שמרים לי תלאנזר הוא פאנטום מוצהר 675 ב2 אוהם . ניראה לכם שאם אני יביא את הקיקר אז הוא עם התיבה 67 ליטר שלי פתוחה ל30 הרץ יתן יותר SPL ממה שהלאנזר שלי נותן ?

הצעות הערות יתקבלו בחום.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

כמה וואט RMS הלאנזר

וכמה וואט RMS הקיקר

כמו כן, קח בחשבון שקיקר בתיבות מסויימות מותר לו לקבל פחות RMS מאשר המוצהר - זה רשום בחוברת שלהם

מעבר לזה כדי להגדיל SPL ברכב שלך על מגבר נתון, אתה צריך סאב עם נצילות גבוה יותר

לקיקר אם אני לא טועה יש 89DB כמה ללאנזר יש

אם הלאנזר עם נצילות של 87DB לדוגמא אז כן הקיקר ישמע חזק יותר סביר להניח, אם הוא עם נצילות של 91 DB לדוגמא הוא ישמע חזק יותר

פורסם

הקיקר נידמה לי 400 , הלאנזר 500.

לגבי תיבות לקיקר זה ידוע אבל היה ידוע לי רק לסדרת הסולובאריק. ללאנזר נצילות של 90DB .

ואני דפוק שבמפגש לא ניסיתי שילוב כזה אצלי..

בעע

פורסם

למה אני יעלה רמה ביגלל שזה לאנזר מול קיקר? או ביגלל שיש לך הסבר יותר משכנע בשטח לגבי העניין?

ומה שיש לי בחתימה לא נוגע לכלל הפורום ומשתמשיו.. .

נ.ב:חג שמח יא נקניק

פורסם
כמה וואט RMS הלאנזר

וכמה וואט RMS הקיקר

כמו כן, קח בחשבון שקיקר בתיבות מסויימות מותר לו לקבל פחות RMS מאשר המוצהר - זה רשום בחוברת שלהם

מעבר לזה כדי להגדיל SPL ברכב שלך על מגבר נתון, אתה צריך סאב עם נצילות גבוה יותר

לקיקר אם אני לא טועה יש 89DB כמה ללאנזר יש

אם הלאנזר עם נצילות של 87DB לדוגמא אז כן הקיקר ישמע חזק יותר סביר להניח, אם הוא עם נצילות של 91 DB לדוגמא הוא ישמע חזק יותר

מאז התרד האחרון שדיברנו על זה עם אייל.

אם תביא את שני הנתונים של הסאבוופרים הללו (T\S). אני יוכל להגיד לך בדיוק.

קודם כול הלזנר 92dB נצילות ואפילו אם הקיקר 86 נצילות הוא יכול להישמע יותר חזק.

תמיר

עריכה: התמונה בסימלון של אסף.........זה הוא....הוא החליט להיות ילדה. :-P

פורסם

תמיר יקר:

אז ככה:הנתון הכי קרוב שמצאתי למה שאמרת זה Qts שזה אצלי 0.47.

דבר שני הלאנזר שלי הוא 90 DB נא לא להתווכח . יכול להיות שהתבלבלת עם דגם אחר בכל אופן הMAX D הוא 90 דציבל בדוק חתום ונצור.

קיצר של הלאנזר:

QTS=0.47

VAS=3.1994

RMS=500

SPL=90

FS=33.6

לגבי הQMS אז לא מצאתי..

של הקיקר:

SPL=86.4

VAS=3.28

FS=26.8

QMS=9.38

QTS=0.561

RMS=400

יאלה פקסס לי תשובה בבקשה.

פורסם

ההשוואה מראה יחס של תדר לגין הסאב (הענות) לSPL הסופי (ללא התחשבות בהחזר של הרכב)

תוצאות הKICKER

Driver : Kicker CompVR CVR12-4

Number of drivers : 1

Box type : Vented

Box size : 67.0 l

Tuning frequency : 30.00 Hz

Relative

SPL Gain Freq

[Hz] [dB] [dB]

25.00 -6.22 107.17

30.00 -2.50 110.89

35.00 0.33 113.72

40.00 2.24 115.63

45.00 3.20 116.59

50.00 3.44 116.83

55.00 3.30 116.69

60.00 3.01 116.40

תוצאות הLANZAR :

Driver : LANZAR 12 MAXD

Number of drivers : 1

Box type : Vented

Box size : 67.0 l

Tuning frequency : 30.00 Hz

Relative

SPL Gain Freq

[Hz] [dB] [dB]

25.00 -9.34 107.65

30.00 -6.18 110.81

35.00 -3.95 113.04

40.00 -2.29 114.70

45.00 -1.11 115.88

50.00 -0.30 116.69

55.00 0.21 117.20

60.00 0.51 117.50

לסיכום:

הלנזר יהיה ב0.8 דציבל חזק יותר ב55HZ

מ50HZ ומטה הKICK יהיה חזק יותר

וישמע הרבה יותר עמוק, (כאשר התיבה מכוונת ל30HZ).

אם התיבות יהיו היו מכוונות ל40HZ הקיקר ישמע יותר חזק בכול התדרים.

תמיר

עריכה: ניזכרתי שאסף בחור קשה קצת...אז אני יוסיף צבעים.

פורסם

פשששש תמיר אחי שיחקת אותה עם תשובה..מזה התוכנה שבדקת?

ובכללי אחרי התשובה שלך אתה אישית היית עושה את המאמץ הפיזי וה[כספי] לשם שידרוג מהסאב שלי לקיקר בתנאי עבודה הקיימים?

או שהשינוי הוא די אפסי לדעתך שהוא לא מצדיק את הכאב ראש והשידרוג?

פורסם

אם אתה רוצה באס עמוק כמו שיש לסימון ברכב......הKICKER ישחק אותה.

אם תישאר עם הסאב שלך תקבל אותה עוצמה רק תדרים נמוכים יותר חלשים.

זה מתבטא בנתון הFS זה הסאב הקיקר הוא 26HZ לעומת לנזר 33HZ.

אם זה תוספת של 200 שקלים לא יותר......בכיף.

תמיר

פורסם

כן יש את הקטע שהקיקר של סימון יורד נמוך יותר וזה מה שאני מחפש אז ככל הניראה יש מצב שאני יחליף את הלאנזר בקיקר ניראה זה תלוי במצב רוח שלי. בכל אופן הלאנזר כשלעצמו הוא סאב ניפלא עוצמתי עם SQ בסיסי במחיר זול ביותר.פשוט אני מחפש טיפה יותר הדגשה של התדרים הנמוכים ביותר מה שהלאנזר שלי לא בנוי לעשות ברמה שהקיקר כן בנוי, זה החסר היחיד של הMAX .

פורסם

אסף ידידי היקר!

הגעתי לאן שהגעתי בזכות ניסויים אינסופיים, המון זמן, וכן, גם כסף...

זה לא אומר שצריך להיות עשיר, אנחנו עדיין מדברים על סכומים תלת ספרתיים פחות או יותר, אך עדיין, על עוד ההשקעה לא ממצה את עצמה, יש תחושה של בזבוז כספי מיותר, וגם זה קורה וצריך לדעת לקחת את זה בחשבון...

תראה, התחלתי לשמוע מוזיקה עם 6X9 מחוברים איכשהו לרדיו דיסק עם מסך מקולקל...

לאט לאט מגבר (לאנזר VIBE 420), אח"כ איזה סאב חמוד שייתן קצת "בומים", אח"כ סט קדמי - וכן הלאה... עד למצב שקים היום. ותתפלא, אני עדין לא מסופק, והייתי רוצה עוד יותר באס ברכב, למרות שעם השינוי האחרון באמת נראה לי שZה מספיק. לפעמים אני מרגיש שזה כבר יותר מדיי (!)

בקיצור מה שאני בא להגיד, הוא שכדי להגיע למצב שתהיה "רגוע" ושלם עם המערכת צריך המון זמן, המון סבלנות, ידע וכן, גם כסף. לדעתי לך על השינוי של להחליף ל VR, רק קח בחשבון שלדעתי המגבר לא יחזיק אותו כמו שצריך, למרות שנתוני הלאנזר הם הספק גבוה יותר, וגם נתוני המונו מוצהרים מעל ומעבר למה שהVR צריך. מצב כזה ידרוש ממך החלפה של מגבר שזה עתה קנית, וזה יכול להיות נטל כלכלי לא קטן. מבחינתי אין לי בעיה בכלל ואשמח אם תבוא אליי ונבדוק את הקיקר אצלך באוטו. בכיף!

SPL - 143.6DB

"

פורסם

למה שהמונו שלי לא יחזיק קיקר אחד שלך, אההה התחלתם ללכלך יותר מדיי על הפאנטום אני אומר לך הכיוונים לא היו משהו אני אתמל כיוונתי מחדש והמונו אמנם פתוח על 3/4 [מה לעשות, רגישות כניסה שלו חלשה אז צריך לפתוח ] . שמע 675 ב2 אוהם הוא לא , אבל את ה500-550 במצב אופטימלי כמו ברכב שלי עם נפילות סבירות הוא כן .

את הקיקר שלך אני אומר שהוא יפתח כמו גדול . הלאנזר כשלעצמו הוא סאב חזק ונציל מאד אז לא הייתי מזלזל . תדחוף לו 500RMS הוא יעמוד בזה כמו גדול מניסיון .

בכל מקרה מן הראוי לפני שאני יכנס לשידרוג תאכלס אני אצטרך לשמוע לפני את השילוב הזה עם המונו שלי ברכב שלי. ככה שלא הייתי מתנגד להשים קיקר אחד שלך אצלי מאחור ולראות מה הוא שווה והאם זה מה שאני מחפש.

כללי היום אני בר"ג אז אם יש מצב להיפגש איפשהו אז פנאן.[רק תודיע לי..]

אגב כמה שווה [יותר נכון בכמה אני יכול להשיג יד שניה] קיקר VR מהישנים ? בהנחה ובחנות הוא עולה 750-850?

[אגב הקיקרים שלך הם 300RMS ולא 400 , אני צודק?]

פורסם

לא. הקיקרים הם 400 RMS. גם השחור. אגב הוא זהה בדיוק לזה עם הזהב באמצע, רק שהוא שחור כולו. הדגם בעל הסליל היחיד הוא ה 300 RMS.

לגבי המגבר, אגב הוא מוצהר ברידג' 2 אוהם - 2X200 ,1X600 ב 4 אוהם.

לגבי המחיר של VR דגם ישן, המחיר שציינת הוא המחיר ליד שניה פחות או יותר.

הדגם הישן, לדעתי, נשמע הרבה יותר טוב מהחדש.

לגבי הפאנטום, אתה יודע שאני לא מזלזל, הכי טוב יהיה לבדוק את זה בשטח.

הקיקר הוא סאב שעובד בצורה לא איכותית, כאשר הוא מחובר למגבר לא מספיק חזק בשבילו, וזה יהיה המדד שלנו. כשהוא היה מחובר ללאנזר VIBE 420 שהיה מוצהר, אם אני לא טועה איזה 800 וואט, למרות המספרים היומרניים, הוא עבד איתו לא משהו בכלל, ובעת המעבר לאינפיניטי זה היה פשוט הבדל עצוםםםם!

בכל מקרה תהיה בקשר ואם יהיה בסביבה ניפגש ונבדוק את העניין! בשבילך אני מוכן גם להוציא את התיבה מהאוטו!!

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון-הפנטום יזיז לו תצורה אני חותם!

המחיר שציינתי[850] הוא לא ליד שניה אלא לאחד חדש דנדש יד 1 מהחנות עם אחריות באריזה והינה הצדקה לדבריי - http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^2966,normal_sales

בהנחה וזה המצב כמה לדעתך מחיר טוב לשלם על אחד כזה יד שניה תקין כמובן?

בכל אופן נהיה בקשר להיום אם יוצא לך באמת להיות באיזור תעשה צילצול אני יחזור אלייך .

ותודה בנאדם על ההתחשבות.

:-)

• תוכן חדש...