Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי על המחשב תוכנה שמזינים לה את כל הפרמטרים של הרכב ותנאי הסביבה והיא מחשבת תאוצות. יש בה המון המון פרמטרים שאפשר לקבוע, כולל עקומת מומנט, קו אדום, הספק, איבודי כוח מכניים, מקדם גרר, שטח פנים, מסה של הגלגלים, זמן העברת הילוך, אופן שחרור הקלאץ', מקדם אחיזת כביש, גובה מרכז כובד, חלוקת משקל ועוד כמה.

התוכנה יודעת לחשב זמני תאוצות למרחקים שונים או מהירויות שונות, לצייר גרף של מהירות כפונקציה של הזמן, להשוות בין מכוניות שונות (כולל "פתיחות"), ואפשר ליצור בתוכה מאגר נתונים של רכבים רבים.

אפשר לשחק עם פרמטרים כגון יחסי העברה, טמפ' האוויר, שיפוע עליה וירידה וכו'

אפשר לבקש מהמחשב למצוא נק' אופטימליות להעברת הילוך (לא תמיד כדאי למשוך עד הקו האדום).

אפשר לבקש מהמחשב למצוא את שיטת הזינוק האופטימלית (כמה סל"ד התחלתי, לזרוק קלאץ' או לא)

תוכנה קצת מעצבנת מכיוון שהיא בממשק דוס מיושן, וצריך לעבוד עם המקלדת ולא עם העכבר.

בקיצור בדקתי את התאוצה הצפויה לפיאסטה שבבניה, 450 כ"ס, משקל יבש 780 ק"ג. אני לא יודע את כל הנתונים לגבי מקדם גרר וכאלה, ולכן הכנסתי מה שנראה לי פחות או יותר מתאים (אגב,ראיתי שהספק, משקל, ויחסי העברה קובעים הרבה מאוד, וטעויות בשאר הפרמטרים משפיעות מעט)

הכנסתי זמן העברת הילוך של 5 מאיות שניה, כלומר פחות או יותר להעביר בלי קלאץ'.

המחשב מצא שיטת זינוק אופטימלית וכנ"ל את הסל"ד להעברת הילוך. הנחתי שאין ספוילרים שמאיטים את הרכב ויוצרים גרר.

הסתבר שהאוטו חזק בטירוף - יחסי ההעברה: קו אדום ב: ראשון עד 120 קמ"ש (פחות מזה הוא מפרפר סתם) שני עד 203 קמ"ש , שלישי עד 294 קמ"ש .

התוצאות:

0-100 קמ"ש ב 2.65 שניות !

0-160 קמ"ש ב 5.57 שניות

0-200 קמ"ש ב 8.02 שניות !!!!!

400 מטר ב 10.42 שניות על 226 קמ"ש

1000 מטר ב 18.8 שניות על 280 קמ"ש

מהירות מרבית 320 קמ"ש.

מדהים למדי, אבל אין כאן ירידה מ 10 שניות ל 400 מטר.

קישור לפרוייקט הפיאסטה שפרסם eliyamit2 :

http://members.lycos.co.uk/scale167/viewtopic.php?t=94

ולהוריד את התוכנה :

http://rapidshare.de/files/4215058/cartst.zip.html

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא נותן לי ארור שאני מפעיל את התוכנה...

"

c:\windows\system32\autocexec.nt

the system file is not suitable for running ms-dos and microsoft windows applications.

choose 'close' to terminate the application.

"

רעיון?

s80 T6 . C5 . leon Turbo

פורסם

עוד הרבה דברים צריכים להיכנס למשוואה, מה שאני מצליח לחשוב זה: צמיגים, גובה הרכב, מומנט (לא ידוע בנתיים) וגיר...

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם
מדהים למדי, אבל אין כאן ירידה מ 10 שניות ל 400 מטר.

למכוניות דראג, שעושות פחות מ10 שניות לרבע מייל, יש "קצת" יותר מ450 כ"ס

פורסם

המשל העצמי שלה הוא השוס הגדול פה

מכוניות דראג כגון סקייליין וסופרה ושות' שוקלות פי 2 ואף יותר

קח לדוגמא את הקייטרהם , המנוע הוא לא חזק בצורה היסטרית , אבל היא מאיצה ממש כמו מכונית על

בזכות המשקל שלה

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
מעניין אותי איך הוא יוריד 450 כ"ס לכביש.... עם פיאסטה
הדבר היחיד שנישאר מקורי זה הצורה של האוטו...פחות או יותר. אפשר להגיד שזה לא פיאסטה כבר...
פורסם

אתם חיים בסרט!!!!!!!!!

הרכב לא יעבור את ה240 קמ"ש , כי הורכב לו גיר מיוחד לדראג !!!

בקשר לשאר הנתונים הם נראים סבירים לחלוטין !!!!!!

[URL="http://www.scale-forum.com/"] [/URL]הלחץ של הילדים היה חזק עליי, הלכה הS4 חזרנו שוב לאסתי (: [U][COLOR=#22229c][b][url=http://www.facebook.com/album.php?aid=2009172&id=1346995126&page=2#/profile.php?id=528377437&ref=name]facebook....[/url][/b][/COLOR][/U] [U][URL="http://www.mekusharim.co.il/AlbumViewAll.aspx"][/URL][/U]

פורסם

Clarion Man כתב:

עוד הרבה דברים צריכים להיכנס למשוואה, מה שאני מצליח לחשוב זה: צמיגים, גובה הרכב, מומנט (לא ידוע בנתיים) וגיר...
תאמין לי יש בתוכנה הזאת יותר מדי פרמטרים שאפשר לקבוע.

למשל צמיגים. לא מעניין לצורך החישוב איזה צמיג זה, אלא רק מה המסה שלו (אינרציה סיבובית), ובעיקר מקדם החיכוך שלו בזינוק. גובה הרכב משפיע על העברות משקל (לא רלוונטי כי זה 4X4) ומשפיע על התנגדות אוויר. נתון המומנט כבר מתקבל מהעובדה שיש לנו 450 כ"ס בסל"ד שאפשר להניח שהוא בערך 6500-7000 . כל הדברים האלו הזנתי לתוכנה לפי מה שנראה לי מתאים. גם עקומת ההספק שהזנתי די שטוחה באזור השיא שלה - הכוונה ש450 כ"ס לא מתקבל רק בסל"ד מסויים ספציפי, אלא בכל התחום של 5500-7500 סל"ד יש מעל 440 כ"ס. כשאתה מאיץ הסל"ד עולה ויורד בטווח מסוים. קח מכונית אחרת, אפילו שגם היא עם 450 כ"ס , אבל כזו שההספק שלה הוא רק 400 כ"ס בסל"דים מעט נמוכים או גבוהים מהסל"ד המדויק שבו שיא ההספק, , מכונית כזו (שזהה לחלוטין בכל שאר הפרמטרים) תאיץ טיפה יותר לאט במציאות.

אגב, אם מצופפים ב"פיאסטה" יותר הילוכים, כך ש ראשון עד 120, שני 165, שלישי 210, רביעי 255, חמישי 300 אפשר לקצר את התאוצה ל 200 קמ"ש בעוד איזה עשירית שניה, ואת הזמן ל 400 מ' לעשות 10.2 ש'. במקום 10.4 ש'

פורסם

בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה....

זרוק החישובים לסל וחסל.

הכביש מדבר - נקודה סוף.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
מעניין אותי איך הוא יוריד 450 כ"ס לכביש.... עם פיאסטה
אתה קראת את השרשור ? מדובר בהנעה כפולה

והאוטו צריך לנסוע רק! בקו ישר לא מילימטר שמאלה ולא מילימטר ימינה !

פורסם

eliyamit2 כתב

אתם חיים בסרט!!!!!!!!!

הרכב לא יעבור את ה240 קמ"ש , כי הורכב לו גיר מיוחד לדראג !!!

בקשר לשאר הנתונים הם נראים סבירים לחלוטין !!!!!!

כל מה שאני אומר זה תאורטי בלבד "ועל הנייר" ובכל זאת:

לפי התוכנה, אין טעם בהילוך יותר קצר מ 120 קמ"ש, הילוך כזה יפרפר יותר מדי, עד כדי האצה פחות מהירה בטיפה.

אם הותקן גיר בעל הילוכים צפופים כדי לשמור על הסל"ד כל הזמן סביב נקודת המקסימום שלו זה טוב, וכמובן עשוי להוריד את הזמן ל 400 מ' לכיוון ה 10 שניות בדיוק. כמובן בהנחה שכל העברות ההילוכים בזמן המרוץ הן בלי קלאץ'. (אחרת להעביר הילוך כל שניה ורבע רק יקלקל.)

אגב, מכיוון שרצועת הכוח כפי שהזנתי לתוכנה היא רחבה, אין יתרון - כמעט שום הבדל - בין הילוכים צפופים להילוכים במרווחים רגילים. במציאות יתכן ורצועת הכוח מתרכזת בתחום סל"ד צר, ואז הגיר המיוחד יגרום לשיפור.

• תוכן חדש...