Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדל בין השנים?

ממה שהבנתי זה אותו הדבר רק שעל אחד רשום לדוגמא באס והשני 50 הרץ...

אבל נראה לי שאני טועה :)

בכל מקרה איך אקווליזר עובד? אני מניח שבדומה למגבר שפשוט מגביר או מנמיך תדר מסויים בשיפוע מסויים אבל אשמח להרווחת הידע בעניין.

תודה לעוזרים

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאוד אשמח לדעת למה כולם מתלהבים מהפרמטרי ולמה רק באלפיין הוא נמצא?

כללי החתימה מופיעים בדביק בפורום האודיו ובפורום האוף טופיק.

קרא אותם.

פורסם

אקולייזר פרמטרי :

אקולייזר פרמטרי נותן לך (במקרה של האלפיין) להעלות 5 פיקים שונים על ספקטרום התדרים (אתה! בוחר את מיקום הפיקים) הוא נותן לך לבחור כמה קרוב לפיק העליה תהיה

וכמה DB בדיוק ! אתה רוצה להעלות - הסבר :

נגיד שאתה מקבע את אחד הפרמטרים על 1K אתה יכול לקבוע לו ב3 רמות שונות של "השתלבות של הפיק" בשאר התדרים , לדוגמא : אם אמרנו ששמנו את ה"קו" על 1K אז אתה יכול לקבוע לו שמ900 הרץ הוא יעלה בהדרגתיות עד 1K (שבשיא הוא יעלה את הDB הנבחר...נדמה לי אצלינו מ0 עד 10 אבל אני לא בטוח...) ואז ירד בהדרגתיות עד 1.1K

או לחילופין שהעליה תתחיל כבר ב600 הרץ ותגמר ב1400הרץ (במידה והפיק הוא ב1K) בכל מקרה אתה שולט בזה יש לך 5 קוים (יענו 5 מקומות למקם את הפיק) 3 דרגות שונות של השתלבות ובחירה מ+10 DB עד מינוס 10 DB

זה להבנתי בנתיים ממשחקים עם הפאנל אם לא הבנתי נכון - אני אשמח שיתקנו אותי כדי שאני אבין מה אני משנה :D:D

אקולייזר גרפי הוא יותר כללי זאת אומרת פחות נקודתי ונותן לך פחות שליטה על תדרים מדוייקים אין לך שליטה על גם על צורת ההשתלבות של התדרים

סתם דוגמא ליעילות של אקולייזר פרמטרי : אתה יכול ליצור פיק ב45 הרץ של 5DB ואם התיבה שלך מכויילת ל45 הרץ' כל פעם שהתדר ינוגן...יהיה שמח :D

פורסם

באקולייזר גרפי כאשר אתה מגביר או מנחית ערוץ מסויים (תדר) זה מתבצע אך ורק באותו הערוץ. היתרון הוא דווקא שהוא יותר נקודתי ואם יש לך פיק בתדר ספציפי (וכל עוד יש לך מספיק ערוצים באקולייזר) אתה יכול לטפל רק בו בלי השפעה על תדרים סמוכים.

החסרון הוא שאם אנחנו רוצים לטפל בתדר סמוך לתדר הערוץ אין לנו דרך לעשות זאת. כלומר אנחנו יכולים לשלוט רק על אותם התדרים הספצפיים שנקבעו מראש ע"י היצרן.

אקולייזר פרמטרי מאפשר לבחור תדרים שונים בתוך הערוץ (בדרך כלל שלושה) ומלבד זאת נותן לכוון את הQ שזה אומר השפעה על תדרים סמוכים. אם למשל החלטת לטפל בתדר מסויים ולהגביר אותו ב3DB. באקולייזר גרפי רק אותו התדר היה מוגבר, בפרמטרי יש לך את האפשרות לבחור את ההשפעה על תדרים סמוכים (מהשפעה צרה ועד רחבה) וכך לטפל בטווח תדרים גדול.

החסרון הוא כאמור שהוא פחות ספציפי ואם יש לי בעיה רק בתדר ספציפי אחד, יכול להיות שלא נוכל לטפל רק בו ספציפית.

ערוץ פרמטרי יחיד דורש יותר כח עיבוד מאשר ערוץ גרפי לכן נמצא במכשירים שיש להם 31 ערוצים גרפיים פחות משליש ערוצים פרמטריים.

מה יותר טוב? לכל אחד יש יתרונות וחסרונות.

פורסם

אז אם כך אני מבין שכל (רוב?) האקווליזרים החיצוניים, המכאניים הם גראפיים.

ואילו האלקטרוניים, "דמויי הד יוניט" כפי שאני אוהב לקרוא להם הם גראפיים או פארמטריים תלוי ביצרן בדגם.

במה יכול להתבטות ההבבדל בין חברה ממוצאת וחברה טובה? איכות ההגברה? דיוק? סלופ?

זה לא נראה לי אפשרי ליצור עליה רק בתדר מסויים, בדומה לחיתוך לכל דבר ישצ שיפוע מסויים הלא כך?

אופל קורסה 2003

פורסם

לכל דבר יצא שיפוע מסויים - באלפיין נותנים לך לבחור את חדות השיפוע, כמו שהקרוס יכול לעבוד ב6\12\18\24 DB וזה משפיע על חדות החיתוך

סתם שתקבל השוואה ככה בסיסית על ההבדלים בין אקולייזר פרמטרי לאקולייזר גרפי : לאייל לדוגמא יש פרוססור אם אני לא טועה בפרוססור הזה הוא יכול לבחור בין אקולייזר פרמטרי 5 ערוצים (כמו שיש לי\לו בHU) או באקולייזר גרפי של 31 ערוצים! אתה מבין את ההשוואה פה ?

בכל מקרה כמו שאייל אמר לכל אחד יש יתרונות וחסרונות אני אישית מצאתי יתרונות בפרמטרי (לגבי..) יותר מאשר בגרפי....

אייל שאתה אומר תדרים בתוך הערוץ אתה מתכוון לBAND נכון ? יענו שאמרת בדרך כלל 3 יש באלפיין 5 - זאת הכוונה הבנתי נכון ?

פורסם

עתיד, אני חלילה לא רוצה לזלזל בך אבל אני חושב שאין לך מספיק ניסיון עם אקולייזר גרפי ופרמטרי בשביל לקבוע מה טוב יותר בשבילך.

הפרמטרי בפרוססור שלי הוא 7 ערוצים (אני לא יודע אם בכל ערוץ יש יותר בחירה בין תדרים). דווקא חלק גדול המתחרים מחו"ל שדיברתי איתם מעדיפים את הגרפי. גם אני ממה שהספקתי לשחק עד עכשיו העדפתי את הגרפי אבל צריך לשחק עוד הרבה בשביל להחליט.

אקולייזרים אנאלוגיים שבהם אתה רואה פוטנציומטרים (אם כאלה שאתה מזיז מעלה ומטה או כאלו שבסיבוב).

אקולייזרים דיגיטליים יכולים להיום או פרמטרי או גרפי או שניהם.

ערוץ=BAND כמה תדרים ניתן לבחור זה תלוי באקולייזר עצמו. יש לציין שבאקולייזר משתמשים בסוף לTOUCH UPS רק אחרי מיקומים, GAINS, קרוסים ופאזות.

פורסם

ברור שאת האקוויליזציה עושים לאחר ההתקנה לצורך התאמה טובה יותר לסגנון המוסיקלי ולהעדפות המאזין.

באותו עניין:

יכול להיות הבדל גדול ומשמעותי בין לדוגמא אקווליזר של קלריון (אנאלוגי) 7 בנד ולבין אקווליזר של חברה פחות טובה: BOSS/LAGASY

אופל קורסה 2003

פורסם

אקולייזר חיצוני עדיף על מה שמגיע עם ההד יוניט, מכיוון שהשליטה בו היא יותר מדוייקת.

הבונוס הנוסף שמתקבל הוא הגבר הסיגנל, בנוסף לעיבוד האות.

בד"כ אקולייזרים חיצוניים משמשים כליין דרייבר , ומגבירים את הסיגנאל.

לי ברכב מותקן אקולייזר פרמטרי 7 ערוצים של קלריון.

והוא החליף את האקולייזר הגרפי של פיניקס גולד שהיה לי(30 ערוצים).

מהסיבה שקודם כל הוא מגביר את האות ל7V פריאווט, והוא משמש גם כקרוס בין קדמיים אחוריים(שליטה על FADE) ושליטה על סאב( ותדרי סאב וחתךSUB BOOST,LEVEL).

היתרון הוא , שלמכשיר בדומה לשלי ניתן לחבר HU עם יציאה אחת, ועדיין לקבל שליטה על קדמיים אחוריים וסאב.

ועוד דבר, סינון הרעשים הוא מדהים, וההבדל בשמיעה הוא שמיים וארץ, כי הפרמטרי נותן הגבר/הנחתה של תחום רחב יותר, מאשר הגרפי, ועוד דבר, הוא יושב בדש ולא בתא המטען ולכן יש יותר שליטה עליו וכן הוא יותר פרקטי, ובנוסף יש לו פוטנציומר ווליום מה שאין לי בגרפי.

לכן אם הייתי מחבר מגבר שלא מסוגל לעבוד עם 7V, הייתי יכול להנמיך את הווליום ולקבל מתח יציאה קטן מ7V.

ולא להגיע לאוברלאוד.

וכן, סף הרגישות השתנה אצלי ל100DB signal to noise.

מאשר ה90DB שהיה לפני כן.

under construction..

פורסם

אוף, עכשיו אני צריך לבחור בין 7 גראפי של קלריון ולבין 4/5 פארמטרי של פייל או לאגסי או פרופייל או פאוור אקוסטיק

אופל קורסה 2003

פורסם

אני ממליץ על הקלריון.

בכל מקרה אם אתה כבר מרכיב מעבד צליל כלשהוא, ואתה רוצה לשפר סאונד, אז לשים פייל או לגאסי או פירמיד זה פשוט פשע!.

אתה מוזמן לבוא ולשמוע את הקלריון שלי ולהחליט בעצמך.

למרות שכרגע המערכת שלי לא מוגמרת,אבל אתה תוכל לראות את השיפור.

בכל מקרה יש גם אקולייזר פרמטרי לפיניקס גולד(סדרת טנטרום), ויש של אודיוקונטרול וPPI , ההבדל בינהם אל מול הקלריון זה הפיראווט של 8-13.5 V תלוי באקולייזר.

שלי הוא 7V וזה הספיק לסנן לי את הרעשים לפחות ואני מאוד מרוצה.

שיפור ניכר לקראת השדרוג הבא.

under construction..

פורסם

הבעיה שהתקציב שלי מוגבל.

ולכן השיקול בין 5 פרמטרי של לאנזר/פאוור אקוסטיק ןלבין 7 של קלריון גראפי.

אופל קורסה 2003

• תוכן חדש...