Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פג'ו 208 שנת 2014 מיכל מקורי

מאבד בערך 20 מ"ל נוזל קירור בשבועיים

הפקק מעליאקספרס, חדש, ולכן גם יוחלף בפקק שיגיע מ cars245 או ak24parts צריך לראות, מוציא הזמנה בימים הקרובים

בתמונה הרכב קר ואין שום סימן לנוזל באיזור

לפי בדיקה שעשיתי, מאז שהחלפתי 2 ליטר של נוזל קירור לפני חודשיים ושבוע, יצא לי לתסף בערך חצי ליטר. חלק נכבד מזה זה בגלל "ניקוז אוויר" אבל גם חלק בגלל שאיבדתי נוזל,

אין סימן לנזילות לא במקום הייעודי שעושים Bleeding לאוויר ולא בצינור רדיאטור למטה. 

גם לא קורה הדבר הבא: בעבר, אחרי שנסעתי כ-2 ק"מ חלק מנוזל הקירור התאדה וראיתי אידוי במקום הזה ולכן הפקק היה חייב להיות מוחלף. כאמור, הגיע פקק מ-AE אך בעצת חבר פורום אחליף אותו לפקק של חברה מוכרת.

לפי טמפ' ב OBD, אחרי שהמנוע חם ונסע כמה ק"מ טובים, סביב 100 מעלות - תקין

תודה

IMG_20260228_233549.jpg.53fa3b5c6b91a2f95d753f2a0b50ddf7.jpg

פורסם

100 זה קצת חם במיוחד לטמפ' כרגע. במונדאו לא עובר את ה-95. גם לא בטוח שהבעיה מהפקק, כי פקק מתוכנן בלחץ מסוים להיפתח ולשחרר לחץ, יכול להיות שיש לך בעיה עם מערכת הקירור וכתוצאה מהתחממות במצבים מסוימים הפקק פורק לחץ.

פורסם
לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

במונדאו עם OBD לא עובר 95? 

עזוב מה יש על הצג כמובן כי זה לא מדויק

כתוב לפי ה OBD שזה בטווח התקין מה שיש אצלי, גם 104 מעלות.

לפי כל הסקאנרים שלי, וגם לזה מגיע במאמץ ואחרי הרבה עמידה עד שמפעיל את המאוורר. כמובן שהמערכת במצב חדש עם נוזל קירור איכותי והתרמוסטט תקין. ככה שעזוב על הנייר, מדבר איתך מה קורה במעשי. אם מפעיל מזגן עם מאוורר עומד אצלי על 89-90 מעלות. בגדול זה מנוע כמעט זהה בבסיס. אם היית אומר לי 97C עוד הייתי מבין. לדעתי יש לך בעיה במערכת הקירור. אולי לא בהכרח הבעיה שבעטיה מאבד נוזל קירור, אבל מאוד יכול להיות שכן. 

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, נירו72 כתב:

לדעתי יש לך בעיה במערכת הקירור

אין

זה בגלל שזה פג'ו

יצרן אירופאי שואף שזה יגיע לטמפ' גבוהה יותר מאצלך כי ככל שהטמפ' גבוהה יותר ההסתברות שיצא פחמן חד חמצני יורדת

ככל האירופאיים הכי מחמירים שיש

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 1 דקה, גולדן191 כתב:

אין

זה בגלל שזה פג'ו

יצרן אירופאי שואף שזה יגיע לטמפ' גבוהה יותר מאצלך כי ככל שהטמפ' גבוהה יותר ההסתברות שיצא פחמן חד חמצני יורדת

בראש שלי משום מה היה שיש לך פורד פוקוס. לא יודע למה. כן, פג'ו בדר"כ עומדים על ממוצע 95. בטמפ' יותר גבוהה אפשר להזריק יותר דלק וזה טוב לביצועים, אבל זה כבר נכון כיום בעיקר למכוניות ספורט קיצוני ולדור הישן מאוד של המנועים. כיום אין שום צורך להוריד פחמן דרך העלאת טמפ' הצילינדר כי משתמשים במערכת ה EGR, VVT, בשליטה בהזרקה ובחיישן החמצן. כך שאפשר להפוך מנוע ליעיל וחזק ב-90 מעלות יותר מאשר ב-95

פורסם

אתה לא יכול לכתוב את מה שכתבת בלי סימוכין, מכבד ומעריך אותך אבל זה לא הגיוני לכתוב דבר כזה בלי מקורות / חישוב לגבי ה CO / CO2 וכו' (למרות ש CO2 פחות מעניין מ CO)

לפני 6 דקות, נירו72 כתב:

כיום אין שום צורך להוריד פחמן דרך העלאת טמפ' הצילינדר כי משתמשים במערכת ה EGR, VVT, בשליטה בהזרקה ובחיישן החמצן

זה סוג של חוק בכימיה, השריפה של הדלק מתבצעת בצורה יותר יעילה לכיוון שריפה מלאה (תוצר גבוה יותר של CO2 מ CO) ככל שהטמפ' עולה.. (למרות שיש מי שיגיד שכימיה זה לא מדע מדויק)

יש טמפ' מסוימת שלא רוצים לעלות מעליה כי זה לא טוב למנוע ויקצר את חייו, להבנתי ברדיט יש הרבה אנשים שהמנוע שלהם מסוג Prince VTi 1.6 מגיע ל 100 מעלות עם OBD. קראתי על זה לא מעט.

בסופו של דבר דלק + חמצן + חום נותנים CO2 ומים או CO ומים. שריפה מלאה או חלקית. והאירופאים מקפידים על זה, במיוחד משנת 2007 שיצאו כל מיני חוקים והנחיות של EU CLP וכל מה שנלווה לזה.

פורסם
לפני 35 דקות, גולדן191 כתב:

אתה לא יכול לכתוב את מה שכתבת בלי סימוכין, מכבד ומעריך אותך אבל זה לא הגיוני לכתוב דבר כזה בלי מקורות / חישוב לגבי ה CO / CO2 וכו' (למרות ש CO2 פחות מעניין מ CO)

זה סוג של חוק בכימיה, השריפה של הדלק מתבצעת בצורה יותר יעילה לכיוון שריפה מלאה (תוצר גבוה יותר של CO2 מ CO) ככל שהטמפ' עולה.. (למרות שיש מי שיגיד שכימיה זה לא מדע מדויק)

יש טמפ' מסוימת שלא רוצים לעלות מעליה כי זה לא טוב למנוע ויקצר את חייו, להבנתי ברדיט יש הרבה אנשים שהמנוע שלהם מסוג Prince VTi 1.6 מגיע ל 100 מעלות עם OBD. קראתי על זה לא מעט.

בסופו של דבר דלק + חמצן + חום נותנים CO2 ומים או CO ומים. שריפה מלאה או חלקית. והאירופאים מקפידים על זה, במיוחד משנת 2007 שיצאו כל מיני חוקים והנחיות של EU CLP וכל מה שנלווה לזה.

יום אחר אכנס לזה בהרחבה, אני עייף מדי בשביל זה עם ה-20 דקות שישנתי מאז אתמול, וגם הם בתשלומים 🙂

להזכירך גם המונדאו זה רכב אירופאי משנת 2008, והנתון שלו לפליטות גזים אחד הנמוכים לשנה וזאת למרות ההספק והטמפ' שכתבתי לך. על קצה המזלג, מזהמים מורידים לא רק דרך הטמפ' אלא ע"י דיוק התערובת, קרי יחס סטויכומטרי מושלם. כדי להגיע לזה צריך להגיע לתערובת מדויקת שנשלטת ע"י ההזרקה, תזמון הניצוץ, ותזמון השסתומים. בנוסף CO לא הבעיה היחידה שלך אלא ה NOX. ולכן בעוד אתה שולט בNOX בתוך המנוע ע"י הורדת הטמפ' עוד לפני הפליטה, ולזה משמש ה EGR, הממיר הקטליטי מטפל ב CO לאחר הבעירה. זו החלוקה. ולכן דווקא לתקני זיהום טמפ' גבוהה לא טובה.

image.gif

פורסם (נערך)

ברור שהממיר מטפל אבל אם תעלה טמפ אתה משחרר יותר CO2 מאשר CO

בכל מקרה מבחינת תוכנת ה OBD אני רחוק מטמפ' בעייתית

NOx זניח סביב 100 מעלות ועל כן זניח במנועי בנזין. נניח שטמפ' נוזל הקירור שלי היא 100 אז המנוע בערך על 120 או משהו? ה NOx זניח

החנקן N2 לא מגיב בטמפ' האלה, לא רלוונטי לו. זה למנועי דיזל ששם יותר חם בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

מתקן את עצמי,

תא השריפה במנוע הרבה יותר חם מ 100 מעלות, ואכן נוצר NOx בכמות כלשהי, אבל ה CO מסוכן יותר לבני אדם מאשר NOx ועל כן המטרה היא לצמצם אותו כמה שניתן, אפילו אם ישתחרר קצת יותר NOx.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...