Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 208/2008 (או משהו אחר בכלל)

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום, אני צריך לקנות רכב בימים הקרובים בתקציב יחסית נמוך של 25k, אין לי הרבה דרישות, חשובה לי בעיקר אמינות כללית, רכב בגודל של סופר מיני ומעלה, הבנתי שפיגו 208/2008 בעלי אמינות סבירה וסך הכל עסקה משתלמת למחיר (מבין שהרכב מרגיש כבד והגיר לא הכי חלק) היום אני הולך לראות 2008 שנת 2014 עם 90 אלף קמ, פרטית שכל הטיפולים בה נעשו בזמן במוסך פיג'ו בלבד, כבר שלחו לי את היסטורית הטיפולים, האם יש משהו שכדאי שאדע לפני הרכישה, והאם הייתם ממליצים ללכת לכיוון אחר?

תודה מראש :)

עריכה:אני מתכוון לגרסאות עם מנוע 1.6 ולא עם הטורבו שבא אחרי 2015

עריכה אחרונה על ידי Dekelzz
פורסם

ה 1.6 די בסדר, הרכב נח עם מושב טוב, תבדוק שההגה לא מסתיר לך את לוח המחוונים.

בדקת דוח סליקה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 57 דקות, yulianx כתב:

ה 1.6 די בסדר, הרכב נח עם מושב טוב, תבדוק שההגה לא מסתיר לך את לוח המחוונים.

בדקת דוח סליקה?

נסעתי על 208 של חבר (גרסת הטורבו) וההגה היה בסדר עבורי, לא שמעתי על דוח סליקה עד הרגע חח אעשה מחקר באינטרנט להבין מה צריך, תודה!

פורסם

אני מחזיק 208 1.6 כמה חודשים, אישתי נוסעת עליה ביומיום.

כמה נקודות מבחינה מכאנית - כדאי לבדוק נזילה מאטם מכסה שסתומים, כריות בולמים (נקודת חלשה ברכב הזה, אפשר לאבחן בנסיעה) וגומיות חלון שנקרעות.
אצלי הייתה גומיה אחת קרועה, כמעט אי אפשר להשיג (במיוחד את האחוריות) ומאוד יקר כי יש רק מקורי. הצלחתי למצוא בחנות חלפים בדובאי יחסית בזול (כולל משלוח ומס יצא 700~).
התרשמות כללית - כיפית לנהיגה, זריזה מאוד בעיר אבל אוכלת דלק. מחוץ לעיר חסר מאוד ההילוך החמישי (בנסיעה מעל 110 רועשת מאוד), אבל אם משייטים על 100 זה לא בעיה וגם הצריכת דלק מעולה (הגעתי לאיזור 6.5/100).

• רעיון טוב! 3

פורסם
לפני 6 דקות, Albetx כתב:

אני מחזיק 208 1.6 כמה חודשים, אישתי נוסעת עליה ביומיום.

כמה נקודות מבחינה מכאנית - כדאי לבדוק נזילה מאטם מכסה שסתומים, כריות בולמים (נקודת חלשה ברכב הזה, אפשר לאבחן בנסיעה) וגומיות חלון שנקרעות.
אצלי הייתה גומיה אחת קרועה, כמעט אי אפשר להשיג (במיוחד את האחוריות) ומאוד יקר כי יש רק מקורי. הצלחתי למצוא בחנות חלפים בדובאי יחסית בזול (כולל משלוח ומס יצא 700~).
התרשמות כללית - כיפית לנהיגה, זריזה מאוד בעיר אבל אוכלת דלק. מחוץ לעיר חסר מאוד ההילוך החמישי (בנסיעה מעל 110 רועשת מאוד), אבל אם משייטים על 100 זה לא בעיה וגם הצריכת דלק מעולה (הגעתי לאיזור 6.5/100).

תודה על התשובה המפורטת! אבדוק את מה שאמרת, בסוף אראה את הרכב מחר בערב רק, ניתן לשים לב לכריות הבולמים לפי נוחות הנסיעה והקופצנות? אני לא בטוח איפה אטם מכסה השסתומים ממוקם גם, זה משהו בולט? בכל מקרה למרות המחיר הזול אני רוצה לקחת את הרכב לבדיקה אבל הייתי רוצה לוודא בעצמי כמה שיותר דברים לפני

פורסם

בשיבושים בכביש/באמפרים שומעים חריקות חזקות מקדימה זה לרוב הכריות ממה שהבנתי.
לגבי מכסה השסתומים, זה ה"כיסוי" העליון של המנוע אם תראה סימני שמן מהחיבור אז צריך להחליף (לא סיפור יקר אבל כן חשוב לבצע).

Why is My Valve Cover Gasket Leaking?

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 1 דקה, Albetx כתב:

בשיבושים בכביש/באמפרים שומעים חריקות חזקות מקדימה זה לרוב הכריות ממה שהבנתי.
לגבי מכסה השסתומים, זה ה"כיסוי" העליון של המנוע אם תראה סימני שמן מהחיבור אז צריך להחליף (לא סיפור יקר אבל כן חשוב לבצע).

Why is My Valve Cover Gasket Leaking?

הבנתי, תודה רבה! מידע שימושי מאוד

פורסם
לפני כשעה, NickName1 כתב:

אם דוח סליקה זה משהו שחדש לך אז ממליץ לעבור על חלק מהשרשורים כאן

שתדע שגם אני עד שהגעתי לקארספורום לא היה לי מושג מה זה דו"ח סליקה... ובטח לא שאפשר לעשות את זה בנוחות מהמחשב.

אבל אם אני לא טועה הציעו לי לעשות את דו"ח הסליקה הזה במשהו כמו 35 ש"ח על המקום בדואר, במעמד העברת הבעלות, וזה חסך לי די הרבה מאוד עוגמת נפש (הרכב היה משועבד לחברת ליסינג, הבעלים לא ממש ידע מזה, הייתה בעיה טכנית של הלוואות שהוא כן שילם אבל לא התקבל אישור וכו').

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, DAHUJI כתב:

שתדע שגם אני עד שהגעתי לקארספורום לא היה לי מושג מה זה דו"ח סליקה... ובטח לא שאפשר לעשות את זה בנוחות מהמחשב.

אבל אם אני לא טועה הציעו לי לעשות את דו"ח הסליקה הזה במשהו כמו 35 ש"ח על המקום בדואר, במעמד העברת הבעלות, וזה חסך לי די הרבה מאוד עוגמת נפש (הרכב היה משועבד לחברת ליסינג, הבעלים לא ממש ידע מזה, הייתה בעיה טכנית של הלוואות שהוא כן שילם אבל לא התקבל אישור וכו').

בנוחות וב12 שקל מהמחשב! זו פעם ראשונה שאני קונה רכב לבד אז ההערות האלו מצויינות לי :)

עריכה אחרונה על ידי Dekelzz
  • אהבתי 1
פורסם

רק שים לב שאם הרכב היה בעברו בליסינג, והייתה תאונה, זה לא יופיע ב דוח סליקה כי הליסינג מתקן במוסכים שלהם.

כמו כן אם הוחלף משהו או תוקן ללא תביעות גם זה לא יופיע, לכן תמיד כדאי לקחת לפחח/מוסך או מכון שבודק גם שילדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

רק שים לב שאם הרכב היה בעברו בליסינג, והייתה תאונה, זה לא יופיע ב דוח סליקה כי הליסינג מתקן במוסכים שלהם.

כמו כן אם הוחלף משהו או תוקן ללא תביעות גם זה לא יופיע, לכן תמיד כדאי לקחת לפחח/מוסך או מכון שבודק גם שילדה.

תודה, הרכב פרטי, בכל מקרה אקח לבדיקה אבל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...