Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת נוזל קירור במאזדה 3

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מעוניין להחליף נוזל קירור במאזדה 3 שנת 2016 עם מנוע Skyactiv. 

מהו התהליך הנכון לביצוע ההחלפה לאחר שרוקנתי את הנוזל הישן? אילו פעולות אני צריך לבצע כדי לוודא שאין אוויר במערכת? 

מערכת הקירור תקינה לחלוטין וכרגע קיים הנוזל המקורי שמגיע מהחברה. 

• פיתרון
פורסם (נערך)

בהנחה ומאזדה לא עשו שינויים מהותיים במערכת הקירור, אז:

1. למלא נוזל חדש ולהשאיר את מיכל העודפים פתוח

2. להניע את המנוע

3. להחזיק את הטורים 5 דקות על 2,500 סל"ד (כדי לחמם את המנוע)

4. להעלות את הטורים ל-3,000 סל"ד ל-10-15 שניות

5. לבדוק האם מפלס נוזל הקירור ירד. אם כן, להשלים ולחזור על הפעולה.

6. אחרי שהמפלס מפסיק לרדת - סיימת; אל תשכח לסגור את הפקק של מיכל העודפים.

7. הנוזל כעת לא כולו חדש, אלא תערובת של נוזל חדש שמילאת ונוזל ישן שלא הצלחת להוציא בעת ריקון. לכן, החלפת נוזל הקירור צריכה להתבצע כעת כל 5 שנים, ולא כל 10

בכל אופן, כאן תוכל למצוא הסבר כיצד לגשת להוראות הטיפול הרשמיות של מאזדה ולוודא מה בדיוק התהליך הנכון עבור הדגם שלך.

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • אהבתי 1
פורסם

תודה רבה! @chrono

משהו שלא הבנתי - צריך להשאיר את מיכל העודפים או את פקק הרדיאטור פתוח? 

האם זה לא מסוכן להיות עם מיכל עודפים פתוח כאשר האוטו מגיע לטמפרטורת העבודה שלו? 

ממה שהבנתי, אני אמור לראות את הנוזל מבעבע, וכאשר הבעבוע מפסיק אז אין יותר אוויר במערכת? או מספיק לראות שהמפלס הפסיק לרדת?

פורסם

כשהפקק סגור, המערכת עובדת תחת לחץ (שנוצר בעקבות התחממות הנוזל), ואז אם תפתח את הפקק - ישפריץ עליך נוזל קירור חם. אם תשאיר את הפקק פתוח, לא ייווצר לחץ במערכת, ומכיוון שטמפרטורת העבודה אליה אתה מנסה להגיע (פתיחת תרמוסטט) היא באזור 90 מעלות, מפלס הנוזל לא ישתנה מהותית מחימום שכזה. הוא כן יירד ככל שייצאו בועות האוויר מהמערכת (ואז אתה צריך להשלים אותו חזרה לקו המקסימום). אני בטוח שאפשר למצוא לא מעט סרטונים ב-YouTube על התהליך.

ממש לא בטוח שתראה את הנוזל מבעבע - האוויר יכול לצאת גם בכמה בועות גדולות שאתה עלול לפספס, במיוחד אם אתה עובד לבד ולא מסתכל על מפלס הנוזל בזמן שאתה נמצא באוטו ונותן גז.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, ahim כתב:

תודה רבה! @chrono

משהו שלא הבנתי - צריך להשאיר את מיכל העודפים או את פקק הרדיאטור פתוח? 

האם זה לא מסוכן להיות עם מיכל עודפים פתוח כאשר האוטו מגיע לטמפרטורת העבודה שלו? 

ממה שהבנתי, אני אמור לראות את הנוזל מבעבע, וכאשר הבעבוע מפסיק אז אין יותר אוויר במערכת? או מספיק לראות שהמפלס הפסיק לרדת?

חשוב להשתמש בנוזל קירור בתקן fl22. לא סתם נוזל ירוק..

Mazda CX5

Škoda FABIA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...