Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי עד 60k - דיזל או גז

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התלבטויות שונות אשמח לעזרתכם:

אני מחפש רכב 5 מקומות מרווח ונוח ל 5 מבוגרים בגודל מלא , נוסע בסביבות 18k בשנה, וחשוב לי שיהיה חסכוני ואמין.

(50 אחוז מהנסיעה בתוך העיר).

חשבתי ללכת לכיוון של שברולט טרוורס עם מערכת גז או על משהו בסגנון סיטרואן c4 פיקאסו (דיזל).

כמובן שאשמח לקבל הצעות נוספות.

מה אתם ממליצים ?

פורסם

אני הייתי הולך לכיוון של היברידית, טויוטה פריוס או יונדאי איוניק

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קח בחשבון שהטראוורס רכב ענקי, ספינה רחבת ידיים ומגודלת נפח מנוע וצילינדרים..

גם על גז מדובר ברכב צמא מאוד.

גם אני שקלתי בעבר לרכוש אחת כזו, אבל שיטוט בפורום בעלי שברולט בפייסבוק גילה לי שמדובר הרכב שעושה מעשית בתנאי מחיה ריאלים 6-7 ק"מ לליטר.

מעבר לזה שמערכות גז הם דבר שיש לשקול אותו בכובד ראש, החל מאי יכולת להכהס למניונים מקורים או תת קרקעיים ועד לכך שלא כל המוסכים יכולים לטפל ברכב כזה בגלל דרישות רגולטוריות ובטיחותיות, אפילו טיפול 15000 לא יכול להעשות במוסך ללא אישור לטפל ברכבים מונעי גז.

פורסם (נערך)
בתאריך 3.2.2025 בשעה 18:27, בנצי1 כתב:

לאחר התלבטויות שונות אשמח לעזרתכם:

אני מחפש רכב 5 מקומות מרווח ונוח ל 5 מבוגרים בגודל מלא , נוסע בסביבות 18k בשנה, וחשוב לי שיהיה חסכוני ואמין.

(50 אחוז מהנסיעה בתוך העיר).

חשבתי ללכת לכיוון של שברולט טרוורס עם מערכת גז או על משהו בסגנון סיטרואן c4 פיקאסו (דיזל).

כמובן שאשמח לקבל הצעות נוספות.

מה אתם ממליצים ?

אתה רוצה לחסוך דלק או לחסוך כסף?

תיעדפת: 1. מרווח 2. חסכוני 3. אמין.

ל 18000 בשנה זה נחמד דיזל או היברידי או גז למטרות חסכון בדלק אבל זה מייקר משמעותית את הרכישה או מאפשר רכישה של רכב יותר ישן או יותר ק"מ או פחות אמין. לכן זה מתאים יותר למי שעושה 30,000 בשנה.

אני נוסע כ 19,000 בשנה. הרכב שלי עושה כמעט 1:15. יוצא לי לשלם בחודש קצת פחות מ 800 שח על דלק.

נניח היה לי רכב יותר סכוני שעושה 1:20. זה היה חוסך לי 200 ש"ח בחודש

ונניח היה לי רכב שתיין שעושה 1:10. זה היה מייקר לי ב 350 ש"ח.

אתה מכוון לרכב שיחסוך לך נניח 200-350 ש"ח לחודש בהשוואה לסתם רכב בנזין. בשביל זה אתה תקנה רכב ישן ומשומש יותר ותתעסק עם סוללה/גז וכו? חלק מהרכבים הללו מבוקשים מאוד גם ע"י גנבים והביטוח גם שיקול בחלק מהמקרים.

את הרווח במשאבה אתה עלול להפסיד במוסך ובביטוח

בקיצור, אתה נופל בטעות שהרבה נופלים בה ומתעדף ביתר את רכיב צריכת הדלק. זה שיקול משמעותי ככל שהק"מ הצפוי גבוה יותר. אצלך זה לא המצב.

כמובן שאם המטרה היא לחסוך דלק/גז ולא כסף אז הכיוון שלך נכון

לא נתת שום כיוון למחיר ושנתון.

אם התקציב מאפשר סקודה סופרב או אוקטביה בנות עד 4 שנים אלו נראות לי אפשרות טובה.

אני לא מת על טורבו ורובוטי ברכב מזדקן אבל ברכבים בני עד 5 שנים זו נראית לי אפשרות מצויינת.

מרווחות לישיבה (בטח הסופרב) יותר מהרבה גיפונים. רכבים מוצלחים. ואם לא לוחצים הרבה גם יחסית חסכוניים עם מנועי טורבו יעילים.

הגיר עלול לדרוש תיקונים אבל סך הכל זה סביר.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

תודה על המידע המפורט !

בהחלט הארת את עיניי.

אתחיל לבדוק גם את מחירי הביטוח.

לא ידעתי שיש בעיה לעשות טיפול במוסכים רגילים כשמותקנת מערכת גז.

מעניין אם סיטרואן c4 פיקאסו (דיזל) או פג'ו 5008 הם אופציות טובות ?

אפשר בתקציב הזה להשיג שנת 2019-2020.

השאלה עד כמה הם אמינות ?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...